За предразсъдъците

• 9 042
  • 153
  •   1
Отговори
# 120
А суеверията предразсъдъци ли са ?

# 121
Че какво друго? Ако ти кацне кукумявка на къщата, умираш. Ако се блъсне прилеп в теб - също. Ако убиеш селска ластовичка, умира майка ти. Ако й пипаш малките, езикът ти ще стане пъстър. Ако изкипи мляко на печката, животните ще прегорят, т.е. млякото им ще секне.

Аз имам предубеждение към никовете с малка буква. Неуважение към собствената си персона някакво.

# 122
Ако ти се изцвъка гларус - ще си щастлив!
Ако метеш по тъмно - ще си изметеш късмета!
ако котката се мие - чакай гости!

ако лястовиците летят ниско - на дъжд е!
Ако врабците се къпят в пепелта - също!

Ня-мам  вре-ммеееееееее Mr. Green Joy

# 123
Имам предразсъдък към хора, които не държат на личната си хигиена. Хигиена само, не обезкосмяване, ботокс и скъпи парфюми...
И към такива, които започват да отговарят на въпроси без да изслушат докрай. В такива случаи почти съм сигурна, че не са разбрали и няма да ми отговорят адекватно.

# 124
Имам предразсъдък към хора, които не държат на личната си хигиена. Хигиена само, не обезкосмяване, ботокс и скъпи парфюми...
И към такива, които започват да отговарят на въпроси без да изслушат докрай. В такива случаи почти съм сигурна, че не са разбрали и няма да ми отговорят адекватно.
Аз пък към тези дето питат ли, питат без да слушат отговори и след време пак ти ги задават същите въпроси, типично за учителки. Ето че съм с предразсъдъци и за учителското съсловие... newsm78... и за свекървите  Wink

# 125
А аз си мислех , че нямам!
Но имам - към хората с униформи!

# 126
С предразсъдък подхождам и към мъжете, употребяващи универсалните обръщения: Коте, Писе, Маце, Чайче, Зайче, Муцка, Пиле и други от рода  Laughing Типични са за коцкари  Wink

# 127
В "Тълковния речник"  Предрасъдък е: Траен, привичен, лъжлив възглед!
Погледнах за точното определение на думата тъй като в началота считах, че съм доста широко скроен човек! След което прегледах и мненията във форума!

Laughing Ами, ...,  имам доста предрасъдъци! Но при мен в началото подхождам с голямо доверие към нещата от живота / най често не се вслушвам в постулатите за .... / и в последствие установявам, че всъшност не малко от тъй наречените " предрасъдъци" са един вид обществена поука / един вид предпазен механизъм / !   

Примерно: за турците /лицемерни, трудолюбиви / или за циганите/ лъжливи, мързеливи /, което е вид расов предрасъдък! Да, но всяка народност си носи собствената култура и си е с особенностите! Така, че трайните възгледите не са никак лъжливи, напротив в тях има голяма доза истина! 
В този дух има и тъй нар. "митове" - българите сме много трудолюбив, талантлив и интелигентен народ!     

# 128
Българите...
бяха  Wink

# 129
С предразсъдък подхождам и към мъжете, употребяващи универсалните обръщения: Коте, Писе, Маце, Чайче, Зайче, Муцка, Пиле и други от рода  Laughing Типични са за коцкари  Wink

Брррррр  cold  Sick Sick

Също и към семейства с  общо обръщение "мило".

# 130
и за зодиите също... предразсъдък ли е? примерно - аз съм земен, ти си въздушен, значи не пасва... или примерно - лъвовете са надути, телците - дебели...

# 131
и за зодиите също... предразсъдък ли е? примерно - аз съм земен, ти си въздушен, значи не пасва... или примерно - лъвовете са надути, телците - дебели...

...дрън дрън...
Не мога някак си да се влюбя в индивид с качества, подобни на изброените дотук, пък бил той земя или вода в изобилие  Naughty

# 132

Ми на същия принцип е, според мен. Вярата в някаква формула, която да намали стреса от непознаваемия, голям и страшен свят. Никой никога не ми е познал зодията, но опитите да бъде етикетирана продължават. Само дето повечето предразсъдъци са сто пъти по-полезни от нагласата "със зодията Х не се разбирам".

# 133
Ми на същия принцип е, според мен. Вярата в някаква формула, която да намали стреса от непознаваемия, голям и страшен свят. Никой никога не ми е познал зодията, но опитите да бъде етикетирана продължават. Само дето повечето предразсъдъци са сто пъти по-полезни от нагласата "със зодията Х не се разбирам".
[/quote]

Лизбет, може ли да отгатна? Ама да ми кажеш, ако позная, да не отричаш... Имам право на поне две предположения, защото имаш и асцендент, а и луна, но нека бъдат 2 - скорпион или телец?

# 134

Общи условия

Активация на акаунт