МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - тема 2

• 209 462
  • 801
  •   1
Отговори
# 495
  • София, Бургас
Здравейте, за първи път пиша тук и искам да споделя нашите резултати.

Период на въздържание 4 дни
обем 2,10 (2<N<6)
цвят нормален
вискозитет нормален
pH 8,2
концентрация 107,05 (20<N<250)
общ брой 224,80 (N>40)
клетки 0,40 (N<5)

активно подвижни 40% (>= 25)
подвижни 37%(активно подвижни + подвижни >=50)
бавно подвижни 10%
неподвижни 13%
аглутинация не

морфологична оценка по Крюгер 14% (N>14)

Опитваме от известно време и решихме да проверим и мъжкия фактор. По принцип лекарят каза, че няма проблем, но мен ме притеняват резултатите по Крюгер, които са на границата. Според вас има ли повод да се притеснявам? Hug

# 496
Според мен ПХ-то е доста високо!!!! А за морфологията- наистина е на границата- изследван ли е за варикоцеле? Според мен щом доктора казва, че не е фатално, сигурно му е изписал някакви витамини, но подвижност и обем са доста добри. Според мен няма място за притеснение!   bouquet

# 497
  • София, Бургас
Доктора не му изписа нищо. Даже му каза, че става за донор. Сега видях, че границата на ph е наистина по-малко от неговото...

# 498
Мисля, че е до 7, но не сам много сигурна!

# 499
  • София, Бургас
Ето затова се допитах и до вас, защото понякога човек пропуска нещо..аз уж гледах, но това съм го пропуснала, защото нямаше граници за ph на изследванията ..за всеки случай ще проверим и за друго мнение от специалист..мерси  bouquet

Последна редакция: сб, 13 мар 2010, 21:55 от karina_

# 500
  • София
desi_ivanova , tony_t  Hug  благодаря Ви за съветите, другата седмица сме по доктори и затова исках предварително да чуя и вашите мнения

# 501
карина, добра е спермограмата, ако опитвате дълго време по скоро си направи и на теб нужните изследвания.  Peace

Лизи, предполагам , че доктора ти ще те посъветва също за икси, важен е крайния резултат и ти пожелавам успех Hug

# 502
Карина, понякога по-високото рН говори за някаква инфекция - можете да пуснете микробиология (за всеки случай). Обаче съм чела, че ако всички показатели са ОК (както при вас), то рН извън границите не е проблем за забременяване!!! Горната границата на рН е 8.
Според мен морфологията ви е много добре.
Успех и скоро очакваме да се похвалиш с  EFP

# 503
  • София, Бургас
bebe26, tony_t, Mary_Angel благодаря  bouquet

# 504
Здравейте всички,
ми е трудно пак да пиша. Миналата година ни казаха, че трябва да направим процедура инвитро, подложих се и уви неуспешно. неуспешно казвам, защото не, че не успях да забременея, а защото докторите не си свършиха работата.
инвитрото беше в клиниката на Щерев, и там доктор Юнакова ми спря лекарствата преждевременно и така детето ми почина в 6 месец.
съжалявам, че изписвам всичко това и ви занимавам с моята история, но от юни 2009 г не съм говорила с никого по тая тема. Не мога да кажа нищо на съпругът ми, че проблема е при него, и ако му кажа нещо се притеснявам, че ще го приеме като обвинение. а той е прекрасен човек.
показателите който са сега близо 1 година след инвитрото при него са:

период на въздържание 3 дни
обем 0,8
рН 7,8
вискозитет 2
време на втечняване 20мин
концентрация на сперм. 3млн/мл
общ брой на сперм. 2,4 млн
% с нормокинеза  39
% с хипокинеза  16
% с акинеза  45
брой нормокинетични сперм 117000
общ брой нормокинетични спрем. 936000
агрегация   не
аглутенация   не

моля помогнете ми ако някой има подобни резултати да пише , не знам къде и какво да правя

# 505
eellee, съжалявам за случилото се! При тези резултати не виждам какво друго освен ИКСИ можете да направите.

# 506
Здравейте! Бих желала да получа Вашият коментар относно резултата от спермограмата на моя приятел :години-35 полово въздържание- 5 дн,обем-4,8 цвят-сл.кост PH-Q,време на втечняване 25,вискозитет 0,желатинови конгломерати-да,левкоцити 5,незрели клетки на сперматогенезата-не,обща сперм.концентрация/1мл 65x10'6 млн. общ брой на сперм.в еякулата312x10'6 млн.Нормокинетични сперматозоиди 38% -с бързи линеарни движения 35% -с бавни 3% -хипокинетични 3% -акинетични 59% Брой нормокинетични сперм.25x10'6/мл Общ брой нормокинетични сперм.120x10'6 в обема.Изписаха ни трибестан по 3 на ден, диагнозата ни е Asthenozoospermia

# 507
  • София
Здравейте! Бих желала да получа Вашият коментар относно резултата от спермограмата на моя приятел :години-35 полово въздържание- 5 дн,обем-4,8 цвят-сл.кост PH-Q,време на втечняване 25,вискозитет 0,желатинови конгломерати-да,левкоцити 5,незрели клетки на сперматогенезата-не,обща сперм.концентрация/1мл 65x10'6 млн. общ брой на сперм.в еякулата312x10'6 млн.Нормокинетични сперматозоиди 38% -с бързи линеарни движения 35% -с бавни 3% -хипокинетични 3% -акинетични 59% Брой нормокинетични сперм.25x10'6/мл Общ брой нормокинетични сперм.120x10'6 в обема.Изписаха ни трибестан по 3 на ден, диагнозата ни е Asthenozoospermia

Засега звучи сравнително добре, тримесечното лечение с Трибестан (ако толкова са ви казали) ще увеличи тези 38% поне на 54% (така поне беше при нас), но никак не е лошо да си пуснете една морфология по Крюгер, за да сте абсолютно сигурни за състоянието на спермата. И при нас стандартната спермограма не беше чак толкова лоша, но като видяхме Крюгер, се хванахме за главата. Също така лично аз ви препоръчвам като правите Крюгер, да си пуснете и една микробиология (нарича се БФР), за да погледнете, дали няма и някаква гъбичка или бактерия, която не се изолира при спермограма. Всъщност, какво се каните да правите? Ние сме със същата диагноза и ще правим ИКСИ

# 508
ами за сега ще опитваме по естествен начин Embarassedимам една бременност,която завърши неуспешно....продължаваме с трибестана

# 509
  • София
ами за сега ще опитваме по естествен начин Embarassedимам една бременност,която завърши неуспешно....продължаваме с трибестана

Значи задължително пуснете морфология по Крюгер, ние също се подлъгахме по стандартната спермограма и след лечението с Трибестан направихме голяма беля.

Общи условия

Активация на акаунт