Вече се чувствам по-голям - ВТОРОКЛАСНИК съм засмян

• 57 083
  • 762
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
Болните бързо да се възстановяват! Мишо беше с кашлица миналата седмица, но не стигнахме до АБ. И добре, че се оправи от настинката, че аз както не му харесвам джипито, не знам как щеше да се издишаме. Ще потърпя до декември.

Да ви попитам нещо за съгласните:
Л М Н Р Й по принцип са сонорни, но децата още не са го учили, в учебника са отбелязани двузначно, т.с никъде не е акцентирано какви аджеба са точно, а в задачките трябва да се определят звучни и беззвучни, та тези към кои са? Позабравила съм някои неща от моето детство и ще помоля за извинение.

По английски пишем поздравите текстово, някои  животни и цифрите до 5. Е, има грешки, но поне схваща смисъла, че няма нищо общо с това което чува.

# 571
Сонорните съгласни спадат към звучните.

# 572
  • No Line On The Horizon
А "й" звучна съгласна ли е в такъв случай?

# 573
ЕЛИК ние с ангината се сбогувахме.......... та съм много воволна че вече поне това не прави.Ходихме при тоз Рангел от  МОНТАТА  да (пука уши) и да чукна на дърво не е правил ангина и на малкото също го приложихме тоя метод Praynig

# 574
  • Монтана
Здравейте мили майчета на второкластници

Приемате ли още една второкластничка казва се Деси и е родена на 21.01.2001г учи в III ОУ гр. Монтана

# 575
  • Варна
Здравейте мили майчета на второкластници

Приемате ли още една второкластничка казва се Деси и е родена на 21.01.2001г учи в III ОУ гр. Монтана
tanq_mt, добре дошли на теб и товята принцеса!  Hug

# 576
А "й" звучна съгласна ли е в такъв случай?
Да. Или поне така пише в дебелите книги. Който успее да я произнесе самостоятелно ( в смисъл да не е включена в дума) има едно голямо питие от мен. Нямате представа колко пъти съм се опитвала. Laughing
В тази връзка да не забравяме и култовите ДЖ и ДЗ, когато се явяват един звук.

# 577
Марчелка пускай нова тема или ще чакаме 50 стр? Искам да попитам вашите деца подготвят ли се вече за подаръци за дядо коледа??? Моят син от миналия месец иска з аколеда меча на ДЖЕДАЙТЕ ако някой знае къде го има нека пише моля ви се от лятото говориме и го иска и сега ще го очаква за нова година Tired

# 578
Моята написа писмото, от нейно име и от името на брат си, от няколко дена гледат "Полярен експрес" и си е пожелала малък аквариум със златна рибка

# 579
  • Варна
Здравейте отдавна се каня да запиша и моята второкласничка Алекс от СОУ Климент Охридски град Варна newsm03

# 580
Орхидейка - виж на борсата в София прес или на Илиянци - там със сигурност ще намериш. Иначе аз последно купувах такъв меч за н-ти път от една книжарница до нас. Имаше няколко вида.
Виждам, че сте се заели с фонетичен разбор  Mr. Green - напредваме явно, за децата не знам, но ние ще си поупресним граматиката  Flutter Mr. Green

# 581
Здравейте и от нас  bouquet-да се присъединим и ние към вас.Моята госпожица е Вили от 68СОУ София

# 582
Орхидейка - виж на борсата в София прес или на Илиянци - там със сигурност ще намериш. Иначе аз последно купувах такъв меч за н-ти път от една книжарница до нас. Имаше няколко вида.

Ние искаме оригиналния не къв и да е иначе в марсел има по 3 лева но си е боклук newsm78

# 583
# 584
  • София
Здравейте и от мен! Ние имаме 6 по околен свят, правихме проект на тема историята на София. Рових из нета, писах и снимки сложих. Гоги е много горд,че има 6 и госпожата му е взела проекта да го сложи на таблото, та всички да го видят!
Ние с английският нямаме проблеми, аз като бивша учителка по английски се занимавам с него и още няколко комшийчета, вторник и четвъртък по 1 час. Учим, пишем, играем и така. В училище имат нова учителка по английски и съм много доволна, справя се чудесно с децата и те наистина научават нещо, а не като миналата година Crazy беше пълна скръб.

Скорошно оздравяване на всички дечица желая! Hug

Добре дошли на новичките второкласници!

Общи условия

Активация на акаунт