За предразсъдъците

• 9 046
  • 153
  •   1
Отговори
# 135
Никой никога не ми е познал зодията, но опитите да бъде етикетирана продължават.
Водолей с асцендент козирог, луна в скорпион, венера в дева, марс в стрелец и поне още един скорпион в хороскопа?  Flutter

# 136
Никой никога не ми е познал зодията, но опитите да бъде етикетирана продължават.
Водолей с асцендент козирог, луна в скорпион, венера в дева, марс в стрелец и поне още един скорпион в хороскопа?  Flutter

Много мило, но все пак не. Е, броя на скорпионите не ги знам, освен един, който намерих в легена в банята, но това е друга история. Спамим.

# 137
и за зодиите също... предразсъдък ли е? примерно -... телците - дебели...

Не е предразсъдък, а голяма глупост.

# 138
и все пак - не си ли четете хороскопа, не питате ли хората за зодията им? и аз знам, че е глупост, но не мога да се стърпя... знам, че няма да ми предскажат бъдещето, но поне зодиакалните характеристик (професионално направените) са отчасти верни.. не може да отречем, че планетите и спътниците влияят на живота ни - при пълнолуние не можем да спим, месечният цикъл при жените се влияе от фазите на луната, от лунната диета се отслабва...

# 139
и все пак - не си ли четете хороскопа, не питате ли хората за зодията им?

Не, отговарям само ако ме попитат коя съм, да не кажат че не съм любезна.  Laughing
И дори към лунната диета съм скептична и си спя като бебе при пълнолуние.

# 140
... не може да отречем, че планетите и спътниците влияят на живота ни ...
Аз го отричам, що?

# 141
Монката, разбира се, че характеристиките отчасти пасват. Причината за това е, че са така общо формулирани, че важат за около 90% от хората. Ако кажа "По принцип си смела личност, но понякога проявяваш малодушие" - ще е вярно за (почти) всеки човек. Казват ти нещо положително, после добавят щипка недостатък, колкото да не сладни - и готово. Нарочно дадох пример с непознатата ми зодия, защото често ми се случва нови познати с интерес в областта да се опитват да гадаят. Не разбирам защо е важно за тях, освен да се почувстват малко по-сигурни пред стресиращата ми личност и да си внушат, че имам някакви общи, разбираеми белези. Ми имам, нали съм човек.

Иначе не чета хороскопи, не питам за зодии, а за дати на раждане, за да поздравя за рожден ден.

Психолозите си имат обяснение за астрологията и методите, които използва, който се интересува, да порови. Похватите са подобни на тези на "врачките".

# 142
  • София
Фразата фаворит в хороскопите ми е "Обичате хармонията".
При което на четящият водолей (телец, овен, козел) му трепва сърцето от радост, гордост и благодарност, разпознал се в такова висше качество на личността.

# 143
Фразата фаворит в хороскопите ми е "Обичате хармонията".
При което на четящият водолей (телец, овен, козел) му трепва сърцето от радост, гордост и благодарност, разпознал се в такова висше качество на личността.

Е, то тва е номерът - гъди-гъди на егото. Как да не се съгласи после човек, как?

# 144
  • София
Най-забавното е, че цяла сюрия народ явно си избират гаджетата по зодията.
И имат виден форумски предводител в лицето на една вечно-всичко знаеща персона  Whistling
Към която пък аз имам предразсъдъци.

# 145
не съм им на ясно с методите на астролозите и в никакъв случай не ги защитавам, но скоро се запознах с едно момче, което се е записало да учи астрономия, защото се интересува от астрология и да прави по-добре хороскопите... нека не съдим по тези, дето си измислят, има изключение...
а за гаджетата и зодиите - не се получава, както съветват, със сигурност (от горчив опит),,,

# 146
не съм им на ясно с методите на астролозите и в никакъв случай не ги защитавам, но скоро се запознах с едно момче, което се е записало да учи астрономия, защото се интересува от астрология и да прави по-добре хороскопите... нека не съдим по тези, дето си измислят, има изключение...
а за гаджетата и зодиите - не се получава, както съветват, със сигурност (от горчив опит),,,

Монка, астрономията няма нищо общо с астрологията, освен първите 5 букви на думичките.
Голямо разочарование ще го сполети твоя познат, да знаеш. Казвам ти го без грам предразсъдък.

# 147
личи си, че не се интересуваш изобщо - зодията ти например или по-скоро слънчевият ти знак (едно и също е) се определя от това, къде на астралната карта се е намирало слънцето, когато си се родил и коя планета е била в съответния дом, а това яма как да го знаеш, ако не разбираш от астрономия. той даже ми разказа, че при възникването на съответната наука, астрономия и астрология е било едно и също (преди 2-3 хиляди години де)...

# 148
но явно за всички зодиите са предразсъдъци, така че няма да ги коментирам повече... никой не е на моя страна...

# 149
  • София
... астрономия и астрология е било едно и също (преди 2-3 хиляди години де)...
Да де.
Това е някъде по времето на алхимията.
Интересно дали ако реша да се занимавам с алхимия, трябва да се запиша да уча химия  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт