Августовски бебета - тема № 3

• 27 888
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
  • София
И аз се притеснявам с тоя цикъл... един ден ми прокапа 2 капки и от там на сетне нищо, пък и аз имам малко кърма, за 3 хранения едвам насмогвам.
Ние днес водихме малката на уши нос гърло, педито ни дава направление, че нали сме сополиви от няколко дни. Много гадно това с хремавите бебчета, от време на време така се дави горкото. Добре, че засега е само хрема, дано да мине, изписаха ми стеримар и витамин С от ампулка в нослето...
Вит. Д наистина е хубаво да се дава, дори да няма слънце, много е важен, пък и с 1, 2 капчици на ден едва ли ще предозираме бебоците. И аз все пак няколко пъти забравих да давам.  Embarassed
Ние днес междувременно се и разходихме, но добре я бях опаковала и даже и дъждобрана сложих заради вятъра и то си спинка хайванчето сладко сладко, уверявам ви, че никакъв студ не влиза по този начин, така се беше загряло човечето като го извадих, че едва ли му е било студено.

# 631
  • Бургас
Хей, момичета ама много сладички тез нашите бебоци Simple Smile сега разгледах изпратените снимки за колажа , много са сладки и много от бебенцата си приличат Simple Smile поне аз така ги виждам. Ще стане страхотен колаж, Силви благодаря ти за труда , който полагаш   bouquet

Нашата хремичка отшумя с пръскалото на основа на солена вода /забравих му в момента името  newsm78/ и витамин Ц само. И аз се съмнявах в началото , че сам така ще мине , но си е верно , че след 7 дена отшумява.

И на мен днес ми прикапва нещо червено , май ще ми идва а уж кърмя  Twisted Evil не ми се иска толкоз да бърза да ми идва ама каквото е такова.....

Шайн, аватарчето си го направих според потр. име....макар , че ми е много странно това "magare" ....когато се регистрирах ми бяха заети и двата ника които използвам по принцип та се наложи да напиша първото което ми дойде на ум Simple Smile пред мен имаше една играчка-магаренце от филмчето"Шрек" та се писах така и потребителското име не беше заето  Mr. Green ама то кой ли ще се пише така  Mr. Green

Тина 1801 доставката ми беше безплатна защото следя темата за кодове за безплатна доставка и така......или слагам код с подарък вместо доставката - 5-6Е. Тук в Бургас даже и на митница да дойде колета не ни събират такси и колетите се взимат пак от пощата  Peace

Друго к'во беше  newsm78.....и моите мозъчни клетки са се разредили май  Embarassed

# 632
  • Кърджали
Цикъла дали ми дойде или не, и аз не знам... Просто уж лохиите ми бяха спряли и след ден - два почнаха отново, няколко дена така, после пак спря, и отново. Даже от вчера се усили доста. Та май от както родих, все нещо тече. Сега се глася да ходя да си взема направление и да отида на преглед... Да видим нормално ли е цялото това ....
 ganusha80 и Кати е с такова петънце отзад на главата, където е без коса..Дали е от това че само лежи не знам, но тя пък си лежи и спи с обърната на страни глава, пък петното е точно отзад. Ще видим как ще е е със времето...
Днес се разходихме дълго с малката.. БЕше си облечена съвсем нормално, без да я навличам, и покрита с едно одеяло /то малко прилича на олекотено юрганче, амча не е баш /. По едно време се зачудих да не би да и е хладно и и етнах и едно тънко одеялце, но бързо го махнах.
И в къщи гледам да я държа по- леко облечена, без да я навличам. Надявам се да успея да с намерението си да я калявам и да не е такава болнава като мен.

Може ли името и паролата, за да кача и аз снимка за колажа

# 633
  • София
Явно аз съм най-егоистичната мама! Сиска Терористка излиза рядко,само като си представя обличане,памперси,кърми бързо,че да има повече време за разходка,рева на малката преди да излезем и кънтящият вход на блока и направо никъде не ми се излиза! Да не говорим,че за мен ред да се облека прилично не остава,косата си я връзвам в асансьора #Crazy Направо ми е супер с това лошо  време,че не излизаме с количката! Уфф как може да съм такава! Явно още не съм свикнала с новото си положение-родител Crossing Arms
За ортопеда: днес ходихме прид-р Кацарова от Горна баня,тя дава прегледи в клиника Уромед в Редута-София,с направление,но платихме само 15лв за ехограф.
За цикъла:след като две седмици се бях изчистила,взех си час за преглед след раждане и изненада на 44 ден пак прокапах! Откачих,помислих си че е месечния цикъл, тъкмо се отървах от лохиите и айде пак, даже си и поревах малко. Добрата новина обаче беше,че е леко продължение на лохиите,прегледът показа,че още няма яйчникова дейност. Ние сме само на кърма,педито иска пак да се цедя да видим дали имам достатъчно кърма,но аз нали съм типично лъвче и НЯМА да се тормозя, детето яде,спи и пълни памперсите,наддава си нормално!
ЗА масажите и гимнастиката: днес ортопедът ни показа какви упражнения да и правим,масаж почти не правя,как да успея,като Сиса е гръмогласна певица,гола не седи,по гръб не ляга,как да я кротна,че да я масажирам! Такъв глас вади,че и голям човек може да и завиди,главата ми става камбана #Crazy

# 634
giuli , смях се докато ти четох поста. На мен ми е забавно за разлика от на теб сигурно, но така си го написала  Laughing. Оправяй се първо ти и после бебка. Аз даже шапката му я слагам чак на вън иначе става страшно. И ние се обаждаме на съседите, че излизаме   Wink

# 635
  • София
Здравейте,мамчета,
  Силви,и аз така процедирам с кърменето,реших,че е по-добре от всякакви добавки.Сутрин,когато имам много кърма се изцеждам и вечер й го давам.В началото ,когато започнах,не можех да изцедя почти нищо,цедих "на празен ход" Simple Smile бяха ми казали,че така се стимулират жлезите.Цедих се след всяко хранене и ето,един месец по-късно за деня мога да изцедя 100 мл,замразих доста,а сега от няколко дни изцеждам само за последното й хранене.Така,че пробвай,малко е трудоемко,имаш чувството,че тъкмо приключиш процедурата на едното хранене и идва време за другото,но най-важното е ,че не й давам добавка. Simple Smile
  За цикъла,на мен ми дойде отдавна и наистина кърмата намалява.
  Това червеното на главичката е "плосък хематом",така ми го обясни педи и е от залежаването.Постепенно се маха.
  Имам едно въпросче-има ли бебчета ,който още не могат да си държат главичката стабилно?Никол я слагам поне по3-4 пъти на ден по корем,но все още я вдига много по малко и много рядко,а вече е на 2,5 месеца.Чак започвам да се притеснявам вече Sad
  Иначе днес я теглихме-за 12 дни е качила 650 гр,което за цял месец ако наддава така е 1600 кг  Shocked Май е множко за кърмено бебе.
  Лека и непробудна нощ!

# 636
Момичета искам да си купя кенгуру втора употреба. В Продавалника не намирам такива стоки. Някакви идеи къде другаде бих могла да видя? Не ми се дават 70 лв за ново...  ooooh!

Джема
супер наддавате. Ние за първия месец бяхме наддали 1500 гр. Ама нещо не разбрах как само по 100 мл на ден цедиш, нали си я кърмиш?

# 637
Сега разгледах албума от срещите - Rumik много си ми позната имаш ли някаква връзка със Русе или Свищов?

майка ми е родена в Свищов и е живяла в Сомовит,и като бяхме малки с брат ми ходехме на село там,но се съмнявам да съм ти позната от там,може да ти приличам на някоя

# 638
  • Кърджали
лагодаря за паролата. Качих снимка за колана, възползвах се и качих снимчици и в албума с бебетата.
gemma, Кати също е много несръчна с държането на главичката стабилно. Но може би и аз имам малко вина, защото рядко се сещам да я слагам по корем, заради което като я поставя така седи и се чуди какво трябва да прави сега....Но лека полека има напредък.. Не мисля че има за какво да се притеснявам още, ако продължава да не си държи главичката стабилно, тогава вече ще питам лекарката...

# 639
  • Варна
Dolls ние много русенки сме се събрали, а нито една не живее там. Мъжът ти ли е от Пловдив? Моят е от Ст. Загора и все го карам да отидем до Пловдив, че не съм ходила никога, ама още не сме стигнали до там.

Gemma и моята бузанка като я сложа и си завърта главата настрани и направо си полягва голям е мързел, но пък като ми е на рамото и стои изправена главата и вече не се килва както преди.

Rumik явно се припознавам, приличаш ми  на някого.

Силви.д май ще идваме до София да крадем вашия Борислав за Дария Laughing

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 23:50 от ganusha80

# 640
Gemma - и аз съм назад с поставянето по корем, ама то защото когато и да опитам да го сложа все повръща, кога това дете остава на празен корем май никога  Joy там ни е проблема, като има манджа сме добре, спре ли за секунди да мели коремчето и става страшно  Joy но и аз като го сложа на рамото си се опъва като червейче и не си клати главата, само това ме успокоява. Все си казвам от утре почвам ама наистина ще го направя тия дни. Само чакам да си оправим режима с новото мляко, за да преценя кога му е по-празно коремчето, че още сме ту на едното, ту на другото, за да не се запечем случайно Wink и ту на 3, ту на 4 часа...голяма каша, като ревне и газ към кухнята.

Ние да ви се похваля миналата седмица се пробвахме да се засмеем с глас, ама май беше случайност, пък и аз го секнах - казах му :"ако се знаеш с тая  обрината физиономия на какво приличаш, хич няма да ти е смешно" и той миличкия какво да прави  #Crazy но вчера 3-4 пъти на мен, 2-3 пъти на баща си, ама едно такова само загатване за смях с глас, ама вече е осъзнато де  smile3521

И какво се оказа накаря, че само аз съм без цикъл  newsm78 хммм пак ще се ходи на преглед, те и без друго от болницата никой не ме е преглеждал, нито шевове нито чудеса, абе много са немърливи и хич не им дреме за нищо.  smile3511

# 641
Джули, на мен изобщо не ми сотава време да приготвя себе си за излизане. Обличам Соня, аз само нахлузвам обувки и яке което ми попадне от закачалката и вън. Аз имам един гаден навик да си въртя косата и да си правя възели по нея и днес отидох до педиатърката да ваксинира Соня със един навързан кичур, и се видях чак там в огледалото в тоалетната. Ама то като се кърмим през 2 часа през деня и приключа ли с кърменето излизам на секундата, че замотам ли се и айде Голяма уста пак гладен.

И Соня не си държи главата много стабилно изправнеа, държи я де, ама по някое време клюмва, по корем като я сложа си я вдига, но тя това отдавна го прави.

Днес й сложиха ваксина против рота-вирус (бе не знам на български така ли е, на английски е rotavirus), по точно я изпи, че беше през устата, не инжекция. Други ваксини никакви не са и слагали още, чак в 3тия месец ще й бият ДТК, Хепатит, Полио и активхиб. Тук има изпбирателно някаква притв пневмококи, та се чудя дали да я слагам и нея. Емо има бита и против менингокок С, през 2002 в Белгия почина едмо момченце от такъ менингит, който не се беше явявал там от 20 години и я направиха задължителна, и се чудя дали и това да не поискам. Тук масово слагат и една дето е  против един вирус, който се хваща от кърлежи и може да причини менингоенцефалит, а тук е фрашкано с кърлежи и ако си любител на планините и изобщо всякакви активности сред природата и парковете няма начин да не те нападне кърлеж. Притеснявам се в същото време да не и дойде много пък толкова ваксини  newsm78, и аз не знам какво да правя.

И при нас голям студ стегна, вятър, дъжд, само сняг още не е завалял. Аз я извеждам, обаче от тия виелици и ниски температури мен ме боли гърло днес  Close, че аз бая позамръзнах, но защото някакси не вярвах че е толкова студено и не се облякох добре, ама то до оня ден ходехме по къси ръкави бе да му не се не зане и изведнъж какво стана...но дес вече си изпрах дебелото зимно яке и от утре шал, шапка, ботуши, ръкавици,...скафандър...

А, аз да се оплача, толкова много дрехи ми останах необличани, аз си мислех че ще родя началто на Август, та дори си казвах, че може юли дори края да излезе маймунката и накупих много летни дрешки, от които много малко успях да ползвам, че то при нас след 21 август си стана есенно време и имаше само 4-5 летни дни. Сега пък направо си дойде зимата. И едно много готино зимно якенце дето бях купила уж за 0-3 месеца, а днес го облякох за пръв път и изненадааа - вече й е малко. Ма и тя пък за месец и половина порастна с 10 сантиметра и качи 2 килограма. То килограмоте добре, ама според мен със сантиметрите нещо не са боравили добре след раждането. 10 сантиметра ми се виждат много да е порастнала за толкова кратко време.

Lidiya, и аз съм още без цикъл, ама аз кърмя де.

# 642
  • София
Добро утро...
И днес ще е голям студ  Sad, как хубаво си беше в топлото време почти по цял ден навън.
И Мими много не обича да стои по корем, като я сложа само мрънка и се рови, после носа й е червен, а интересното е че в началото като се роди повече си вдигаше главичката от това положение, колкото сега, да му се чудиш на това дете. Аз такива червени петънца не съм забелязала, но и на нея й окапа косата предимно горе, а не отзад.
Лидия и ние пробваме това смеене с глас, а то се получава обикновено, когато й говоря и правя разни физиономии, но засега е доста рядко.
Тази нощ нослето й беше малко по-добре, явно витамин С и стеримара са подействали донякъде, дано се оправи бързо мъничето, че вчера по едно време се изплаших, като почна да се дави с пустите сополки.
А... колажа наистина ще стане супер с тези сладки бебоци.

# 643
Студ е, излязахме рано-рано да закараме тати на работа в комплект тримата, имаше скреж по колата.
Бяха ми болнички, но след опити с лекарства се оправиха. Павел има едно ако за оправяне, но смятам да давам хомеопатични, освен едно имуностимулиращо, което докторката му изписа.
Нямам време да ви чета
Растете, пухкавеете, много целувки по дупетата на бебоците

# 644
Добро утро мами!

Guili явно и аз влизам в отбора на егоистичните мами, аз самата страшно обичам да си седя вкъщи и ако има как по цял ден бих си седяла тук. Винаги има с какво да се занимавам. А и както казваш ти - едно излизане е свързано с още хиляда дейности, особено сега в студа - само докато я облека и идва ред за следващото кърмене.  Не си представям как бих й сменила памперса навън или как бих я кърмила.
Иначе вчера излизахме на този студ уж да се каляваме и тя беше опакована с космонавт от две части, порт бебе и накрая дебело одеало и не й беше студено нослето обаче аз явно съм настинала и сега съм с хрема.

Колко  време след като подадохте документите за еднократна помощ а въобще и за майчинството ви преведоха парите?

Gemma и Анди още не си държи главичката стабилно. Слагам я по корем преди хранене, обаче тя или забива нос или се извърта на една страна и вири дупето нагоре.

И за бебоците които имат крусти по главичката - на Анди й се появи едно петно и я намазах със зехтин - оказа се чудодеен и веднага се обели. Той зехтина по принцип е по-хбав от всякакви козметики. През бременността ми се смееха, че се мажа с зехтин при наличието на качествена козметика ама сега нямам една стрия никъде.

За цикъла и кърменето - вчера цял ден ядох фурми, орехи, леща и се нормализираха нещата. Аз хич не се очудвам, че ми дойде - моят цикъл е като швейцарски часовник. Лошото е че идвало когато нивата на пролактин са по-ниски.

Остава ли ви време за себе си? Аз имам чувството, че не приличам на човек вече - такова нещо като маникюр, лак, грим... направо съм забравила. Обличам каквото хвана и това е.

Общи условия

Активация на акаунт