Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 92

  • 77 620
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • София
  • Мнения: 2 130
Много торти видях от вчера, но няма да мога да коментирам всичко (нещо ми е доста нервно напоследък и ме хваща саклет дори да мисля, камо ли да пиша)

Пепи, Явор веднага позна Мая:)

Албенче, много добра поза и пропорции си придала да медсестрата:)

# 646
  • София
  • Мнения: 2 671
E, има го и това, че има значение какви продукти се ползват и откъде се купуват. Например единствената сметана без растителни мазнини, която аз знам, струва 14 лв./л. а с растителни има и по 2.30 лв./л. А покрай моята поръчка се втрещих и от разлика в цените - на дребно стафидите са по 1 лв./100 гр., от Метро - 0,25 ст./100 гр.  Shocked

И поредната Татяна от мен, само дето нямах как да купя заквасена сметана - а, това ви го казах  Rolling Eyes дано е прилична на вкус  Confused



Кафявота ми поизцапа фона, докато се опитвах да лепя: http://violetovgeneral.multiply.com/photos/album/2#photo=159 утре на светло пак ще се опитам да почистя.

# 647
  • Мнения: 559
Привет..

6estja -Прекрасна бира скара!Наздраве за рожденика.
Красимира-Чудеса си направила с този мини автомобил.Много не ме бива мен в дребните детайли.
Бубе-не се коси,тази която ти си му направила ще е най-за него!Сигурна съм в това!
Rumya -Много си е добре.Семпла и елегантна!

Отивам да правя едни жабки-тортата по-късно.
  bouquet

# 648
  • Банкя
  • Мнения: 1 292
Ами аз мисля че може да има торта за 25 лв качествена-но къде е печалбата.
Съдържанието може да не е скъпо , но украсата -това е творчество.Това е скъпота.Уникати.
Защото аз правя торта ,но за 30-40 минути .Но украсат сие приклячение.
Идея-проект-изпълнение.Цветове ....
Ето Пепина-да направиш тези фигури -си е играчка.Аз не мога.Значи си скулптор!!!Друга е художник.
Който търси специален момент-трябва да си плати.

# 649
  • Мнения: 1 173
Който търси специален момент-трябва да си плати.
Да но понякога не се получава точно така , понеже човек има желание , но не и финансова възможност . Така че се прави компромис . Прави се и компромис с това че ние все пак не сме професионалисти и не винаги може да се получи идеално ...( макар че колко "калпави" торти от професионалисти сме виждали  Joy )

 Това че сме в криза е ясно , доста хора понижават цените си за да имат работа . Ето аз например на сватбената им взех 2$ на парче . Продуктите ми бяха грубо около 80 $ ( може и по-малко да са били) , но както казах - аз не съм професионалист , не мога да искам 4.5$-5$ ( макар че моите цветя са по-добри от тези на "конкуренцията "  Mr. Green ) .
Клеър 6" е 8 парчета . Вярно е че дали печеш 6" или 10" почти няма разлика - все цапаш и миеш ,но клиента си е клиент .
Пепи Мая е много сладка ...ех върна ме в детството
Румя да споделиш после какъв е бил вкуса на Татяна с този крем . Тортата се е получила доста интересна .
Краси много е оригинална тортата , а колата си е като мини макет . Какъв е модела ?
6estja малко цвят при шишчетата наистина би направил барбекюто доста достоверно

# 650
  • София
  • Мнения: 2 671
Мерси, момичета!

Рая!!! Изчака ми се чакалото, пусни някои трейлър на сватбената поне  Laughing

# 651
  • Мнения: 2 185
Клеър 6" е 8 парчета . Вярно е че дали печеш 6" или 10" почти няма разлика - все цапаш и миеш ,но клиента си е клиент .

Ок, ама това важи само и единствено, ако тортата е 4 инча висока, случая не е такъв-искат Медовик и не мога да изкарам 8 парчета от 6 инча, защото е по-ниска. На мен точенето и печенето си ми е същото време и усилия, дали ще е 6 инча или 8,каквато направих. Ако им взема по $2 за 8 парчета, къде ми излиза сметката  Crazy , то само подложката ми е $4, кутията $2, сметаната $3, ягодите $2.50, да не говорим, че я доставам, осигурявам свещички и т.н. , да не говорим за риска, който поемам, знаеш тук как стоят нещата с печенето от вкъщи. Така, че нямам никакви угризения, аз не карам никой насила, все пак те ме търсят  Mr. Green. Далеч са ми цените под всички професионалисти, но и $2 ми се струва ниско, особено за малки поръчки, направо си е на вересия  Peace .

# 652
  • Мнения: 1 173
Клеър за малките е така , по малко от 15 парчета не си струва . За TX  не знам как е , в MO  е позволено да ползваш личната си кухня - само се вика инспекция от Хелт Департмънт . Аз като се преместя в къщата , ще си направя всичко легално . До тогава ще си трупам опит с торти подаръци  Grinning

# 653
  • Мнения: 2 185
Значи си стискаме ръцете, че нямаше как да им направя торта от 5 парчета, нали  Mr. Green ?
Тук са много строги законите  Sad , Тексас е един от най-трудните щати за хора с нашето хоби  Tired , които искат да го направят повече от хоби . Забранено е да продаваш от личната си кухня, единствения шанс да го правиш от дома е да имаш отделно помощение, с отделен хладилник, печка, посуда, санитарен възел и отделен вход ( дори е недопустимо въпросното помещение да има достъп до другите стаи). Това в моя случай е абсолютно невъзможно, тъй като живея под наем в едностаен апартамент. Единствения вариант е да си наемеш камършал китчен, цените тръгват от $25/час  #Crazy , което е направо невъзможно. Та, така...затова правя само за познати или познати на познати и не се рекламирам изобщо, въпреки това в последно време имам по поръчка на седмица, колкото да не скучая  Laughing . При теб са супе нещата, случила си на щат  Laughing .

# 654
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Clairette и при нас е същата кретения при това ако помещението е част от къщата ти то трябва пък къщата ти да е в смесен район (индустриално/комерсиален/жилищен) иначе не може. Най-лошото е че не намирам и никакви камършал китчен оферти.

Rumya за почистването на покритието може да пробваш мокри бебешки кърпички.

Пепи, Краси, Rumya, Буболинка, 6estja - много готини тортички.

# 655
  • Мнения: 141
Благодаря на всички и за похвалите и за критиките. Толкова се притеснявах с тази торта, че въобще не се сетих за пиперки и гъби. Другия път ще сложа обещавам. Peace

# 656
  • На плажа
  • Мнения: 1 148
Здравейте,реших да се пробвам да направя торта цици,с марципан Варна.Въпросът ми е с какъв крем е най удачно да намажа,под покритието?

# 657
  • Мнения: 1
Здравейте,реших да се пробвам да направя торта цици,с марципан Варна.Въпросът ми е с какъв крем е най удачно да намажа,под покритието?
Здравейте, реших и аз да си покажа едно свое творение сред Всички Вас големите майстори, но първо ми обяснете как да си прикача снимката на тортата Благодаря Ви и се извинявам за глупавия въпрос

# 658
  • Мнения: 335
здравейте, аз не смях да поискам повече от 25 лв, жал ми е за децата че се радват на хубави торти и ми се иска да ги зарадвам, а в това време родителите не могат да си позволят да отделят много, аз затова само за продуктите колкото да ми платят им поисках а занапред ще знам че поне под 40 лв не бива,  Simple Smile да подарявам торти Simple Smile


сега имам един въпрос: като направя фигурките от варната, къде да ги съхранявам, на стайна температура или в хладилника
и после тортата като я покрия с чаршафа, в хладилника или в някоя студена стая
извинявам се за глупавият въптос но четох преди за некви кондензи в хладилника и да не да поразя нещата
Simple Smile
мерси много

Последна редакция: сб, 17 окт 2009, 14:36 от azals

# 659
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Здравейте,реших да се пробвам да направя торта цици,с марципан Варна.Въпросът ми е с какъв крем е най удачно да намажа,под покритието?

Под всяко покритие се слага или маслен крем или ганаш.

Здравейте, реших и аз да си покажа едно свое творение сред Всички Вас големите майстори, но първо ми обяснете как да си прикача снимката на тортата Благодаря Ви и се извинявам за глупавия въпрос

Използваай първо някой сайт да си качиш снимките там. Може да е http://prikachi.com/ или http://www.snimka.bg/ След като вече са каченинякъде виж в правилата на форума как се прикрепя изображение към мнението.



сега имам един въпрос: като направя фигурките от варната, къде да ги съхранявам, на стайна температура или в хладилника
и после тортата като я покрия с чаршафа, в хладилника или в някоя студена стая
извинявам се за глупавият въптос но четох преди за некви кондензи в хладилника и да не да поразя нещата
Simple Smile
мерси много


Фигурките в кутия за да не се прашат след изсъхването и на стайна температура- в никакъв случай в хладилник. Тортите винаги обаче ги държа в хладилник.


И моля всички, които задават въпроси следващият път да ги оцветят, за да се виждат веднага

Общи условия

Активация на акаунт