Есента си наближава на Януарска мама тежичко й става - 22

• 26 508
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
  • Чехия
Маска за ръце, мед, мас и няколко капки мляко, вечер мажеш и слагаш в найлонови ръкавици ...през нощта ако се сетиш махаш и леко подсушаваш с кърпа. Това се получава от времето от студа, задължително от рано почни да носиш ръкавици.

# 691
Тук във Варна е голям студ днес, защото духа доста силен вятър, направо сутринта ми замръзнаха ушите, но поне няма сняг  Flutter Сега и малко слънчице се опитва да пекне, но не стопля кой знае колко!
И аз съм от лудите, които работят още, но ще стискам зъби живот и здраве до края на този месец  Crazy
ivalex показала си ни страхотна зимна приказка  Heart Eyes
Evka няма какво да се притесняваш от зъболекаря- на мен моят ми слага две упойки и беше категоричен, че нищо не може да му стане на бебето  Peace По- добре сега да оправиш каквото има, отколкото да чакаш и недай си боже да стане нещо сериозно със зъбите ти  Peace
ilindi4ka дано резултатите този път са хубави  Hug
gitadam  и моите ръце са абсолютно същите- и аз мисля, че е от сапуна на работа  Thinking Мажа с крем за ръце Нивеа, но измия ли се и пак същата работа  ooooh!
minana  браво на теб, че чак сега си купуваш дънки за бременни- аз съм с такива още от началото на 6-я м., че никой от моите чифтове не се закопчаваше на корема  Crazy Тук има един магазин за бременни "Рени", където ластика на дънките се регулира и се отпуска като започват да ти отесняват- много хитро са го измислили, така няма нужда да си купуваш 100 чифта дънки, нито пък ти халтави или стяга на корема  Peace
За бебешката козметика - от всичко изписано се чудя между Мустела и Себамед, но има време да се мисли и чете още по въпроса. Всяко бебе си е индивидуално, така че ще трябва да се ориентираме по тях в крачка .

# 692
  • София
Хелоууу!
Лионита,аз,когато раждах във 2-ра градска преди 2 год,бебета си бяха при нас през целия ден,сутрин от 6,вечер до 12-трябва да ти кажа,че веднага след секцио,ми беше адски трудно да се грижа и за бебето,и да те предупредя,че акушерките не са толкова симпатични и добри,за каквито ти се представят,но за сметка на това докторите са на европейско ниво,работят с желание и са много грижовни!

# 693
  • София
violetblue ще ходя тези дни,че просто не се понасям вече така с тези зъби  Sad . Само дето толкова ме е шубе,че думи нямам и не заради бебето просто аз на зъболекар стъпвам с кран  ако ме заведат:lol:.С пломбите доре ще се справим обаче по другите вече пломбирани зъби избиват едни бели петна зъболекарят ги нарече следкариесни петна тях какво да правяяя. Всичко това все по предни зъби ще му се невидеи и късметът при мен. С първата бременност нямах нито един развален зъб а сега какво стана?

# 694
Охххххххх.......Лошо време.....Вятър......Всеки на работа,а аз седя и скучая.Запалих камината понеже съм в къща и ми стана студено и ме домързя още повече.Намерих едни игрички - някой беше пуснал линк и си намерих и аз подобни детективски ето ви и на вас : http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=187801 на български е,само инсталираш и играеш.Аз я превъртях вече. ето ви линк и на др подобни на български език игрички http://DMCA-removal-from-Google/catalogue.php?search=bg&catalog=games

# 695
  • София
Здравейте, момичета!
Ох и аз съм от тия дето ги мързи да пишат. Иначе в четенето нищо не пропускам.
Момичетата от срещата - много сте сладки. И на мен ми се иска да дойда ама все нещо не става. Я времето, я контракциите...И аз гледах Мама Цоци - изчаках се направо, от 10 като се паркирах пред тв-то та до 10.50, ама ми хареса Simple Smile
Покрай мен нищо ново - миналата седмица бях на консултация и ми взеха кръв и урина. Всичко е наред само дето хемоглобина ми е малко нисък (не знам колко, по тел. си проверих резултата и не разпитвах много много) и имам някаква чревна бактерия в урината. Другата седмица на следващата консултация ще ми изписват някакво лечение. Надявам се всичко да мине бързо и лесно.
Най-накрая успях да кача снимка и клипче на нашата принцеса в мултиплай.
Да се похваля - пуснаха ни парното днес и сега гушкам радиатора Grinning

# 696
Имам една молба към sunrise! Би ли могла да ни напишеш как се променят фазите на луната през декември и януари, може да се вземат предвид за планиравите операции, мисля че и други момичета ще се поинтересуват, затова не пиша на лични. Аз се рових из нета, но не можах да намеря, а мисля че ако тръгна да ги изчислявам ще сбъркам  Flutter
Благодаря предварително   bouquet

# 697
sugar_lady  Hug

Ето един сайт, който показва фазите на луната за 2009 г.:
http://lunaf.com/bulgarian/fazi-na-lunata/lunen-kalendar-2009/

а тук са фазите за 2010 г.:
http://lunaf.com/bulgarian/fazi-na-lunata/lunen-kalendar-2010/

Накратко:

2 декември - пълнолуние
9 декември - последна четвърт
16 декември - новолуние
24 декември - първа четвърт
31 декември - пълнолуние
7 януари - последна четвърт
15 януари - новолуние + слънчево затъмнение!
23 януари - първа четвърт
30 януари - пълнолуние

Поздрави!  Hug

# 698
  • Madrid
Холи,за втори път правя този тест,първия протече като при теб,но резултатите ми не бяха добри,та затова.

# 699
Хелоууу!
Лионита,аз,когато раждах във 2-ра градска преди 2 год,бебета си бяха при нас през целия ден,сутрин от 6,вечер до 12-трябва да ти кажа,че веднага след секцио,ми беше адски трудно да се грижа и за бебето,и да те предупредя,че акушерките не са толкова симпатични и добри,за каквито ти се представят,но за сметка на това докторите са на европейско ниво,работят с желание и са много грижовни!

#Crazy И аз бях чувала не много добри думи за акушерките,но много приятно изненадана бях вчера,обаче явно е било за заблуда на противника newsm78
А за бебетата наистина казаха,че така било по-добре за нас хем да си починем хем да не се шашкаме.При мен още повече както са 2  и ако ревнат съвсем ще се ошашкам #Crazy

# 700
  • София
От няколко дни чета ли, чета и дойде време да се поразпиша.

Съжалявам, че не успях да дойда и на тази среща - просто вчера ми беше ден за ЖК и изследвания. Радвам се, че въпреки лошото време сте успяли да се видите. Живот и здраве следващият път ще гледам да дойда.
Вчера ходих на ЖК. Мамче, всеки път се вълнувам и притеснявам от прегледите. Особено като се заседя пред кабинета. Чакането допълнително ме изнервя. Момата ми се развива добре и нямам причини за безпокойство. Изследванията са ми перфектни - хемоглобина ми бе 124. Другите не ги помня, но лекарката беше повече от доволна.
До момента като изключим няколкото хапчета фолиева киселина в началото и 4-5 парацетамола друга химия не съм пила. Относно витамините за бременни няколко лекари са ми казвали, че са абсолютно ненужни. Те са за хора, които не могат да си позволят разнообразно хранене и пресни плодове и зеленчуци. Имам си мъж като слънце, който всяка сутрин ми прави по почти литър фреш от моркови + плод, а на последък слага и по малко лимон. Вечер ми предлага фреш от цитруси. Надявам се до лекарства да не стигам, че дори и да ми ги изпишат пак няма да пия - не съм фен на фармацията... И на медицината (нищо, че си имам лекар в семейството).
Раждането - и този път мисля да раждам във Вита. Там ходя на ЖК, там е лекарката ми, там родих сина си и там се чувствам спокойна.
Козметика - имам приятел, който беше мениджър продажби на козметика. Той след раждането на сина ми сподели, че всичко що се продава в България колкото и световно известно да е като марка се произвежда в бившите соц. страни с по-евтини материали и като качество няма нищо общо с това на западния пазар. Ако си нямате роднини зад граница не се надявайте Мустелата и Веледата колкото и скъпи да са, да са нещо повече от останалите химии по пазара. Аз имам приятели зад граница, които предния път ме дариха с куп мазила, затова сега няма да купувам нищо.
За дупето на синчето ни бяха изписали Exсipial с бадемово масло, от който много бях доволна и все още го ползвам.
Иве, страхотни снимки  Hug.
Евка, със зъбите не си прави експерименти - сами не могат да се оправят, а колкото повече се бавиш проблемът се задълбочава. От началото на бременността бера ядове с един зъб. След като го изчистиха, умориха и пломбираха се наложи пак да го отварят и така 3 пъти досега. Оказа се, че има гранулом в корените. Всеки път като го отворят го лекуват поне 2-3 седмици и като се затвори до седмица се налага да го отварят пак. Сега зее кратер в устата ми - страшно е неприятно, но скоро не мога да се подложа на физиотерапия... Другата седмица пак ще ми слагат лекарство и така ще я карам докато родя.

Да ви се похваля каква я свърших в неделя. От известно време ме наболява кост между краката (според лекарката ми е тазова кост). Болката е ужасна след като се заседя или полежа. Едвам се движа, като схваната съм. Боли ме при движение, боли ме при лежане, иначе казано няма угодия. Та в неделя бе сватбата на скъпа приятелка. Отидох с куп обещания към роднините, че няма да играя много и че повече ще си почивам... Докато обикалях из града за ритуалите ми се надуха краката и ме заболя кръста и вече съжалих, че няма да мога хич да стана. Но като започна сватбата ме удари адреналина и като рипнах, та забравих да поседна. От 14 до 21ч се подхвърлях по дансинга... Ако седнех ме болеше костта между краката и се налагаше пак да ставам, за да не охкам пред хората. Добре се забавлявах и след това всичко ми излезе през носа... Като приспах мъжете си си взех вана и реших да лягам. Но си останах с намерението до сутринта. Болката в костта бе станала непоносима, кръста ме болеше. Не можех да си намеря място от болка. За да не събудя момчетата си, разпънах дивана и реших там да се въртя на спокойствие и да си охкам. Цяла вечер обикалях из хотелската стая и откачах от болка. Към 5ч вече ме заболя и главата та пих Парацетамол. Посрещнах изгрева над троянския балкан на терасата на хотела. Сутринта вече умирах за сън, когато болката позатихна. Но нали бяхме далече от мръсната и омразна ми София реших, че вместо да спя мога да поразгледам интересни места в Троянския балкан. Като се събудиха момчетата ми им предложих разходка до Троянския манастир и Природонаучния музей в с. Черни Осъм. Попътно спряхме да разгледаме и римската крепост Состра след Троян и останките от ранно християнски храм от 4-5век. Не знам какво стана, но болката беше позатихнала и що годе спокойно можах да се порадвам на разходката.
И друго щях да пиша, ама  smile3537...

# 701
Ето аз какво намерих:

Хората, които се раждат в момента на новолуние са интровертни по своята природа.Те не са много общителни и ако общуват, това е избирателно и целенасочено. Тези хора имат по-богат вътрешен живот и по-беден външен.

На хората родени в период на млада Луна се дава възможност да покажат публично своите идеи, намерения и посока на развитие. В състояние са да правят качествени промени в живота си. Освобождава се нова енергия, която трябва да ги направи динамични, с правилно фокусирана активност.Хората родени в цикъл на млада Луна са по-активни физически в сравнение с хората родени при новолуние.

Хората родени в период на първа четвърт изпитват потребност от реализация, материализиране на физическите желания. Те проявяват енергията си на физическото поле и са по-устойчиви физически, но по-слаби психически.

Хората родени в цикъл на растяща Луна работят с физическата енергия, започват да я разбират и да имат полза от нея. Те имат нарастваща биологична активност. Този тип индивиди вярват, че са силни и стабилни, за да изразяват своите възгледи и разбирания дори във враждебна обстановка.

Хората родени в цикъл на пълнолуние са естровертни по природа. Те обичат да общуват с много хора, имат богат външен, обществен живот и липса на време и желание за вътрешен живот и самота. Този тип хора или са много енергични от позитивна гледна точка, или са притеснени, нервни и неспокойни от негативна гледна точка. По трудно успяват да надмогнат “ сенчестите страни” от своя характер.

Намаляваща Луна
Физическите сили намаляват и хората родени в такава фаза са по-силни психически и по-слаби фиически. Тяхната задача е да усвояват енергията на съзидателния смисъл и съзнателно замислената цел, да споделят стойностите и ценностите с другите хора.

Последна четвърт. В тази фаза се раждат хора с вродена мъдрост, които не са склонни да правят излишни физически усилия. Животът им не се подчинява на инстинктите, импулсите и желанията. Този тип хора имат способноста да филтрират, разчистват и уталожват събитията, информацията и всичко случващо се наоколо.

Стара луна. Нарича се още “ балзамична Луна”. Хората родени в тази фаза на Луната са подчертано затворени . Те се стремят да съхранят пълнотата на живота си, интуитивни и свръхчувствителни понякога изпитват безпричинен страх от новото.

Целия текст тук

sunrise7 Благодаря за инфото и мен живо ме вълнува Grinning
Това слънчево затъмнение, как да го тълкуваме? За сега най- вероятна дата при мен е точно 15-ти Mr. Green

ivalex,dudeslavka , благодаря за отговорите, за боядисването. Най вероятно, все пак ще рискувам. Simple Smile

# 702
  • София
ra4e мен ме боли така костта точно между краката заедно със сухожилията буквално до тази кост,но при повече раздвижване, а се раздвижих повече а ме заболя и тогава както казваш ти няма угодия. Само,че не е таза аз таза си знам къде е така,че докторите да не ме убеждават,че не знам какво усещам  Laughing

# 703
  • Варна
Да се оплача... днес от обяд имам болки над пъпа, не са менструални, не мога и аз точно да ги опиша. Като лежа не ме боли, но стана ли или съм седнала веднага почват болките, дори и като дишам. Какво може да е това? Не усещам да имам контракции, бебчето си рита редовно, но ми е чудно от какво са тези болки,а и са силнички. Явно утре ще се ходи извънредно на лекар.
И ние вчера мислехме за име, но май не можем да стигнем до консенсус. Аз харесвам името Ева, а мъжът ми иска момата да е с име на цвете, като най-много му харесва Лилия. Та май накрая ще теглим чоп и който спечели  Laughing Я си кажете мнението, на вас кое име от двете ви харесва повече?
На мен ми е криво и по друга причина... мъжът ми днес замина за София и утре ще лети за Швейцария, пет дни ще е там, аз ще изкукам сама с малкия  Sad
valkiria79, като бях бременна със сина ми правихме ремонт и аз да помагам също, боядисвах с латекс. Нито на мен, нито на сина ми е навредило това. Но не знам, сега с втората бременност съм доста по-предпазлива и едва ли бих боядисвала.

# 704
Valkiria79, много полезна информация за лунните фази! Мога да добавя, че по принцип, хората, които са родени на новолуние и пълнолуние притежават много енергия.

Според мен няма повод за притеснения относно слънчевото затъмнение на 15 януари. Астрономически погледнато, слънчевото затъмнение представлява времето, когато Луната и Слънцето са най-близко разположени. В астрологията това се нарича съвпад. При съвпад на двете светила се увеличава вътрешната интуиция.   Слънчевите затъмнения винаги се появяват по време на новолуние. Луната закрива Слънцето и в този момент слънчевите лъчи и вибрации не въздействат напълно по посока на Земята. Затова, според някои астролози в този момент се получава голяма доза енергия от други галактики, извън Слънчевата система.
  Много е важно да се отбележи в кой слънчев знак става затъмнението. В случая - на 15 януари - то е в Козирог. Следователно, най-силно влияние ще окаже върху родените от зодия Козирог и Рак, както и на тези с асцендент Козирог. За тях това е време на преосмисляне на живота, завършване на стара страница от личния живот и започване на нова, т.е. нов живот. Има промяна в отношенията с другите. Слънчевите затъмнения носят промени. В зависимост в кой дом се пада Козирог в хороскопа, индивидуално се тълкува в каква насока ще бъдат промените...
   Интересното е, че през идния януари много планети се струпват в знака Козирог. Това означава, че бебетата ни по принцип ще са силни личности!  Peace
   Някои астролози разглеждат лунните и слънчевите затъмнения, които са най-близки до датата на раждане с цел да се видят кармичните уроци на човека. Има и книги по тази тема.  
   Е, аз не съм много навътре в западната астрология, виж за китайската астрология нямам проблем.  Wink
   Важно е да се гледа научно и обективно на тези неща и явления, а не да се подхожда с мистика.

Ето информация в уикипедия за слънчевото затъмнение на 15 януари (на английски):
http://en.wikipedia.org/wiki/Solar_eclipse_of_January_15,_2010

Hug

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 18:44 от sunrise7

Общи условия

Активация на акаунт