ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 3

• 104 003
  • 772
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Няма да правя инвитро, поне не докато не сложа вс 6 инжекции, после клоня към лапаро, за да проверя най вече тръбите и искам да се махне кистата, а не само като първия път да се "промие"  #Cussing out, защото съм повече от 100% сигурна, че това е старата киста  Naughty

# 16
Няма да правя инвитро, поне не докато не сложа вс 6 инжекции, после клоня към лапаро, за да проверя най вече тръбите и искам да се махне кистата, а не само като първия път да се "промие"  #Cussing out, защото съм повече от 100% сигурна, че това е старата киста  Naughty
Мила , защо не се подложиш първо на лапароскопия като така или иначе си решила да правиш...по-добре е да ти махнат кистата , да проверят тръбите и тогава вече да мислиш дали да провеждаш лечение или направо ин витро...Ти си знаеш , ама мисля че е излишно лечение при наличието на киста ( поне съм го изпитала ...) Успех каквото и да решиш

# 17
И аз се чудя, защо не се подложиш първо на ЛС. newsm78 Ако така и така ще правиш...Само месец след първото ми лапаро имах нова киста 4 см (а може и да е била стара, не добре изчистена от лапарото).
Последваха три инжекции Золадекс. Кистата само намаля до 2 см, но неможа да изчезне напълно.
След известно време пак порасна и се наложи второ лапаро. 

# 18
  • Варна
За да се смали максимално кистата и това което ще изтече и ще се "излее" в кухината, да е възможно най-малко, предполага се, че все нещо ще полепне по тръби, кухина....

# 19
  • София
За да се смали максимално кистата и това което ще изтече и ще се "излее" в кухината, да е възможно най-малко, предполага се, че все нещо ще полепне по тръби, кухина....
Е, не споделям тази логика.
Нали полепналото трябва да изчезне след медикаментозното лечение след лапароскопията...  Thinking

# 20
  • Варна
Нали полепналото трябва да изчезне след медикаментозното лечение след лапароскопията...  Thinking
Така де, ама нали изтича от кистата кръвта, от първото лапаро имам запис, ясно се вижда как с щипките се държи яйчника, а с шило издупчиха кистата и всичко си изтече в кухината, след това промиват с физ разтвор, ама след дъжд качулка, все ще има единични клетки..., според мен е трябвало да аспирират изтичащото вещество..
ей на , само си мисля и да видим, какво ще измисля накрая...
една година кажи-речи климакс, един цикъл и 9 месеца бременност, много нещо трябваше да изчезне.....

# 21
Мдааа, пък на мен и запис не ми дадоха - явно не е за гледане това, дето се е случвало  Wink

# 22
не искам повече да те убеждавам в каквото и да е , но ...по тази логика трябва да съм пълна с кисти и огнища , тъй като първата ми киста беше 15 см, а тръбите са ми ОК ...някак си..... newsm78

# 23
  • Варна
не искам повече да те убеждавам в каквото и да е , но ...по тази логика трябва да съм пълна с кисти и огнища , тъй като първата ми киста беше 15 см, а тръбите са ми ОК ...някак си..... newsm78
Нали затова става въпрос, да предпазя тръбите, всичко Божа работа, да не говорим за забременяването ми....
наясно съм с всичко, но благодаря  Hug, споделяме си, нали, черпим опит, дано да вземаме правилни решения  Peace Hug

# 24
Нали затова става въпрос, да предпазя тръбите, всичко Божа работа, да не говорим за забременяването ми....
наясно съм с всичко, но благодаря  Hug, споделяме си, нали, черпим опит, дано да вземаме правилни решения  Peace Hug
Ще стискам палци всичко да е наред  Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

# 25
  • София
Нали полепналото трябва да изчезне след медикаментозното лечение след лапароскопията...  Thinking
Така де, ама нали изтича от кистата кръвта, от първото лапаро имам запис, ясно се вижда как с щипките се държи яйчника, а с шило издупчиха кистата и всичко си изтече в кухината, след това промиват с физ разтвор, ама след дъжд качулка, все ще има единични клетки..., според мен е трябвало да аспирират изтичащото вещество..
ей на , само си мисля и да видим, какво ще измисля накрая...
една година кажи-речи климакс, един цикъл и 9 месеца бременност, много нещо трябваше да изчезне.....
Нали използвали вече ендобаг - вид торбичка като презерватив, в която слагали кистата по време на лапарото. Иначе и на моя запис се вижда същото - надупчиха я и течността си изтече. Но веднага измиват. Чак така яко да полепнат ендометриалните клетки...  newsm78
Успех!   bouquet
ne li ta , дават запис, ако си го искаш. Аз лично 2 - 3 пъти звънях на док, за да се разберем кога е готов записът и кога док ще е там, за да си го взема. Гледах го 3 пъти поред и приятелките ми казаха, че съм била луда.  Wink

# 26

Нали използвали вече ендобаг - вид торбичка като презерватив, в която слагали кистата по време на лапарото. Иначе и на моя запис се вижда същото - надупчиха я и течността си изтече. Но веднага измиват. Чак така яко да полепнат ендометриалните клетки...  newsm78
Успех!   bouquet
ne li ta , дават запис, ако си го искаш. Аз лично 2 - 3 пъти звънях на док, за да се разберем кога е готов записът и кога док ще е там, за да си го взема. Гледах го 3 пъти поред и приятелките ми казаха, че съм била луда.  Wink
Този ендобаг , май го използва само ПОПОв . тъй като никъде другаде не чух за такова нещо и никъде не са ми взимали допълнително пари за това чудо , каво при ПОпов в Щейново  newsm78
И аз гледах една лапароскопия , ама не моята...много интересна работа

# 27
  • Варна
Аз пак да се впусна в размисли  Laughing... щом се е наложило да измислят такава торбичка, значи има защо  Thinking...
Четири месеца преди първото лапаро, спуках киста, последвалото лечение беше силни антбиотици !!! ooooh! Joy... резултата от което си обяснявам с множеството огнища зад матката ми, на снимките е като палачинка, но пак казвам, размишлявам си на глас  Mr. Green, че то май друго не ми остана...лудвам май, опитвам се да се убедя сама себе си да направя лапарото по време на лечението, това бездействие и чакане ме влудява  Sick

Hug Hug Hug

# 28
Записвам се да следя темата   Sad
Имам някои съмнения, че съм с ендометриоза. От доста време имам силна болка неменструална по време на цикъл, която я усещам само като ходя до тоалетна по г. нужда, и то само в първите 2 дни от цикъла. Досега някак не и обръщах внимание, но понеже започна да присъства всеки месец, се поразрових и според намерената информация си самопоставям тази ужасна диагноза. Поставям си приоритетно да посетя гинеколог в близките дни и силно се надявам, очакванията ми да не се оправдаят  Cry

# 29
Доминика, да не те плаша предварително, но това определено е симптоматика, която да сочи към ендометриоза... Съветвам те, както другите момичета от течата ще се съгласят, да посетиш доктор, специализиран в ендото, и операциите й - Попов от Шейново/Вита, Тюфекчиева от Майчин дом (в частния й кабинет), или някой друг препоръчан, който си харесаш в темите за ендото. Симпатични, но недостатъчно запознати с болестта гинеколози могат да ти направят голяма беля.
Дано не е ендо при тебе, че е много неприятно, но все пак с адекватни мерки се лекува, не се стресирай. Това е третата най-разпространена гинекологична диагноза - всяка 10 жена я има в някаква степен.

Общи условия

Активация на акаунт