Кой тръгва от есента на ясла?

• 9 908
  • 207
  •   1
Отговори
# 75
  • Анкх-Морпорк
Притеснявам се доста, защото ....
Тъкмо там ще подражава на другите деца и ще се научи на много работи... А щом има и логопед и психолог - супер. То на тази възраст децата като ги гледам, си играят, без да говорят много, много:)). Пробвай и може да има добър резултат.
Няма логопед и психолог в яслата, а логопедката, при когото ходим е на това мнение...
И психоложката, с която сме се консултурали също.

# 76
Малкият дзвер тръгна от 1-ви, тоест, днес му беше втори ден. Водя го към 9.30 и го взимам към 12 часа. Така ще е една седмица, после почва по цял ден. Та първия ден отивам да го взема наобяд - той в истерия. Лелите казват : "Какво му стана на това дете, толкова кротък беше, но преди 20 мин. трябваше да му сменим памперса и той въобще не позволи да го докоснем. Оттогава е в истерия. " Брех, викам си, да видим как ще мине втория ден. Отивам днес да го взема, лелята ме шашна:
1. Въобще не е ревал
2. Играл си е с децата безпроблемно
3. СЕДЯЛ Е НА ГЪРНЕ /вкъщи не мога да постигна такъв успех/
4. Закусвал е /бях го нахранила преди да го заведа в яслата/
5. И това, което ме довърши беше, че като отидох да го взема, той се разрева и хвана лелята за ръката и взе да я дърпа обратно към занималнята.

Днес е бил перфектен, да видим по-нататък.
Ох, ето такива неща ми внасят успокоение. Нека всички мами, чийто мъничковци са започнали вече пишат какво става.

# 77
Ние също тръгваме на ясла от 19.09. Свилена ще бъде на 1г. и 4 мес. но се надявам да свикне, защото иначе през зимата в къщи, в две стаи, ще се побъркаме и двете.
Стискайте палци да й хареса и да не се разболява много често!

# 78
Малкият дзвер тръгна от 1-ви.....
Честита започнала учебна година, cacadu! Дано всички така успешно се справят като твоето детенце... и така да продължава занапред.

Благодаря, Ню! Дано да няма много сълзи и сополи!  И всички първоясленци да влезат в час бързо!

Ах, колко ми е странно да пиша такива неща  Laughing Laughing Laughing
Все едно беше вчера като обикалях нощем по клубове и се чудех накъде да хвана, а сега пращам сина си на детска ясла и му стискам палци, приспивам, правя се на маймуна заради това 85 сантиметрово магаре и въобще...ама това е съвсем ОФФ, просто се замислих каква тотална промяна настъпи у мен за 2 години newsm78   

# 79
  • Варна
И аз да се включа, че не съм писала сигурно от сто години... Embarassed
Зоя тръгва на ясла най-вероятно след празниците. На 7-ми ще са ни готови изследванията и ако вичко е наред - от 8-ми сме там. Едно ми е такова чоглаво на душата. Хем аз го искам и съм сигурна, че в повечето аспекти ще й се отрази добре...
Ще видим. Rolling Eyes

# 80
Мами на които децата вече ходят на ясла споделете как става адаптацията?
Как е било при вашите деца?
Аз чувам много различни мнения!
В яслата ми казаха че е добре първата седмица да я вземаме наобяд.
А в други ясли лелките препоръчвали да не се вземат децата защото след това си чакали мама или тате да ги вземе и не искали да лягат да спят newsm78
Незнам на кого да вярвам #Crazy Sick #Crazy
Йо е много контактна и предполагам че ще се адаптира бързо, но незнам кой е най-правилния начин да няма ревове и всичко около т.нар.адаптация да мине по мед и масло Simple Smile
Благодаря ви !

# 81
  Ние тръгваме от 3 октомври в 49 ОДЗ РАДОСТ. Чувствата ми са смесени, но май тепърва ще има да пишем по тази тема! Пожелавам на всички дечица и техните мамчета бързо адаптиране! Simple Smile

# 82
Здравейте майчета. Боян тръгва ма ясла от 7ми. Избрах 12та ясла на редута. Накой има ли впечатления от там? Аз направо се побърквам от терзания и по цял ден само за това си мисля. На всичкото отгоре роднините се постараха да ми кажат, колко лоша майка съм след като не искам да си гледам детето  smile3511. А аз си мисля, че хем за детето ще е по добре да бъде с приятелчета зимата, хем аз да тръгна на работа. Ох не знам вече smile3506 дано да му хареса на малкия. Абе ще пробвам и ще видим.
Успех на всички. Hug

# 83
Момичета, като прочетох темата и ми дойде малко кураж. Ние ще ходим на ясла чак догодина, но сега ще подаваме молба за място, че в Младост е пълно с бебовци. Радвам се, че повечето от вас ще дават бебоците на ясла, защото си мислех, че съм единствената "гаднярка", която ще си зареже детето само на 1,5 година да се "бори" с живота само! Повечето майки около мен ще си гледат децата до 3 години, а останалите поне до 2 години.
Според мен е хубаво бебо да ходи на ясла да свиква с дечица, имунитет и чужди хора, а мама да печели парички за хубав идрешки и играчки. Успех на всички малчовци в яслите!

# 84
Боян тръгва ма ясла от 7ми.
Е, как си тази вечер? Държиш ли фронта или...?
На всичкото отгоре роднините се постараха да ми кажат, колко лоша майка съм след като не искам да си гледам детето  smile3511.
Те все много знаят! И моите ако питаш, най-добре е да го гледам до 3 години, ама - ше прощават.

# 85
Държа го определено Hug. Не бях го виждала 4 дни че беше на вилата и днес като го видях какъв е разбойник определено реших че яслата ще му е от полза. Mr. Green

# 86
  • Бургас
Добро утрооооо. Ами, мили ми съфорумнички, моето щураче днес е за първи ден на ясла - сега чакам новини от баща му, който го заведе. Егати майката съм значи  ooooh!, да не си заведа детенцето, но не можах да се "чупя" от работа, а и той е свикнал да излизам много рано и реших, че ако остана тази сутрин в къщи той ще иска да се гушкаме, да си играем и ясленото мероприятие ще пропадне Confused. Тръгна с голям ентусиазъм, аз поради факта, че не го оставих лично там още не мога да се разкисна тотално, обаче ми е свито на душичката Tired

# 87
  • sofia
Хм, дали е напредък незнам, ама започна да реве, когато лелята го взе навътре. Иначе само мрънкаше "там, там" и теглеше към изхода.

В съботата го заведох в двора на детската и той като ми се хвана за "полата" и само ме проверяваше къде съм и нон-стоп "Мамооо, ла" (Мамо, ела)

Ще свикне...няма къде да ходи....хубаво,че като порастнат не си спомнят от тези най-ранни години Wink

ПП: Мам4е, а така ми е свито, че тая нощ се будих сто пъти и дълго не можах да заспя.

# 88
От днес сме на яслаааа!
В 12ч. ще ходя да  я взимам, дано всичко е добре, че сутринта като влезе вътре при другите ревящи деца и тя солидарна с тях-ужассссссс!

# 89
И ние днес бяхме за първи път и бързам да се отчета Mr. Green. Малкия не ревна веднага амо по едно време нададе такъв вой, че чак яслата подскочи. Порева малко пък спря. Като си го взимах ми казаха това което и очаквах: Не е стъпил на земята, през цялото време се е гушкал в лелята и понеже милата жена се беше изморила да го даржи, го намерих сложен в кошарка, гушнал любимото одеало и гледа децата отгоре baby_neutral. Е то аз си и знаех,   че ще е така, да видим кога ще се реши да стъпи на земята и да си ходи нормално newsm68

Общи условия

Активация на акаунт