МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - тема 2

• 209 462
  • 801
  •   1
Отговори
# 480
Има , има Hope е пример за това че НАДЕЖДА ВИНАГИ ИМА !Ако се включи може да ти каже подробности ,но доколкото знам след 3 месеца се прави контролна СГ след операцията а забременяването при всеки различно.Успех ви желая дано всичко се оправи при вас и скоро да се похвалиш. Hug Praynig

# 481
Включвам се.  Grinning

Повечето лекари препоръчват контролна СГ, след 6-ти месец. До тогава можете да си починете и да му пуснете края, както се казва.  Wink
След операцията, аз се постарах да забравим за репродуктивните проблеми. Така или иначе, предстояха ни 6 месеца чакане, поне да ги изживеем, без непрекъснат тормоз от цикли, тестове и прочее.
Забременях точно два месеца и половина, след операцията. Бременността не се разви, наложи се да я отстранят лапароскопски. Шест месеца, след първата бременност, аз забременях отново.
Не се отказвай!  bouquet

# 482
Благодаря за бързите отговори, момичета!   bouquet От както разбрах, че проблема е в съпруга ми и някакси се успокоих и забравих за тестове, за графики и планове за хващане на О, изцяло сме се отдали един на друг! Heart Eyes

# 483
  • София
Hope, сигурно е излишно да питам, но след операцията да сте правили контролна спермограма?
В нашата на третия месец почти няма разлика и започвам да си мисля че беше излишна.

# 484
На нас доктора ни каза, че ако тези разширени вени са от доста време и не е направена операцията навреме, почти нямало да има промяна.... Sad

# 485
Hope, сигурно е излишно да питам, но след операцията да сте правили контролна спермограма?
В нашата на третия месец почти няма разлика и започвам да си мисля че беше излишна.
Не сме правили контролна изобщо. След стреса от извънматочната бременност, временно бяхме преустановили всякакви действия по въпроса.
Рано е още за контрола, изчакайте 6 м. Стискам палци!  bouquet

# 486
бебе 26 и ние сме с мъжки фактор.Мъжът ми се оперира на 29.10 и след три месеца спермограмата е много подобрена.Сега лющи Л карнитин /благодарение на Норе  Hug / не се впуснахме в скъпите прахчета .Надявам се до месеца, два да регистрираме бременост .

# 487
СИГМА, благодаря много за обнадеждаването, и се надявам да сте бременни скоро  Praynig ! Нашата операция е определена за 12.04, и се надявам около юли-август спремограмата да покаже добри резултати!  Praynig Л-карнитин от лекар ли с еизписва или това е хранителна добавка и се купува свободно от аптеката? На съпруга ми му казаха да яде ядки, да пие вит. Е и ФК след операцията.

# 488
  • София
Здравейте момичета, преди няколко дена мъжа ми направи контролна спермограма след 3 месечно лечение с FertilAid, Clostylbegyt (по средата на тримесечието го спря поради недобри резултати при изследвания на черния дроб със съмнения за Хепатит С и последвало тридневно лечение в болница).Не успя да намали цигарите, не пие алкохол, не спортува, отскоро носи боксерки . Няколко дена вече гледам резултатите и не знам да се радвам или не напълно. Морфологията от 2% е вече 4%, някои други показатели също са се подобрили, НО концентрацията и общия брой подвижни сперматозоиди са наполовина  Cry Не знам дали честите полови контакти ( преди тези 4 дена въздържание ) са причина или и той самия каза, че по-малко е свършил този път Confused Слагам я, за коментари и съвети  Hug
Период на полово въздържание (дни): 4  Обем на еякулата: 3,6 мл Цвят: нормален
PH: 7,3 (първа спермограма 7,7)
Вискозитет: 2 (първа спермограма 3)
Време на втечняване: 30 мин.
Концентрация на сперматозоиди: 3 млн/мл (първа спермограма 6 млн/мл )
Общ брой на сперматозоиди в еякулата: 10,8 млн. (първа спермограма 21,6 млн.)
Обща подвижност на сперматозоидите (%): 62 (първа спермограма 61)
   Нормокинетични сперматозоиди: 47%
   Хипокинетични сперматозоиди: 15%
   Акинетични сперматозоиди: 38%
Брой нормокинетични сперматозоиди: 1410000
Общ брой нормокинетични сперматозоиди: 5076000
Аглутация: НЕ  Агрегация: НЕ  Левкоцити <1
Епителни клетки <1 Еритроцити: НЕ
Желатинови конгломерати: НЕ
Незрели клетки на спермогенезата: НЕ
С нормална морфология:  4% (норма > 14%) ( първа спермограма 2%)
С патологична морфология: 96 бр, от които:
С главични дефекти: 30% (аморфни-10; микроцефалия-12; макроцефалия-13; двойни главички-2; с еленгирана форма-9; отсъствие на акрозома-18; малка акрозомна област:15; вакуолизация:14; елонгирана постакрозомална област:7)
С шийни дефекти: 20% (пречупени шийки:35; аморфни шийки:37; асиметрично залавяне:28 )
С опашни дефекти: 21% (пречупени опашки:57; спираловидни опашки:36; двойни опашки:7)
С цитоплазмен остатък: 23% ( проксимален:79; дистален:21)
2% клетки на сперматогенезата (първа спермограма 3%)
Teratozoospermia index 1,5 (норма <1,6)  (първа спермограма 1,6)
Заключение: Олигоастенотератозооспермия

И още нещо Embarassed Aз и миналия път питах за диагнозата малки тестиси по рождение, с която сме след прегледа при Кацаров. zai_zai ми каза, че това се води "хипогонадизъм" , но търсейки повече инфо през този период така и не стигнах до някои заключения: задължително ли само с АРТ процедура, с подобряването на спермограмата има ли някакъв шанс....разбирам, че никой не може да ми даде точни отговори със сигурност, просто исках да събера малко повече информация за подобни случаи.

# 489
Лизи, с тези резултати (от досегашния ми опит и съдейки колко време ние загубихме) аз бих заложила  на само 1 инсеминация, просто да опитаме, но по-надеждната процедура за мен е ИКСИ.

# 490
Лизи Моят съпруг пи Проксиид Плюс след това Fertilaid, и яде бърканицата с мед.Мъжът ти трябва да спре да пуши, понеже цигарите са един от факторите за лоша спермограма.

# 491
Някой знае ли много ли е болезнен Гентамицина, че ни изписаха?

# 492
  • София
Еко , благодаря ти  Hug Точно това си мислехме и ние да говориме с доктора следващата седмица
Beba81 на крачка сме от спирането, искрено се надявам скоро и с това да се похвалиме   Praynig

# 493
Лизи, за мен с тези резултати сте за икси, ако някой лекар се съгласи да направи инсеминация, по скоро бих го възприела като печалбарство. Съжалявам, казвам ти го за да не губиш време и нерви и да се насочиш към единственато според мен възможно решение, както казах икси. Peace
И да спре цигарите, задължително.
Може би с прилагане на клостилбегит, бихте се доближили до резултат подходящ за инсеминация, но щом пишеш , че не му е понесъл, няма как да го пие Peace

# 494
  • София
Лизи, ние сме със същата диагноза плюс Хиперволемия. Нашият лекар каза, че това не се лекува и няма смисъл да се тъпчем с лекарства, по-добре няма да стане. И при нас спермограмите се влошават с всеки изминал месец, макар че бяхме на лечение с Трибестан. Докторът дори се опасява, че до края на годината (през есента чакаме одобрение по Фонда) положението ще е съвсем трагично, в момента обмисляме замразяване на сперма. Затова направо ни препоръча ИКСИ. И аз се придържам към мнението на Тони - няма защо да рискувате с инсеминацията, настоявай за ИКСИ. Ин-витрото също не е подходящият за вас вариант. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт