Как казвате на обелките на слънчогледа?

• 22 586
  • 272
  •   1
Отговори
# 240
слънчоглед
шлюпки
чопля
тиквени семки-шлюпки от тиквени семки Mr. Green

най- ми е гадно думата кусам да я чуя- кусни си,куса ли си? ужас ще се побъркам като я чуя

Сутляш на кое викате вие? Mr. Green

# 241
Мляко с ориз.

# 242
Надявам се, че се начоплихте тук.

Ей , още не са !

Много важна и смислена темичка !  Grinning

# 243
Охх,незнам,но аз им викам "шушльопи"...и мъжът ми каза,че била ужасно "селско" и диалектно  Embarassed  А той пък е за "шлюпки"  Laughing
И в крайна  сметка решихме да не им викаме никак  или поне "обелки"  Laughing

Е не се карайте с мъжа ти, на мен и двете ми звучат ужасно селско и диалектно. Аз им казвам люспи.

# 244

Сутляш на кое викате вие? Mr. Green

Тук в Пловдив викат сутляш на млякото с ориза/чух го преди няколко години.Много ми е "селско"/да не обидя някой  Blush /  .Аз си му казвам мляко с ориз  Laughing

# 245
шлюпки, шушлоп .... все боклук.... но му казваме люспи.

# 246
ние им  викаме черупки / от Димитровград съм родом/,но като бях студентка двама колеги се караха точно по тази тема.Единия е от габрово и твърдеше,че се казват шушлюпини,а другият от Велико търново твърдеше,че се казват шушулюпки.Много се смях тогава,май не е имало защо,като гледам колко от вас ги знаят тези наименования Thinking

# 247
Да не си на безказеинова диета?

# 248
  • Варна
шлюпки Peace
А, с това се запознавам сега, идея нямах за тази дума - "шушльопи"

# 249
шлюпки Peace
а за сютляш и аз съм чувала
и се чудя на тези от,който съм го
чувала как  могат да използват
тази просташка дума,супер тъпа
явно ги мързи да изговорят дъъъъъългите
две думички мляко с ориз и за това Joy

# 250
По какво преценяваш една дума дали е простешка, тъпа, или умна, интелигентна и остра?

# 251
  • България
Люспи Peace

# 252
  • на село
Шлюпки.  Grinning

# 253
По какво преценяваш една дума дали е простешка, тъпа, или умна, интелигентна и остра?
                             И какво мислиш за 'скендер'?

# 254
казвам им шлюпки и много се дразна от поведението на майките седнали на пейките и ядат семки като си хвърлят тези шлюпки на земята и после децата им се ринат в тази кочина.Толкова е грозно. Абеееее вземете си някакво пликче или каквото и да е и си ги събирайте вътре и после в кофата .Не мога да го разбера иначе с голямо самочувствие коя е с по -скъпа количка и с=дрехи ама култура немаааааааа.

Общи условия

Активация на акаунт