Несполучливи ли са браковете сключени рано?

• 6 106
  • 95
  •   1
Отговори
# 30
  • на правилното място, в точното време
Това, че сестра ти е глезена и мързелива не е повод да смяташ, че всички бракове, сключени на по 20-21 са обречени на провал. Ожених се на 20, съпруга ми беше на 21, след няколко месеца станахме родители. И двамата бяхме студенти, но и до сега получаваме помощ от родителите си под всякаква форма. Това нито за миг не ни е давало повод да си останем в къщи  Peace Сестра ти само си търси извинение за мързела. Няма такъв филм "професия мама" . Когато забременях с дъщеря ми спрях да работя за около месец. Това ме прави по-малко мама ли? Мъжете не обичат мързеливи и отегчени жени.

# 31
Лекар с мед. сестра е по-голяма класика дори от шеф и секретарка. Много стават сестри точно с идеята да се омъжат за лекар. рискова професия си е отвсякъде.

# 32
Как реши, че 26г. са рано за брак и семейство? Рано се омъжих аз - на 18, но това не ми пречи и до днес да имам добро семейство. Колкото до проблемите, за тях, убедена съм, няма възраст.

# 33
А твоята приятелка медицинската сестра знае ли,че доктора е женен?
Склона съм да вярвам,че Розичка нещо ни пързаля.Аз лично ако изпадна в такава ситуация едва ли ще мисля как да спася провален брак,сестра ти има право на избор.
Струва ми се,че се опитваш да взимаш решения вместо нея,а нямаш това право.
Сестра ти никога няма да стане отговорна,щом всички се опитвате дори и личните и семейни проблеми да решите,и дори да запазиш брака и,за какъв период ще е това?До следващата сестра?

# 34
Аз мисля, че медицинската сестра - красивото миньонче "Момина сълза", много добре знае коя е сестра ти и гледа теб да забърква, за да си оправи живота с докторчето.
Имате ли такива съученички или познати, които не сте виждали скоро и като ги срещнеш  почват: Аз работя в N-та градска болница и въртя любов с д-р Иван Иванов Иванов, и той много, ама много ме обича, и бля-бля . Аз нямам. Такива неща се споделят с много близка приятелка .
А сестра ти е мързелива и използвачка. Сега , като нямат деца всички се юрнали да помагат финансово, пък като си народят 3-4,  ко праим ?  Горката тя искала много деца, а себе си не може да издържа и да организира живота си.

# 35
... Струва ми се,че се опитваш да взимаш решения вместо нея,а нямаш това право.
Сестра ти никога няма да стане отговорна,щом всички се опитвате дори и личните и семейни проблеми да решите,и дори да запазиш брака и,за какъв период ще е това?До следващата сестра?

Е, как?!
Родителите им постоянно правят вложения в този брак - настоявали са за сватба с "подходяща пратия" /бъдещ лекар/ и продължават да правят капиталовложения /кабинет на зетя/, че да може той още по-успешно да издържа щерка им, докато тя гледа телевизия, чете романчета и отглежда /между другото/ няколко дечица, превръщайки се в някоя от онези лелки с пеньоар, ролки, малко червило "кармазъ" и загорели тави на печката...

# 36
превръщайки се в някоя от онези лелки с пеньоар, ролки, малко червило "кармазъ" и загорели тави на печката...

Ей, аман от това клише.  Мислех, че се употребява само от мъжете, за да оправдаят изневярата си. Познавам доста домакини и от старото и от новото поколение и никоя не се вписва.

# 37
С медицинската сестра след училище сме нямали много контакт, животът ни раздели,
но докато бяхме в училище се имахме, седяли сме даже и на един чин около една година.
След това всеки започна да следва, нова среда, нови приятели и се загубихме от погледа.
Тя знае, че зет ми е женен, но няма представа коя е жена му, защото сестра ми почти не излиза от вкъщи,
тя има и болест, която в момента лекува, това не исках да го казвам, но за това и всички сме загрижени за нея, болеста и е често срещана сред психическите, казва се агорофобия, или това е страх да излезеш навън, излиза само със съпругът си заедно навън.
А зет ми и е казал, че е женен за сетра ми само от съжаление, защото е болна.
Според мен зет ми я лъже, защото той на мен лично ми е казал, че много обича сестра ми и това е най-голямата му любов, е тогава като всичко е наред, и те нпмат почти никакви проблеми, защо се питам аз е тръгнал по чуждо?
Е вярно е , че сестра ми заради антидепресивните хапчета понапълня малко, но иначе е симпатична както преди, почти не е променена.

Аз се успокоявам, че зет ми изневерява, защото както казахте по нагоре, всички лекари са такива,
но не вярвам да е нещо сериозно, а и вкъщи той не се е променил спрямо сестра ми,
сестра ми ми каза че са много щастливи и той много и помага и и го показва.
Ама тогава се чудя той какво прави с медицинската сестра.

Не смея да говоря със жет ми, страх ме е наистина да не вземе да зареже сестра ми, тогава
родителите ми направо ще полудеят от мъка, тя им беше най-голямата грижа,
отдъхнахме си всички след като тя се ожени.

# 38
превръщайки се в някоя от онези лелки с пеньоар, ролки, малко червило "кармазъ" и загорели тави на печката...

Ей, аман от това клише.  Мислех, че се употребява само от мъжете, за да оправдаят изневярата си. Познавам доста домакини и от старото и от новото поколение и никоя не се вписва.

Хайде не започвай пак темата с домакините. Авторката сама каза, че сестра й по цял ден си почива, лежи, чете книжки и гледа телевизия, пълна и разпусната е, няма амбиции, няма хобита и интереси, няма желание да прави нещо различно от романчета и сериалчета и т.н., оправдавайки се точно с това, че имали намерение да имат няколко деца и нямало смисъл да прави каквото и да е/...
Къде видя клишета???

# 39
С последния пост авторката или доста пресоли супата, или се опитва да дирижира нечий чужд живот /този на сестра си и зет си/ - уж в името на тяхното добруване.
Как така има агорафобия, а уж не искаше да работи? Как той я обичаше уж и се държеше добре с нея, пък сега я обижда как се оженил от съжаление /или това го е казал на любовницата/? Какви антидепресанти и бебеправене?

А това:
Не смея да говоря със жет ми, страх ме е наистина да не вземе да зареже сестра ми, тогава
родителите ми направо ще полудеят от мъка, тя им беше най-голямата грижа,
отдъхнахме си всички след като тя се ожени.

ме кара да съжалявам горкото момче, ако историята е истинска....

# 40
Остави ги хората да се оправят сами, че после ти ще си виновна.
А то остана ли някой да не изневерява изобщо...... Whistling

# 41
А зет ми и е казал, че е женен за сетра ми само от съжаление, защото е болна.

Леле, ма той открил Америка в изневерите.

# 42
Цитат
Как така има агорафобия, а уж не искаше да работи?

сестра ми се лекува и взима медикаменти. На вълни е , няколко месеца е много добре /оздравяла изглежда/
след това я връхлита пак фаза на страх.
Нейния лекуващ лекар и е казал ако може да си намери работа, като част от терапията за да не е сама през деня, той е казал че няма проблем тя да работи.
Сестра ми обаче мисли, че е по-добре да се излекува напълно и тогава ще помисли може би за работа /не е сигурна обаче, защото иска да е домакиня/,
ако дотогава не е станало бебето де, защото те усилино правят сега бебче, а и родителите ми и аз много ще се радваме. Майка ми казва, че това много ще ги сплоти.
Свекървата на сестра ми много обича сестра ми като собствено дете, и ако разбере какви ги върши сина и, лошо му се пише. Свекървата на сестра ми ходи всеки ден в тях да и помага, защото когато сестра ми получава кризи не може да чисти и не може да оправя дома.

Цитат
Как той я обичаше уж и се държеше добре с нея, пък сега я обижда как се оженил от съжаление /или това го е казал на любовницата/?

Зет ми пред нас се държи много добре със сестра ми и постоянно казва колко много я обича и е смисълът на живота му.
Затова и се изненадах, когато моята съученичка ми каза, че на нея той и е говорил съвсем различни работи, за това че се е оженил за съжаление за сестра ми, защото около година преди да се оженят тя се разболя от това, и преди си имаше малки депресийки, но не беше толкова сериозно. А и той е казал на любовницата си така да се каже, че със сестра ми спят в различни стаи, което е лъжа, защото те правя бебче в момента. Т.е. той разправя на любовницата си точно обратното от това което е наистина, и това много ме озадачава.
Моят съпруг казва, че това семейство е един цирк и нашите са виновни.
Аз не се бъркам, нито казвам нещо на сестра ми или на зет ми, единственно със съпругът ми обсъждаме понякога, и по-рядко с майка ми, защото тя много се тормози, че ако сестра ми остане сама, няма вече кой да я вземе /това са нейни думи, не мои/.
Аз искам сестра ми да стане малко самостоятелна, за да може да се оправя в живота сама, а не да зависи от съпругът си, но незнам как да и помогна.
Говоря и да започне работа, даже и на половин работен ден, но тя упорито отказва.
А аз не настоявам много, защото тя започва да се сърди и не искам да всявам напрежение.

# 43
Цитат
Как така има агорафобия, а уж не искаше да работи?

сестра ми се лекува и взима медикаменти. На вълни е , няколко месеца е много добре /оздравяла изглежда/
след това я връхлита пак фаза на страх.
... ако дотогава не е станало бебето де, защото те усилино правят сега бебче, а и родителите ми и аз много ще се радваме. Майка ми казва, че това много ще ги сплоти.
...

Пак ще попитам: съпругът й е лекар и е съгласен да правят бебе, когато тя взема антидепресанти и се лекува от агорафобия? Така ли?

За другото, понеже вече се съмнявам в истинността на историята, ако случайно е истина, и ти, и майка ти /особено тя с глупостите да пробута щерка си на някого/ сте я докарал до тази ситуация...

# 44

Може би той иска да опита и нещо друго, той преди сестра ми е имал само една жена с която е спал,
докато сестра ми беше опитна, имаше доста приятели преди него.
Цитат

Това е акаунта на жена ми. Тя е от четящите само.
Понякога и аз хвърлям по едно око, полезно е да видиш нещата от женска гледна точка. Но в тая тема нещо не ме стърпява.
Сестра ти тая болест къде и беше, когато трупаше опита. След като е дипломиран лекар, значи е излизала по някакъв начин навън. Обаче после се разболяла... от мързел. Ако аз съм на зет ти на мястото, ще и бия шута. Тоя човек ще се превърне в роб на някаква олигофрения, започната от майка ти. И няма начин рано или късно да не се осъзнае. Сестра ти нито е милионерка, нито е Мис Свят. Единствения съвет, който би и помогнал е да си дига задника и да се взема в ръце. Понякога жените имат най-елементарната мечта - да се омъжат. И след това нула. Как ще стане домакиня една жена дето чете по цял ден книжки и мери канапето.  И ти как ще и помогнеш като се чудиш на най-логичното нещо, което се случва в такава ситуация.  Тоя брак вече е отишъл на кино.

Общи условия

Активация на акаунт