Вече се чувствам по-голям - ВТОРОКЛАСНИК съм засмян

• 57 175
  • 762
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Стига де, стига с това вайкане. Тази пък задача е толкова стара...то си е гатанка всъщност. От детската градина я знае моята дъщеря. Аз я знам от преди това. Нищо сложно няма в задачите им, и в 4ти клас няма да има. Ако учат, решават задачи и се упражняват много ще знаят. Математика се учи с решаване на задачи, не с вайкане колко е трудно, трудоемко и как не може да стане.
Извинете ме. И ползвайте 'проверка правопис', че тези й вадят очи.

# 496
Стига де, стига с това вайкане. Тази пък задача е толкова стара...то си е гатанка всъщност. От детската градина я знае моята дъщеря. Аз я знам от преди това. Нищо сложно няма в задачите им, и в 4ти клас няма да има. Ако учат, решават задачи и се упражняват много ще знаят. Математика се учи с решаване на задачи, не с вайкане колко е трудно, трудоемко и как не може да стане.
Извинете ме. И ползвайте 'проверка правопис', че тези й вадят очи.

Аз пък за първи път чувам за тази задача, затова я коментирам. В детската градина и двете ми деца не са я учили.

# 497
  • София
      Rea , аз вече окончателно се убедих ,че каквото и да става в училищата - никой не е виновен и никой не носи отговорност за нищо.........    Това инциденти - всякакви , побоища , парно, топла вода няма в тоалетната, мръсотия - никой не е виновен за нищо и не го е грижа......
  Сутринта разбрах от майка от нашия клас , че в класа вчера пак е станал инцидент - две момчета спънали трето и детето с натъртен нос , за малко и да е счупен ????  Госпожата сигурно пак "НЕ Е ВИНОВНА", КОГАТО СИ ЗАНЕСОХ ЖАЛБАТА ДИРЕКТОРКАТА МИ КАЗА, ЧЕ Г-ЖАТА НЕ МОЖЕЛА ДА ГЛЕДА 20 ДЕЦА - КОЕ ПАДНАЛО И СЕ ПРЕБИЛО , КОЙ СЕ БИЕ И Т. Н.   Представяте ли си що за наглост, ами като не може да ги контролира да отиде да продава в плод- зеленчук , защо е станала учителка????? Mr. Green

Flash*  ,  аз не казвам ,че задачите са толкова трудни , колкото са безсмислени и глупави!

# 498
Ето една задача, над която и аз и съпругът ми умувахме:
 Играта ,,Домино" се играе с правоъгълни плочки, всяка от които е съставена от две квадратчета. На всяко квадратче са нанесени от нула до шест точки включително(всички възможности). Колко плочки са необходими за играта ,,Домино"?
 а)18   б)20   в)24   г)друг отговор
 п.п. Предупреждавам, че това е задача за втори клас от "Коледно математическо състезание" Mr. Green

# 499
0-0, 0-1, 0-2 ....0-6 - 7 бр.
1-1, 1-2, ...1-6 - 6 бр.
2-2,...2-4 - 5 бр.
3-3...3-6 - 4 бр.
4-4...4-6 - 3 бр.
5-5..5-6 - 2 бр.
6-6 1 бр.  Laughing
Вариации от вида например 1-0, 3-1, 6-5 .... не ги броим, защото вече фигурират като 0-1, 1-3 ....

# 500
0-0, 0-1, 0-2 ....0-6 - 7 бр.
1-1, 1-2, ...1-6 - 6 бр.
2-2,...2-4 - 5 бр.
3-3...3-6 - 4 бр.
4-4...4-6 - 3 бр.
5-5..5-6 - 2 бр.
6-6 1 бр.  Laughing
Вариации от вида например 1-0, 3-1, 6-5 .... не ги броим, защото вече фигурират като 0-1, 1-3 ....

Сега ли я реши или?

# 501
    Синът ми е третокласник и ходи по състезания. Освен това математиката ми е слабост.  Peace

# 502
DIVA_ORHIDEQ имаш поща  Simple Smile

При всяко дете е индивидуално. Ортодонта ще каже 100%, на нас като гледам 2-3г не ни мърдат........

Благодаря  децата ги видяха малката иска да и взема тези с куклата а криси шарените много им харесаха. Joy hahaha Аз да се похваля и 2 мата са с Т тати в болница а аз от желязо ще си сменя ника на желязната лейди #Cussing out #2gunfire #Crazy от де ми доиде това на главата незнам днес не беше на училище до понеделник ще сме пушки  bowuu Да кажа аз за КРИС  той не се уморява и не спи на обяд от как малката се роди.Спортовете много го ободряват и сега  сигорно ще опитаме и баскета newsm78. Сега лежат заедно на 1 креват милите и се успокояват......... заедно са на АБ и по едно време днес не успях да дремна от малкото ...

Да кажа за домашните само един път обясних как се прави преразказ и повече не справя се супер дано продължи

# 503
dideva   bouquet браво!

DIVA_ORHIDEQ  Hug ааа за момчета може и някой батмат да сложат картинка или нещо др. Пожелавам ти всички в къщи бързо да се възстановят.

Взехте ли вече скобите, ние вече 2-ри урок и г-жата каза , че мн деца се затруднявали когато пред скобите имат число например: 90-(20+50), иначе обратното (20+50)+20  всички се справяли.

# 504
dideva   bouquet браво!

DIVA_ORHIDEQ  Hug ааа за момчета може и някой батмат да сложат картинка или нещо др. Пожелавам ти всички в къщи бързо да се възстановят.

Взехте ли вече скобите, ние вече 2-ри урок и г-жата каза , че мн деца се затруднявали когато пред скобите имат число например: 90-(20+50), иначе обратното (20+50)+20  всички се справяли.
още в началото на седмицата взехме скобите мисля са даже по математика на около 18 ти урок

# 505
Момичета да ви се похваля, че имам 6 по Околен свят  Joy

Госпожата много харесала родословното дърво и го показала пред целия клас. Това, с огромна гордост, ми го разказа снощи моята дъщеря. Честно казано малко ме хвана яд, че съм го направила, а не я оставих да се черви пред всички.

Какво мислите по този въпрос - дали не сгреших като и направих домашната, за която беше забравила, а сега сега се фука с нова шестица именно заради тази домашна?  По принцип не пишем заедно домашни, не и вися на главата и не проверявам тетрадки. От миналата година тя учи сама, а аз помагам само когато има нещо неясно.

# 506
  • София,
И ние сме взели скобите и то още преди седмица, засега се справя, по трудно му е мисля като смята на колонки,  newsm78 сещате ли се
  12
+
  35
И то ако са повече числа и се налага да се сметне и едно или две наум, или пък де се вземе единичка при изваждане, обяснявах ги няколко пъти, явно госпожата ги обяснява по друг начин. Баща му и той му обяснява, но той нали си е математик и му ги обяснява на един висок направо научен  стил, че то детето още повече се обърква.  ooooh!

Последна редакция: пт, 16 окт 2009, 14:55 от Семирамида

# 507
Хапя абе не го мисли, станалото - станало. Според мен ти си човека който трябва да помогнеш на детето си. Няма комшията, я!!!! Правилно си постъпита, така че не го мисли повече Simple Smile
Семирамида А при нас се смятат така все още: 25+12=

# 508
dideva, още веднъж благодаря за задачите пратени на имейла! Heart Eyes Hug Heart Eyes
 Сега чакаме с нетърпение коледното състезание, да видим как ще се справи щерката. Party

Взехте ли вече скобите, ние вече 2-ри урок и г-жата каза , че мн деца се затруднявали
Взеха ги преди седмица и половина. Справя се, не мога да се оплача. Като повториш и дадеш нагледен пример към 10-ина пъти и ще схване. Само дето трябва канско търпение.

# 509
Сега видях, че има отговори на логическите задачи отзад на помагалото. Никога нямаше да се сетя, че били двете ръце с ръкавиците - на мен ми звучи просто налудничаво тъпо... Благодаря за отговорите!

Общи условия

Активация на акаунт