Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...

• 183 611
  • 921
  •   1
Отговори
# 750
Здравейте пак, вече втори или трети месец съм на Вигантол (х3капки), всички около мен се разболяха и пиха АБ, аз не. Незнам дали е това, може да е чисто съвпадение, но познавайки се, съм склонна да вярвам на вит Д3. За съжаление при детето няма такъв ефект, но здраве да е... Simple Smile Продължаваме напред и на есен ще го започна по-рано. 

3 капки дават на бебетата. Поне 10 к. за възрастен.

# 751
  • Buffyworld
 Hug

записвам се и отивам да чета предишните постове.

# 752
  • Sofia
Аз давам на бебето по 2 капки вигантол + още 5 капки пробаланс бейби, където също има малко витамин Д. Педиатъра ми каза, че последните години дори са занижили дневната доза за кърмачетата, което мен много ме учуди. Преди е било 800 единици, сега са само 400. Направо не мога да разбера на какво се дължи това, при положение, че трябва да се дава повече и референтните граници също са повишени...

# 753
  • София
Шоки,
Моля при възможност коментирай следният резултат:
Витамин D Тотал        47.8       ng/ml     > 30     ECLIA, лаборатория Кандиларов.
Приемам 5 000 D3, но не всеки ден почти от година.
С тази доза ли да продължавам?
Благодаря! bouquet

# 754
Шоки,
Моля при възможност коментирай следният резултат:
Витамин D Тотал        47.8       ng/ml     > 30     ECLIA, лаборатория Кандиларов.
Приемам 5 000 D3, но не всеки ден почти от година.
С тази доза ли да продължавам?
Благодаря! bouquet

Свали го на 2000 и го изследвай пак зимата

# 755
  • Buffyworld
 Hug

Здравейте !

Моят вит. Д беше 10 , при граници от 30 до 50 . Изписаха ми 20 капки Вигантол седмично, разделен на два приема - два пъти по 10 капки, два пъти в седмицата. Исках да питам, според вас не е ли малко ? Все пак моят вит. Д е много , много под минималната граница .

# 756
Hug

Здравейте !

Моят вит. Д беше 10 , при граници от 30 до 50 . Изписаха ми 20 капки Вигантол седмично, разделен на два приема - два пъти по 10 капки, два пъти в седмицата. Исках да питам, според вас не е ли малко ? Все пак моят вит. Д е много , много под минималната граница .

Една капка колко беше ?

# 757
Както казах и преди, 2 капки дават на бебета. Правете си сметка възрастен дали са му достатъчни и за какво ще му стигнат 2 капки...

# 758
една капка е около 500 IU.  Бъфи аз мисля че трябва да приемаш поне 10 капки=5000 единици дневно, а ако следваме препоръките на д-р Меркола той препоръчва за поддържане на добри нива 8000 единици дневно което е около 16 капки дневно. Вземи си да приемаш и магнезий за по-добро усвояване. След 3 месеца изследваш пак да се види как го усвояваш.

# 759
една капка е около 500 IU.  Бъфи аз мисля че трябва да приемаш поне 10 капки=5000 единици дневно, а ако следваме препоръките на д-р Меркола той препоръчва за поддържане на добри нива 8000 единици дневно което е около 16 капки дневно. Вземи си да приемаш и магнезий за по-добро усвояване. След 3 месеца изследваш пак да се види как го усвояваш.
По колко мг. магнезий дневно ?

# 760
ами между 200 и 300мг мисля че е добре.

ресактирам се с коментар на Шоки за магнезия

"Дозата на магнезия по принцип е 300-400 мг (за жените, без значение на ръст и килограми), спокойно може и 500-600, особено ако приемате и витамин Д."

Последна редакция: вт, 16 авг 2016, 08:10 от Niss

# 761
ами между 200 и 300мг мисля че е добре.

ресактирам се с коментар на Шоки за магнезия

"Дозата на магнезия по принцип е 300-400 мг (за жените, без значение на ръст и килограми), спокойно може и 500-600, особено ако приемате и витамин Д."
Много благодаря!

п.п. Дали някой ще направи нова тема?

# 762
  • Buffyworld
 Hug И аз благодаря. За магнезии преди време съм пила Магнерод. Беше на таблетки. Сега не мога да си спомня по една или по две таблетки дневно. Бяха ми го изписали, докато бях бременна.

# 763
1 таблетка магнерот има около 30 мг магнезий което е нищо, намери си друга марка с повече магнезий за да не пиеш сумати таблетки.

# 764
На какъв лекар трябва да отида ако имам ниски стойности на вит Д? Чудя се мога ли сама да си самоназнача вигантол. От вчера започнах да приемам по 10 капки вигантол, но ми се иска специалист да погледне какво се случва с мен.

Общи условия

Активация на акаунт