С кой посредник е най-изгодно да се пазарува от САЩ?

• 218 489
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
  • Sofia
   Не знаех, че Еконт доставят от САЩ. Какви са им условията горе-долу?

# 376
  • Sofia
http://www.econt.com/2010/10/purchase_usa/

Нещо не съм очарована. Плюс факта, че в момента Еконт не доставят от/до Англия.
Освен това до английски адрес и сама мога да си поръчам и да си освободя пратката от митницата.

# 377
И на мен ми се струва, че като цяло цените им сигурно няма да са изгодни. Не знаех, че в момента не доставят от Англия, аз никога не съм ги ползвала.

Освен това до английски адрес и сама мога да си поръчам и да си освободя пратката от митницата.
Сама/чрез познати ли го правиш или някой го предлага като услуга?

# 378
  • Sofia
Изпращам на адрес на превозвач. Те ми изпращат сканирано писмото от митницата, плащам си с карта каквото ми искат и след като си получат сумата, доставят пратката при превозвача. Не е никак сложно, в писмото е описано подробно какво трябва да се направи.
Мисля, че има превозвачи, които предлагат такава услуга, но не съм ползвала лично.

# 379
Мисля, че има превозвачи, които предлагат такава услуга, но не съм ползвала лично.
Тези, които аз използвам съм почти сигурна, че не предлагат такава услуга. Ако знаете някой, който я предлага ще ми е полезно.

# 380
  • Sofia
Някъде по другите теми бях чела за ggbg (ако правилно помня), може би на сайта им има информация.

# 381
  • София
Някъде по другите теми бях чела за ggbg (ако правилно помня), може би на сайта им има информация.

С тях може би доставка от САЩ до Англия и после те да я превозят. Аз чакам първата си доставка с тях в средата на седмицата. Нямам търпение, дано всичко да е наред!

P.S. Отблокираха ми сумата от американския сайт, за когото писах, че искат сканирана дебитната ми и лична карта.

# 382
Здравейте, обръщам се към вас за съвет!

поръчах си обувки от американски сайт до адрес там.
сега се чудя как да ги довлача до Бг - нашия познат ще ги изпрати, но не знам с кой куриер/доставчик е най-изгодно.
Да не се окаже, че доставката ми е по-скъпа от обувките Embarassed
Моля за вашия съвет, че ми е за пръв път и май избрах по-трудния начин.

Благодаря предварително!

# 383
  • Sofia
Доста е скъпо , дори с пощите им. На сайта на usps има цени и може да се ориентираш. Също така, в зависимост от цената им (а и от теглото) може да отидат на митница.

# 384
  • Sofia
   Да, с пощите ще е най-евтино. Peace

Кажи на приятеля си да пише по-ниска стойност на пакета + GIFT, примерно. Peace Така вероятността да отидат на митницата е много по-малка.

# 385
Благодаря, момичета!

# 386
  • някъде
Бих могла да съдействам за поръчки на малки неща /дрехи,козметика и т.н./ срещу някакъв процент от стойността на поръчката например.Не съм запозната как практикуват сайтовете за доставка.Предполагам ако се изпраща поръчката директно до адрес по обикновената поща ще бъде доста по-евтино отколкото изпращане до Бг,после по куриер до съответния град.
Също така има вариант да се спестяват парички от цената.Например в Амазон има доста неща ,отбелязани като Prime,които аз поръчвам с безплатна доставка,защото имаме предплатен шипинг.тоест платила съм определена сума веднъж и после всичко идва за два дни у дома с безплатна доставка.

# 387
  • Sofia
Не съм запозната как практикуват сайтовете за доставка.Предполагам ако се изпраща поръчката директно до адрес по обикновената поща ще бъде доста по-евтино отколкото изпращане до Бг,после по куриер до съответния град.

Така е, доста евтино ще дойде – проблемът при този вариант (според мен) е, че не е налице никаква гаранция, че пратката няма да се изгуби по трасето от USA до България (дори да е препоръчана и с тракинг номер). Преди известно време на мен ми се изгуби пратка точно от САЩ, пратена по пощите, уж с тракинг номер – т.е. подобни случаи не са баш прецедент.

# 388
  • някъде
Не мисля,че е чак такъв голям процента на изгубени пратки,не ,че не се случва.А и това е просто идея,защото проблема с пазаруването от САЩ се коментира от години в този форум и досега варианта с фирмите за доставка очевидно не е проработил.Изпращала съм няколко пъти пакети до Бг и няколко пъти до разл други европейски държави.Слава Богу,всичко беше наред.Особено се притеснявах за една много скъпа рокля,която изпращах до Англия.

# 389
  • Sofia
А и това е просто идея,защото проблема с пазаруването от САЩ се коментира от години в този форум и досега варианта с фирмите за доставка очевидно не е проработил.

Работи си идеално вариантът с фирмите – проблемът е, че услугата е доста скъпа и повечето клиенти, естествено, се отказват, включително и аз. Поръчвала съм няколко пъти чрез посредник, просто защото не съм имала друг избор – съответният сайт не изпраща извън САЩ или пък не приема български дебитни карти. Сега, обаче, се стремя да поръчвам само от сайтове, предлагащи международна доставка – за мен, иначе, не си струва разправията.

Желая успех с начинанието. Peace

Общи условия

Активация на акаунт