Вече се чувствам по-голям - ВТОРОКЛАСНИК съм засмян

• 57 152
  • 762
  •   1
Отговори
# 390
Ехоооооо и аз да се похваля : Калина има 6 по математика - ПЪРВАТА И ШЕСТИЦА. Мислих че чак догодина ще има, а то детето си решило задачите

Момичета, помогнете моля! Помагало по математика, стр. 20, зад.7: В кой случай от 10 изваждаме 10 и пак остава 10?    Как се записва отговора?

Когато се затрудниш, виж отзад има отговори на някой задачки - закачки  Naughty.  Тази от там я разбрах, иначе никога не бих се сетила.

# 391
  • област Софийска
Ехееее, браво на вашите отличници!   bouquet Все така да са и по-нататък. Ние засега имаме само една шестица в бележника. Иначе на диктовка имат всеки ден оценки, но само в тетрадките. Не мога да го разбера това моето дете, все едно две различни деца пишат в тетрадката. Веднъж донесе 3.25  Rolling Eyes на диктовка, на другата страница пък на друга диктовка 5.50. Дори почеркът и имам чувството, че е различен на всяка страница (ама нали ми е зодия Близнаци  Laughing).
Днес имаха спортен празник (уж). Излезе в 9.15. Аз имах уговорка с една приятелка за кафе, момиченцето и е в другия клас. Тъкмо седнахме, беше 10 часа и госпожиците се обадиха, че се прибират, госпожата им казала да си ходят. То хубаво, де, ама изобщо да не бяха разкарвали децата за половин час в това лошо време, вятър и дъжд. Ива беше почти мокра, крака, чорапи, почти всичко. Дано не се разболее.
DIVA_ORHIDEQ , бързо оздравяване на половинката.
За ръкавицата никога не бих се сетила, че това е отговорът  ooooh!
А относно нервирането с домашните, май като гледам всички сме на един хал.  Rolling Eyes И аз изпадам в истерии понякога, което ме навежда на мисълта, че нещо май аз не съм добре  Laughing

# 392
  • София
Вчера донесе поредната шестица, по музика.  Wink
А в една от тетрадките е написал, "за домашно свичко".  Mr. Green
Това беше наистина смешно  Joy

милите  Heart Eyes
Ама пък бива ли така като се замислиш - какво имат за домашно - Всичко!

Направо е безумно, всичко е за домашно, човек да се чуди какво правят в училище ...

По този повод, нещо което прочетох и си запазих:
Цитат
... В сравнение с българските деца от началните класове финландските ученици са на ежедневна почивка и решително “мързелуват”. Домашните са минимални, във феноменално чистите училища децата от долните класове ходят по чорапи, включително и в тоалетните. Предметите в първи клас са математика, роден език, физкултура, вероучение и нещо като изкуства. Както във Финландия, така и в други цивилизовани страни, натоварването нараства от пети клас насетне и е най-голямо в гимназиите. Съгласно изследвания на специалисти в напредналите страни, оптималното натоварване за домашна работа е десет минути за всеки клас. Т.е ученици от първи клас няма смисъл да имат домашни, които им отнемат повече от десет минути, за втори клас – съответно 20 минути, за трети – 30, и за четвъртокласници – 40-50 минути. Това, с което основно следва да се занимават децата е възпитаване в добро поведение, умения да се сработват с други деца, да решават заедно проблеми, другарско отношение и поддържане и стимулиране на интерес към учението и саморазвитие.
     За разлика от гореописаното, българските ученици носят чанти които достигат до 20% от теглото им, като напоследък вече са нередки случаите ученическите чанти да са на колела, защото не могат да се носят от потърпевшите малолетни многострадалци. По всеки предмет има множество учебни пречила, които по недоразумение се наричат “учебни помагала”. У дома учениците ни прекарват минимум 2-5 часа над дълги и усложнени домашни, нещо напълно безсмислено, защото за тяхното изпълнение са ангажирани родители, които вместо да се усъвършенстват в професиите и да станат по-ефективни и по-конкурентоспособни на работното си место, учат заедно с децата си неща, които и самите те са забравили; на боен пост са бабите и дядовците – неизменните клетници на злощастния български прогрес, а напоследък и все повече и повече частни учители, които преди десетилетия се ползваха или за безнадеждно изостанали мързеливци или за специална подготовка на особено надарени деца. Несъмнено, при положение че работният ден на децата е решително над 8 часа на ден, а за по-горните класове и до 12-15 часа, преумората им ще си каже думата. Трагичната истина е, че нашите деца, които са поне 5 пъти по-натоварени от децата в по-нормалния свят, са и сред тия с най-голяма заболеваемост. Мигрени, изнервеност, породен от стрес, ранен диабет, повишена обща заболеваемост пак поради стрес са нещо типично за родната действителност. ..

# 393
Имам въпрос - за преразказите: в какво време трябва да са? Нещо ми се върти на -ла, - ло, -ли правило  newsm78 Никъде в учебника не видях правило.

# 394
Имам въпрос - за преразказите: в какво време трябва да са? Нещо ми се върти на -ла, - ло, -ли правило  newsm78 Никъде в учебника не видях правило.
   Правилно ти се върти.  Joy Освен това, никаква пряка реч!  Naughty

# 395
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ДЕТО ИМАТ ШЕСТИЧКИ,СЛАДУРИ.
Опа още един ден с две шестици наведнъж,изненадах се,защото има и  четворка освен двете шестици вчера ,но не каза диването.Днес я поправи на шестица и др е по четене.
Рени недей така бе човек,вземай сутрин, обед и вечер по лъжица майната му.
Жмъц ,права си.

# 396
  • София
Намерих някакво ppt за преразказ на "В гнездото"

Цитат
Да си припомним изискванията към преразказа.

Прочитаме текста и отделяме моментите –частите.
Всеки отделен момент озаглавяваме и съставяме план.
Използваме свои,авторови или близки по значение думи .
Думите на героите се преразказват.
Всяка част от преразказа се пише на нов ред.
Проверяваме правописа.

Нека първо прочетем текста
Да се опитаме да подредим моментите
и разкажем със свои думи какво се е случило

Да преразкажа –да пресъздам като променя или добавя свои думи към текста ,без да променям героите или съдържанието му.

Отново да прочетем написаното и проверим :
1.Спазихме ли последователността според плана?
2.Да не сме пропуснали нещо важно?
3.Правилно ли сме пресъздали думите на героите?
4.Да проверим думите с правописна особеност!
5.Писали ли сме четливо и чисто?

# 397
Здравейте  Hug
Най-накрая и аз да се разпиша в темата за второкласниците.
За съжаление Роси ще бъде втора смяна цяла година. Много и беше трудно да свикне с новия режим, дори първите дни казваше, че и се е доспивало  Mr. Green

# 398
  • Linz
Как да съм спокойна като положението наистина е отчайващо... и то с някакво си писане ooooh!
Днес я задържах в къщи, че й било лошо и като и кажа, че трябва да пише й става още по-зле Twisted Evil
В петък ще ходят до Трън и ждрелото на р. Ерма, ама май не трябваше да я записвам на екскурзията.

# 399
Да се оплача Sadзначи това моето ми иде не знам какво да го направя #2gunfireПоредния загубен учебник, е то бива заплес ама това на нищо не прилича нейното. Казах, не по точно виках, че ако не си  го намери с касичката в книжарницата и си го купува. Излязох да изведа кучето и , като се върнах тъжно броеше парите от касичката дали ще и стигнат. Много ме е яд. Ама и тоя дето го е намерил не чете ли бееее.
Оплаках ви се. Чакам бележника да и го върнат и ще ви кажа този път какви са оценките.
Сега видях, че имат да правят родословно дърво, някъде четох , че майката липсвала, при нас я има.
Отивам да готвя- Мусака.

# 400
Нашата екскурзия е на 22 до Сопот, Карлово, Калофер. Още сме в чуденка, тази вечер ще решим, ама като гледам времето навън май няма да ходи.
За пряката реч се сещам, че не трябва да има, това обяснявам все - не сме били там, разказваме какво е видял автора. Д взема да мина една начална педагогика, вместо да си блъскам главата. Thinking

# 401
  • София
Ето го дървото на Дияна

Прочетох Elysana и попитах Дияна дали го е дала.
- О, забравих си го!
- Защо?
- Ами от къде да знам, че имаме Околен свят.

И тя разсеяна, разсеяна, е няма такава дума за чак толкова разсеяна. И сега ми се сърди, че съм ѝ се скарала. Казах да спре лаптопа и тя извади едно тънко врещящо гласче (направо противно) "моля те" и отпердаши към стаята.
Като си отвори устата и извади тоя глас, ми иде не да я удуша, а не знам какво да направя. Недай си боже да се скарам и повиша тон, започва да пиши и вика "не ме бий". Ако я чуеш ще кажеш, че боя е редовна практика у дома.
Но явно трябва да спра да викам и да извадя камшика Simple Smile
Мама каза "намерила е как да те действа". Ама Дияна не е познала.

# 402
  • област Софийска
...като се върнах тъжно броеше парите от касичката дали ще и стигнат....
Сега видях, че имат да правят родословно дърво, някъде четох , че майката липсвала, при нас я има.
Отивам да готвя- Мусака.
Сладурка!
И при нас липсваше всякаква рода от страна на майката, ама аз пък го сбутах някакси отстрани и сложих и моя род, ааама ха  Mr. Green
AnMary , много хубаво сте го направили дървото   bouquet

# 403
Ако спра да влизам във форума, да знаете, че съм получила инфаркт заради писането на диването #Cussing out
Рени - внимавай девойко, че имаш още един път да си 2-ри клас  Hug иначе и аз често си мисля че ще се гътна, ама не не се гътвам  Rolling Eyes
Ерика, не съм чувала нищо за екскурзии и при нас се спрягаше една 3-дневна, но аз категорично казах че няма да го пусна. За еднодневна не съм разбрала, но това съвсем не значи че няма де Mr. Green

# 404
  • София,
Ан - Мари - похвал  Peace дървото е страхотно  Peace Peace

Общи условия

Активация на акаунт