Отговори
# 270
  • Варна
Попаднах в семейство на винопроизводители Simple SmileSimple SmileSimple Smile препоръчвам чевено ор района на Бордо, Франция. Но не това което продавт в Билата за 4лв Simple Smile
ххехехехе, ти откри топлата вода Simple Smile Все едно да препоръчаш всички да се стегнат с Ролекс, натоварят в Бентли и релаксират в Биариц Simple Smile

Бордо си е отделна тема за разговор.

# 271
  • Варна
Пробвах два вида Божоле. Едното е с бял етикет, същото си го имаше и миналата година. Другото е с шарен и е с около два лева по-евтино от другото. Някой има ли инфо за видовете, различни ли са, кое е по-хубаво. Аз особена разлика между двете не намерих.
С белия етикет е на Жозеф Дроен, а с цветния - на Албер Бишо. И двамата са ангросисисти, т.е. търговци на едро, при това с добра репутация.
Тази година на мен лично повече ми допадна божолето на Ал.Бишо. Като бонбонки виолетки е Simple Smile Върна ме в детството.

Съвет: хубаво е божолето да е леко охладено до 13С, когато се сервира.

# 272
  • Варна
Имам си нов австрийски фаворит и не мога да не споделя- *Некович*  Peace
Засега познавам само шардонето им и ризлинг!
Искаме подробности. Снимков материал. Дегустационни бележки. Всичко, както си му е редът Simple Smile

Ето кратък доклад!  Grinning

Некович (Nekowitsch) е малка семейна винарна в Бургенланд, Австрия- с уютни стаи под наем! Предлагат класическите сортове- шардоне, велшризлинг, ризлинг,  бургунд, траминер мускат, мускатела, грюнер ветлинер, мерло, шира, блауфренкиш. Изглеждат така. Намират се в специализирани магазини като този, a цената варира около 9,- и 29,- евро. Дегустационни бележки трябва да потърся в Нет-а, че моят винарски речник е беден.  Blush

ВЕЧЕ се размечтах.... Навивам мъжО Гергьовден да го празнуваме по австрийско. Чух за чудна традиция в началото на май, когато се ходи масово на винен туризъм Simple Smile

# 273
  • Варна
Богиня а ,какво ти е мнението за македонските вина?
Мъжът ми е луд фен  на някои техни вина .Сега се е заредил с едно кашонче от Македония Каберне совиньон "ALEXANDRIA" от Tikves(Тиквеш Македония) доста пивко е Laughing
Бих казала: "Хъм"... Опитът ми не е голям с македонското вино. Обаче: "Надраве"

# 274
Моите почитания, Богиньо!

# 275
Уважаема Богиньо, най-обичана щерке на Ганимеда, ще Ви бъда признателен да споделите впечатленията си от Клайне Залзе - Сира, Мурведър и Вионие - един, според мен, чудесно балансиран еликсир на поносимата цена от около 15 лв. в Метро. Ще приема с възторг предложения за поне толкова пленителни (дай Боже и още по-...) червени винца в ценовата категория 10-15 лв. Благодаря предварително! С пожелания за весел празник, здраве, много топлина в душата и...естествено вълнуващи винца Simple Smile

# 276
Щом търсиш подобно пробвай Ялумба Шираз и Вионие -Австралия. Но не съм сигурна ,че го има в Метро,около 10-12 лева е.
http://www.meik98wines.com/img/OBIAVI/IMG_12481073586190.jpg

# 277
  • Варна
Уважаема Богиньо, най-обичана щерке на Ганимеда, ще Ви бъда признателен да споделите впечатленията си от Клайне Залзе - Сира, Мурведър и Вионие - един, според мен, чудесно балансиран еликсир на поносимата цена от около 15 лв. в Метро. Ще приема с възторг предложения за поне толкова пленителни (дай Боже и още по-...) червени винца в ценовата категория 10-15 лв. Благодаря предварително! С пожелания за весел празник, здраве, много топлина в душата и...естествено вълнуващи винца Simple Smile
Байчо, Боже.....  Crazy Embarassed трогната съм. Чак сравнение с дъщеря на Ганимед не заслужавам. "Я не чертенок, я просто учусь" /с/.
Клайне Залзе е една много добра изба. Ширазът е много добър, но  не е в ценовата категория Simple Smile Пинотажът също.
Като цяло вината на ЮАР са много добри. Хем са Нов свят по произход, хем са близо до Стар свят по вкус.
Много добра изба е Ферхелехен /Vergelegen/.,близо до Кейптаун.  Много стара и много добре "балансирана" една от най-висококласните. Ако си от СОфия, ще ти е по-лесно да се сдобиеш с бутилка от тях.
Най-хубавото вино, което пих в ЮАР бе Shiraz на  De Trafford 2003,/не се внася в БГ/, все едно в устата ти се влива чисто какаово зърно с привкус на касис и кафе.

Ялумба......хъм, твърде много захарност. Аз не бих повторила. Единственото, което бе по-различно и интересно беше Вионието. Всичко останало - с изключително висок алкохол и остатъчна захар. Но за всеки влак си има пътници.

# 278
Здравейте! Здрава и честита да е новата година за всички!...А виното, от нас да мине, нека да е руйно! Simple Smile
Благодаря на Кремена и Богиня за мненията и предложенията – ще ги опитам – все пак трябва да се дава шанс на всяко винце да покаже характера си! Simple Smile
Интересът ми към Новия свят датира сравнително отскоро и съм все още на етап „Приятно ми е да се запознаем” – това ме радва. Има тръпка да опитваш почти на сляпо – все още се ориентирам в специфичните характеристики на почти непознати сортове за средностатистическия бг-любител на виното – Малбек, Карменер, Пинотаж... Затова впечатленията ми са изключително субективни и базирани на „опита” ми основно с бг вина.
Споделям мнението си за това, което опитах около празниците:
Trapiche Malbec Mendoza  Аржентина (ок. 10 лв. в Метро)– не ми допадна. Тънко, „слабо”, кухо, линейно без изявени ароматни и вкусови характеристики. Силно киселеещо. Не бих повторил с него. Купих го с надеждата за малко по-качествена алтернатива на добре познатото Malbec Argento , което ми допада повече – има мекота, по-приятен, богат и наситен аромат и вкус! Между другото Malbec Argento реколта 2007 беше по-хубаво от настоящата реколта 2008.
Carmenere El Descanso Чили(ок. 10 лв. в Метро) – пивко, приятно вино без претенции. Много мек вкус, почти кадифен, но беден откъм аромати. Мисля, че си струва парите.
First Cape Shiraz & Pinotage 2008 ЮАР (10 лв. в Метро) – мощно вино, малко мъжко (леко грубо). Доста силен плодов аромат, съчетан с характерни оттенъци на дим и кожа. Интересно вино е и с удоволствие бих го пил отново!
Los Vascos Cabernet Sauvignon 2006 Чили(12 лв. в Метро)- нелошо, но останах леко разочарован, тъй като бях тръгнал с голямата кошница на очакванията, четейки мнението на Богиня – която е безспорен познавач. Това вино ми стои малко стегнато, строго, неразвило потенциала си, прекалено прибрано (оприличавам го на новобранец, застанал мирно) Simple Smile. Смятам да му дам още един шанс и тогава ще се изкажа по-категорично.
Casillero del Diablo Carmenere 2007 Чили(14 лв. в Метро) – хубаво, плътно и достатъчно меко вино. С аромат на сушени сини сливи, леко презрели тъмни череши и мъъъничко шоколад. Simple Smile Харесва ми!
И нашенски:
Via Diagonalis – става за пиене. Добро е. Има си всичко без да блести. Има живинка в него. Обаче за редовата му цена (15 лв.) определено е надценено. Аз купих на промо 3 бут. за цената на 2 (в Метро около 25 лв. за трите). За мен като съотношение качество-цена това вино трябва да се продава за 10 лв. (за да мога да си пийвам по една чашка всеки ден от него Simple Smile)
ТТ Мерло, рубин и сира – може би най-доброто вино за ежедневна консумация на хора със скромни възможности. Хубав баланс, интересни тонове (упойващо силни сушени плодове). За мен сладостта му ми идва малко в повече. Но общо взето в ценовата категория на български вина под 10 лв. това е един от моите фаворити. Във Фантастико напоследък свалиха цените специално на продуктите на Терра Тангра (вероятно имат споразумение с тях) и ТТ е 8 лв., което го прави достъпно. Останалите му събратя ТТ Мерло и ТТ Каберне също си ги бива.

# 279
Като заговорихме за опитване... Пробвах новото на Катаржина- Карпе ди ем ( ако правилно съм го написала) . НА мен лично много ми допадна,вино,което мога да пия и на обяд и на вечеря,леко,пивко, абе дамско вино , На цена 8 лв е направо идеално-сравнявам с Халата-хубаво , но не е вино за всеки ден и новата Черга от Катаржина- и то ми идва тежко.

# 280
  • Варна
байчо, харесвам подхода ти към виното. Така се прави. Осмисля се, подхожда се с чувство.
Пинотаж като цяло е 'висока топка', както казва един мой приятел-виноценител. Това е силно, 'мъжко' вино с нюанси на подправки, пикантно.
На Лос Васкос харесвам сов.блана повече. Но всичко е въпрос на вкус.
От карменерите този ми е фаворит за всекидневно вино Кастило Молина Карменер резерва Сан Педро Чили /около 15лв/
На НГ пих Малбек резерва Катена Алта,ммммммммммммммммммммм

Карпе дием е много добро попадение цена/качество. Омръзна ми бг производителите да се надценяват и да се взимат много насериозно.

# 281
Опитах Ялумба Шираз и Вионие – не съм особено очарован. Грубоватичко и натрапчиво, липсва му закръгленост и финост. Вероятно и аз не бих го повторил.
Иска ми се да кажа нещо хубаво и да внеса нотка оптимистичен патриотизъм  - доколкото Катаржина са български винопроизводител – все пак работят с наше грозде:
Карпе Дием – наистина добро съотношение цена-качество.  За всекидневно винце е ОК. Кремена, аз хич не го определям като дамско. Има си сериозно присъствие и тежест. Пробвала ли си Twins на Катаржина – не съм пил отдавна, но си спомням, че остави приятно впечатление.
Contemplations Merlot & Malbec 2008 (16 лв.) лекичко са го надценили, но е хубаво. Мощно, плътно, силно, но същевременно меко, фино, с балансирани аромат и вкус.
Уважаеми ценители, познавачи и пиячи, моля да споделите червените си фаворити до около 20 лв.  - вдигам мъничко горната граница. Чакам с нетърпение!

# 282
На Катаржина имах честа наскоро да опитам по-голяма част от "класните вина" -и Туинс-а(харесва ми)  и Камъчетата( зле съм с френския Нещо като Ла Кают се четеше) и още няколко и искам да споделя ,че съм силно впечетлена от Енкор Сира ! Уникално- новата цена ,ако не се лъжа е 24 лв,задължително Опитай ! При все ,че съм много скепчтична към Сирата тази много ми хареса . Още ведньж затвърждавам мнението ,че човек не трябва да е предубеден и трябва да опитва,опитва...

# 283
  • София
Мога да споделя моят фаворит сред червените вина : Шато де Вал Гранд Кларет
Но , да отбележа ,че цената му надвишава 20лв. Според мен обаче си заслужава напълно!  

# 284
ЗВъв Фантастико напоследък свалиха цените специално на продуктите на Терра Тангра (вероятно имат споразумение с тях) и ТТ е 8 лв., което го прави достъпно. Останалите му събратя ТТ Мерло и ТТ Каберне също си ги бива.

Привет Simple Smile ТТ Каберне Совиньон 2007 г. 0,75 лв е на промоция за 6.60. Става ли наистина? Аз пия всеки ден по 1-2 чаши и малко се притеснявам от химикалите които се добавят особено в БГ вина.
За съжаление и с това сме известни навън - че вината ни са прекалено скъпи и на сутринта хората ги боли глава от тях...

Общи условия

Активация на акаунт