Вече се чувствам по-голям - ВТОРОКЛАСНИК съм засмян

• 57 105
  • 762
  •   1
Отговори
# 540
А ние не сме писали  домашни вчера не беше на училище от четвъртък през ноща са и 2 мата  са с Т Крис беше с 39 малката от сряда се опитва да дига и сега за 1 ви път и 2 мата са на АБ пият ги даже заедно по едно време днес нищо им няма но ме побъркаха.Взехме домашните от една съученичка по скайпа и утре ще пише.Аз съм сама тати е още в болница та се съсипаххххххх Confusedпо английски нямаме проблеми дано и малката е като батко си   bouquet

# 541
Оф, с тия домашни и с 2деца и на работа да 17ч е направо" прелест" ooooh! И като за половината домашни ме чака аз да му помагам или поне да съм до него за съвет,докато в същото време дребното крещи с пълна сила и си иска своята част от вниманието ми,за да преодолее шока от градината.А Росен може да пише наистина мнооого бавно,та откарваме до 20ч.За готвене и домакинстване изобщо и не споменавам.Да ми е жив и здрав мЪжо,че той се занимава поне с вечерята та да видя дечурлигата Heart EyesНе си спомням нашите да са били толкова ангажирани с мен като ученичка,но може и да не помня чак до там.
Много сили и здрави нерви на всички мами на второкласници Hug
За срещата съм ЗА само,че нямам време за организация Embarassed
Това все едно аз съм го писала!
А иначе си права, наистина с нас нямаше такива ангажименти! Пък станахме хора, но по други системи се учеше тогава.

# 542
DIVA_ORHIDEQ, дано ви е лека нощта и утре да са по-добре дечицата  Hug  bouquet
Пожелавам и на вашия татко бързо оправяне и скорошно прибиране  Praynig

Разбирам колко ти е тежко - малката ми освен упоритата кашлица и запушения нос от 5 ч.сутринта има и диария, явно е вирус. Целия ден сме на диета и се лекуваме, мога само да се надявам, че няма да зарази каката  Praynig
Написахме си домашните още в петък , за утре остана само диктовката по упражнения, само да сме здравички!

# 543
Написахте ли домашните или ги оставите за в неделя като нас?!!!
Днес мързелуваме.
И ние така:))) и ми е мн Убавооооо , ама утре..........тежко МИ  Simple Smile

DIVA_ORHIDEQ newsm10

# 544
Днес написахме по БЕЛ - утре ще пишем по немски. На мен определено ми тежи, а на него двойно явно - днес едва го вдигнах сутринта за немския. Понякога ми става мъчно за малките човечета - то на практика наистина нямат време да се наиграят  Confused

# 545
DIVA_ORHIDEQ, дано ви е лека нощта и утре да са по-добре дечицата  Hug  bouquet
Пожелавам и на вашия татко бързо оправяне и скорошно прибиране  Praynig

Разбирам колко ти е тежко - малката ми освен упоритата кашлица и запушения нос от 5 ч.сутринта има и диария, явно е вирус. Целия ден сме на диета и се лекуваме, мога само да се надявам, че няма да зарази каката  Praynig
Написахме си домашните още в петък , за утре остана само диктовката по упражнения, само да сме здравички!
Да явно е вирус аз за сега се моля да оцелея че незнам какво ще стане ако аз лепна нещо.А какво даваш за кашлица?

# 546
За кашлицата давам Хустагил (така ли се пише?), ако продъжи, ще премина на Синекод, защото ми казаха, че е по-ефикасен. Струва ми се, че утре ще сме при педиатъра, защото днес диарията продължава, въпреки диетата, ентерола и чая  Tired

За моя приятна изненада в кварталната книжарница намерих много и най-различни картички на нашия роден град, така че сме почти готови за домашното, камък ми падна от сърцето. Пожелавам успех на всички, че от утре пак се завърта седмицата   bouquet

# 547
  • No Line On The Horizon
Разправяла ли съм ви как учи Мия по френски език  Grinning Първо гадаем по картинките коя е думата, защото тя нищо не помни от часа, после с Гугъл я превеждам на френски, после в този сайт http://www.acapela-group.com/ й пускам думата няколко пъти, за да я чуе и повтори. Мисля, че до 4 клас ще имам основни познания и по този език  Joy
По английски да се похваля, че и аз започвам да ходя, успоредно с Мия, по едно и също време. Поне да си уплътня времето, в което я чакам. Миналата година ходих през деня, но тогава тя ходеше на занималня, а тази година, когато си е в къщи няма как да стане.

# 548
  • София
Добре, я кажете сега думи за проверка на правописа на:
ягода
тротоар
светофар
Аз не можах да помогна на лапето
Допитах се до моя второкласник и неможахме да измислим.Трябва ударениетона думата за проверка да пада на съмнителната гласна.Но не всички думи имат дума за проверка и тогава-правописен речник Peace

Ние вчера написахме за училище и днес ще пишем за английския в школата.Има и да си научи "Песен за дъждовните капки",но благодарение на soniapro ги слуша и е по-лесно Laughing

Последна редакция: нд, 18 окт 2009, 09:52 от liani

# 549
  • София,
И аз имам питане - кажете ми дума близка по значение на думата "ВЕЖЛИВ", ние правим тук едни тестове в една тетрадка за самоподготовка по БЕЛ и аз нещо не мога много да се сетя.

# 550
И аз имам питане - кажете ми дума близка по значение на думата "ВЕЖЛИВ", ние правим тук едни тестове в една тетрадка за самоподготовка по БЕЛ и аз нещо не мога много да се сетя.
Услужлив newsm78 Flutter

# 551
По-скоро възпитан, фин, изискан...

# 552
  • София,
Услужлив newsm78 Flutter
И аз това се сетих и това написахме, но сега ще проверя отзад имало отговори да видим кое е правилно, ако изобщо го има де. newsm78
Благодаря! Hug

# 553
Струва ли ви се, че са в повечко домашните на децата?

По БЕЛ и по математика имат по 4 допълнителни тетрадки и от всичките им дават домашни. А в училище, класната си написва плана за часа на дъската, децата го преписват и накрая изписват 2 реда- от коя страница, кое е за домашно. Имам чувството, че всичко учим само вкъщи.. newsm78

По английски най- систематизирани ми се виждат нещата, вземат по един урок, по едно домашно от тетрадката, следващия път преговарят и там нещата ми се струват най- в ред...по БЕЛ и математика, всичко ми изглежда едно велико препускане...не виждам да преговарят....
така ли е и при вашите деца?

# 554
Кажете ми как успявате с подготовката по английски защото аз ще издивея вече. Единият се справя много бързо, но с другият просто нямам думи каква мъка е. Има няколко думи, които сигурно вече е писал повече от сто пъти и не може и не може да ги запомни. Детето се опитва да ги пише както ги чува и естествено не се получава. Кажете ми, моля,  Вие как се оправяте.

Тъкмо прихлючихме с подготовката по английски за утре. Преди всеки урок, преговаряме азбуката, пеем песничката A,B,C..., преговаряме от тук:
http://app.dk.mingoville.com/

по няколко от най- често използваните думи, след това преговаряме най- често използваните фрази и след това преминаваме към урока. После пак минаваме на песен като "Hello, hello, hello to you.."  или "Good morning, how  are  you?..", а последната я взеха и в училище като урок вече, едва тогава преминаваме към домашното. И пишем само домашното, не го карам да пише нищо извън това, да преписва по не знам колко си пъти една и съща буква или дума..., защото това са нещата, които и аз самата не обичам да правя и гледам, че на детето му е интересно и забавно- най- важното- редуваме учене с песен на аглийски, от която пак учи нещо.

Общи условия

Активация на акаунт