Августовски бебета - тема № 3

• 27 879
  • 742
  •   1
Отговори
# 30
Привет и от нас. Тази нощ и ние спахме добре, снощи яде в 20:00 часа, заспа към 21:30 и милия се събуди чак в 2:30...пак хапнахме и заспа веднага ипосле в 6:30.... миличкия направо си ме остави тази нощ да се наспя...
Ние във вторник сме на консултация и ваксина, кажете какво точно им правят на консултацията, разсъбличат ли ги, да си нося ли памперс и мокри кърпички за всеки случей?
Трябва ли да му купя и здравен картон или амбулаторна карта или нещо такова?
И да ви питам, плаща ли се прегледа и ваксината?

# 31
Здравейте мамчета  Hug
Не съм писала от сто века ..ама не остава време .
Оле горкичките като ви чета и толкова мъчно ми става и за вас и за бебчовците  Cry  Ние сми почти като повечето от вас. Плачкаме често, спим все по - малко и по - малко. Добре че започнахме да правим един по дълъг сън от 22:00 до към 02:30 че да почина мъничко. Иначе по цял ден се гушкаме, пеем, разхождаме се. Правим гимнастига и разтриване всеки ден.Зоя има колики, но избягвам да давам капки, гушкам я и я повивам и шъткам / д-р Карп помага /.Какво да се прави ..мъниците искат мама, искат цицка да се успокоят.
 A_S_Y_77 Аз за консултациите нося тенцухче или пеленка върху която я слагам докато я мерят и преглеждат. Нас не ни събличат напълно. Педито ни гледа дупето и  памперса. Носи си за всеки случай памперсркърпички,пелена и едни ританки. Ние имаме картон при лекарката, занесли сме и и картата за избор на личен лекар. Не плащаме прегледи и ваксини.
slavena80 Ние седим на 21 - 22 градуса вкъщи. Не е много облечена, но е завита с чаршавче и тънко одялце. А вечер като си лягаме в стаята става 18-19 градуса, но на Зоя и харесва и не и е студено. Просто слагам одялцето двойно и спинка / ако реши да спи изобщо след 02:30 / .
Янче Мила стискай зъби. Ще отмине този период. Знам колко е тежко да плаче и да не може нищо да направиш. Ние биби не признаваме. За биба ползва зърното ми и така спим..няма начин простолПробвай ..просто не я махай от зърното след като се нахрани/ извини ме че давам съвети /. Дано бебка скоро се успокои, че да си спокойна и ти  Hug
Кураж мами  Hug

# 32
Добро утро! Ох тази нощ пак на 3 часа се буди и заспива на цицата и съм ей така  Shocked

Славенче, книжлето го купихме от църквата, където ни четоха чистата молитва. Би трябвало съответно и в други църкви да я има. Те са най различни книжлета, има и за други работи...

Мъник: мила мерси за подкрепата  Hug ние от време на време си искаме бибка и аз се радвам, тъй като определено не искам постоянно да ми лежи по циците, а като сме в парка или другаде навън много кофти ако тако го научиш Sad А иначе тя като реве, реве. И да и бутам цицата в устата тя я плюе и се съдира!  Shocked

Цвети: да, мразя се, че се развиках, ама наистина не издържах от нерви. Иначе и двамата с мъжа ми сме доста спокойни спрямо нея, но просто 2 вечери ни направи луди и не издържах от нерви - никога не се беше случвало досега да се дере нон стоп 4-6 часа и нищичко да не помага!  #Crazy Бе май това за духането в лицето и аз съм го чела някъде...  newsm78

Момичета, пробвали ли сте да покажете бебоците си в огледалото?? Ние да и Анди всеки път се залива от смях! Мноооого ми е сладичка Joy

# 33
Здравейте, майчета и дечица!
На мен не ми остава никакво време за писане, но пък ви попрочитам когато имам възможност. Ние днес също ревем доста и аз немога да разбера какво става вече. Не си и дояде млякото даже, а видимо е гладна. Искам да ви попитам нещо-сутрин като се буди и ръмжи доста странно, съчетано с протягане, но продължава така до към 10 - 11 часа. Случва ли се при някое друго бебче, че вече взех да се притеснявам?

# 34
  • Кърджали
The SunRise не мисля, че има за какво да се притесняваш. И малката се събуждаше така /може да е липсвало ръмженето/, но така се протягаше че чак съм седяла и съм се чудила на силата и. С времето и намаля. Сега чат - пат се протяга при събуждането, но вече по - малко.

# 35
TheSunrise ааа ма не се притеснявай изобщо! Тук много скоро коментирахме, че при много от нашите бебчета го има това ръмжене и сумтене. А за протягането пък хептен не се тревожи, защото те така растат!  Hug

# 36
  • София
Да се включа и аз в новата темичка...
И аз ви съчувствам за ревящите бебчета...  Confused Ние плачем само, когато сме гладни, когато не можем да се изакаме и когато много ни се спи, иначе да чукна на дърво малката е спокойничка... е обича да я носят на ръце, но аз така си я научих, пък и освен това искам да си я гушкам, толкова ми е мило като се гуши в мен с малките си ръчички...  Laughing , е ще си патя сигурно като стане по-тежичка, ама какво да се прави.
Да ви се похваля, да не чуе дявола, вече акаме сами. Мими имаше запек до преди 2 дни и акаше само с термометър в дупето, но сега вече се справя самичка, най-вероятно защото смених млякото за дохранване с Лактана. Явно наистина е добро.
Самоче пък сега започна да се буди в 2.30 през нощта, а преди си спеше чак до към 5. Сега заспива към 10, в 2.30 яде и после чак към 8. През деня много не спи, освен ако не сме на разходка с количката, тогава може и изобщо да не се събуди... много обича разходките.
За уроките, май наистина има нещо вярно, но аз все забравям да й мия очичките.
Колики ние май нямаме много, даже спрях да давам капки, само вечер все още преди хранене й ги давам за всеки случай. Дано не се появят тепърва.
The SunRise, и Мими така си се буди по принцип, все пъшка, ръмжи, издава всякакви странни звуци докато ококори очички, а това понякога продължава по половин час, през нощта като се буди пак така си ръмжи, но четох че е нормално при бебоците.

# 37
Кате: поста ти все едно аз съм го писала, с изключение на акането де. Ние акаме сами, ама през 2-3 дни вече, ужас Sad
А и какво се олакваш, че се буди в 2.30, та нали после чак в 8?? Аз как си мечтая за такава пауза...  Tired

AСИ77: ние махаме маперса на консултацията при меренето  Peace

Момичета,
какъв е този поход на бебетата, за който чух сутринта в 'Денят е прекрасен'??  newsm78

# 38
Привет и от нас. Тази нощ и ние спахме добре, снощи яде в 20:00 часа, заспа към 21:30 и милия се събуди чак в 2:30...пак хапнахме и заспа веднага ипосле в 6:30.... миличкия направо си ме остави тази нощ да се наспя...
Ние във вторник сме на консултация и ваксина, кажете какво точно им правят на консултацията, разсъбличат ли ги, да си нося ли памперс и мокри кърпички за всеки случей?

Никакви пари не са ти нужни за прегледа на бебчо, всичко си е по здравната каса. Само трябва да вземеш амбуматорна карта за дете и имунизационен календар, които са някакви стотинки. Понякога си купуваш и спринцовка за имунизация, ако такова е правилото в кабинета. Памперсът обикновено не се маха, теглят бебето с него като приспадат от теглото към 100 грама. Надникват все пак, за да проверят за пъпчето и дали няма силно подсечено дупенце, но не винаги.

# 39
Цитат

Никакви пари не са ти нужни за прегледа на бебчо, всичко си е по здравната каса. Само трябва да вземеш амбуматорна карта за дете и имунизационен календар, които са някакви стотинки. Понякога си купуваш и спринцовка за имунизация, ако такова е правилото в кабинета. Памперсът обикновено не се маха, теглят бебето с него като приспадат от теглото към 100 грама. Надникват все пак, за да проверят за пъпчето и дали няма силно подсечено дупенце, но не винаги.

Благодаря за отговора  Hug

# 40
Янче, вярно че не можем да си отпочинем с това нощно кърмене през три часа, но аз от една страна повече му се радвам, отколкото на големите паузи. Ще имаме повече кърма, защото търсенето си е голямо. Четох наскоро, че в ранните сутрешни часове е много важно търсенето от страна на бебето, защото то по този начин си поръчва достатъчно мляко за през целия ден. Сукането в тези часове определя достатъчно количество кърма за целия следващ ден. Това го прочетох в една от статиите в библиотеката на кърмаческия подфорум.

# 41
Янче, вярно че не можем да си отпочинем с това нощно кърмене през три часа, но аз от една страна повече му се радвам, отколкото на големите паузи. Ще имаме повече кърма, защото търсенето си е голямо. Четох наскоро, че в ранните сутрешни часове е много важно търсенето от страна на бебето, защото то по този начин си поръчва достатъчно мляко за през целия ден. Сукането в тези часове определя достатъчно количество кърма за целия следващ ден. Това го прочетох в една от статиите в библиотеката на кърмаческия подфорум.

Абсолютно сигурно е така!  newsm10 Мен даже от една страна ми е по-кофти като НЕ суче през нощта, защото ми обърква целия режим на гърдите (редувам ги на всяко хранене). Трябва да се цедя по сред нощ, че на сутринта гърдата, от която не е сукала ме сцепва от напрегнатост...

# 42
Привет мами.Върнахме се от консултация и за един месец сме наддали 1560 гр. и сега сме 4600 и сме 54см(с 3 см. повече) newsm03.Аз лично доста се радвам, защото сме само на кърма (нито вода нито чай на хип иска да пие-голямо мръщене им прави) и все се притеснявам дали хапва достатъчно-ама явно си хапва.Педито ми вика да отказвам нощното хранене и да съм давала сокче от 45 ден-да ама няма да стане.Ще чакам сама да си откаже храненето а пък захранване мисля да почвам поне към 4-тия месец.Също ми каза че трябва преди всяко хранене да я слагам по корем за 5 мин. да се научи да си задържа главата изправена. В общи линии маи това е основното, а и за ваксините говорихме и ще слагам пентаксим другия месец.Приятен ден - ние отиваме на разходка, че с това кърмене след малко пак трябва да си идвам. smile3503

# 43
  • Бургас
jijin, все се каня да ти кажа , че аз съм Казанлъшка снаха и си идваме от време на време в Казанлък на гости на свекитата. Когато решим да идваме към Казанлък ще ти пиша да се видим и запознаем бебките ако искаш Simple Smile

Днес след 48 часово неакане и помогнах на Деската с термометъра.....мнооого материал излезе, но не знам докога ще изкараме така. Ето пак от сутринта не е акала а само се напъва и ръмжи и се мъчи.
Днес и направихме и първата ваксина за хепатит и лекарката каза да не се притеснявам , че от тази ваксина няма да вдигне Т. ....но дали е така  newsm78

За запичането ми каза нещо от рода на това , че усвоява цялото количество кърма и вероятно не и достига за да се изаква нормално  Rolling Eyes каза , че мога да и дам водичка от овесени ядки а също така аз да ям овесени ядки с кисело мляко.

За Пентаксима и при нас струва между 60  и 70 лева, ще слагаме другият месец. А тази по-новата ваксина струвала 140 лева.

Сандра, много хубав сайт за рамки за снимките , благодаря за идеята.

Маник- Т. в къщи е между 23 и 26 градуса в зависимост в коя стая ще сме. Дневната ни е южна и е доста топло, но вечер в спалнята става 23 градуса.

За нощно кърмене наистина помага за по-добра лактация- от две вечери дори и тя да спи пак и давам да суче и наистина се засили кърмата ми през деня.

Май всички бебеоци в нашата възрастова група са в някакъв период Simple Smile много сили ви пожелавам и до колкото е възможно спокойни бебета  Hug

# 44
  • Бургас
Моята е наддала само 680 грама за един месец  Sad

Общи условия

Активация на акаунт