Есента си наближава на Януарска мама тежичко й става - 22

• 26 508
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
  • София
valkiria79 не знам много ми е притеснено и за Емма и за всички вас бременни сте все пак. Чувствам се виновна,че не се отказах м... му Embarassed

Ей за това се мразя, че чета и знам на хората им е по-лесно като не знаят нищо  Close Не е възможно да ми се сипят гадост след гадост просто не е истина нямам сили вече Confused

# 721
Споко Евка-няма защо да се виниш,ти идея си нямала че детенцето ти може да е заразено...не се вини,аз поне се опитвам да мисля по този начин-че каквото е писано то така или иначе ще се случи без да зависи особенно от нас.. Hug

# 722
Evka споко бре жена. Заведи го утре на лекар, за да потвърди варицелата и да ви даде бележка за карантина, която ще залепиш на входната врата  Peace  А ако не беше болничен, за това заболяване се дават точно 9 дена. А защо съм толкова запозната? Защото Емма я изкара във втора група на детската градина, така че споко. Аз съм я карала като малка, пък и да не бях, най-малкото детето като я кара щях да се заразя. Колко се гушкахме тогава и си обяснявахме, че не трябва да си чеше пъпчиците, че остават белези .... За съжаление първата нощ я изпуснах и си разчеса една под окото и една на челото, та си имаме и видимо доказателство, че това сме го отметнали  hahaha
Виж скарлатината е гадна, защото може да те повтаря колкото си иска  #2gunfire

Валче, дето не си Валче  Laughing не леж на тая кълка душа, че си била далече. В затворено помещение бяхме, дишахме един въздух .... Не че искам да те плаша, но имай едно на ум.
Иначе, на варицелата това й е гадно, че НЕ трябва да се подтиска температурата, за да може всички пъпки да избият. Обикновенно е не повече от ден-два, после оставаш само нашарен  hahaha

# 723
Вижте първо дали е шарка и тогава ходи да те изследват за антитела.
И изобщо не се чувствай виновна. Ние ходим на обществени места, в магазини, заведения, маршрутки. Никоя от нас не е застрахована.
И още нищо не се знае. Недей, моля те, да си вкарваш още филми. Моля те  Hug
 Изчакай да видиш какво ще каже лекарят. И ни дръж в течение. Peace

Ето какво намерих:
Ако майката е карала варицела в миналото (преди бременността или по всяко време преди една седмица до раждането), тогава плодът получава антитела чрез плацентата. Това означава, че имунитетът на майката преминава и в бебето чрез плацентата и кърмата и новороденото е малко вероятно да се зарази.  Дано се успокоиш и да спиш спокойно. bouquet

Виолет, "Валче" е добре  Hug Радвам, се че за вас няма риск.
Да ти кажа не се притеснявам. Ако се окаже, че има причина, тогава ще му мисля. Но пак казвам, може да се заразим навсякъде.

Хайде лека, че на милото му се изчака чакането да се напиша  Joy

# 724
  • София
violetblue   още двама човеци отпаднаха от зараза  ooooh!Той изкара два пъти скарлатина за един месец  и не беше отдавна тъкмо го оправих мина карантина и след две седмици го повтори. Сега и това леле ще се гръмна вече

Дано и Мама Цоцоланка се обади,че тя е с три броя деца и едно в коремчето лелеей.

Дано да греша,но той явно шарките ги кара супер лека миналият път скарлатината аз си я диагностицирах и понеже съм паника веднага в цибалаб. на другият ден отивам с готови изследвания показвам езика на доки, а тя се чуди е като и показах положителното изследване спря да се чуди ама ...

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 23:53 от Еvка

# 725
  • Madrid
Евка,дано на другите мами им няма нищо наистина,но моля те,не се обвинявай за нещо,което не зависи от теб! Hug
Аз не съм напълно сигурна,но не съм карала варицела.

Валкирия,значи и ти си била на срещата,с какво си облечена на снимките,с кафявата блузка ли?И остава момичето с бярата блузка да е Емма...я пак отивам да разгледам  Simple Smile

# 726
  • София
ilindi4ka Валкириа е Глория истинско име виж нея я запомних и има надпис отдолу ама мн. отдолу гледай за надписите. Емма е дъщерята на Веолетблу тя е на съседната маса опитах да я снимам ама не успях

# 727
  • Madrid
Ами нали надписите гледах,ама Глория не познавах.Пък и наистина Емма нещо много голяма я направих Crazy
Ами кое е момичето с бялата блуза до Глория и с кафявата блуза до Виолет?

# 728
  • София
Ами и аз чакам да се обадят за да ги надпиша и тях  Laughing Значи по думи знам за ИРи и Мишона 86 с която даже по тела си говорихме за присъстващи,но не разбрах коя коя е на живо  Embarassed

# 729
  • Madrid
Ири е с черната блузка в края на масата,но майчето между нея и Виолет не знам и също другото майче ,стоящо срещу Ири,с бялата блузка и светлана коса.Казвайте момичета,че страшни разисквания му ударихме  Laughing

# 730
Айде да кажа аз какво успях да запомня с размътеният ми мозък Mr. Green Девойката до мое дясно е Кураж. Ама тя ще ме прощава това сега по това време не мога го напиша на латиница  hahaha До нея ако не се лъжа е Ири, а до Валкирия-Глория е мишлето85.
Тъй, че Евче, вземи се успокой вече, защото няма от къде да знаеш за варицелата ами прегледай записките - не мишона86, а мишлето85  Joy Joy Joy

# 731
Добър вечер и от мене!
Евка- не се притеснявай толкова от варицелата. За бременните, които не са я карали е опасна в първите месеци на бременността. сега вече опасно няма. И явно нея си карала като малка, защото иначе щеще да значи пробив на ваксината за вариолата, която вече се води за ерадикирана инфекция поради редовните имунизации в цял свят, и от 80- те години(а може и по-рано newsm78 newsm78) вече никой не споменава за нея. А тя е от групата на ООИ- особено опасните инфекции. Та за по- достоверно и за твое успокоение- отиди да си изследваш антитела и се консултирай с вирусолог- дали си я карала и колко напрагнат е имунитета ти. А не се обвинявай така- нямало е как да знаеш за болестта, още повече, че повечето майчета са я карали.Спокойно само.
Иве- такава разкошна зимна приказка е при вас!Аз мн обичам зимата и многото сняг!А пропо- къде е това разкошно планинсло местенце, където живеете?Аз имам леля в Бърно,ама не съм ходила по чехско...
За козметиката- и аз не знам...Дъщеря ми е с мн бяла и чувствителна кожа, на няколко пъти като по- малка така се обрина по дупето за няколко часа, че до рани беме стигнал обрива. ..И също с диагноза, естествено атопичен дерматит. От тогава ползвам на А- Derma ексипиала и бадемовото масло- и съм мн доволна от резултата. Иначе дори и изпръхваше- да не кажа изсъхваше кожата -и това кожа на бебе....
Илиндичка- радвам се, че се разписа, и то с добри новини1
Хайде лека нощ, момичета.

# 732
  • София
Айде да кажа аз какво успях да запомня с размътеният ми мозък Mr. Green Девойката до мое дясно е Кураж. Ама тя ще ме прощава това сега по това време не мога го напиша на латиница  hahaha До нея ако не се лъжа е Ири, а до Валкирия-Глория е мишлето85.
Тъй, че Евче, вземи се успокой вече, защото няма от къде да знаеш за варицелата ами прегледай записките - не мишона86, а мишлето85  Joy Joy Joy

Лелеее размях се с глас да де точно Мишлето имах в пред вид ама така съм се панирала,че не е истина  Joy

# 733
  • Madrid
Ааа,ясноо! LaughingВиолет,сега вече мога да си измия зъбите и да си лягам спокойно,че от вчера само се чудех кои са майките,които не разпознах  Outta Joint

# 734
  • София
Grapefruit и аз мисля,че варицела съм карала ама пусто нямам картона си от малка един тъп лекар го загуби, когато седяха при лекарите. А толко дословно едно време пишеха кой какво е боледувал  сега не правят така. Ще ходя вече разучих къде и как само да потвърдят първо за малкия и тогава аз.

Надписах албума  Hug

Утре като за капак от 9,30 имам майстории

Общи условия

Активация на акаунт