Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-15

• 72 875
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Аа, извинявай. От толкова четено бях останала с впечатление, че вече си имаш Blush Честито! Може ли да видим планчетата?

Люб, не, не си се заблудила, имам си.
Но реших да сторя една за гости.
Кат' ми идват приятели от далечни страни и чужди градове и села, да ги приютявам.
Да не бързат да си ходят на най-хубавото, да си изкараме и нощите, и утрините заедно Wink
А планчето не е нещо особено - два ката, втория под покрива, да не стърчи много. Долу холче, тразпезария с кухня, килерче и тоалетна. Вътрешна стълба - горе три спалнички, едната с тераска, баня. По на 50-60 квадрата етажа. Двускатен покрив, изби няма. Много опростено, семпло и лесно за строителство и поддръжка.
Немците имат една реклама- Квадратиш, практиш, гут Joy

# 541
здрасти Simple Smile
Виждам, че си от Горна. Около Ловната хижа ли купихте парцел? Районът влиза в регулация 2012г. .
Не ,мястото е много по-"централно", на "Бабенец" .И за тук се говори че влиза в регулация от 2011, но за да стане това трябва да се изгради канализация ,инфраструктура и т.н. а на общината и е само до вилните зони  Rolling Eyes.Та се говори упорито че и след 20 г.няма да е в регулация  Confused въпреки плана.
Твоята информация от къде е ,надявам се аз да греша  Mr. Green
Абе, уж и от общината ми потвърдиха ( специално за Ловната хижа, де. Не знам как стоят нещата за Бабенец.), но и парцела, който ще купуваме се води към Арбанаси. Късмет със строежа  Hug

# 542
  • Банкя
...
Прияде ми се шоколад от тази реплика. Mr. Green Утре ще си потърся от техния черен, май и той е постен. Wink

Мисля да използвам момента, за да се запиша в темичката, която чета отдавна, даже миналото лято прочетох всичките теми от първа насам. #Crazy
На път съм да реализирам тази си мечта, да живея и отглеждам детето(децата) си в къща. Не смеех да се запиша поне докато не се сдобия с парцел. Е това вече е факт, макар че става въпрос за 1/2 идеална част, каквито плюсове и минуси(май главно второто) да носи тази подробност. Thinking

Има да уреждам някои договорки и съгласия със съсобственика преди да изляза на една линия със стартиращите строителството в изцяло техен имот. Само се надявам да нямам проблеми. Praynig

Иначе плановете се, след уреждане на горе описаните съсобственически отношения, тази година груб строеж, пък от догодина да довършваме лека полека. Както се казва, хем къщата да послегне, хем да се увеличат финансите. Grinning
(Така практикуваха/практикуват и други дами тук в темата).

Успех на всички строителки/строители! Peace

# 543
...
Прияде ми се шоколад от тази реплика. Mr. Green Утре ще си потърся от техния черен, май и той е постен. Wink

...тази година груб строеж, пък от догодина да довършваме лека полека. Както се казва, хем къщата да послегне, хем да се увеличат финансите. Grinning

Това е много важен момент, който не се спазва в съвременното строитество. Освен слягането, има и период да излезе влагата от мокрите процеси. Хубаво е да мине едно лято след тях и тогава да се прави външна изолация и подпокривна, както и боядисване и подови настилки. Иначе си мъчим организма от конденз, влага и вредни химикали.

# 544
По принцип трябва да се чакат 3 години, но май никой няма нерви за толкова Peace

Акси уредихте ли си чрез някакъв договор отношенията със съсобственика?

Последна редакция: сб, 27 мар 2010, 09:27 от galana_s

# 545
  • Банкя
galana_s В момента има доброволна спогодба между предишния собственик и съсобственика. Тя ще се промени малко, тоест ще се добавят още няколко условия (предложени от съсобственика), които не са проблем за мен и евентуално другата седмица (или след Великден) ще я подпишем. Peace

# 546
Провелете всичко при юрист преди да подписвате Peace

# 547
  • Банкя
Разбира се, юрист ще я изготви, даже и адвокатът на съсобственика ще я провери... Rolling Eyes
След малко имам среща с юристката, която ще я направи. Wink Hug

# 548
  • В Бургас,край морето!!!
Здравейте на всички  bouquet.За първи път зачитам темата и виждам,че ние не сме единствените,които брокерите мамят.От миналата година продаваме апартамент в центъра на Бургас,до стария Университет.Наскоро преглеждах обявите и видях,че цената му вместо 75000 е 83000-86000 Shocked
Какво правите вие в тези случей.Мисля сама да си пусна обява,какво ще ме посъветвате.Какво ли ще си помислят(или си мислят)хорат когато виждат разликите в цената.Честно казано,аз няма да се обадя.Благодаря за вниманието.Пожелавам успех на всички   bouquet
                                                                                                                   Поздрави:Ирка  bouquet

# 549
Zdraveite!
    Interesen mi stana debata za kamennata oblicovka.Smeq da tvardq 4e moga da sym mnogo polezen.Jena mi razreshi da pisha ot neiniq akaunt Simple Smile.S dve dumi-trqbvashe dosta vreme na bylgarina da osyznae,4e oblicovkata ot kamyk e edna ot nai-trainite.Nezavisimo vunshna ili vatreshna.Vse pove4e kamakat navliza v nashiq interior.Ako ne se luja GALANA_S se interesuvashe ot kamenna oblicovka i ceni.Ako vse oshte i predsavlqva na neq interes ili na nqkoj drug neka mi pishe.Ili da mi se obadi 0888022200 Simple Smile .Syshto taka nqkoi tuk kaza 4e kamaka piel voda...Nqma neshto,koeto da e izlojeno na vlaga i da ne poema.No v konteksta-firma zanimavashta se s kamak go kupuva,skladira na edna ploshtadka zaliva go s voda i go uviva s ogromni nailoni,za da pridobie systaren vid samiq kamak.Sled koeto go izvozva do obekt v 4ujbina.A kamaka pri jelanie se 4isti lesno-na edin izpulnen obekt na 2-3 godini go izduhvat s mashini pod nalqgane i toi stava kato nov.Vinagi shte se stroi-vaprosa e da namerish kachestvo na nai-dobra cena.
  Skoro shte kacha snimki na izpylneni obekti i produkti ot men nqkade...ako vi e interesno shte pusna link.

# 550
Здравейте и от мен, поредния нов ентусиаст!  Simple Smile
Ако си спомняте, писах миналата година - имахме една мечта да живеем в едно определено селце - Балша, дето ни легна отдавна на сърце с близкото разположение до София, хубавата си природа, кацнало в южния склон на Стара планина. И разбрахме за евентуален екологичен проблем - концесия за нова кариера, която ако се реализира би се възобновил свлачищния процес, стопиран преди години със засаждане на много дървета.
Бяхме на път да се откажем от мечтата си, но се свързахме със сдружение "Екология Балша", видяхме че се борят за селото по всякакъв начин, хванахме и ние едни подписки против концесията, изтеглихме кредит и ..... си купихме имот там - един декар двор с чудесна гледка и една къща - калпаво строена, която ще ремонтираме и укрепваме тепърва. Много сме щастливи от сбъдването на мечтата ни!
Пожелавам успех на всички, които търсят парцели и строят къщи! Темата е много полезна. Благодаря ви! 

# 551
  • Банкя
Здравейте на всички  bouquet.За първи път зачитам темата и виждам,че ние не сме единствените,които брокерите мамят.От миналата година продаваме апартамент в центъра на Бургас,до стария Университет.Наскоро преглеждах обявите и видях,че цената му вместо 75000 е 83000-86000 Shocked
Какво правите вие в тези случей.Мисля сама да си пусна обява,какво ще ме посъветвате.Какво ли ще си помислят(или си мислят)хорат когато виждат разликите в цената.Честно казано,аз няма да се обадя.Благодаря за вниманието.Пожелавам успех на всички   bouquet
                                                                                                                   Поздрави:Ирка  bouquet
За да продадеш апартамент, не винаги е нужна агенция, но е удобство, ако 2-3те % не те притесняват. Wink
На теб не ти пречи да си пуснеш обявата сама в нета или по бургаските вестници. Веднага сама ще може да прецениш, дали има интерес към твоя апартамент, а дори и да се ориентираш, дали цената, която искаш, е постижима за момента. Ще трябва да си отделиш обаче и време да организираш огледи.
Като се намери конкретен клиент, се консултирай с адвокат за оформяне на документацията по покупко-продажбата. Peace

ПС: Аз лично бих се обадила както на агенция, така и на частно лице, ако това е търсеният от мен имот на устройващата ме цена.

# 552
  • Варна
Здравейте!
И аз отдавна не съм писала, но е е нямало какво. Почнах да чета от първа тема и да клацифицирам информацията. Но "изплезих езика" на трета тема.

Сега пиша, защото днес се срещнахме с архитектата ни. Искам да публикувам тук цените, които ни даде, за да служат за ориентир, а моля вие да ме ориентирате дали са високи или не. Става въпрос за територията на Варна като строежът на къщата ни ще е в близко село.
Ето я офертата, като поемат ангажимент да свършат за два месеца /на мен не ми се вярва, но ние не бързаме, ама те не знаят  Mr. Green/
Част Архитектурна, Конструктивна, Вътрешни Ел. инсталации, Вътрешни ВиК, Техн. контрол част конструкции - 15,40 лв./кв.м РЗП
/тук казват, че ни правят отстъпка, защото проектанта ни е приятел/
-Геоложки доклад
- Озеленяване и благоустрояване ? /ако го искат от Общината/ - 250 лв.
- Проект за безопасност и здраве - това било нещо ново /според мен си е чисто фотокопие, ама.../
- Геодезия и тахиметрична снимка, вертикална планировка и трасировъчен план - 600 лв.
Общо за четирите тирета: 1500 лв.

Моля да насочите, ако има  и нещо допълнително, което трябва да се направи като документация за строеж 5-та категория /селска къща/.

# 553
Емили  Shocked -  аз преди 2 г. в дълбоката провинция за РЗП 177 платих 3500лв. Колко РЗП ще е вашата къща та плановете Ви са 1500лв.???

# 554
Emmilly тази цена ми се струва нереално ниска. Кой ще ти прави проекта? Няма да пиша ние колко платихме  Laughing ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт