Августовски бебета - тема № 3

• 27 875
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
  • Бургас
Захира, за еднократната помощ мога да ти кажа за община Бургас, незнам дали е различно в София  newsm78  тук като си подадох дпкументите септември , след 20-ти октомври ще ми преведат пари. И на всички , които са подали през септември ще е така.
За майчинството ако ще се ориентираш - аз излязох от 15  юли в болничен /45 дневният/ и имах преведени пари на 3-ти септември. Мисля , че това кога ще ти преведат пари от болничният зависи и кога счетоводителката ви е подала инфо в НОИ.

Аз грим слагам лек през деня като излизаме , но прическа и маникюр - не остава ред за тях Simple Smile
Иначе снощи като я накърмих в 20 часа я оставих на баща и да я приспива и аз ходих на една работна вечеря с клиенти по работа и се чувствах супер сред хора  bowuu   а и бебка като е откъртила не е притеснявала тати, даже се събуди чак в 3 часа да яде:) /чакай да не се хваля много , че да не ми го върне тази вечер  Mr. Green Mr. Green пу, пу/

И в Бургас е мрачно днес отново , но по обяд ще поизлезем малко, няма как.

# 646
  • София
Аз забравям редовно да го слагам по корем, но общо взето се справя. Понякога веднага си обръща главичката на една страна и си ляга, но друг път от гърдичките още се надига и се кокори дълго и любопитно Simple Smile
За грим, лак и т.н. - опитвам се да не пропускам. С гримирането вече се справям с бебето в ръце- с едната го държа, с другата се гримирам Simple Smile С лакирането също се опитвам да не изоставам, най-вече защото без лак ми се чупят много ноктите и така... Остава и с тлъстините да се справя и всичко ще е на 6  Flutter
Янче, ще ти пиша на лични за доктора.

# 647
Добро утро мами
Аз имам време напоследък само да ви чета Embarassed
И аз вчера непосмях да изведа Марти, но днес съм се наканила, че вятър , дъжд ще излизаме, защото малкия е много неспокоен следобяд. Дали е свикнал всеки ден да излизаме?
poly_zoe  все е дно че за мен говориш и аз имам навика да си вия косата и да си правя възелчета, то затова ми и цъфти косата много, но добре че е много, иначе досега без коса да съм останала, голям зор вижда с мен Laughing
Ох малкия пак мрънка......... Shocked

# 648
Добро утро!
Аз се справям и с грим и с прически и с всичко, но друг е въпроса, че нямам много желание Sad. Вчера нещо ми стана и реших  да си направя прическа. Лак слагам само безцветен, че не ми се трият цветните през 2-3 дена. Като излизам само в квартала да обикаляме не ми се занимава. И на мен тлъстинките ми пречат Close
ganusha80, аз до сега живях в София. Родена съм в Русе и съм живяла там малко. Мъжът ми е от Пловдив и след 8 месеца връзка между София-Пловдив нямаше на къде вече и се преместих тук. Ако идвате на сам да се обадиш  Grinning.
Момичета какво правите с пишлетата на момченцата ви? Аз вече се опитвам да дърпам по малко кожичката, а бебо се радва Joy. Една приятелка и тя така започна малко по малко и сега бебето и е на 4 мес. и каза, че вече му се е показала главичката (ама бебето и е мноооого надарено, не сте виждали такова чудо Shocked). А и в памперса слагате ли го нагоре? При нас не се задържа и пак си слиза на долу.

# 649
Добро утро мами,

♥ Zahira ♥ , magare - аз пък нямам много желание покрай тия килограми, ама трябва да влизам в час. Инъче таткото карах в началото да го гледа , а аз да си правя кола маска, но сега съм спец - с единия крак бутам люлката, с другия дърпам колата...за скрита камера сме  Joy и ноктопластика искам да си направя, че докато бях бременна бях в колежа и ни беше забранено да имаме, но се чудя как ще му мия лицето и т.н. да не си я сложа и да я махна на другия ден, страшно пилене ще падне и толкова прахоляк....не ми се диша нещо.  Инъче аз с това се занимавам и мога да си правя всичко сама, а за оборудване имам повече от тукашните салони, но желанието още го няма ooooh! 
и ние имаме малко крусти, но ми казаха да го мия всяка вечер с dentinox и да натискам и търкам колкото мога и май има ефект. Днес е 2-ри ден откакто го правя, натискам значително повече от преди. Казаха ми до седмица, че щяло да се махне. Лекарите тук ми бяха казали да му мия косата 2 пъти седмично с щампоан инъче само с водичка, аз го правех през ден, но въпреки всичко пак се появи. Сега да видим дали ще изчезне толкова бързо за 7 дена.
Ние отиваме да се мерим и теглим. Као ви гледам как наддавате чак срамще ме хване сигурно да кажа как сме, ама и аз не съм  била дебело бебе, все покрай минимума така че какво да очаквам от детето. Дрешките ни са късички вече, може откъм дължина да сме напред, знам ли  Laughing

# 650
  • София
Добро утро,мамчета,
Или май вече обяд Simple Smile
  За грима-слагам само по една спирала и червило и то не винаги-2-3- пъти седмично.За лаковете-иаз слагам само безцветен ,че не ми се трие.Ноктопластиката и на мен ми липсва много ,преди да забременея имах 3 години и до последно не си я махах.Само,че сега няма и да има на кой да я показвам освен на бебка Laughing
  Янче,цедя се непосредствено след като нахраня беба.
  Егати гадното време,не знам какво ще правим зимата,то ще ни писне и от молове,и затворенивкъщи.
  Да ви се похваля-вчера бях на гинеколог профилактично,тъй като влязох да раждам имах една киста,която много драстично се беше увеличила през бремеността,доктора каза да я следя и ако не изчезне на 6тия месец трябваше да ме оперират.И я нямааааааа!!!!Много съм щастлива,защото мого ме беше страх от тая операция.
  За крустите-заради дерматита при нас положението беше трагично,цялата й главица беше не в корички,а в корища Simple SmileSimple Smile Simple Smile Педито ми каза да взема шампоан против крусти на А-дерма,бил много хубав.Е да ,ама тук в провинцията го няма никъде ,само в поръчка  Shocked И й мазахме главата със свинска мас,тъй де-бабата я мажеше,че мен много ме е гнус,много гадно ми мирише.Иначе и аз бях пробвала със преварен зехтин,но ефекта определено не беше толкова добър.И за няма и седмица се оправидано не се появят отново Simple Smile
  Лек и спокоен ден!

# 651
  • София
Лидия, аууу, така ми се иска да имам дъъълъг маникюр! Когато влязох в болницата да раждам имах хубави дълги нокти, но естествено ми се наложи да ги изрежа. Сега пак растат и ми е жал да ги скъсявам, но знам, че няма да се справя- взема да го одраскам горкото Simple Smile

# 652
  • Бургас
terpsyhora , и на мен ми се искат дълги маникюри , ноооо едно, че драскам бебка а и като започна да и слагам Бочко на дупето и ми влиза много гадно под ноктите и сега ги подкъсявам редовно.

# 653
Силви, ние ходихме на ортопед в медицински център "Детско здраве" при д-р Алексиев. Ходихме с направление, но то наистина не покрива ехографа и си доплатихме 15лв. Иначе без направление прегледа ще ти излезе доста по-скъп.
Ехографа се поема само, че като им свърши лимита и почват да го минават на частно. На мен не ми взеха и лев за ехограф нито за преглед, когато отидох с направление.

За масажите правим от тези дето сте ги пуснали в началото на темата. Гледам да ги правя по-бързо, че на нашето човече все му е студено. Вие на колко градуса къпете и масажирате бебетата си?
Скоро ще сложа и аз някоя друга снимка.
Ние ходихме вчера на консултация и за 42 дни сме качили 1380 и вече сме 5500 и 58 см. И вчера малкия за първи път от 3 седмици насам се изака сам без помощта на мама. Е вярно пие сиропче, но и това е постижение.
Аз бях и на гинеколог и там положението е супер. Доктора каза, че при следващият цикъл можем да сложим спирала, но още не съм решила напълно все пак си се пазим. И нашето носле е постоянно запушено и чак прихърква от време на време, но му пръскам стеримар и му минава.
От 4 дни сме на режима 6,9,12,15,18,21 часа и откарваме до сутринта - буди се от коремчето към 3 и нещо давам бибата и пак заспива.

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 11:48 от sosmy

# 654
  • Варна
Захира аз документите за еднократната помощ ги подадох към 10 август и ми казаха, че след 20 септември ще ги преведат - така и стана. А за майчинството е много важно работодателят да внася навреме осигуровките и съответно счетоводителят след това да ти подаде веднага болничния. Моите работодатели са много коректни сега внесоха осигуровките на 04.10, болничния ми е внесен на 05.10 и на 14.10 вече ми бяха преведени парите за септември. Много внимавай със третия болничен, който е от педиатъра на детето, че там могат да станат обърквания(нали се взема предвид кога си родила преди или сле термин и се прибавят или махат дни) Peace

Аз се гримирам само като ще излизам и то само фон дьо тен и спирала, не съм си слагала лак не помня откога, а днес вече мисля да отида да си направя прическа, то с тия 10 излишни килограма прическата ми е най-малкия проблем, но поне откъм лице да го докарам hahaha

# 655
За маникюра и крема под ноктите позната работа - аз ги режа вече до кожа, хем да не ми се събират разни неща хем да не драскам бебка. А да не говорим тя как ме драска докато я кърмя - понеже все ръкомаха и целите ми гърди са издрани.
За ноктопластика - откакто една година на морето не си свалих пръстите благодарение на ноктопластиката  не ща и да чуя.

В този ред на мисли - пада ли ви косата, защото на мен значително повече отколкото по време на бременността. Трябва да ида да я скъся, но няма кой да гледа бебка.

Gemma чувала съм за много случаи при които миоми, кисти и т.н. изчезват по време на бременност. Даже имаше един случай  жена с рак на която абсолютно й забранили да забременява си оставила бебето и след като родила била излекувана. Аз си го обяснявам с положителните мисли на човек около тези събития, защото не е тайна, че болестите са следствие от нашите "лоши" мисли и емоции.

За майчинството - аз ще получавам такова за майки студентки и дефакто еднократно ми изплащат цялата сума за една година.

Сега пак е месец за борба с рака на гърдата и  имало безплатни прегледи, но така и не разбрах кога и къде. Вие правите ли си такива?

# 656
Включвам се само, защото видях някои от вас да споделят за сополи и секрети и че се справяте със стеримар.
И моя бебо се сдоби с някакви задни секрети в неделя и 2 дни кашляше често и хриптящо. Аз пръскам Физиомер (пак е физ. р-р). Отделно давам една добавка. Положението се подобрява значително.
Всъщност исках да питам каква диагноза ви дадоха на вас?! Май тези секрети са заден ринит .......или само ринит.....някъде прочетох, че нямало заден, преден, бил си само ринит Simple Smile

sosmy, браво за режима  Simple Smile, аз все чакам бебо да проспи някое нощно хранене, че хич не спя добре и съм крива, ама няма такъв филм още при нас.....
За баня около 20 ч. у нас все още без отопление е 24 С. До 2-3- дни ще ползваме и отопление за часа на банята и пак толкова градуса ще поддържаме.....по спомени от времето на каката сме правели не повече от 24-25 С.
За масажа пак така, само че не смятам да си събличам бебето през зимата чак голо по памперс, съжалявам аз не бих стояла дори на топло толкова време гола да ме масажират  Joy. Най-вероятно ще си правя масажа върху бодито.
Друго си е да се масажират пролетно-летните бебета. Имам чувството, че августинчетата ще се гледат трудно зимата  Sad

# 657
Аз се гримирам рядко по принцип, лак не съм слагала сигурно 1 година вече, само си оправям нотките и кожичките да изглеждат добре и това е. Сега няма как да пусна дълги нокти, че много драскам Сончето. Пък и ми е много досадно да се лакирам, то сигурно за това не го правя, а не толкова от други съображения. Мойта коса е дълга, гъста и много права, и не е кой знае какво да се вкарам в няква прическа, лесно е, сресвам я, малко гел да не ми щръкват крайчетата като на метла и това е, не ми отнема почти никакво време, ако изобщо реша да се занимавам. Но и на мен не ми остава много време за мене си, но и това ще мине като пораснат хлапетата....след 2-3 години  Mr. Green.

Аз си правя редовно прегледи при мамолог защото съм фамилно обременена (майка ми е оперирана от рак на гърдата). То всъщност и да не си пак трябва редовно да се прележдаме, че иначе лошо. Последно си правих преди да забременя, сега не знам дали мога докато кърмя, трябва да попитам защото ми е време за следващия.

# 658
Здравейте мами,

моята малка принцеса преоткрива света на играчките. Освен това разбра, че може да издава звуци. Сега е хванала едната играчка от шезлонга и упорито и нарежда нещо. Simple Smile Много е сладка така като я гледам от страни. Толкова е пораснала Simple Smile

Днес мисля да я изведа, въпреки студеното време. Не сме излизали от 5 дена и не мога да я държа повече затворена. Ще я облека добре и към 2 излизаме за час.

За козметичните процедури - единствено си позволявам маникюр. Ходя на 10 дена веднъж в едно квартално салонче, но косата ми е в ужасно състояние и се чуда кога ли ще намеря време да ида да я отрежа. Грим не слагам, а определено имам нужда. Сенките под очите ми не са се махали откак съм родила, но колкото и фон-дю- тен да си намажа , едва ли ще се заличат. килограмите са ми с 2 отгоре, но не мисля да ги свалям. вече влизам в мини дънките си XXS. Simple Smile

# 659
И аз за гримирането - не се гримирам много често. Преди 20 дена махме годишнина от сватбвата и аз за сефте от раждането се гримирах. А татито ме пита що се мацам??? Според него без грим съм по-хубава  Mr. Green
Нотките и аз не смея да си ги пусна за хубав маникюр, че ще драскам Дани.
Иначе цикъл и аз още нямам, но не се и натискам  Joy
За излизането - аз обожавам да се разхождам, не че вкъщи не си намирам работа, но друго си е навън. И незнам в това време какво ще правим. Вчера беше супер духливо, бях го облякла с космоната и с една пелена завит и бяй сложила дъждобрана, не мисля, че му е било студено. Днеска - СНЯГ ВАЛИ. Излизахме рано, понеже бяхме на доктор и пак така го бях облякла, педиатърката каза, че е добре, не би трябвало да му е студено.
Поли, и при нас е така с времето, почти не хванахме лято. И аз имам много летни дрешки дето останаха неизползвани, ама какво да се прави, късмет. Иначе ските вече ги резервирахме, в Автрия ще е - Schladming Dachstein, ама далечко е от Грац и няма да може да се видим Sad
За главичката, Дани много обича по корем и много си я вири главата, жилав е много  Mr. Green
Джема, много се радвам за теб и а това, че няма да се налага операция  Hug
И аз да се похваля (да не ме чува дявола) Дани пропусна едно нощно хранене, дано да стане закономерност това, че ние на всеки 3 часа се храним  Sunglasses, откак съм родила не съм видяла сън повече от 3 часа наведнъж  Praynig
Захирка, моята коса пада също, ама засега не е драстично, дано да не се увеличава косопада (което съм чувала, че се случва често)
Джоана, няма какво да се притесняваш, ако е добре облечена малко разходка няма да й навреди. Аз не мога да си представя да не излизаме 3-4 дена, какво остава за цяла зима. Всепак не можем да си седим само вкъщи три месеца (че при нас зимата даже е и повече)

Общи условия

Активация на акаунт