Кой тръгва от есента на ясла?

• 9 914
  • 207
  •   1
Отговори
# 30
още ме притеснява 4е е прекалено добра - раздава си вси4ки игра4ки
И моето е добродушно... жал ми става, като я налагат по главата други деца и то си я навежда и мига с очета страхливо. Иначе не е страхлива, напротив... но в домашна среда..., когато види зор и тича към мен и ме хваща за крака. За играчки се бори, но това с побоищата, много ме е страх да не е натупа някое друго дете и да няма на кой да разчита за помощ. Притеснява ме и това  - като им сменят памперсите или като ходят на гърне, после мият ли ги, бършат ли ги добре? Дано се намеси и някоя майка-ветеранка, за да ни просветли по тези въпроси.
Laughingми ние сме на една вълна горе долу Вики я местим в градината ,така че адаптация сначале.Мнението ми за яслата го знаеш,смело напред,Гери ще се адаптира бързо,за побоища не се притеснявай лелите ги гледат и определено имат афинитет към по-кротки деца.Успех Hug

# 31
  • Sofia
казаха ми само с документите и детето да сме на 7.09 там...
Кои документи? Акт за раждане навярно и друго какво?

Имах в предвид изследванията на детето и акта за раждане.

# 32
  • София
Необходими са следните документи:
1. Акт за раждане на детето.
2. Кръв и урина - важат 6м.
3. Васерман на един от родителите - 6м.
4. Изследване за хелмити - в ХЕИ -1мес.
5. Изследване за саломонела и ..... - в ХЕИ - 1мес.
6. Бележка, че е здраво детето - от предишния работен ден
Купува се втори картон и джипито нанася всички поставени ваксини и картон за профилактичен преглед.
Дано съм била полезна.

# 33
  • Linz
И Рая от октомври ще тръгва на ясла. Но чакаме да видим къде- дали ще отворят 18 ОДЗ в Младост или трябва в Симеоново да ходим.
Купува се втори картон и джипито нанася всички поставени ваксини и картон за профилактичен преглед.
Дано съм била полезна.

Какви са тия изследвания?! Нито за първото са ми ги искали, нито сега за второто. Единствено анален секрет ми казаха да изследваме.

# 34
Момичета, а "надписвате" ли на дрешките на малчовците? Имам спомен за някакви бродерии по дрехите си в детската градина. newsm78

Между другото ние сме в 55 ясла на Павлово. Други?

# 35
Тъй като бродирането не ми идва отръки, а поне бельото трябва да е надписано, измислих хитрия начин да надписвам дрешките с маркер за CD/DVD. Нация техническа...

# 36
  • София
Дано съм била полезна.

различните ясли искат различни неща.  При нас (28-ма) искат троен анален секрет, васерман на единия от родителите, картон и здравно-профилактична карта (от джипито).
Искат още пантофки, един кат дрешки за преобличане и падписани памперси и мокри кърпички. Нещо, с което е свикнало и обича...
питах за чаршафи, кърпи (хавлиени), пижамка - не.

# 37
На нас ни искат васерман на единия родител, изследвания от изпръжнения /за разни гадини и паразити/ , бележка че е здраво детето, здравно-профилактична карта и картон. Това в 57-мо.
Утре тръгвамееееее  Hug

# 38
И ние влизаме в отбора. На 19.09. тръгваме. С тези много изследвания направо ме ушашавихте. Защо на мен ми искат 6 лигавника и 4 хавлии. Явно ни е бедничък градът, а от там и яслите. Да си пожелаем да са ни здрави децата, че от сега ми напират сълзите. Но знам, че и на 5 год. да е пак ще ми е много мъчно...

# 39
и ние така само че от октомври като ни бият ваксината на 1,1 година. охх ... четох за градините че първия ден носели букет за госпожите.. моето мъниче най много да изяде цветенцата ... какво ще кажете по въпроса??

# 40
  • Linz
Да- днес купих 5 букета (само че за каката, малката тръгва другия месец)- за госпожите, лелята, медицинската сестра и директорката.

# 41
охх ... четох за градините че първия ден носели букет за госпожите..
Наистина ли? Моето няма да може да носи букет, още повече да го и подари на госпожата Crazy. Всички ли носят букети първия ден? Да не се изложим само ние без? Такава ли е процедурата?

# 42
И мойта тръгва от 12. 09. Или поне така се надявам подала сам молба още от преди година и половина.
Ама и в наща градина тече ремонтна дейност и нямаше кой да попитам дали е приета и какви иследвания ще трябват.

А за букет много малко майки се сещат да носат първия ден или поне така беше преди с каките,повечето се сещаха само по празници.

# 43
  • sofia
Букети са ми подарявали предимно на 15.09.(първи учебен ден), за 8 март и за края на учубната година и то когато изпращам последна група,които отиват на училище. Мисля да купя по един букет на учителките и лелката за 15.09.,макар, че тръгваме по-рано на ДГ (от 07.09.).Нека се радват колежките, че много малко родители се сещат за това.
А колкото до изследванията за постъпване аз вече ги направих и ги предадох дори на мед. сестра . а те са следните:
1. Кръв и урина
2. Паразитологично изследване (секрет от ануса ,който се взима с тиксо и се залепва върху стъкалце).
3. Микробиологично изследване на изпражнения.
4. Васерман на родителя(само за ясли, такова не е нужно, ако детето ще постъпва в ДГ).
5. Бележка за контакт от личния лекар.
6. Здравен картон, където лекаря попълва направените ваксинации.

При нас в ДГ искаме:
1.Пижама.
2. Понтофи.
3. Хавлиена кърпа.
4. Шише с вода.
5.Няколко комлекта дрехи за преобличане, ако се наложи (гащи, потници, блузи, панталони, чорапи).
6.Памперс за спането след обяд.

# 44
  • sofia
Забравих да напиша,че е добре всички дрехи да са надписани(бродирани или по друг начин), защото става пълна обърквация.

Общи условия

Активация на акаунт