Как казвате на обелките на слънчогледа?

• 22 581
  • 272
  •   1
Отговори
# 255
ами сутляш за тези които незнаят е чуждица и не е тъпа дума .който иска да си вика мляко с ориз ,но това дори не е български десерт така невихдам какво спорите .

# 256
ами сутляш за тези които незнаят е чуждица и не е тъпа дума .който иска да си вика мляко с ориз ,но това дори не е български десерт така невихдам какво спорите .

НЕ споря,просто казвам,че МИ звучи нечистоплътно  Rolling Eyes "Сутляш" е турска чуждица и не виждам ,защо трябва да се използва,при положение,че може да се каже просто "мляко с ориз" на български език.

Все едно англичаните да казват "сарма" на сармите.Те просто си казват "ориз завит в зелев лист".Въпреки,че е ужасно дълго не им е минало дори през ума да използват думата "сарма"  Crazy /която май пак е турска  newsm78 /

# 257
То на тоя принцип - гювеч, мусака ,изобщо манджа..../ и много други гозби
Да не би да са български?

# 258
шлюпки Peace
а за сютляш и аз съм чувала
и се чудя на тези от,който съм го
чувала как  могат да използват
тази просташка дума,супер тъпа
явно ги мързи да изговорят дъъъъъългите
две думички мляко с ориз и за това Joy

И това го казва човек използващ думата ШЛЮПКИ  newsm62

А по темата - казвам люспи!!!

# 259
# 260

Най- пък малко обелките на семките са люспи. Люспа е съвсем различно нещо  Peace

# 261
  • До морето...
Шлюпки им казвам.Какво е тва люспа ??? Има ли нещо общо люспата с ядката ? Crazy

# 262
Шлюпки им казвам.Какво е тва люспа ??? Има ли нещо общо люспата с ядката ? Crazy

Самата семка е обвита в тънка люспа, но черната обвивка изобщо не е люспа  Peace

# 263
  • До морето...
Тва го знам,ама нали се говори за най-горния пласт ?Тоест шлюпката. Simple Smile

# 264
  • До морето...
Да кажа последно,че всеки си е свикнал по даден начин да казва на дадено нещо. Извинявам се за спама  Hug

# 265
-Люспи
А, за тези, които не им харесват думи като кусам и сутляш, съжалявам-това са думите в българския език.

# 266
# 267
Аз никога не бях чувала за думите шлюпки и всичките й производни Shocked
Иначе, аз ги наричам обелки или люспи....сякаш по-често обелки.

# 268
# 269
Хайде, има потенциал тази тема, има хора, които ще не са се изказали, а ще ми е любопитно как точно им казват на тези обелки! Не е редно да се мъдри темата някъде по втора страница!

Общи условия

Активация на акаунт