Есента си наближава на Януарска мама тежичко й става - 22

• 26 520
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
tatyana_77 и нашият син така прави, затова гледаме да не ни личи, че се дразним, сега прилагаме тактиката - правим се на разсеяни и той като види, че няма реакция, спира да повтаря, после започва да си играе с нещо и забравя.  Wink

# 361
  • София
Аз пък си мечтая да успея да си слея две майчинства... Много искам второ бебе след първото и ако успеем да си го направим преди първото да стане на годинка, за мен ще бъде чудесно. Но сега си правя сметки без кръчмаря... До една годинка малката ще си я гледам със сигурност, а за втората годинка ще мисля варианти... имам шанс да се разбера с работодателя за половин заплата при 7-8 работни дни в месеца, така че ако се навие, и това е вариант за втората година. Като се прибавят 120те лева се получава прилична заплата.

# 362
ivalex радвам се че всичко е наред с малката и дано така да останат нещата, а и най вече да се разбере от какво е било всичко това.
Аз в обсъждането не мога да се включа. Доста некомпетентна съм. Има още много да уче. Времето и бебка ще си покажат до кога ще я гледам. Със сигурност няма да се върна на същото работно място. Така се стекоха нещата, че ..., абе няма да ви занимавам с глупости.
Аз в момента чакам да дойдат да ми монтират ламината в спалнята. Вече 1 час закъсняват и до 15 мин ако не дойдат ще звъня пак в фирмата да кажат каква е ситуацията.

Иначе вчера целия ден бях с колата насам натам и съм много доволна  Whistling
Сутринта с майка отидохме до фирмата от която си купих ламината за да го взема и да уредя час за монтаж. След това я закарах до поликлиниката и докато тя чакаше ред там, аз отидох да си купя ново захранване за компютъра и да си дам болничния в работа. След това отидох да си взема хасе за холната гарнитура, да я покрия, че кучето пуска много косми и е по лесно да махам покривките и да ги тупам.
След това отидохме с майка, да си взема сокоизтисквачка. Има промоция в Техномаркет за който се интересува - сокоизтисквачка БРАУН 600 вата за 109 лв. Аз нея си я взех. Вчера вечерта я пробвахме за момента съм доволна.
И накрая отидох на разходка в Южния парк с една приятелка.
 hahaha Целия ден насам натам с колата, много добре ми се отрази, супер отпускащо и ремаксиращо!

Е и аз направих един ферман.  Joy
Айде със здраве от мен. По късно ще ви нагледам пак!

# 363
  • София
kakatasvrakata браво на  теб аз също като изляза и забравя да се прибера се чувствам супер  Embarassed. Само дето аз кола скоро няма да видя  Sad Моята се продава, защото мъжът ми каза,че за тази бричка няма да дава повече пари за ремонти и се оказа непродаваема. Не ми дава да я карам да не стане беля със съединителят и си ходя пеша и с градският е не можах да свикна. Да кажеш после как е станало с ламината и има ли голяма разлика в нивата,че аз още се чудя какво да го правя. Нанас в сряда ще ни монтират дограмата на другата половина на апартамента и ще е ужаааас.

Момичета какво става със срещичката има ли развитие?

# 364
Аз моята кола така и не свикнах да я карам сама  ooooh! тя си стои на паркинга аз ходя пеш  #Crazy Сега вече мъжа ми и не ми дава да карам и ще я продаваме сигурно ,че няма смисъл да стои цяла зима на паркинга.
Относно яслите аз още нямам много утвърдено мнение,надявам се да мога да се върна на работа възможно най-рано понеже втората година едва ли ще се оправим финансово с апартамент на изплащане  и две бебета,но като му дойде времето ще видим.Ако имам възможност със сигурност бих си ги гледала поне до 2 години

# 365
Violetblue ,
сериозна организация си сътворила, браво! Подхода ти с бабите ме очарова.  Wink

Цоцоланче,
бързо да си върнеш формата и бодрия дух, че много се задържа така. Всичко ще е наред, не се тревожи! Дано и дечицата ти оздравеят по-скоро. Hug
Относно киселините – надали някой те разбира повече, от мен. Имам киселини денонощно, без значение дали съм хапнала нещо или не. Нощем се будя от киселини, сутрин – същата работа. Вече не зная какво да правя....Момата сигурно вече си застъпва косата.  Laughing

Добре дошли, Grapefruit и tatyana_77!  Лека и безпроблемна бременност до края!   bouquet

Minana ,
благодаря за информацията! Ще посетя и тези магазини. Peace
Радвам се, че вече си по-добре. Мен ме споходи същото неразположение, но в комплект с повръщане. Днес съм добре, но два дни не бях на себе си от притеснение.

Wicky ,
никак не съм близо.  Laughing Живея във Велико Търново. Ще погледна за стикери в тези магазини, благодаря за информацията!  Hug

Viola78 ,
 в Хиполенд-а в Търново няма почти нищо. Няколко комплекта за изписване, две, три пелени и толкова. Дрешките за новородено са много оскъдни и не видях такива с предно закопчаване. Цените им са неоснователно надути.
Съветвам те да посетиш няколко магазина в Горна Оряховица. Еднакви неща там са на доста по-сносни цени. Разликата никак не е малка, повярвай.  Peace

Редче,
само това е начина – тикваш нещо подходящо за четене или отваряш някой линк и всичко им се избистря.  Wink Аз така мрънках за опасността от грип, но сякаш минаваше покрай ушите. Когато обаче разпечатах статия, в която подробно се обясняваше за връзката между прекаран грип и шизофрения у детето, да видиш как благоверния се разтърча и за един ден си постави противогрипна ваксина.  Wink
За свекърва ти – чиста проба ревност е това. Не обръщай внимание.

......
Относно работата – ще си гледам детето поне до 2 годишна възраст. Няма  парично възнаграждение, което да ме накара да си променя решението. Решението да имаме дете е осъзнато и осмислено, то е очаквано с години, преминахме през какво ли не, за да сбъднем мечтата си, ще направим всичко възможно то да расте в здрава среда. Не смятам, че ранното му отделяне от майката е в негов интерес, напротив. Едно такова отделяне оставя траен белег  в по-нататъшното му личностно развитие, за съжаление - често в негативен аспект.
Виждам, че с Раче и MTV сме на едно мнение по въпроса.
Цоцоланче,
много ми допаднаха възгледите ти, относно отглеждането на деца! Опита си казва думата, няма спор.  Peace Напълно съм съгласна с теб. И аз, както всеки човек, се надявам да бъда добър родител. Често изпитвам съмнения и се ужасявам, че може и да не се справя толкова добре, но едно е сигурно – няма да спирам да опитвам.

elia_s ,
благодаря ти!  Hug

Ivalex ,
бързо оздравяване на Верчето! Съжалявам за тревогите ви.  Tired

Честит Рожден Ден Вайълет!
   bouquet
С пожелания за упоритост, за да следваш мечтите си;
 смелост - да ги осъществяваш;
 търпение, за да ги постигаш;
 и много любов, за да дава смисъл на всичко това!

Да попитам нещо. Разгледах няколко комплекта за изписване, всички на Bebetto. Прави ми впечатление, че във всички има блузки с къс ръкав или потничета. Какво да ги правя тия неща, при положение, че чакаме зимно бебе?  newsm78 Има ли марки, които предлагат само зимни комплекти?

Хубав ден на всички!  bouquet

# 366
Здравейте.
При мен всичко е нормално,правих натоварване с глюкоза и резултата е идеален.Да се похваля и с новите покупки
(нищо че снаха ми ми ги купи)
http://vankoeli.multiply.com/photos/album/7/pokupki#photo=1
http://vankoeli.multiply.com/photos/album/7/pokupki#photo=2
http://vankoeli.multiply.com/photos/album/7/pokupki#photo=3

# 367
Мисля, че това е хубава поредица, която може да се окаже полезна, особено ако се предлага безплатно към вестника.

http://www.standartnews.com/news/details/id/45877/Всеки%20четвъртък%20-%20книжка%20от%20колекцията%20за%20супермайки

# 368
Еvка няма да има разлика в нивата защото слагам по дебела подложка. Те дават безплатна, но е много тънка и аз слагам отдолу една която е с дебелина 5 мм. Като сложиш и 8 мм ламинат идва горе долу на нивото на плочките от коридора. Да има някакво разминаване не повече от 2-3 мм. Даже 3 мм ми се струват много. Надявам се да успеете да продадете тази кола скоростно и да си вземеш някоя по нова, да се радваш и да си я караш.
LIONITA аз ако имах кола, най-вероятно нямаше да слизам от нея. Просто съм такъв заклет шофьор, ако мога така да се нарека. Обожавам да карам, независимо дали е градско или извънградско.

# 369
  • Пловдив
gitadam
магнезият можеш да го заместиш с 1-2 банана.Върши работа(от опит)
и при мен ремонта напредва-дограмата я сменихме още август и сега направихме изолация на целия апартамент и в момента шпакловат.За паркета-мъжо има магазин и той се занимава с поставянето му-онзи ден поръчахме врати и паркет взехме и той го сложи в спалнята,но взехме паркет 7мм,защото беше на промоция в склада и разликата с 8мм беше 6лв на кв.метър и ми се стори доста голяма.Ако някой иска нещо да го попитам относно паркета-да пише на лични

# 370
  • София
Здравейте,

рядко пиша , но сравнително редовно ви чета.. Simple Smile Даже когато пиша , обикновено все задавам въпроси.
Днес съм решила да споделя, и дано да съм в полза на някой друг... до къде води любопитството или как една жена (особенно бременна) от мухата прави слон. Twisted Evil

Принципно да споделя , че се "водя " за сравнително наблюдателна за детайли, даже съпругът ми се смее ,че съм си сбъркала професията и трябвало да стана детектив, понеже в крими филмите и сериалите ги разгадавам още в първите 15-20 мин.  Mr. Green Но те са като по калъп, така че това не е кой знае каква похвала...

Та сега са моята наблюдателност и склонност да разнищвам и проучвам нещата до най-малката подробност..

Началото на "голямата драма" , започна преди близо 3 седмици. За сведение, първото ми бебе се роди 4,500 кг. и аз "добре" информирана ,че обикновенно второто е по-голямо от първото и с доста голям като за 20-та седмица корем , отивам на редовният преглед с нагласата ,че бебето ще е мръднало малко по-напред, че пак ще ми каже ,че е с по- голяма глава и може да се наложи повторно секцио (миналият път точно по това врем 18-20 седмица , същият лекар направи тази прогноза и измерване и се оказа прав). Peace
Започна прегледа, мери глава бедро ..пр. нищо  обезпокоително не казва ..аз обаче забелязах, че размерът на главичката започна с цифрата 1, а не с 2, като 20  Confused . Пита, "Казвали ли сме предните пъти, нещо за пола?" Аз отговарям,че от 4-месец всеки път е изказвал сериозни съмнения за момче, но не дава гаранция". Той ми отговаря- "Ами сега пак ще кажа , че най-вероятно пак ще е момче, но не се заричам, защото още не виждам тестисите"    Confused
реших да го попитам все пак за размерите,"Колко голямо е бебето, защото предният път се роди едно глиганче , а и сега коремът ми доста голям?", Той , съвсем спокойно ми отговори, че този път поне засега няма такава опасност, а коремът ми е толкова голям, защото предишното бебе много ме е разтегнало и мускулите са били много отпуснати..И най-добре да си правя сметки от сега, за мен би било по-добре това да е последната ми бременност. Последната информация не е нова за мен и преди на рутинни прегледи преди бременността ми е казвал,че имам свличане , да не вдигам тежко..и пр. Освен ,това , след като искаш да бъдеш толкова информирана, ти казвам ,че виждам тук едни образувания в плацентата , които е хубаво да следим, макар ,че принципно ,няма нищо обезпокоително и те се изхвърлят заедно с плацентата, при раждането и не би трябвало да велият на бебето.  SadСтавайки от кушетка, понеже мен тази единица в размерите ме гложди, се взирам в монитора и там пише ,че главата отговаря на 18,5 м , а бедрото на 20,2 м . Rolling Eyes Сърцето ми се качи в гърлото..Попитах, го не е ли обезпокоително ,че бебето изостава от термина, той ми каза да не се притеснявам, нека мине следващият преглед, да видим , расте ли, ако си надава нормално, няма нищо обезпокоително, просто ще е по-малко и това е. Пусна ми рутинните изследвания, които са прилични, каза че за сега няма да пия допълнителни витамини, да си ям повече плодове, че на тях ще разчитаме и толкоз.

Както забелязвате не е казал нищо кой знае какво тревожно и държа да почертая, че до сега вече 7 -8 години, нямам никъкви оплаквани или съмнения в професонализмът му, и общо взето, какво ми е казвал се е оказвал винаги прав. Peace

Мен обаче това никак не ме успокои , прибрах се вкъщи - поревах си , само да уточня ,че прегледа беше на 14 септ. , съпругът ми беше в командировка извън страната, а аз трябваше да стягам и първокласник, да не говорим ,че трябваше да скрия информацията , от майки и свекърви , за да не се безпокоят излишно. Вместо да разсъждавам трезво, веднага започнах да се ровя в нета, от което косата ми се изправи, четейки всякакви ужасии. Звъннах на една приятелка , педиатър, която повтори едно към едно думите на лекаря, да не се притеснявам излишно, ще видим следващият преглед, ако наддава всичко е наред. Мъжът ми по телефона, макар и по накратко, каза същото. Аз обаче не..тогава си запазих първият възможен час за ФМ във Фемина (питах ви тогава за Цолова) .Но той беше чак за края на месеца.  Sad Тук искам да изкажа голяма благодарност на Рали, че ми предложи часът си при Димитрова, който беше с по-ранна дата    bouquet.
Едвам дочаках 25 септ. През това време се надъхвах, периодично, как не усещам бебето, как явно не го храня добре и то затова не расте, че сигурно от възрастта ми (нали съм на 30) бебето не се развива пълноценно, да не би онези образувания на плацентата да пречат на бебето да усвоява полезните вещества, как коремът ми за тези 2 седмици, въобще не е пораснал, а даже се е смали..(само да уточня, че на последният преглед , кантара отчете почти 3 кг. в +,  Embarassed а през тези 2 седмици на тревога и тичане след първокласника, отслабнах с 1,5 кг, което ме травмира допълнително).

Дойде прегледа при Димитрова, обясних и всичките си притеснения ,  Embarassed първо ме успокои, обясни че тези измервания са ориентировачни, и не би трябвало в моя случай да се притеснявам, прегледа ме обстойно, направи нужните измервания, всичко си беше в норма (глава, бедро, стомах...пр.). Видяхме му пишката, обясни ми че е обикновенно тестисите слизат чак след 7-мият месец в торбичиките  Peace ( моят лекар каза същото) .По мое изрично настояване направихме доплер, който показа съвсем нормалки резултати. Много съм доволна от нея , а и от апарата, много по-качствено изображение.  Grinning Колкото до самият преглед,  като последователност действие , преглед на органите на бебето , продължителност , обяснения и пр. не бих казала че се различава от стандартният преглед, който прави гинекологът ми ( изклучая доплера) , което може да говори само положително за него, но не и негативно за Фемина или др. Димитрова.  Peace Аз так или иначе имах нужда от този преглед, за да се върна в нормално психическо състояние!  Stop

Извинявайте, че се получи тоолкова дълго, не е нужно дори да го чете ,цялото.. Wink , просто исках , следващият път, когато някоя притеснена бременна търси нещо от сорта "бебето/плодът изостава в развитието си", да не попада само на ужасии , а  на една съвсем обикновенна история, за любопитсвото , изобретателността на женският мозък и да не се вкарва в излишни филми и пртеснения.  Peace

Лек ден ви желя!

П.С. Явно вече спокойно, може да ми сложите stork-boy .
И се извинявам преварително за правописните грешки , с които на-вероятно е пълно повествованието, но нямам време за проверка в момента.  Hug
А да и в случай, че не е станло яно, от др Димитрова , съм много довлна  Peace. Спокойна, без излишно любезничене, но не и груба ..най-точно казано- професионално поведение. Hug

Последна редакция: чт, 08 окт 2009, 11:43 от Courage

# 371
Courage Simple Smile прочетох ти целия пост Simple Smile Определено е полезен! Аз тъкмо вчера си записах час за последната ФМ и ми дадоха час при доц. Димитрова от "Фемина". Та имах нужда от пресни мнения за това как минават прегледите при нея.
Радвам се, че притесненията ти са отпаднали и че вече си спокойна. Честито ти синьо съкровище Simple Smile И дано нямаш повече никаква притеснения  Hug

При мен няма нищо ново, вчера нямах нет цял ден и направо пощръклях. Това лежане хич не ми се отразява добре на нервите  Confused
Утре отивам пак на преглед да видим какво е положението и дали ще ми позволят поне един час на ден да съм навън, на въздух...
Гледам, обсъждате връщането на работа след раждането... Това ми е много сложен въпрос. По принцип нямам шефове, малко преди да забременея с една приятелка започнахме малък бизнес, чието разработване отнема време. Работех наравно с нея допреди 10ина дена, сега помагам от вкъщи. Работата е там, че не ми се иска да я оставям да се нагърбва само с всичко, а и аз имам нужда да работя, за да се чувствам пълноценна... Мъжът ми пък е последна година студент, доста тежка програма има сега /учи Право в СУ/, а и при две работещи баби няма да има на кой да оставяме малката. Та ми е ясно, че ще трябва да си остана вкъщи за един известен период от време, просто не знам колко дълъг ще е той...
Не ме разбирайте погрешно: разбира се, че искам да бъда с детето си възможно най-дълго. На ясла не искам да я пускам в никакъв случай. Но просто, както и да ги гледам нещата, едва ли ще може да си позволим да не работя цели две години... Предстои ни нанасяне, обзавеждане догодина, въобще... разходи.
Ще видим какво ще стане; в крайна сметка каквото такова. Вярвам, че нещата винаги се подреждат по най-добрия възможен начин Simple Smile

# 372
Здравейте, аз не съм се включала отдавна, но се опитвам да ви следя.Скоро излизам болнични и ще имам повече време.Включвам се да попитам:
 Някоя мама от София ще ходи ли на лекциите  на 9 Месеца?Защото аз ще ходя/честно казано и за да си убивам времето/и ще ми е приятно да ходя с някоя от вас за компания.Пък и като сме в едно положения ще имамe общи теми за разговори.

Последна редакция: чт, 08 окт 2009, 13:49 от Zoia_Alex

# 373
  • София - Дианабад
Привет, януарски мами!  Hug
Ако мога да се запиша и аз към вашата прекрасна групичка!  Hug
Казвам се Гергана, терминът ми е на 17.01. 2010 година /да кажем/, че ми излиза различно по калкулаторите, на ехографа излиза с още една седмица отгоре, а пък аз имам чувството, че този път ще родя доста по-рано. Както и да е.
Това ми е трета бременност, имам 2 принцески на 1,5 и на почти 3 години.
Посещавам и лекциите на "9 месеца" и ще ми бъде приятно да се запознаем с някои от вас.

bouquet

# 374
Здравейте, аз не съм се включала отдавна, но се опитвам да ви следя.Скоро излизам болнични и ще имам повече време.Включвам се да попитам:
 Някоя мама от София ще ходи ли на лекциите  на 9 Месеца?Защото аз ще ходя/честно казано и за да си убивам времето/и ще ми е приятно да ходя с някоя от вас за компания.Пък и като сме в едно положения ще имамe общи теми за разговори.

Аз имам желание да отида, но тъй като не ми се ходи сама и не съм ходила до сега. Ще се радвам да отидеме заедно.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт