Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 92

  • 77 768
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 29
Здравейте моми4ета!Да се запиша и аз не 4е е много красива ама................

# 571
  • В.Търново
  • Мнения: 82
Добър вечер на всички майсторки на тези красоти ! Нуждая се от Вашата помощ  за идея за украса на торта за счетоводителка,но изключваме варианта  с елка и химикалка ,понеже ще се дублира с тортата от миналата година ? Надявам се някой от Вас да ми помогне !

# 572
  • Бургас
  • Мнения: 97
Здравейте момичета, отдавна не съм писала , но ви чета редовно . Една тортичка за рожденния ден на дъщеря ми Бих искала да ви попитам има ли нещо по-специално при направата на торта с вити блатове?Опитах да правя първия етаж с вити блатове по рецептата на торта "МАГНЕТЕН" ,но ми се разтекоха кремовете в момента в който изправих навитите блатове /пълен провал/идеше ми да  #2gunfire Това е рецептата за тортата http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2319.msg51733.html къде сгреших newsm78

Последна редакция: пн, 12 окт 2009, 22:07 от MI6A

# 573
  • Мнения: 225
Албенка  чудни слънчогледи, Flutter,
Красимира много ми хареса изпълнението ти ,
Буболинката нямам думи просто,
 Дарина Виктория страхотна ти е тортата,само като гледам колко труд се е хвърлило..
 Миша изключително много ми харесва този тип торти-с тези малки цветенца и такива приятни цветове..

Да ви покажа и тортата за днешния рожденик,моя мил племенник това си поиска и беше много щастлив...
http://ruminakichukova.multiply.com/photos/album/1#

# 574
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Опитах да правя първия етаж с вити блатове по рецептата на торта "МАГНЕТЕН" ,но ми се разтекоха кремовете в момента в който изправих навитите блатове /пълен провал/идеше ми да  #2gunfire

Добре дошла в отбора  Hug  Моята полегна така прекрасно от едната страна че мъжа ми каза че става за планински пейзаж - била добра и за ски писта за слаломчета.... нямам идея къде сме сгрешили но пак ще пробвам само дето ще набича 2 желатина в крема и смятам да стегне...

Във всеки случай тортата ти е много сладка.

# 575
  • Мнения: 634
Красимира ,двете торти са много хубави  Hug
Буболинка ,ама как няма да е доволна племенничката ,тората е страхотна Hug
ДаринаВиктория ,много е готина тортата ,копирам си я  bouquet
Миша ,много маргаритки обожавам ги  bouquet
Румянка Емчо трябва да е щастливец с тази страхотна торта Hug
Аз имам да показвам торта ,но нещо не мога да кача снимка така ,че ще е по обяд .
Моля да ми дадете идея за направата на везни  Praynig

# 576
  • Мнения: 212
Миша,моята сватбена торта я правих така,с навити блатове. Само че крема ,който ползвах тогава беше бял ганаш,стана хубав стегнат крем и като навих всички платки,оставих хубаво да стегне в хладилника. Така наредих 4 етажа без подпори (тогава незнаех,че става и с такива) и самата торта я пренасяхме до другия край на града. Издържа. Исках само да кажа,че за такива навити торти,крема трябва да е по-стегнат,така мисля. Иначе тората ти е страхотна,много ми харесва това съчетание на цветовете, и маргаритките са много хубави. rumqnka браво,много сладък Мики Маус. Трансфер ли е или го рисува направо в/у тортата?

# 577
  • Мнения: 1 965
Пфу! Снощи писах, писах.... и докато проверявах за грешки... тока каза ЦЪК.... и стана язък......  #Cussing out

Да питам пак: има ли ММ при Илчовски?
Да ти отговоря пак. Има ММ. И двата вида. на ИРИДА. Цената е малко по-висока от тази на Кадемлия. /нали ме пита по телефона и ти казах, забравила си. Покрай зверовете ти  е простено  Grinning/
Албена - Слънчогледите са станали екстра. Може би малко оранжево, щеше да им дойде добре.
Краси - Хубави торти. Хапчетата на твоята торта с каква цел са??? ЧРД на голяма патерица. ще си траеш че си рожденник, а???
Бубулинка - Уникална торта както винаги. Пак си се представила като виртуоз с четките...  За тая порода кукли, вече се изказвах веднъж.....  Rolling Eyes Егати марсианските муцуни имат.....  Sunglasses
Бетина - това е правилния глицерин - ДА!!! Все пак не прекалявай с количеството.
darina victoriq - Не сме се срещали досега, но тортата ти е страхотна. Недей да скромничиш. защо си се крила досега, а???
MI6A - Не съм правила оригинален Магнетен, но 3 пъти съм правила навита торта. Първия път я направих с рядък крем и изтече разбира се. Незнам къде си сбъркала, но вероятно трябва да залагаш на по-твърд крем. Освен това, за по-сигурно можеш да направиш следното. Намажи всички ленти едновременно. Навий ги максимално бързо и обвий тортата  с найлон или пекарска хартия за да стегне без да разтече. Преди да я прибереш, напълни с пош и крем фугите които са видими. Когато тортата е обвита, няма опасност да се развие и раздуе от допълнителния крем. Напълни и замажи добре горната повърхност. Така след махането на обвивката ще имаш съвсем малко работа по дооформянето и шпакловането. Иначе си направила много нежна и красива торта. /Сиси пише с мен и ти казва същото за крема  Grinning/
rumqnka - ти си падаш по трансферите ми се струва. Добре е станал. Да ти  жив и здрав племенника.


# 578
# 579
  • Бургас
  • Мнения: 97
Благодаря ви на всички за съветите , пак ще пробвам  дано се получи .....

# 580
  • Мнения: 930
страхотна тема  bouquet, черпя идеи от вас Peace Hug

# 581
  • Мнения: 3 926
Албена, аз на първо време си представих везните да са обемни. МОже би пандишпанови блатове, с муса на Танита, за да стегнат здраво, оформени в купи, които после объщаш и завърташ в нормален стоеж... В смисъл дъната са си пак дъна. Така де, надявам се разбираш. И оформяш от някаква моделираща маса средната част, а за свързващите везните елементи ползваш примерно тел, около която увиваш моделираща маса... А самите везни можеш леко да издълбаеш и да сложиш в тях примерно в едната пари, а в другата сърце... Така де, нещо символично Grinning

# 582
  • у дома
  • Мнения: 1 581
бях обещала, та да покажа  Laughing не, че е кой знае какво, ама от остатъци, толкова.

само ще покажа, подробности след предизвикателството, защото още не е ясно дали това 3 де ще го покажа там или по-рано:

тортата 3 де беше за подарък и доставена по куриер, за да не са капо куриерите им спретнах нещо набързичко, да закусят детсевика:  Mr. Green


снимката е линк към албума  Peace (представете си, че розовото е червено, а сивото черно и ще добиете приблизителна представа за истинското лого  hahaha )

а от остатъците от сметаната,  едни готови платки и малко кувертюр спретнах едно десертче, че и аз съм човек:


снимката е линк  Peace

rumqnka, Мики е страхотен  Hug MI6A , тортата е много нежна  Hug  другите са ти отговорили вече на въпросите, присъединявам се  Peace  victoriq, свежа тортичка  Hug bubolinkata, краси.мира, Албена, van444e, браво на вас, нямате умора и това си е   Hug    bouquet  Албена, довечера ще погледна вкъщи дали нямам идеи за везни  Peace

Пак да вметна за сгъстителя за сметана – при мен винаги има очебиен ефект, сметаната си се стяга и се задържа стегната и запазва форми (ако са шприцовани елементи) докато тортата не се изяде  Laughing  явно не го употребявате правилно  Mr. Green  Whistling
 

# 583
  • София
  • Мнения: 830
Здравейте!
Не съм писала отдавна, но си творя разни неща, обаче нямам фотоапарат и не снимам.

Имам въпрос към rumqnka: черният контур от трансфера по коя рецепта го правиш? Предположението ми е за оцветен маслен крем, но моето черно е течно и имам съмнение, че няма да стане наситено. Аз винаги когато ми се трябва черно работя с шоколад, не мога да правя наситено черно и това е. Веднъж за една калинка мацах отгоре точките, за да стане наситено, но много боядисва при ядене след това. Сега за Хелоуинските сладки обаче искам да си е черно. За това ще съм ти много благодарна, ако споделиш.

# 584
  • София
  • Мнения: 2 671
Van444e, тенк ю!  нещо не си пия редовно гинкобилобата напоследък newsm43

Общи условия

Активация на акаунт