Отговори
# 285
Ани 100, за цената си става - но все пак вкусовете на всеки човек са много индивидуални...опитай и ще прецениш...Що се отнася до химикалите - само производителят знае какво е добавил. Със сигурност съдържа сулфити. Вероятно всички вина, които не са домашно производство, съдържат химически добавки. Чувал съм, че белите (заради технологията на производство) съдържат повече "химия". Не трябва да забравяме все пак, че виното макар и слабоалкохолна напитка си остава алкохол. Аз пийвам с огромна наслада, но никога повече от 1-2 чаши... Simple Smile Мисля че това е нормалното количество, с което човек може да оцени и да се наслади на чара на тази божествена напитка...

# 286
за мен виното е вид храна а не алкохол. Вече 10-на години пия задължително 1 чаша след вечеря защото е полезно преди всичко. Критерият дали е добро за мен е освен да е вкусно и ароматно и да не те боли глава на другия ден - т.е. да е ферментирало правилно и да няма прекалено много химикали и остатъчна захар.
 Може би не знаете но и в домашните вина някои  "спецове'' слагат консерванти, купували ги от аптеките - за да спрат процесите във виното в момент в който вкуса им харесва... така ферментацията спира и няма опасност от прокисване и вгорчаване обаче захарта която не се е превърнала в алкохол изглажда мозъчните гънки Crazy

# 287
  • Мнения: 3 216
Да похваля това http://www.hemingwayandhale.com/Images2/Chilensis.jpg   Кабернето. ммм  много добро за тия пари.... свежо,сочно... ,обло, топло ,с послевкус, цена на маката бутилка 4 лв

И на Вила Любимец Мерлото пробвах,новото със зеления етикет 2008... ами.... добро,но никакъв послевкус, на аромат го докарва,но слабо тяло ... абе бива да кажем.

# 288
  • Мнения: 3 216
Може ли някой да ми препоръча нещо добро , червено на Едуардо Миролио ?

# 289
  • Мнения: 803
А така! - Spiral пих вчера с приятели.
Купаж, много приятен, но не обърнах внимание от кои сортове, нито година. Казаха, че е от "достъпните" -  около 10 лева Wink

# 290
  • Мнения: 3 216
Дедо,бял или червен ? че има и двете

# 291
  • Мнения: 803
Креми,
аз бяло и през лятото рядко пия, камо ли сега Laughing
Открих го:
http://emiroglio-wine.com/shop/index.php?main_page=product_info& … mp;products_id=20

Било още по-евтино, а и разбрах  'що ми е харесало - два, весели за мен, сорта имало: Пино Ноар и РУБИН!
Или може би компанията е била много отлежала и качествена Laughing

Последна редакция: пн, 08 фев 2010, 20:44 от Дедо

# 292
  • Варна
  • Мнения: 1 744
Убихте ме с този купаж. Да смесиш пино ноар  с рубин е ......
Пино ноарът е деликатен сорт, който рядко се съчетава с други сортове. Докато Рубин е пример за хибрид, получен от сортовете Сира(Фр.) и Небиоло(Ит.) - и двата сорта са много екстрактивни, мощни, таниненсти. Да съчетаеш два толкова несъвместими сорта... Не знам.
Красавицата и звярът. Като приказка звучи добре, но на практика рядко Звярът е принц.

# 293
  • Мнения: 803
Богиня, жива ли си  Grinning

Едоардо си ги е месил/ е, не лично Laughing /;
Аз го пих и ми бе приятно;
Кремито потърси информация.

Пък и за характеристиките и съвместимостта на Рубина не си точна.
Един друг български винар има Мавруд и Рубин.
Май изобщо не отговаря на характеристиката звяр, а си е обикновен принц.
И приказката оживява?

# 294
  • Мнения: 3 216

И приказката оживява?

Още днес ще ги пробвам и ще пиша 

# 295
  • Варна
  • Мнения: 1 744
Дедо, аз за Пино ноара говорих. Рубинът си е груб сорт, също като мавруда - прекрасно си се купажират Simple Smile
В хубавите вина на Бургундия, които основно се правят от Пино, са чисто сортови. Пиното не търпи друг сорт до себе си. Камо ли нещо толкова наситено таниново както рубина.
Но всичко е въпрос на вкус.

# 296
  • Мнения: 803
Именно, за рубина аз приех определението ти звяр Wink и се опитах до принц да го докарам.
Пиното изобщо не знам как се е понесло с друг сорт в тоз купаж.
Толква навътре не мога да бръкна. Даже не мога да го напипам колко е и дали е там.
Но виното като цяло бе приятно. Пък и какво повече да искаме от Еленово. За таз цена - е на място!

# 297
  • Варна
  • Мнения: 1 744
Дедо, за сорт като рубина, който е кръстоска между сира /мощни танини/ и небиоло /още по-мощни танини/ какво да кажа? Simple Smile Не мога да го сравня с майска роза.
Пиното е един от най-деликатните и трудни сортове, както за отглеждане, така и за винифициране. Само големите майстори се справят. Неслучайно, бургундските вина са едни от най-скъпите. По принцип хубав пино ноар за малко пари няма. Simple Smile
Щом не ти харесва сравнението Красавицата и звярът - нека да е Редник Джейн в бална рокля. Simple Smile

# 298
  • Мнения: 803
Приемам последното Joy
но като казваш, че пиното е ефирно , да не е само по бельо Редник Джейн?

Последна редакция: вт, 09 фев 2010, 12:26 от Дедо

# 299
  • Варна
  • Мнения: 1 744
Редник Джейн няма място там. На редника най-добре му отиват кубинките и фуражката.

Пиното е Грейс Кели. Красота, финес и изисканост, която не всеки може да оцени и разбере.

Общи условия

Активация на акаунт