Вече се чувствам по-голям - ВТОРОКЛАСНИК съм засмян

• 57 089
  • 762
  •   1
Отговори
# 555
  • област Софийска
Не си спомням нашите да са били толкова ангажирани с мен като ученичка,но може и да не помня чак до там.
Това все едно аз съм го писала!
А иначе си права, наистина с нас нямаше такива ангажименти! Пък станахме хора, но по други системи се учеше тогава.
Едно време изобщо не помня майка ми да се е занимавала с мене, нито пък с брат ми. Това да ми помага за домашни, да рови в тетрадки, абсурд. Помагала е единствено, ако аз евентуално не разбирам нещо и сама я помоля, което беше изключителна рядкост. Никога не ме е изпитвала или разпитвала за домашно. Всичко сама си правех и не съм имала проблеми. А сега...
Дори да седне да пише сама, половината неща и повече не е разбрала и трябва да обяснявам и помагам, иначе не става.
А домашните не са никак малко.

# 556
И аз имам питане - кажете ми дума близка по значение на думата "ВЕЖЛИВ", ние правим тук едни тестове в една тетрадка за самоподготовка по БЕЛ и аз нещо не мога много да се сетя.
Услужлив newsm78 Flutter
И аз това се сетих и това написахме, но сега ще проверя отзад имало отговори да видим кое е правилно, ако изобщо го има де. newsm78
Благодаря! Hug

Мисля, че по-скоро - учтив, възпитан   bouquet

# 557
И аз не помня някой да се е занимавал с мен във втори клас, но явно сега положението е различно. Цял ден учим по БЕЛ, Четене, ФКРУ - направо се уморихме вече. А тепърва трябва и по английски да учим. Ние тепърва ще взимаме азбуката, а при някои от вас вече пишат. Сигурно децата са в специализирана паралелка иначе нямам обяснение. Добре че майка ми през седмицата се занимава с детето иначе просто ще се побъркам...

# 558
И аз не помня някой да се е занимавал с мен във втори клас, но явно сега положението е различно. Цял ден учим по БЕЛ, Четене, ФКРУ - направо се уморихме вече. А тепърва трябва и по английски да учим. Ние тепърва ще взимаме азбуката, а при някои от вас вече пишат. Сигурно децата са в специализирана паралелка иначе нямам обяснение. Добре че майка ми през седмицата се занимава с детето иначе просто ще се побъркам...

Аз също съм от Пловдив, ние още не сме взели буквите по английски език     bouquet

Последна редакция: нд, 18 окт 2009, 17:27 от Писана

# 559
  • област Софийска
С този английски ми е мъка. Не знам какво са правили миналата година. Имам спомени, че само оцветяваха някакви неща. Букви не помня да е писала или учила. Но сега направо ги карала госпожата да четат. Наистина, елементарни неща от сорта на Good afternoon и How are you, но Ива определено изпитва затруднения. И според мен госпожата им няма никакъв подход, та наближава времето, когато ще ме хванат лудите и ще ида да си поприказвам с нея. Всички родители се оплакват от нея, не се е вяснала на нито една родителска среща.

# 560
Ние тепърва ще взимаме азбуката, а при някои от вас вече пишат. Сигурно децата са в специализирана паралелка иначе нямам обяснение.

Не сме в специализирана паралелка. И ние все още вземаме азбуката, но с всяка буква вземат и по една дума като ги кара да ги пишат по 5 реда в клас и по 5 реда в къщи за домашно. В момента са на буквата q и думата queen. Не четат все още, но правят диктовка на буквите и думите, които са взели. Затова се налага да упражняваме писането вкъщи.

# 561
Кажете ми как успявате с подготовката по английски защото аз ще издивея вече. Единият се справя много бързо, но с другият просто нямам думи каква мъка е. Има няколко думи, които сигурно вече е писал повече от сто пъти и не може и не може да ги запомни. Детето се опитва да ги пише както ги чува и естествено не се получава. Кажете ми, моля,  Вие как се оправяте.

И пишем само домашното, не го карам да пише нищо извън това, да преписва по не знам колко си пъти една и съща буква или дума..., защото това са нещата, които и аз самата не обичам да правя и гледам

А по какъв начин успява да запомни правописа на думите?  Аз лично така съм учила навремето- многократно писане докато не запомня как се пишат.  На нас ни правят диктовки на думите и няма начин да не ги учим.

# 562
От психологични тестове знам, че синът ми има много силна зрителна памет. Но не съм сигурна, че запомня правописа на думите. За мене, сега е важно да му е интересно по английски и отговаря на въпроси с лекота. Миналата година на буква отделяхме по 2 седмици и по няколко думи, започващи със съответната буква- по 1 ред. Сега гледам да не го отвратя от многото писане и затова съм избрала да пишем само домашните. Ако продължава така приятно да му изглежда обучението по английски, както до сега, следващата година ще започна да държа на правописа.
За малките деца е по- важно да преодолеят бариерата и се отпуснат да говорят и пеят на чуждия език. Правописа е важен на по- късен етап, според мене.
А и винаги, когато съм учила чужд език, много държаха да пишем до припадък, затова имам фобия от монотонното писане на едно и също, та затова смятам да го спестя на детето ми, с риск, да допуска грешки при писане.

# 563
  • София
 На Роско днес са им върнали бележниците,миналата седмица им ги беше събрала госпожата, и по всичко има "6",само по рисуване и трудово-5 Heart EyesТой е малко разочарован,но така или иначе там наистина не му е силата.Все пак е щастлив,че не му е нанесена двойка,както била заплашила госпожата ,за забравена тетрадка Flutter

# 564
Сина ми е с температура. Днес не беше на училище. Няма да ходи до петък.
Иска да ходи на англ. език, защото много от децата в класа ходели допълнително и знаели повече.
От вчера разучаваме сайта, който Kezaja даде. Засега е много въодушевен.

# 565
Сина ми е с температура. Днес не беше на училище. Няма да ходи до петък.
Иска да ходи на англ. език, защото много от децата в класа ходели допълнително и знаели повече.
От вчера разучаваме сайта, който Kezaja даде. Засега е много въодушевен.
Лошооооо дано се оправяте бързо ние имахме в четвъртък но веднага ни мина на следващия ден след 1 вия прием с АБ (дано не се влоши де)имаме още 2 приема но днес беше на училище побърхме се от писане ,малкото все още пие АБ но то е много мъничко и слабо Tired

# 566
И сина ми е на АБ от днес. Но вечерта отново вдигна Т. Дано утре всичко е наред, а колко има да навасква от училище, направо не ми се мисли.

# 567
По английски учихме буква как се казва и думата с нея, така научава как се чете, пише ги по 20 пъти и после диктовки.
И ние сме с хрема, но засега задържаме.

# 568
И ние сме още с АБ, заради ангината ще изпие 2 опаковки, лечението траело 10 дни. От днес вече е на училище, но съм в постоянен стрес дали пак няма да се разболее. Много материал изпусна миналата седмица и хич не ми се ще пак да отсъства. Не може да се оправи изцяло за да го ваксинирам, а от всичките имуностимулатори и хомеопатични лекарства явно няма достътъчен ефект. Направо се виждам в чудо с това боледуване.... Sad

# 569
  • Варна
Леле, с това идиотско време и разлики в температурите е ужасно. Бързо оздравяване на всички дечица желая. Сиси удържа фронта засега, купили сме ваксини ама и тя има една задна хрема която ще изчакам да мине и тогава да я ваксинирам. От 3годишна и слагаме противогрипна ваксина и поне за нея/а и цялото семейство/ досега е било удачно, не е боледувала и пила антибиотик откакто беше на 2 годинки, да чукам на дърво. Praynig
Иначе в училище е спокойно, има разни шестици, като не я изпитват е много нещастна. Laughing
По нищо не учим допълнително у дома, като я прибера в 6 от занимална и се отдава на щуротии, постоянно реже нещо, рисува, лепи. Преоткрива си старите детски списания и майстори задачките от там.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт