Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-15

• 72 718
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
Работиха с готови заготовки които свързваха една с друга.Заготовката представляваше, рамка от греди 10/10 облечена отвън и отвътре с ОСБ 18мм и между тях каменна вата 10см.Изляха плоча  с предварително монтирани в нея планки за които закрепиха скарите.Една стена-една скара/заготовка/Елементарно,просто,чисто, сухо и хубаво.
Ние нашите преградни стени ги направихме от гипсокартон с обикновенна вата помежду им и изобщо не се чува от стая в стая/каквито са притесненията на повечето хора от дървените къщи/

# 151
Luboznatelna, честито Hug
Между другото все повече се замислям за градината и чета повече в темата за озеленяването. Без дъх останах като видях какво си правила Heart Eyes Скоро ще пропиша там макар че сигурно ще съм смешна в началото Crazy

# 152
  • густо майна Филибето
О, нищо смешно няма Hug То и аз не знам кой знае колко, каквото прочетох в интернет и какъвто опит придобих за година и половина - това е  Simple Smile
Обаче много ме е яд, че моят мъж разчита много на меренето си в крачки. Имах някаква идея за разположението на къщата още преди да садим, казах метрите, той покрачи, покрачи и насади дърветата. Сега му се разминава най-важната мярка с 2м  Confused Тъкмо да има над какво да си блъскам главата Laughing

# 153
Не,разбира се...Имаме и технически ръководител,който УЖ трябва "следи" нещата/когато пристига материал.../ ,но все едно го няма  Tired И това е.Нямаме никакви договори с никой  Peace
Задължително ли е да има технически ръководител? А строителен надзор? По нормативен документ има предвид.

# 154
先生, задължително е Peace
Liubozntelna, ще измислите решение,здраве да е.И ние сега се ядосваме за една тръба, но все ще се намери решение. Снощи попаднах на една невероятна къща за продаване. И цената е невероятно,но да оплакнем око Laughing

http://www.imot.bg/pcgi/main.cgi
страхотен интериор Heart Eyes

# 155
Не,разбира се...Имаме и технически ръководител,който УЖ трябва "следи" нещата/когато пристига материал.../ ,но все едно го няма  Tired И това е.Нямаме никакви договори с никой  Peace
Задължително ли е да има технически ръководител? А строителен надзор? По нормативен документ има предвид.

Ами да,трябва да има точно такова длъжностно лице,които да води документите.Това е човекът,който ще ви извади Акт 14  Peace

В момента за територията на Пловдив такъв човек/технически ръководител/ може да се намери за около 500 лв за целия обект. На него се плаща на квадрат,независимо колко дълго продължава строенето.Ние плащаме 4 лв на квадрат на него.Но това е много.Има и за по 2 лв на квадрат  Peace

Този човек,може да работи на няколко обекта едновременно.Неговото всекидневно присъствие не е задължително.Той движи нормативните документи и накрая озаконява обекта  Peace /прави разни разчетания,снимки,нашия уреждаше и материали,спести ни доста пари като цяло/.

# 156
galana_s , я кажи коя по-точно, че се отваря заглавната страница  newsm78

loritar, може ли ако искаш разбира се да пуснеш и разпределение на къщичката ви  Praynig ...че много ме заинтригува, защото и нашия парцел е нестандартен и девойката-арх. все нещо не й се получава в пространството  Thinking

# 157
  • София/Варна
先生 технически задължително. Надзор обаче не трябва.

# 158
# 159
galana_s , я кажи коя по-точно, че се отваря заглавната страница  newsm78

loritar, може ли ако искаш разбира се да пуснеш и разпределение на къщичката ви  Praynig ...че много ме заинтригува, защото и нашия парцел е нестандартен и девойката-арх. все нещо не й се получава в пространството  Thinking
С удоволсвие бих пуснала,но всичко е на хартия.Много съм доволна от архитектите,направиха я точно както искахме.В началото като купихме мястото си мислих,че там няма да се получи нищо хубаво.

# 160
elfi4ka, тези 500 лв. на месец ли ги плащате?

# 161
elfi4ka, тези 500 лв. на месец ли ги плащате?

Оо,не....за целия строеж /ние обаче плащаме двойно,защото тогава не бяхме наясно с цените  ,но в момента в тази криза,може да се намери и за 2 лв на квадрат както казах по-рано в темата.Нашият ръководител ни взима по 4 лв на квадрат .Тоест 4*300кв.=1200 ,но допълнително взима и за фундамента,което си е допълнителен труд /там е най-сложно/.
  Но сега точно мъжът ми казва,че ни взимал ужасно много.И в момента даже се правели уговорки за обект,а не за квадрат.И средно цената вървала около 500 лв за обект.Защото на практика ръководителят може да върти няколко обекта едновременно.Така че в момента всичко е взъможно въпрос на договорка  Peace

# 162
Благодаря за отговора.

Искам да попитам какво означават понятията:
Кинт 0, 6
Кота корниз 7 м
Плътност на застрояване 25%
СМФ2

# 163
  • София
Кинт - отношение на разгърната застроена площ на сградата към площта на имота.
Кота корниз - грубо казано е височина на сградата до стрехата.
Плътност на застрояване - отношение на застроената площ на партера (стъпването на сградата на терена) към площта на имота.
СМФ2 - смесена многофункционална зона предимно за околоградския район (по ОУП) - разрешената обща ЖИЛИЩНА площ е не повече от 20% от разгъната площ на сградата.

Пример: имот с площ 1000 кв.м. и параметри  - Кинт=1.2; Плътност - 40%; К.корниз - 7.5м; Зона по ОУП - Смф2.
ЗП = 1000 х 40% = 400 кв.м застроена площ на партера
РЗП = 1000 х 1.2 = 1200 кв.м. разгъната застроена площ
СМФ2 - макс. 20% х 1200 = макс. 240 кв.м. може да са жилищните площи
К.корниз - 2 етажа + подпокривно с надзид около 1.5 м.

# 164

http://www.imot.bg/pcgi/main.cgi
страхотен интериор Heart Eyes
[/quote]

Не виждам къщата Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт