Да отказвам ли на свеки, щом тя ми отказва?

• 3 273
  • 28
  •   1
Отговори
Във важни за мен моменти, когато помоля свеки да гледа малката тя ми отказва /защото няма желание, уморена е, не и се стои сама с детето, има да разхожда куче, ще ходи на село или на екскурзия и т.н./ В същото време на думи е готова всичко да направи за нас, и неспира да се изтъква колко ни обича и е жертвоготовна.
Когато , обаче тя иска да отидем у тях на гости или да помогнем нещо на село, или да я закара мъжа ми до някъде, ако и откажем започват едни постановки с реване, кръвно, сърцебиене, нервни кризи с потене, виене на свят и т.н. Мъжът ми естествено нали му е майка и се връзва, жал му е и хуква на секундата, като ме оставя пак сама с детето, аз няма на кого друг да разчитам за малко отмяна, тъй като и свеки и майка ми бягат по тъч линията. Но ако на Коледа не ги уважа ще стане страшна драма, а за рожден ден още по-голяма...
Много ми се иска и аз да мога да и откажа, защото ми писна от нейните сценарии, и защото вече ми е трудно да се насилвам да ходя, компанията и всеки път ме изнервя и озлобява, дразни ме безспирното и безсмислено приказване, умишлено подхвърлените реплики с цел да ме ядоса , да ме ухапе или заяде.

# 1
  • При елфите ...
1-во: Не се чувствай длъжна да правиш неща, които не искаш, които те притесняват или те карат да се чувсваш гадно и прочие.

2-ро: Защо не си гневна така и на майка си? Разбирам от твоите думи, че и на нея не можеш да разчиташ. Само ми е интересно, не се заяждам  newsm78

# 2
Във важни за мен моменти, когато помоля свеки да гледа малката тя ми отказва /защото няма желание, уморена е, не и се стои сама с детето, има да разхожда куче, ще ходи на село или на екскурзия и т.н./ В същото време на думи е готова всичко да направи за нас, и неспира да се изтъква колко ни обича и е жертвоготовна.
Когато , обаче тя иска да отидем у тях на гости или да помогнем нещо на село, или да я закара мъжа ми до някъде, ако и откажем започват едни постановки с реване, кръвно, сърцебиене, нервни кризи с потене, виене на свят и т.н. Мъжът ми естествено нали му е майка и се връзва, жал му е и хуква на секундата, като ме оставя пак сама с детето, аз няма на кого друг да разчитам за малко отмяна, тъй като и свеки и майка ми бягат по тъч линията. Но ако на Коледа не ги уважа ще стане страшна драма, а за рожден ден още по-голяма...

това все едно аз съм го писала преди години когато и моите деца бяха малки.тази част с кръв, рев и сополи още важи.обаче в един момент ми писна и се научих да отказвам да правя онова което не искам да направя.спрях да обръщам внимание на злобните забележки и ехидни подмятания и се чувствам много добре.просто вече не може да ми повлияе по начина по който го правеше преди.

# 3
1-во: Не се чувствай длъжна да правиш неща, които не искаш, които те притесняват или те карат да се чувсваш гадно и прочие.

2-ро: Защо не си гневна така и на майка си? Разбирам от твоите думи, че и на нея не можеш да разчиташ. Само ми е интересно, не се заяждам  newsm78

Напротив, гневна съм и на майка ми, но ми е по-прясна случката със свеки от вчера. Отказа ми за важен ден и то в най-неподходящият момент, вгорчи ми настроението точно, когато имах повод да се радвам!
А за майка ми съм решила , че и нея няма да уважа на Коледа както и свеки за да им покажа, че е гадно когато ти отказват и каквото повикало, такова се обадило, с тази разлика , че майка ми няма да разиграва драматични постановки.

# 4
  • край голямата локва
Не е хубаво да правиш нещо което те натоварва, но така рискуваш да си влошиш отношенията с мъжът ти. Опитай търпеливо да го накараш той да и се обажда като ти трябва помощ. Ако трябва измисляй за вас двамата нещо- кино, ресторант, а защо не и цял уикенд. Всеки има нужда от помощ, възпитай ги сега да ти я дават. Или ще я накара да помага- на него и неговото дете или ще почне да и се ядосва и съответно да не търчи там всеки път.  Laughing Тогава като решиш да откажеш и той ще е до теб.  Hug

# 5
И аз така не можех да отказвам на роднини (писах в друга тема), но се промених, показах че имам други приоритети и че също съм човек и трябва да се съобразяват с това.
Не й отказвай  умишлено, а само когато трябва. Не че не можеш да си намериш оправдания винаги де Laughing После ще се научи и първо ще пита имаш ли възможност.

Цитат
Защо не си гневна така и на майка си? Разбирам от твоите думи, че и на нея не можеш да разчиташ.
Е как защо, щото й е майка и знае, че я обича безусловно (в повечето случаи) А моята майка как ме нервира... ако ми беше свекърва... #2gunfire

# 6
  • При елфите ...

Напротив, гневна съм и на майка ми, но ми е по-прясна случката със свеки от вчера. Отказа ми за важен ден и то в най-неподходящият момент, вгорчи ми настроението точно, когато имах повод да се радвам!
А за майка ми съм решила , че и нея няма да уважа на Коледа както и свеки за да им покажа, че е гадно когато ти отказват и каквото повикало, такова се обадило, с тази разлика , че майка ми няма да разиграва драматични постановки.

Човек се чувства най-добре, когато разчита повече на себе си. Така не възлага празни надежди на другите около него и по-малко се разочарова от тях. Научи се да не се чувстваш длъжна и да не изпитваш чувство за вина към другите. Не обръщай внимание на театрото, което ти разиграва свеки и тя ще се откаже. Като няма публика, няма да има и представления. Знам, че най-боли, когато те разочароват близките ти хора. Приятен ден!

# 7
При нас е същата ситуация, само че свекър ми е този ,който все се сърди за нещо и поставя условия(ако вие направите еди-какво си,аз ще направя другото) #Crazy но аз така или иначе не искам много,много да им оставям детето.След като няколко пъти ми се наложи по спешност да го оставя за не повече от час на свекърва ми и ми беше отказано(то бяха мрънканици,то бяха тюхканици....)не в прав текст, рабира се вече даже не се сещам за тях като ми изкочи нещо спешно.

# 8
обаче в един момент ми писна и се научих да отказвам да правя онова което не искам да направя.спрях да обръщам внимание на злобните забележки и ехидни подмятания и се чувствам много добре.просто вече не може да ми повлияе по начина по който го правеше преди.

Peace   не случайно е и името - све-кърва = все кърви.

А за Коледа изненадай семейството с ексскурзия в чужбина, дори да е само за 2 дни и съвсем наблизо - едва ли мъжът да се разсърди.  Simple Smile
Така ще имаш неоспорим повод да не си с нежелана компания.

# 9
Преди всичко - не се огъвай , отстоявай си позицията и щом не желаеш нещо - не го прави .
Няма никаква причина да се съобразяваш със свекървата .
При нас ситуацията беше същата - бабите все заети , водят бурен социален живот ... за нас и детето все няма време - или са болни или са заети .
ОК  Stop
Отсвирих ги тотално и двете - и майка ми и свекърва ми ! Спрях да се обаждам , спрях да моля да погледат детето за един час ... Когато те се обадят се държах добре , но вежливо откланях поканите .
Да ги видиш сега - ще се изтрепят да се обаждат ... ама в мен нещо се пречупи и съм ги отсвирила тотално .

# 10
  • Разград
Свекърва ти не иска да ти помага,недей да я молиш повече.Съответно и ти отказваш на всяка молба.
И на мен до сега ни майка ми ми е помогнала,ни свекърва ми,за каквото и да било откакто се е родил синът ми,затова казвам-Не искам от тях нищо и не им преча,затова и те да не искат нищо от мен и да не ми пречат.Може да направя нещо за тях,но в никакъв случай не се чувствам длъжна.Ако не искам не го правя и казвам защо,без да се притеснявам.

# 11
Аз, като се замисля съм гневна май повече на себе си, защото въпреки че тя ми отказва ако не и се иска нещо, аз правя доста компромиси със себе си като и угаждам да прекарвам празниците с нея, въпреки, че на мен не ми се иска, но се насилвам за общото благо, а тя си се нагажда не може да се насили за нищо. Книжките, цигарките, екскурзиите и после дърпа мъжа ми събота и неделя да оправя градината на село. Той търчи, въпреки че ще си преживеем чудесно и без тази градина, която е нужна повече на нея, но тя няма време от екскурзии да влезе в нея. За 1 година ме е отменила 2 пъти, и то след като е искала нещо голямо и ние сме си поискали веднага след това отмяна.
Никога не се замисля какво ни причинява с наднорменото приказване, което е винаги без да се замисля. Важното е тя да се изпразни и да не и тежи на найната душа, а че може да вбеси другите и то в най-неподходящият момент хич и не се замисля, после само реве и се оправдава, че не мислела лошо тя душицата мила.
В резултат моите нерви са изпънати и си го изкарвам на мъжа. Той обаче никога няма да направи забележка на мама, да не я нарани, с оправданието, че тя била непоправима и нямало смисъл. Аз защо продължавам да се насилвам да я виждам, след като компромисите са само от мен?! Толкова съм тъпа, че не мога да се понасям.

# 12
  • Разград
Моят мъж преди години много добре каза на майка си при поредната покана за прекопаване на царевицата.Каза й-Ако искам да копая царевица ще си взема место и ще отглеждам такава.Щом вие искате да отглеждате царевица ще си я копаете,на мен няма да разчитате.И край,това беше.Забрани ми да вземам каквото и да било от тях.

# 13
не, не си тъпа.просто си по деликатна, опитваш се да угодиш на всички останали но не и на себе си.това трябва да почнеш по малко да променяш.сама казваш че и така си късаш нервите, поне си спести това да вършиш неща които не желаеш.

# 14
Свекърва ти не иска да ти помага,недей да я молиш повече.Съответно и ти отказваш на всяка молба.
И на мен до сега ни майка ми ми е помогнала,ни свекърва ми,за каквото и да било откакто се е родил синът ми,затова казвам-Не искам от тях нищо и не им преча,затова и те да не искат нищо от мен и да не ми пречат.Може да направя нещо за тях,но в никакъв случай не се чувствам длъжна.Ако не искам не го правя и казвам защо,без да се притеснявам.
 И при мен ситуацията е същата- НИКОГА  детето ми не е било гледано от свекърва ми или от майка ми- нито дори за час( не за ден или два). На едната не мога да разчитам по много причини, а другата е много възрастна и живее далече. Не искам нищо от тях и не искам и те да искат нещо от мене. Към авторката -разбери че детето си е твоя отговорност- питаш ли ме мене че откакто се  е родило детето на едно кафе не сме излезли сами с мъжа ми. Просто няма на кой да оставиме детето... А твоята свекърва е за бой и аз на твое място бих я отсвирила тотално #2gunfire А това с болестите й и оплакванията ми е много позната картинка - моята свекърва е същата ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт