Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 92

• 77 738
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Благодаря ви много момичета на вси4ки за милите думи . Hug
van444eto не съм се крила, аз ви 4ета ама съм новак и събирах смелост Laughing
Е имам доста да у4а,но благодарение на вас открих тортите и е истинско удоволствие за мен. БЛАГОДАРЯ ВИ  bouquet

# 586
  • ВАРНА морето сините вълни
като се заговори за вити блатове да попитам -всякакви рецепти за блатове ли стават за вити или има специални рецепти-за да не сечупят като се навиват newsm78

# 587
Хайде и аз днес с една тортичка за домашна употреба  Laughing Блатовете са на Татяна (много ми харесаха Grinning) а крема го направих маслен май беше(много трудно го згъстих незнам защо- и желатин даже накрая му сложих). Направих я за да пробвам отново марципан Варна - е не става Cry и не става - къса ми се постоянно. Предната торта я правих със захарното покритие което е с кондензираното мляко и беше супер но то не е чисто бяло на цвят а леко кремаво та затова реших пак да пробвам с тази Варна но уви ...

Определенно крема не ми беше подходящ за този модел торта Embarassed

# 588
  • София
Betina 33 аз не съм правила още с вити блатове, само се каня, но мисля, на теория, че трябва да става със пандишпановите със сигурност.

hrisiv много е хубава тортата!

Blue   chef бравос !

Последна редакция: вт, 13 окт 2009, 15:59 от Нори

# 589
hrisiv    Е,да ама тортата е супер. Много ми хареса и си я копирам с (или без) твое разрешение  Wink. Когато правиш тестото,остави брашното да се запари хубаво като го обръщаш и бъркаш постоянно. После остави да изстине,да е съвсем леко топло и тогава започни да месиш с пудра захар,не цялата,а постепенно. Аз като правя тестото,намалям мъничко олиото,да не става много мазно и тричаво. И не прекалявай със захарта,винаги можеш да добавиш при разточването,но не можеш да махнеш,ако стане по-твърдо.   
Бетина 33 за навиване стават пандишпановите,готовите или тези с подобрител (които ползваме в цеха),платките трябва да са по-жилави,а не ронливи като маслените или кексовите,гараш платките не стават,но пък кокосовите (вместо орехи слагам кокос) се навиват добре.

# 590
Van444e, тенк ю!  нещо не си пия редовно гинкобилобата напоследък
Joy Joy Joy
Гинкото е за мене душко, щото с едно око съм прочела кой задава въпроса и незнайно защо реших че е Донята Коприва. Асоциация покрай бебетата вероятно..... Така че, грешката е в моя тАлАвизор и стола е за мен!!!!  newsm43
hrisiv - Незнам дали е за домашна употреба, ама е адски идейна. Браво на теб! незнам с какво сравняваш Варната, но определено той не е толкова пластичен както мод. маса, ММФ или ШТ. Въпреки това е доста лесен за покриване. Незнам къде грешиш.

# 591
Много сте мили и отзивчиви ,помогнахте ми в избора за везна ,ще я покажа довечера или утре сутринта  bouquet
Ванче в действителност не бяха така ярко жълти ,но може би от апарта така изглеждат . Peace
Асенце, твоята идея ми допадна много ,ако успея ще имам повод пак за подобна торта  bouquet
Ето и тортата от вчера ,само да кажа ,че действителният цвят е лилав , защо така излизат на снимката не зная Peace

# 592
Албена,твоите лилави торти просто са ПРЕКРАСНИ, влюбена съм в тях   bouquet
hrisiv,въпреки перипетите тортата е станала много хубава и интересна!
blueeye,как изпрати тортата с куриер Shocked,но пък много си ги ощастливила куриерите Joy

И аз имам една чанта за показване не съм много доволна от себе си,защото винаги може да е и по-добре и не се смейте много на кучето,за пръв път правя такава голяма глава  Laughing

http://kostovi.snimka.bg/cooking/moite-torti2-23-03-09-23-03-2010.359957.15390289

# 593
Хриси, извинявай ,че пропуснах твоята торта  PraynigМного интересен замисъл и изпълнението е супер  bouquet
Ай-ай, чантата е страхотна ,но за кучешката глава нямам дувми ,много е оригинална ,копвам сия  bouquet

# 594
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН, ПЕПИ!!!
БЪДИ ЗДРАВА, УСМИХНАТА, ОБИЧАНА И ВСЕ ТАКА ОТЗИВЧИВА!!!ЖЕЛАЯ ТИ КЪСМЕТ!!!
 newsm51 smile3525 newsm51
ЧЕСТИТО И НА ТЕЗИ, КОИТО ПРАЗНУВАТ ДНЕС!!!

# 595
  • Пловдив
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН, ПЕПИ!!!

Ванче, мноооого ти благодаря. А на теб честита годишнина. Още поне толкова години да сте заедно, да се обичате и да сте много щастливи   smile3525

# 596
Още поне толкова години да сте заедно  
Недей така, де!!! Какво лошо видя от моя мъж, та му желаеш такива лоши неща!!!!!  Joy
Мислех да му направя торта със медал, ама не остана време!!!  Sad

# 597
  • у дома
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН, ПЕПИ!!!
Ванче, мноооого ти благодаря. А на теб честита годишнина. Още поне толкова години да сте заедно, да се обичате и да сте много щастливи  smile3525

Присъединявам се от името на цЕлото ни семейство  Hug    bouquet  ае пък сега, време нямала.. ще намериш  Mr. Green

Албена, лилавото изкушение е невероятно  Hug ai-ai, тортата е станала един път  Hug а милото кученце какъв изцъклен поглед има  Shocked умряло е от шубе и явно му е тесничко  Mr. Green много ми харесва  Hug  bouquet

blueeye,как изпрати тортата с куриер Shocked , но пък много си ги ощастливила куриерите  Joy

е, как, много лесно. занесох си кутията с торта в офиса им, премериха я - 4кг - , написаха си докиментите и понеже е торта до един час трябваше да е доставена  Peace след 30-на минута беше вече на адреса, а  изненадата пълна  Mr. Green

hrisiv, въпреки всичко тортата е много ефектна, браво  Hug

# 598
Честито на Пепи - много здраве и успехи.

Ванче и за вас хубав празник, дано да имате достатъчно време, за да постигнете всичките си мечти заедно.
  bouquet

# 599
  • Пловдив
Недей така, де!!! Какво лошо видя от моя мъж, та му желаеш такива лоши неща!!!!!  Joy
Мислех да му направя торта със медал, ама не остана време!!!  Sad

Еееее, ама ти не си лоша- ти само се правиш на такава.
Жалко че не си успяла с тортата.... ама какво ли се чудя, аз за мои и на семейството празници никога не успявам да направя нещо.... днес моите ще са без почерпка, че за утре 2 торти ме чакат  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт