Отговори
# 105
  • София
Приятно ми е - Богиня,
явно си доста повече от обикновен любител на вината. Wink
Много си чела и смело бих казала, че си по-грамотна в областта от представящи себе си за специалисти. Няма лошо в това човек да се интересува и разширява кръгозора си.С интерес към постовете ти чета темата.
Изредени са доста вина, непознати за мен до момента, което събуди интереса и любопитството ми, но трудно бих могла да си позволя да дам 300-400лв. за проба на вино, доста непосилно за джоба на българина. #Crazy

# 106
  • София
Много ми се иска да подкрепя родния производител, но той не иска да ме спечели като негов потребител. Кажете ми, защо да си купя бг вино със съмнително качество за 20лв вместо такова от Нова Зеландия, Испания или Чили, които хем ще са по-евтини, хем вкусовите им характеристики далеч по-добри????

Няма как да не подкрепя това изказване. Абсолютно вярно е и за мен.

Любимо червено - Nero D'Аvola на Cusumano, сицилианско.
Иначе и аз активно откривам сезона с младо на Загрей.

От белите - миналата година страшно ми харесаха австрийските заигравки на Телиш, но тази година хем ги нямаше, хем като се появиха бяха пълна скръб... Иначе Просеко.

# 107
  • софия
Новозенландски вина. Те са ми най-любими. Много съм зле с помненето на марки и се водя по страна производител.

# 108
  • София
Страхотна тема!
Харесвам чилийските и аржентинските вина. В момента имам две бутилки Broquel 2006г. каберне, много ми допада - препоръчвам. Харесвам и сира, бяло почти не пия - лятото съм на изстудено розе.

# 109
  • Варна
Приятно ми е - Богиня,
явно си доста повече от обикновен любител на вината. Wink
Много си чела и смело бих казала, че си по-грамотна в областта от представящи себе си за специалисти. Няма лошо в това човек да се интересува и разширява кръгозора си.С интерес към постовете ти чета темата.
Изредени са доста вина, непознати за мен до момента, което събуди интереса и любопитството ми, но трудно бих могла да си позволя да дам 300-400лв. за проба на вино, доста непосилно за джоба на българина. #Crazy

Мерси за комплимента. Винаги съм готова да отговоря на въпросите ти.
Вината, които съм споменала, не са скъпи - повечето не надвишават 20лв. Има много прилични 'екземпляри' за около 10-12лв Simple Smile Кажи какво обичаш да пиеш и мога да те ориентирам към подходящите в зададен ценови диапазон.

# 110
  • София
Богиня,
благодаря за помощта.Обичам тъмни червени вина, по-тежички от рода на мерлото.Цените, които визираш са напълно достъпни, все пак виното не е просташко питие, което можеш да намериш за 5лв., та да е от грозде и т.н.

# 111
  • Варна
Мерлото не е точно тежко, но ...Simple Smile
Към по-плътните вина принадлежат: каберне совиньон, сира, зинфандел; мурведър/мавруд, небиоло, санджовезе. Характерно за тях е силното, стегнато тяло, ароматите на черница, сушени череши, канела, шоколад, подправки, трюфел, пура и т.н.

Ако все пак мерлото ти е фаворит, то принадлежи към меките, загладени червени вина заедно с пино ноара, темпранийото, малбека, гренаша и барберата. Характерно за тях са ароматите на сини сливи, зелена чушка, лавандула, канела, анасон, черен пипер, череши-вишни, земни тонове.

Сангре де Торо - Torres Испания /към 12лв/

Примитиво Саленто 2007 г. Пилуна 0.75 л. Кастело Моначи Италия

Мерло 2005 0.75 л. Каса Лапостол Чили /18-19lv/
Мерло Касилеро дел Диабло 2007 г. 0,75 л. Чили /12lv/

Каберне Совиньон Лос Васкос 2006 г. 0,75 л. Лафит Ротшилд Чили /13лв/ За цената си просто превъзходно! Все пак е Шато Лафит

Малбек Катена 2005 0.75 л. Аржентина /18 lv/

Кастило Молина Мерло резерва 2006 г. 0.75 л. Сан Педро Чили  /14lv/

# 112
  • Linz
Fragolino bianco  Mr. Green , не много често, но направо ме разтапя  Shocked
Дааааааа......... newsm76

# 113
  • София
Аз си купувам разни Шардонета от дъжд на вятър. Избирам си на момента.

А за миналата Коледа какво червено беше донесъл мъжо...
И тази ще гледаме да повторим с около 30 литра.

Всъщност отдавна не съм купувала винце.
Обаче сега имам едни киселини и не трябва да пия.

# 114
  • София
Благодаря за подробното инфо! Hug
Ще опитам на всяка цена, мисля първо с Каберне Совиньон Лос Васкос 2006 г. 0,75 л. Лафит Ротшилд Чили , за което казваш, че е превъзходно.

# 115
  • София
Къде го намирате Малбек Катена 2005 0.75 л. Аржентина за 18лв.? newsm78 В тази връзка да попитам освен от Метро /не го обичам тоз магазин и това е/ откъде пазарувате хубави вина?

# 116
  bouquet Богиня, на мен също ми е много интересна информацията. Днес ще пробваме някои от препоръчаните вина Wink Ако можеш да напишеш към кои вина и каква храна е подходяща ще е още по пълна информацията Simple Smile

# 117
 кой питаше за истинско вино без есенции и захари и др.
http://www.bessavalley.com/enira.php    това е!
ами няма друго такова бг. вино!
А избата е страхотна. Много дух в това място има! При възможност пак ще отида.

ако опиташ резерва 2004 ще ти остане вкуса за винаги, но мисля че вече е почти невъзможно да се намери Sad

# 118
  • София
голям любител на виното съм. От купешките предпочитам Асеновгрдски мавруд, но домашното вино на баба ми(която 50 години се занимава с гледане на лози и правене на вино), то е незаменимо Sunglasses

# 119
  • София
По принцип съм любителка на бирата, но зимата пия само червено вино!Това ми е любимото:

И на нас  Peace

Общи условия

Активация на акаунт