Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 92

  • 77 606
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 335
да, коригирах веднага с червено,
добре, но като се направи тортата нали се слагат отгоре фигурките и така се държи в хладилника и няма ли опасност да се втечни нещо покритието?
а ако е на стайна температура е топло и тогава май напълно ще се стопи или греша?

# 661
  • Мнения: X
azals , аз държа тортата в хладилник,а фигурките ги слагам един час преди да я дам.
Ако трябва да стои покрита в хладилника цяла нощ,не слагам фигурки отгоре.

# 662
  • Мнения: 3 861
Привет!
ето една тортичка от мен, голям страх брах, даже на сладката Дидка звънях по нощите да ми обяснява за незнам кой си път, то пък се оказа елементарно...
Обаче с поша съм много зле. Нацвъках я и сутринта като станах реших, че не ми харесва, обрах цялата сметана, разбих я с малко водичка и наново. Пак не съм доволна, но в сравнение с първия път е добре.

Хората си я харесаха и на вкус я одобриха.Вътре е карамеления крем на Пепи, карамелизирани орехи и какаови пандишпанови блатове напоени с карамелен сироп с масло. В сместа за блатовете бутнах и една ромова есенция и станаха особено ароматни



http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs263.snc1/9021_123 … 419_4432600_n.jpg

http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs243.snc1/9021_123 … 421_1225928_n.jpg

По-късно ще се върна назад за да видя какво ново сте показали Simple Smile

# 663
  • Мнения: 1 173
Румя аз не споменах ли колко ми беше превъртяла главата , и така ме беше хванало яд , че даже и една снимка не направих .
 Помолих да ми изпратят една , да видим .
Клеър а , аз нищо не казвам "против" , може така да е прозвучало. Мисълта ми беше че и при малка 6" и при 10 " времето е едно и също , цапаницата у дома също  и че по принцип не си струва , но клиента си  е клиент . Аз Медовик под 8" не бих се хванала да правя , че и с ягоди.  Peace
 В Мисури също в някои каунтита не е позволено . В КейкСентрал имаше списък на щатите в кои е разрешено и в кои не . Но и при мен дори и да реша да наемам ( някой ден ) , цените са доста достъпни . Но малкия град има и + и – ...уви .
 Аз засега се задоволявам с това да трупам опит и да пробвам това онова . Мисля че мога да започна вече с поръчки , и все пак има много неща които трябва да се отработят .

Медовика само със заквасена сметана ли го правиш . Как се връзва вкуса на меда с ягоди ? Аз я правих 2 пъти тази торта , като втория беше с любимото ни Фалшиво Тирамису - на мен много ми хареса . Само със заквасена още не съм пробвала  Rolling Eyes
Копривке може би без надписа щеше да е по-добре , или надписа с по малък -накрайник  Wink

# 664
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Рая аз напоследък медовика само със заквасена сметана го правя - чуден е! и с орехчета, пробвах и с ягоди и с банани - супер са всичките варианти. Който и да пробваш няма да сбъркаш пък и всичко наведнъж да сложиш пак ще е хубаво.

# 665
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Да се изкажа и аз за медовика. Правя го само със заквасена сметана, както си е в оргинал. Израстнала съм в Русия и си нося рецептата оттам. Слагам понякога орехи, а рускините слагат и сушени сливи. Не съм го пробвала със сливи, но при първа възможност ще бъде направен Simple Smile

# 666
  • Мнения: 359
Значи си стискаме ръцете, че нямаше как да им направя торта от 5 парчета, нали  Mr. Green ?
Тук са много строги законите  Sad , Тексас е един от най-трудните щати за хора с нашето хоби  Tired , които искат да го направят повече от хоби . Забранено е да продаваш от личната си кухня, единствения шанс да го правиш от дома е да имаш отделно помощение, с отделен хладилник, печка, посуда, санитарен възел и отделен вход ( дори е недопустимо въпросното помещение да има достъп до другите стаи). Това в моя случай е абсолютно невъзможно, тъй като живея под наем в едностаен апартамент. Единствения вариант е да си наемеш камършал китчен, цените тръгват от $25/час  #Crazy , което е направо невъзможно. Та, така...затова правя само за познати или познати на познати и не се рекламирам изобщо, въпреки това в последно време имам по поръчка на седмица, колкото да не скучая  Laughing . При теб са супе нещата, случила си на щат  Laughing .

Това и много интересно, благодаря, че споделихте.

В БГ, май не е по-различно, изобщо май човек няма шанс да узакони подобно хоби и да го превърне в легален бизнес. То ХЕИ, ДВСК, РИОЗК, пожарна и какво ли още не...после дънъчни и ...
Някой от БГ правещите торти има ли опит с легализирането на нещата?

# 667
  • Мнения: 1 965
Ама че тема се е заформила тук!!! Изпуснала съм доста за 3 дни.....

Сутринта ме сюрпризираха с МОЛБА за торта от днес за вчера. Почнах я в 12 на обед и 18 я предадох! Как не се прецака нещо, така и не разбрах. Все се заричам да не правя така, ама щерката нали си ми е слабост, та не можах да и откажа.....  Rolling Eyes  Ама нали съм си и умна освен всичко останало, та снимах почти черна торта на почти черен фон...... И сега ще гадаете, ЩО Е ТОВА. Споко, поредното досадно БМВ. Нищо особенно по принцип.


Отивам да чета последните незнам си колко страници и да гледам торти /ако има/

# 668
  • Мнения: 1 461
Ванче много е хубава тортата ,боядисвана ли е от горе

# 669
  • Мнения: 335


това е тортичката ми от днес, почнах я сутринта и сега благополучно я завърших
проблема е следният - трябва да стой утре и в понеделник, т.е два дни в хладилника, дали ще се развали? не мога да ги разбера, можех да им я направя в понеделник сутрин, ма те препрени искат си я утре още Simple Smile

# 670
  • Мнения: 335
ох, мн красоти правите всички, но няма време да ви пиша, едвам смогвам покрай малката да попрочета неща, тя само да ме види че съм седнала на компютъра и иска и тя да щрака Simple Smile

# 671
  • София
  • Мнения: 271
Здравейте!
Може ли да ме посъветвате коя рецепта да използвам за торта цици. Иска ми се да е бисквитена и да не е много сложна, защото въобще няма да мога да се справя с нещо сложно.
Мерси предварително!
А също, незнам доколко е уместно в тази тема да попитам , но се интересувам, някои от вас приемат ли поръчки за торти...Все пак тук са показани мноого красоти,които ми се струват не само за лична употреба.

# 672
# 673
  • Мнения: 1 965
Ехааа, колко торти съм пропуснала тия дни!  Shocked
Буболинката - саксия ли е ваза ли е, не разбрах, но много ми допадна. Първоначално помислих цветята за лалета, но после ги позагледах и видях че не са. Изобщо не ми се струва странно да се подари торта с цветя на мъж. Познавам много мъже които обичат цветя. Баща ми например редовно си бере полски цветя. И не пропуска случай да обере нечия градина. Мъжът ми е същия. Къса наред - клони, китки, треви.... Така че, защо не и торта с китки за мъж.
patriyani - поредната ти Сирена е много хубава. Ти вече можеш да отвориш албум МОРСКИ ТОРТИ. Ставаш спец в това отношение!!!
Пепи, Пепи!!! Отново на тръстиката, а? Пак с много торти. Много идейно, това с камъчетата. Я, кажи сега! Има ли изрязана дупка в чаршафа или направо отгоре наля фарситура??? Искаше ми се нещо подобно да направя с некролога на Джако, ама момиченцето тогава рече и отсече: СМЕТАНА. Но ми е любопитно, по този начин как става.....
На влакчето, що са му празни вагончетата? Така ли си го поискаха? Sad . Готиния дебел заек, що си няма очички??? Кафявата количка защо е с едно счупено фарче??? Още въпроси искаш ли????
Албенче - екстра са! Лилавата с какво е измазана???
Шестя - Много симпатична торта-скара!!! Наистина малко цвят и липсва. Но, другия път ще я направиш!!!  Peace
Краси - интересна писта! Харесва ми. Кажи, синьото с какво го лъсна така???
Пак Пепи.... Пак зелена торта..... Обаче тия жълтите дебелаци отгоре са страхотни.  Grinning КАКВА Е ТАЗИ БЯЛА ПОДЛОЖКА??? Не съм виждала такава  newsm78
Руми - много нежна идея. Оправи ли оплесканото или не можа????  Sad
Доня Коприва - Добре е станала! Знам колко и трепери!!!! За пореден път се убеждавам, колко е лош принтера на Кадемлия!!!! Като знам купешките плаки колко са ярки и контрастни... направо ме хваща яд!
Кари - Боядисвана е, ДА! Но самата торта си е покрита отделно с чаршаф цялата. Това отгоре е отделна част. Разточен кръг  2мм от бяло тесто. Вътрешния кръг е получен от притискане на купичка с дебел ръб. Двете линии които разделят кръга на 4 също са вдлъбнати. Улеите са оцветени и всъщност не си личи че са улеи. На предишните 2 БМВта синьото го оцветявах с боя и четка. Не ми хареса. Този път си оцветих тестото и го разточих тъничко Лепено е отгоре върху бялото. Единствено черния кръг е боядисван с четка. Боята разтворих директно в остатъка от сребърното. Получава се невероятен ефект. Перлата плува в черното и е много красиво. ТУК се вижда. Тези следи от четка, всъщност почти не се виждат на тортата. Обаче апарата е длъжен да ги покаже като дълбоки коловози.  #Cussing out Получи се доста напластяване на покритие, но като си знам изедниците за които е тортата, всичко ще се изяде.

.........това е тортичката ми от днес, почнах я сутринта и сега благополучно я завърших
Спънджа е станал невероятно чаровен. Поздравявам те. но ще си позволя да ти дам един съвет. Точно днес се мъчих по този начин. Започнах я сутринта и я предадох в 6 часа. Това бързане е убийствено. След като тортата е за понеделник, защо не я довърши утре? ще си я вземат утре вечер. Веднага ти казвам защо! Днес я правиш. Хубаво е да постои поне няколко часа само с крема. Най-добре беше да преспи в хладилника. Да попие и да слегне добре. След това я измазваш с масло или каквото си решиш ти и отново я оставяш да постои извество време. Въпреки че често не го правя това. Чак тогава покриваш и довършваш. Ако имаш време, остави я и само по чаршафа за час-два на студено. Ще се изненадаш, колко по-лесно се прави украса отгоре, когато е добре стегнала! Всичко това което ти пиша, не е някакво правило което си длъжна да спазваш. Просто ще си улесниш много работата и няма да се притесняваш и нервираш че времето те притиска. Имала си доста време.... затова се чудя защо така си поставяла рекорди. Дано не се обидиш!

Егати  поста се получи!  doh Аз се скривам!

# 674
  • Мнения: 335
ванче, така трябваше, преди седмица миказаха че я искат и че е за 19, всичко беше наред, докато днес сутринта не ми казаха че утре искат да си я вземат, т.е че аз имам смао днес да я направя, и аз им викам тай и тай трябва да престои крема, че да стегне..  ма те не, ся можели да си я вземат утре са били на работа, викам ще ви я докарам аз, ако трябва и не се разбрахме и заради това така за един ден, най лошото е че имам още две торти да правя утре, и вместо да си почивам събот аи неделя, аз активно трявба да действам Simple Smile

аз знам че е добре крема да престой и тогава да се украсява тортата, а др което научих е че е добре да седи само по чаршаф Simple Smile
6те пробвам някои ден
а да попитам нещо което ми е интересно?
когато правите крем ганаш след като сметаната е изтинала в хладилника няколко часа и е станала твърда, разбивате ли сметаната с миксер? и тя получава ли си обем както като е в нормално състояние, защото при мен не мърдакато количество и мн малко крем ми става Sad къде бъркам

Общи условия

Активация на акаунт