Отговори
# 90
  • Варна
  • Мнения: 1 744
Тиквеш. Все още ги гледам и се чудя дали да ги пробвам

Изобщо не ми хареса на мен, излязоха ми киселини от Шардонето на Тиквеш.
Напоследък пия много чилийски, австралийски, новозеландски, южноафрикански вина, основно совиньон блан. От българските ми харесва траминерът на Левент, но миналата реколта. Тази година ми киселее.  
Имам си любимо бяло вино напоследък- Villa Maria- новозеландски совиньон.
Зимата си чакам Божолето и с мъжа ми си го пием с кеф до февруари.
Щом ти допада сов.блана на Вила Мария, може би ще ти допадне и този на Монтана и на Бабич. Много добри сортови характеристики с много минералност в носа и тялото.

# 91
  • Мнения: 980
BlackSnake, ами да, всяко вино си има характерен нос и тяло. Изброените от теб аромати няма как да са в едно вино. Димът и чушката най-вероятно си усетила, коагто си пила совиньон блан Стар свят. Малината при розето, а розата - в траминер.

Вярно е донякъде.  Wink Просто го казах да се посмеем.

Опушеност обаче усещам и в кабернетата.
Най-много обичам именно розетата с дъх на малини.
Както и качественият траминер винаги го свързвам с роза.
Но виж, чушки да ме застрелят никъде не долавям.

# 92
  • Варна
  • Мнения: 1 744
Опушеният нос в кабернето е от дъба Simple Smile
А розата заедно с акацията си е сортова характеристика на гевюрцтраминера. У нас наричан просто траминер.
Чушките са този едва доловим аромат на зелено, който се усеща в червените вина. А в сов.блана Стар свят и в някои от Нова Зеландия си е направо явно изразен.

# 93
  • Мнения: 980
Опушеният нос в кабернето е от дъба Simple Smile
А розата заедно с акацията си е сортова характеристика на гевюрцтраминера. У нас наричан просто траминер.

Да виж това е интересно. Като се изнася се пише гевюрцтраминер, а при нас е само траминер.

Шардонето на Търговище не го харесвам. Чак не мога да повярвам, че е правено от грозде.

# 94
  • Варна
  • Мнения: 1 744
От грозде казваш Simple Smile.... хахааха

# 95
# 96
  • Мнения: 320
Тиквеш. Все още ги гледам и се чудя дали да ги пробвам

Изобщо не ми хареса на мен, излязоха ми киселини от Шардонето на Тиквеш.
Напоследък пия много чилийски, австралийски, новозеландски, южноафрикански вина, основно совиньон блан. От българските ми харесва траминерът на Левент, но миналата реколта. Тази година ми киселее.  
Имам си любимо бяло вино напоследък- Villa Maria- новозеландски совиньон.
Зимата си чакам Божолето и с мъжа ми си го пием с кеф до февруари.
Щом ти допада сов.блана на Вила Мария, може би ще ти допадне и този на Монтана и на Бабич. Много добри сортови характеристики с много минералност в носа и тялото.

Да,  пия си ги и тях, както и stop banks, пак е на същата изба като вила мария, но трудно се намират. Има ги само на определени места.

# 97
  • Мнения: 3 216
Богиня,като ти чета постовете все повече ми се струва ,че или се занимаваш с вино или си поне в тази област.

# 98
  • Варна
  • Мнения: 1 744
Кремена, не, не съм в тази област. Просто се интересувам. Пия и чета по темата Simple Smile

# 99
  • Варна
  • Мнения: 1 744
Тиквеш. Все още ги гледам и се чудя дали да ги пробвам

Изобщо не ми хареса на мен, излязоха ми киселини от Шардонето на Тиквеш.
Напоследък пия много чилийски, австралийски, новозеландски, южноафрикански вина, основно совиньон блан. От българските ми харесва траминерът на Левент, но миналата реколта. Тази година ми киселее.  
Имам си любимо бяло вино напоследък- Villa Maria- новозеландски совиньон.
Зимата си чакам Божолето и с мъжа ми си го пием с кеф до февруари.
Щом ти допада сов.блана на Вила Мария, може би ще ти допадне и този на Монтана и на Бабич. Много добри сортови характеристики с много минералност в носа и тялото.

Да,  пия си ги и тях, както и stop banks, пак е на същата изба като вила мария, но трудно се намират. Има ги само на определени места.
В Метро ги има на много добри цени.

# 100
  • Мнения: 320
Тиквеш. Все още ги гледам и се чудя дали да ги пробвам

Изобщо не ми хареса на мен, излязоха ми киселини от Шардонето на Тиквеш.
Напоследък пия много чилийски, австралийски, новозеландски, южноафрикански вина, основно совиньон блан. От българските ми харесва траминерът на Левент, но миналата реколта. Тази година ми киселее.  
Имам си любимо бяло вино напоследък- Villa Maria- новозеландски совиньон.
Зимата си чакам Божолето и с мъжа ми си го пием с кеф до февруари.
Щом ти допада сов.блана на Вила Мария, може би ще ти допадне и този на Монтана и на Бабич. Много добри сортови характеристики с много минералност в носа и тялото.

Да,  пия си ги и тях, както и stop banks, пак е на същата изба като вила мария, но трудно се намират. Има ги само на определени места.
В Метро ги има на много добри цени.
Аз основно оттам се зарежам веднъж на две седмици.

# 101
  • Мнения: 92
Аз обичам шампанско, за тая тема ли съм?Искра на Лясковец. Удрям си по една бутилка, ама напоследък заради бебето се въздържам до три чашки.
Иначе пия и вино ама ми е по тежко, чакам новата реколта от свекъра, като има да няма да го хвърляме де.Все ще се изпие! Mr. Green

# 102
  • Мнения: 242
Като говорим за Мавруд, wine, пила ли си този на "Малката звезда"? Много по-мек и неагресивен от асеновградския. Доближава се до сортовите характеристики на пино ноара.
За евтино чилийско вино - сов.блан Los Vascos  на Шато Лафит. Неочаквано добра комбинация цена/качество.
В момента личен фаворит ми е грюнер велтлинерът на Бернхард Отт.
С удоволствие ще се възползвам от съвета ти! Peace

# 103
  • Мнения: 850

Това е любимото ми !

# 104
  • Варна
  • Мнения: 1 744
Аз обичам шампанско, за тая тема ли съм?Искра на Лясковец. Удрям си по една бутилка, ама напоследък заради бебето се въздържам до три чашки.
Иначе пия и вино ама ми е по тежко, чакам новата реколта от свекъра, като има да няма да го хвърляме де.Все ще се изпие! Mr. Green
Ако обичаш пенливи вина, по-добре пий това на Е.Миролио. То е правено по класически метод, т.е трябва да бъде получено чрез вторична ферментация и налягането на въглеродния диоксид в затворената бутилка да възлиза на 3, 5 бара. За него е задължителен и определен период от време за “лежане върху утайка” или за престой в специални съдове с приспособления за разбъркване на дрождите.

Общи условия

Активация на акаунт