Отговори
# 45
чак любител не съм, пия много рядко, бяло, сухо, "черга", за предпочитане.

# 46
Е хе дойдохме си на думата, и на мен ми харесват хубавите вина обичам Бургонското вино, Поморол италианското вино Чианти тосканските вина, Чили Аржентинските Австралийски съчетани със подходящата храна. Също през лятото розе и бяло зимата червено със хубаво сирене разбира се френско, не че и другите са лоши но предпочитание. Медок е също прекрасно вино, обичам да ходя на дегустации за вина и само вино което съм дегустирала купувам, пием по 1-2 чашки на ден и не се оплакваме.

# 47
  • Насред хаоса
Червеното вино ми е любимата алкохолна напитка. Обожавам го. Пия всякакво, но предпочитам домашно или ако се налага да купувам - каберне. Мерлото ми е тежко.
Ох, отсега си представям зимните вечери - навън студ и сняг, ние с мъжа ми пред печката с чаша винце ... Мммм! Не че не съм започнала да пийвам отсега, де.  Mr. Green

# 48
Божеее! Откога я чакам таз тема Grinning

# 49
Цоп и аз тук. И да си кажа ,че съм от оня тип винопийци,които обичат експериментите. Мога да пия вино с всичко и изобщо не съм на мнение ,че трябва да го консумирам със сирене или пилешко и тем подобни. Според мен виното се разгръща по различен начин с различните храни и на всяко такова е редно да дам шанс.

В последно време "откриваме ' евтини чилийски вина- фаворит ми е Лос Пагос-шардоне от Метро- 4. лв и стотинки беше. И розето им е хубаво и евтинко. Черга розе - това ми е последното разочарование от мин .седмица Sick

За българските - има една марка,която до сега не ме е разочаровала- Енира на Беса Валей. От тази година имат и бял етикет,още не съм пробвала и доколкото знам би трябвало да е по-евтино.

От няколко години чета Бакхус и си събирам броевете. И малка колекция от вина имам,но за съжаление скоро ще  разваля ,просто нямам подходящите условия за съхранение.

Някой беше писал ,че иска да си прави шато - супер,да знаеш ,че само декар лозя до вьзраст ,в която ще ти плододават струва около 4 000 лв по ланшни цени, но те и много изби закъсаха , та може да ти излезе късмет  Peace

Ох,до утре мога да пиша по тая тема Hug

# 50
Енира е едно от любимите ми вина ,освен това вината на Стара изба-Ямбол,Sensum-не знам на коя изба беше,мерло Стамболово.Има от няколко години една изба-Тракия естеит-техните вина също много ми харесват,лично съм говорила със собственика той твърди,че са от грозде.

# 51
Това е любимото ми бяло:

# 52
тежко ,гъсто 4ервено вино.малко но без примеси

ОТ СТАРИТЕ ВИНАРИ ОЩЕ ЗНАМ ,4Е ИСТИНСКОТО ВИНО Е ГОР4ИВО
ЗА ПОДСЛАДЕНО НЯМА ДА ТЕ ДАМ

# 53
всяка вечер е традиция да си пийваме по 1 чашка, понякога по 2 - това си ни е навик... аз съм фен на бирата, но пък съпружето не обича много бира, аз пък не обичам твърд алкохол и се напаснахме на компромисен вариант - виното

# 54
  • София
Аз не съм по алкохола, изключително рядко пия, но единственото питие, което ми е вкусно и обичам е червеното вино.Предпочитам тежко, тъмно, боядисващо устните и зъбите мерло.

# 55
И ние сме от феновете на виното Wink Пием по чаша, че мен доста ме успива  Wink
Аз предпочитам белите - по леки са ми, а мъжа ми червените През лятото много обичаме Просеко, бяхме окрили едно Австралийско Fire Fly, което ни допадна, Пино Ноар, Малбек, експериментираме с разни италиански вина От българските почти сме се отказали, защото там ако единият път си случил, то гаранция че следващият път ще пиеш същото вино няма Confused

# 56
Да си кажа и аз. Моите любими вина са в различни ценови групи и са много добри. И обичам български вина !
Препоръчвам :

Любимо червено.
" Мерло Солитер " реколта 2007 на " Домейн Бойар "
Скъпичко е , но е наслада за сетивата.

Също червено. Черга на " Домейн Менада " Много приятен вкус. Нормална ценова група.

Розово. Розе Персона на " Винпром Ямбол " реколта 2008. Никак не е скъпо , а е прекрасно вино.

Значи бели вина. Мускат, Траминер, Шардоне на Едоардо Миролио. Ароматни, свежи, вкусни !
Опитайте и тяхното Шампанско. Много добро. Прилични цени .

Има и още много, които харесвам ( без да съм експерт ) , но тези са ми от любимите.  Peace

# 57
... темата би била чудесна, ако не беше формулирана така нагло проучващо ...

# 58
D'Aquino Chianti пием редовно у дома. Обожавам го.

# 59
... темата би била чудесна, ако не беше формулирана така нагло проучващо ...

И мен леко ме притесни това и доста се чудих дали да пиша кои марки харесвам за да не изглежда като реклама. Но тъй като много би ми се искало хората да се научат да пият и обичат качествените български вина си позволих да напиша няколко вида.Само няколко. Защото мога да изброя още стотина.  Laughing
И посочих различни производители, за да не изглежда, че правя реклама на някой специален. Но ако не е коректно нека модераторите ми изтрият поста. Не е проблем.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт