Отговори
Училище за бъдещи и настоящи майки "Супер мама, супер бебе"

За да дадете на бременността си най-доброто начало, добре би било да помислите в перспектива, като посетите
Училище за бъдещи и настоящи майки,
където ще получите информация за бременността, раждането, грижи за детето, и как да влезете в добра форма след раждането, за да се радвате на здраво и доволно БЕБЕ, а Вие да бъдете щастлива и красива МАМА!

"Здравейте,
Аз съм акушерка Екатерина Антонова, инструктор в Училището за бъдещи и настоящи майки “Супер МАМА, супер БЕБЕ”. Такива училища съществуват в повечето европейски страни, като целта и задачите им е да подготвят бъдещата майка да даде най-добрия старт  в живота на своето бебе.
Програмата на курса се провежда в 3 модула:
1 модул – Бременност;
2 модул – Раждане;
3 модул – Отглеждане на детето
1. Бременност.
- Препоръки за здравословно хранене по време на бременността;
- Двигателен режим за подобряване физическото състояние на бременната и подготовка за предстоящото раждане.
2. Раждане.
- Психо-профилактика на раждането;
- Раждане;
- Възстановяване след раждането;
- Подготовка за отглеждане на бебето – изграждане на практически умения.
3. Отглеждане на детето.
- Началото – с бебето у дома;
- Хранене:
•Кърмене
•Захранване
-Основни грижи:
Хигиена – грижи за памперс зоната;
Къпане;
Тоалет;
Масаж и гимнастика – прийоми и техники;
Закаляване.
Целият цикъл от бременността, раждането и отглеждането на детето протича по-добре при жената, подготвена за майчинството!
Грижовни майки – безгрижни бебета!"

Училището е БЕЗПЛАТНО! Peace

АКУШЕРКА ЕКАТЕРИНА АНТОНОВА - АКУШЕРКА НА ГОДИНАТА!

Голямата награда е посещение на международния конгрес за акушерки в Страсбург, Франция „Birth Is a Human Rights Issue” в края на годината.

Бъдещи мами

Данчето с трабантчето - preggo
Силвия - preggo, Митко
Ели - preggo
Магдалена - preggo
djidji_p - preggo
veronic - preggo
Деси - preggo
Диана - preggo
Теди - preggo
Василия - preggo
Дафинка - preggo
Радосвета - preggo
Йорданка - preggo
Росица - preggo
Полина - preggo
Ели - preggo
6tastlivka -  preggo

Настоящи мами:
Nellina - Марио и Йоана
Луда Яна - Божидар
Ването - Георги
NELCHO - Димитър
Вера - Александър
Лушка - Калоян
Ели - Ани
Гери - Здравко и Росица
Вени - момче  
soniamari  - Слави, Вяра
mutsunka - Александра, Камелия
Ани1 - Никол
Анелия - Александър-Макс
Надинка83 - Божидар
Герито - Нели
mother-of-pearlS - Никол и Йордан
ani_00 - Мелиса  
Ели - Димитър
Zora* - Илия, Петя
Stefaniva -  Стефан, Мариана
Петя - Иван
an_iv - Габриел, Ивелина
C_v_e_t_i  -  Лъчезар
Мария - Даниел
Деси -  Виктория
Галина - Иван
Дани (Мара Каси) - Ивайло
Яна - Жасмина
Ася - момиче
Мария - Спас
Лили - Алекс, Теодор
lori_v - Лора, Виктор
Вера - момче
Татяна - Никол
maminceto - Лидия
ива2424 - Дария
Ани - Кирил
gerganavd - Мира
Трепка - момче
Бистра - момче
Ваня - момче
Бубулинка - Андрей
Рени - Симона
Ваня - Евтим
Тони - момче
Лазаринка - момче
Анелия - Цветан
Теди - Мартин
vivianka1  - Цветомир
Кирилка - Ангел
Диана - момче
Лариса - Томи
Милена - Сара Мари Елен

Дати:
03.02.2010 г.
11.02.2010 г.
24.02.2010 г

Начален час:
 17.00 ч.  

Курс за бъдещи и настоящи мами - Пазарджик - 1

Курс за бъдещи и настоящи мами - Пазарджик - 2

Курс за бъдещи и настоящи мами - Пазарджик - 3

Курс за бъдещи и настоящи мами - Пазарджик - 4

Курс за бъдещи и настоящи мами - Пазарджик - 5

Курс за бъдещи и настоящи мами - Пазарджик - 6

Училище за бъдещи и настоящи майки "Супер МАМА, супер БЕБЕ& … ot; Пазарджик - 7

Част от нас:

От ляво надясно: Гери, Яна, Нели, ак. Екатерина Антонова, Соня, Нели, Ели, психолог Петя Генчева

Курсът се провежда в Комплекса за социални услуги и дейности, който се намира на бул. "Александър Стамболийски" №48
тел. 034/44 75 30

Нашият блог
Откриване на Консултативния кабинет по кърмене в Пазарджик, с подкрепата на Национален комитет по кърмене към МЗ
Вижте повече тук

И ТУК
Майчино здравеопазване
Кърмене - гледай ТУК

Световна седмица на кърменето, Пз-к, 2008 год.

Световна седмица на кърменето, 2009 год.
Среща по повод ССК,Пз-к

Репортаж по Телекабел - ССК

Масаж на Гогата след баня

Най-нежното нещо

Как се реже пъпна връв

Таймер за контракции

Масаж и гимнастика на бебето

НОРМАЛНО РАЖДАНЕ

Секцио

Тайната на успешното кърмене

Пътят на зачеването

Последна редакция: пт, 19 фев 2010, 18:47 от Nellina

# 1
Пу първа  Party

# 2
  • Пазарджик
Пу втора WinkИ стягаите се за училището че не остана. Hug

# 3
Здравейте Hug
mimsat благодаря много за съветите,след като прочетох какво си написала се усппокоих,и сега се водя по детето си-(мисля,че така е най-добре Simple Smile).
Още веднъж благодаря-камак ми падна от сърцето Hug  bouquet  bouquet  bouquet

А пък малката Лидия миналата нощ се събуди-нахраних я,после сътринта в 6 пак се буди да яде и така....един ден спи,друг се буди Simple Smile,за това и реших да се водя по нея и да не я будя,за да я храня-тя ако е гладна или и е неконфортно  сама ще се събуди... Peace

Утре сътрин сме на консултация,като се върнем ще пиша как е минало Simple Smile уффф....и ваксина имаме утре Sad

# 4
Да се запиша и аз  Grinning Много се вълнувам за курса bowuu
Може и мен вече да ме пишете официално  bowuu

# 5
Да се запиша и аз  Grinning Много се вълнувам за курса bowuu
Може и мен вече да ме пишете официално  bowuu

Добавих те! Peace
 Hug Hug Hug

# 6
  • Пазарджик
Здравейте!
Кога започва курса? Трябва ли предварително записване?

# 7
Здравейте, бъдещи и настоящи, мами! Аз съм една бъдеща мама, сега съм в началото на седмия месец и се интересувам от училището. Доколкото разбирам започва от октомври, така че явно точно съм уцелила момента, но може ли някой да ми даде повече информация за него, защото не съм наясно - трябва ли предварително записване, заплаща ли се и ако "да", каква е цената, колко често се провеждат занятията?
Много благодаря предварително!

# 8
Училището за мами, се провежда всяка седмица, като посещението е напълно безплатно  Peace
Темите, по които ще се разисква, обяснява, показва и т.н.  се знаят предварително.
Обикновено срещите са вечер след 17ч. в сградата на Комплекса за социални дейности и услуги, който се намира на бул. Ал.Стамболийски  - по нагоре има карта
Лектор е действаща акушерка от МБАЛ Пз, ак. Е.Антонова, както и оторизирани Консултантки по кърменето...Присъства и психолог от Комплекса...
Въпреки, че водещия на училището е Акушерка от Държавната болница, по никакъв начин Naughty  не се задължаваш да раждаш там или да да раждаш в Пазарджик..
Има отделно срещи за бремелинки, и отделно и за вече мами...но...ние вече мамите нахълтваме и във вашия час... Grinning  за да ви се порадваме, пък и вие на нас  Laughing

Ако има теми , по които бихте искали да се проведе лекция/курс, може да пишете тук в темата..или в блога на Училището,който също е посочен по-горе, а и  го има в подписа на Неллина  Wink
Искам да ви кажа, че думата лекция е много неуместна тук, но понеже трудно в момента намирам друга...срещите протичат в неформална среда и всеки свободно може да пита това, което го интересува..
В много от случаите мамите една на друга си помагат с информация, съвети, споделен опит..и т.н.
Ето малко снимки, от миналогодишния курс  http://pazardjik.snimka.bg/maternity/kurs-za-b-deshti-mami.300552.10163638.big  - вече всички сме мами ...

и нещо лично:
когато бях бременна особено в студените дни, и особено когато съпругът ми се прибираше скапан от работа и хич не му беше до разходки  Laughing  ...Курса/Училището беше спасението за мен. Там освен че бях сред себеподобни и никой не се дразнеше от непрекъснатото ми говорене за бебешки дрехи, оттекли крака, вълчи апетит, необоснован рев, хормони, раждане, епизиотомии, болници и т.н.   срещнах и много топли и сърдечни хора, с които продължаваме да се виждаме по градинките с количките...и се надявам и бебоците и заедно и на училище да ги изпратим....
Ние преди няколко дена празнувахме и ПЪРВИТЕ рождени дни на бебета от Училището...

п.с. ако не ми спре скоро нета, ще продължа да пиша  Mr. Green

# 9
    Момичета, училището за бъдещи и настоящи мами "Супер МАМА, супер БЕБЕ" стартира от утре, 30.09. /сряда/ от 17.00 часа в Комплекс за социални услуги за деца и семейства, Пазарджик; бул." Ал. Стамболийски" №48!
 Hug Hug Hug

# 10
  • Пазарджик
Ето това е вече новина!Дългоочакваният ден дойде,дано не ми мине котка път че да дойда и да се видим. Hug

# 11
# 12
Много ви благодаря за бързия отговор. Много хубава новина, че училището започва толкова скоро.   newsm10

# 13
Ще се радвам, ако и мен ме добавите в списъка.  Hug Hug Hug

# 14
За съжаление до 18 съм на работа  Crossing Arms
Скапани частни фирми ... TiredПожелавам на всички успешен старт на новата учебна година ,предизвиквайте много искрени усмивки и продължавайте да помагате !

Общи условия

Активация на акаунт