Есента си наближава на Януарска мама тежичко й става - 22

• 26 508
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте момичета,javascript:void(0);

Докато чакам таткото да приключи служебна среща в офиса най-накрая намерих време да се присъединя към вас. Термина ми е 2-ри януари, като очакваме момченце.

Надявам се да мога да следя и споделяме емоциите заедно.

# 706
Rozarya и n3ni, добре дошли!  Hug 

Мяу, днес и аз си сложих зимното яке и установих, че едва го закопчавам. Брей, май ще трябва да си взимам ново, по-широко...  Crazy

Бяхме за 2 дни в София. Тази сутрин към 10 ч. наистина прехвърчаше сняг, така че ви честитя първия сняг! Хайде, идва зима!  Hug
Иве, честит сняг и в Чехия! На обяд се върнахме в Тетевен - тук грееше слънце, макар че също е студено...
Сигурно при Илиндичка си е все така топло в Испания, а?

Свраки, как е майка ти? Всъщност, каква е причината за състоянието й? Пожелавам й леко и бързо възстановяване!!

goris, снимките са чудесни! Личи си, че сте изкарали прекрасно, всички изглеждате много слънчеви и здрави, а мястото е невероятно хубаво и много свежо! Каква хармония!  Heart Eyes

ra4e, браво на мъжа ти, че така добре се грижи за тебе и ти прави фрешове всеки ден!  thumbsup

Днес бях на преглед. Всичко с бебето е наред - вече тежи 1023 г. В 27-ма гестационна седмица съм.

Пожелавам хубави новини на всички, които тези дни са на прегледи!  Hug

# 707
  • Madrid
sunrise7 ,да,тук сме още по къс ръкав,пече си слънцето и това е идеално за мен,студа ме депресира,а и дрехите ми са удобни,дано не се застуди скоро!

Роси,аз съм твърдо за Ева,едно от женските имена фаворити за мен. Wink.Да не би тези болки да са от това,че бебето опира в ребрата?Или от растежа на матката?Утре пиши какво са ти казали.

n3ni ,добре дошла!Със Самуил преди четири години термина ми беше на 2-ри януари Heart Eyes

# 708
  • София
Спешно питане за варицела Момичета синът ми май е с варицела има няколко пъпки на главата и две на гърбът диагнозата е моя от гугълчо, но ме е страх за мен и плодът. СЪЩО и за момичетата от срещата онзи ден. нито е имал температура нито нищо, но досущ приличат на варицела. Помагайте много се притеснявам за бременелките  Confused

# 709
  • Варна
Евка, ако си карала варицелата няма почти никаква вероятност да се заразиш пак. Аз имах същите притеснения в началото на бременността, когато малкия се разболя от варицела, но се оказа че съм я боледувала като малка. А и в по-напреднала бременност риска за бебето е малък. Синът ми я изкара много тежко, с 40 градуса температура и много пъпки навсякъде  ooooh! Все пак дано твоя син да няма варицела  Praynig
Илиндичка, и аз не знам от какво са тези болки. Сега изчезнаха, от 2 часа не усещам такива, ако не се появят няма да ходя до лекаря утре. А за името ще гледам да го навия моя мъж да е Ева, според него това било много разпространено име. Аз не се сещам около нас някое момиче да е с такова име, а и нали най-важното е да ни харесва. Виктор също е много разпространено, но ни хареса името и така си кръстихме детето.

# 710
  • София
Rosi79   мисля че е шарка той преди около 8 дни имаше еднократна температура от 38 градуса само за ден. Водих го на лекар и тя тогава реши,че такава еднократна може да е от бъбреците.Направихме урина нищо и реши,че е вирус. На следващия ден му нямаше абсолютно нищо и така до преди малко, като му напипах нещо по главата  и го огледах хубаво.
Аз съм карала някаква шарка тогава около 89 година я нарекоха  едра шарка, но вариолата уж била обявена за изчезнала в света през 80г. та се надявам да е било варицелата,но как да разбера?

# 711
  • София
Евка, спокойно мила! Peace Почетох по въпроса и няма опасност за бебето след 20 седмица. От сега нататък е опасно, ако някой се разболее малко преди раждането.
http://www.cibalab.com/tests/Varicella_graviditas.htm

Аз иначе съм добре. От няколко дни нямам контракции.  Grinning

Нещо не ми се пише...голям съм мързел...

Лека нощ!  Hug

# 712
ммм тази дума Варицела само като я срещна и тръпки ме побиват  #Crazy аз бях болна от Варицела във 2-ри месец,чух ужасни неща,но поех риска за себе си и оставих беба...за сега всички лекари през които минах казват че се развива добре,но докато не се роди и не си я видя жива и здрава...чак тогава ще отдъхна  Whistling  Иначе за самата Варицела какво да ти кажа-имах съвсем малко мехури(защото мойто си бяха съвсем така)имах 38.2 това бе най-високото което вдигнах и беше само 1-вия ден,лекарства никакви не съм пила и сърбеж имах само 1 вечер но не беше нещо непоносимо...Иначе да-по това че имам пъпки по самата глава там дето има и коса и по някви налепи на гърлото май разбраха че със сигурност е Варицела...

# 713
  • Варна
Евка, можеш да си направиш изследване за наличие на антитела - VZV IgG (варицела имуноглобулин Г). Имаш ли тези антитела, значи си преболедувала варицелата. Опитай да се успокоиш, по-вероятно е да си я карала. Само не знам къде в София правят това изследване, поинтересувай се, защото при нас във Варна го правят само на две места и доста се озорих докато разбера къде. Стискам палци всичко да е наред и ако малчо има варицела, да я изкара съвсем леко  Hug

# 714
На мен това изследване ми го правиха в клиниката по вирусология която се намира точно срещу затвора..

# 715
  • София
Еvка малко ме стресна, ама питах майка ми и аз съм я карала Варицелата, така че за мен поне може да не се притесняваш  Hug Стискам палци и ти да си я карала и малкият бързо да се оправи!

# 716
  • София
Сетих се, какво пропуснах в предния пост. При нас имената бяха ясни доста преди да забременея. Синът ми носи името на свекъра, а дъщерята, живот и здраве, ще носи името на майка ми. Баба Веси ще си има внучка Веселина. Следващото ще бъде на свекървата, а ако има късмет баща ми ще се увековечи с четвъртото. Не съм привърженик на уникалните и странно звучащи имена. Децата ми искам да имат освен рожден ден и имен ден. Още един празник за семейството.  Peace

Връхна дреха, ако не успея да се събера в зимното яке не мисля да купувам. Напълно безсмислено е за 2 месеца да инвестирам в дрехи, които после няма да обличам. Така и така, където ходя съм все с колата или с такси. Засега си събирам шкембето в якето, но докога Божа работа  Mr. Green. Като спре да се събира просто няма да го закопчавам. Още 2-3 месеца ще оцелея някак.

Евка, а ти изкарала ли си варицела? Чуй се с лекаря си за всеки случай. Дано леко я прекара, малчо. Praynig

# 717
  • София
Radi_ брагодаря ти тъкмо ровех и не откривах къде да ходя. Сажи ми само каква е цената?

_Iri_ ох олекна ми за една остават още шест. Майка ми пък не помни кво съм каралааа  ooooh! Бях мн малка на 5 години може би и почмня,само че лекарката я нарече едра шарка. При така изчезналата уж още през 80-та вариола са почнали да наричат варицелата едра шарка по разговорно му и силно се надявам да е това  Praynig.

Само не знам ако съм я карала бих ли могла да ви заряза?
Ще побеснея преди около точно 8-10 дни комшийското внуче дойде да го гледа баба му и си играят с моето по цели дни  и само от там ако е лепнало нещо няма от кой друуг. Сега се замислям,че майката за да го остави на баба значи може и да е болно било и те да си траят иначе то ходи на детска градина. Чух,че пият проспан ама аз не го вардя моя и реших,че просто кашля детето и толкова. Леле ако не са казали знаейки,че съм бременна е кощунство.

# 718
Евка, не се притеснявай излишно преди да сте отишли на лекар!
Не е задължително да е шарка. Другото е, че той беше далече от нас, за да ни зарази. Но не знам за Емма.
 Дано да не е шарка, но дори да е, и аз знам, че в нашите седмици вече не е опасно. Peace
Само не се нервирай, че много ти се струпа напоследък.Опитай се ако можеш да си спокойна.
 Стискам палци.  bouquet

За зимните дрехи, смятам да накарам мъжа ми, да си купи ново зимно яке.
Аз ще го нося два месеца и после си е негово. Имам и един гащеризон тип грейка, който ще ми бъде чудесен за "големите" месеци и с него и един панталон смятам да си карам. Mr. Green Изобщо не ми се инвестира  в зимни дрехи за бременни.

Лека нощ ви пожелавам. Hug

# 719
До колкото имам спомен мисля че около 40 лв струваще изследването за антитела

Общи условия

Активация на акаунт