Къде бихте се завърнали и къде - никога?

• 26 132
  • 378
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Little wingels, колко различни сме хората. голяма част от Франция съм обиколила, в Париж съм била 3 пъти, но няма град там, който да мога да сравня с Барселона - слънчевата, модерна, красива, приветлива, внушителна, вкусна Барселона, град, който диша 24 часа, кипи живот и същевременно се чувстваш като у дома Heart Eyes

само там и в Италия съм се чувствала толкова свободна и щастлива Peace

# 286
Aurora, така е, различни сме.

Но при мен се получи така, че пътувах от Франция до Барселона с влак и нямаше как да не ги сравнявам директно. След Франция Испания ми се видя като по-малкото й по-бедно братче. Laughing

Франция ми е на сърцето и засега е фаворит. Heart Eyes

Италия харесвам също, макар че съм обиколила само северната й част. Генуа ми допадна най-много.

# 287
Aurora - едно към едно е и моето мнение, но не исках да го пиша, за да не настане спор в стила "кой е по-по-най"  Wink
Париж ми харесва ( особено пролетно време ), но Барселона ми е абсолютен фаворит!Атмосферата и зеленината по Ла Рамбла за нищо на света не мога да сравня с никоя парижка улица Sunglasses да не говорим за архитектурата
Дори Лондон някак ми допада повече от Париж Thinking

# 288
Какви спорове, момичета Wink, естествено е да се различаваме във възприятията си на местата, където сме били Simple Smile
И понеже сравнявате донякъде Париж с Барселона, аз сигурно съм първата, на която и двете места й харесаха по съвсем различен начин и нито един от двата града не ми е фаворит Wink В Париж се чувствах по-уютно и меланхолично донякъде, в Барселона - по-жизнена и свободна...

Обаче лошото е, че след последното ми пътуване си отбелязвам като място, където не бих се върнала Мадрид. Този град ме разочарова, през цялото време имах особеното усещане, че това не може да е Испания, с тази пищна и класическа архитектура и известната студенина, която изпитвах, ми приличаше малко на Виена. Поне пречупен през призмата на собствените ми емоции. Определено не бих се върнала там, не ме плени изобщо.

# 289
  • София
Обаче лошото е, че след последното ми пътуване си отбелязвам като място, където не бих се върнала Мадрид. Този град ме разочарова, през цялото време имах особеното усещане, че това не може да е Испания, с тази пищна и класическа архитектура и известната студенина, която изпитвах, ми приличаше малко на Виена. Поне пречупен през призмата на собствените ми емоции. Определено не бих се върнала там, не ме плени изобщо.[/color]

не можеш да си представиш колко съвпада усещането ми за Мадрид с твоето, Шехина.
дори навремето имаше една тема за Мадрид в този форум, където не се изказах особено добре относно този град и последваха полемики. и заради това я обичам Барселона, защото е всичко, което Мадрид не е. и двата града от векове си съперничат.

Asinka, не очаквах, че и ти си поразена от Барселона, особено като имам предвид колко мнооого впечатления от различни краища на света имаш. радвам се Hug

Париж харесах само първия път (но това беше едно от първите ми излизания в т.нар. Западна Европа, а и бе свързано с концерт на любимата ми група), следващите две ходения там ми се видя много неприветливо. не харесвам французите, не харесвам ресторантите им, в които се блъскаш на тези малки масички и нямаш никакво уединение. може би основното неприятно усещане е точно от езика и хората, не знам.

но Италия...всички, които имат щастието да живеят в тази великолепна страна, царството на кулинарията, пищността за окото и шопинг манията са благословени. обожавам Италия, обожавам езика, културата, историята, кухнята, всичко...надявам се още много да имам поводи да отивам и да се завръщам там, миналият Декември се влюбих в Рим, сега през Септември оставих сърцето си в Тоскана, другия месец пак там и така...

# 290
  • София

но Италия...всички, които имат щастието да живеят в тази великолепна страна, царството на кулинарията, пищността за окото и шопинг манията са благословени. обожавам Италия, обожавам езика, културата, историята, кухнята, всичко...надявам се още много да имам поводи да отивам и да се завръщам там......

Това все едно аз съм го писала. В Рим се влюбих преди 6 години, това лято открих Венеция. Междувременно - Милано, Торино, Парма..... В тази страна се чувствам жива, там усещам истинското си аз  Heart Eyes

# 291
Какви спорове, момичета Wink, естествено е да се различаваме във възприятията си на местата, където сме били Simple Smile
И понеже сравнявате донякъде Париж с Барселона, аз сигурно съм първата, на която и двете места й харесаха по съвсем различен начин и нито един от двата града не ми е фаворит Wink В Париж се чувствах по-уютно и меланхолично донякъде, в Барселона - по-жизнена и свободна...

Обаче лошото е, че след последното ми пътуване си отбелязвам като място, където не бих се върнала Мадрид. Този град ме разочарова, през цялото време имах особеното усещане, че това не може да е Испания, с тази пищна и класическа архитектура и известната студенина, която изпитвах, ми приличаше малко на Виена. Поне пречупен през призмата на собствените ми емоции. Определено не бих се върнала там, не ме плени изобщо.

Първият път Мадрид често разочароваа , защото се впускаш по туристичесkите маршрути , а Мадрид има типична имперска архитектура. Точно Виена е градът чиято архитектура е най-близка до тази на испанската столица.
Дотук обаче приликите свършват.
Мадрид е невероятно жизнен град и "стъргалото" уличките около Пласа "Санта Ана"  нямат аналог в Европа !
Харесвам много Барселона , но определено тълпите и заведенията вечер в Мадрид не остстъпват по нищо.
Най-хубаво е пролет когато всичко е зелено и парковете са прекрасни.

Най ми е на сърце Италия  , после Испания и трета е Франция.
Харесвам французите  , а Ривиерата е божествена и няма нужда човек да бие път до другия край на света търсейки райски кътчета.

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 23:43 от mallkata

# 292
Aurora, аз помня твоите впечатления от Мадрид и, честно казано, когато се озовах там, много добре те разбрах Simple Smile Всичко е въпрос на лични усещания, а не на обективни оценки, струва ми се. Не виждам някъде в коментара си по-горе да пиша, че на Мадрид му липсва виталност, че не са прелестни парковете му и пр. Написала съм единствено, че на мен лично ми беше студено и неуютно в тази иначе красива испанска столица Simple Smile и т.н. мадриленос не ме плениха така, както каталунците - последните ми се сториха много по-нормални, възпитани и търпеливи, независимо от постоянните орди туристи.
Но както писах и по-горе - за мен лично смисълът на тази тема не е в това взаимно да се убеждаваме колко малко знаем и сме видели от даден град, а да споделим това, което сме почувствали на дадено място и с какво то ни е спечелило. Защото аз все пак имам някакви познания за Мадрид, най-чинно си бях прочела пътеводителя и не само, както го направих и преди пътуването до Виена, но ефектът беше никакъв - съжалявам, това не са моите градове. Това си е като влюбване - дори обективно да оценяваме някой като красив, умен, привлекателен и да го познаваме, не винаги се случва магията Wink Примерно Италия ме е спечелила завинаги - за всяко кътче в Италия съм способна да тръгна веднага и без да се замисля. Магия, любов, такива неща Simple Smile

# 293
  • да има едно лесно - на мотора
но Италия...всички, които имат щастието да живеят в тази великолепна страна, царството на кулинарията, пищността за окото и шопинг манията са благословени. обожавам Италия, обожавам езика, културата, историята, кухнята, всичко...надявам се още много да имам поводи да отивам и да се завръщам там, миналият Декември се влюбих в Рим, сега през Септември оставих сърцето си в Тоскана, другия месец пак там и така...
Peace
 Сега подготвяме маршрута за 2011 пак в Италия - езерата . само да сме здрави , колкото пъти имам възможност , толкова пъти ще се връщам в Италия .

# 294
За мен Париж е мит. Град, който лежи на стара слава и на филми.

От 10 години работя с французи. Имам приятели живеещи там. Ходя всяка година веднъж или два пъти за по седмица. Този град си струва да го видиш веднъж (разбира се с достатъчно време да разгледаш всичко защото има много за разглеждане), но да живееш там или да искаш постоянно да ходиш там, за мен не става.

Причини набързо:
- Много мръсен град, ама много - разбира се не в центъра и добрите квартали, говоря за целия останал град.
- ресторантите - както каза някой по рано, толкова неудобни, неуютни малки маси. Сядаш и рамото ти опира в човек, който е на съседната маса Simple Smile голямо уединение.
- храната - ужасно по различна от нашите вкусове. Разбира се на някой, може да му харесва, но на мен не.
- много скъпо - не само по ресторанти, а в нормалните магазини. И на средностатистическите французи им е скъпо.
- квартири/апартаменти/хотели - ужасно малки помещения с много високи цени. Приятелката ми плаща 800 евро за 40 квадрата и се радва на това.
и тн тн тн, нямам време повече да пиша , но има още много неща.

Не е лош град, но за мен е град за бизнес, както може би повечето столици и големи градове. Да живея със семейството и децата си там - не. След като видиш всичко един или два пъти омръзва и започваш да виждаш лошите страни.

Последно бях края на Октомври точно около стачките  #2gunfire

Със сигурност ходя по задължение и без удоволствие там, а има други градове, за които ще пиша допълнително, в който ходя с желание.

bouquet

П.С. разбира се, че всеки си има мнение, аз просто изказвам моето, не искам да обидя някой.

# 295
  • София
- храната - ужасно по различна от нашите вкусове. Разбира се на някой, може да му харесва, но на мен не.

Опитай кухнята в Япония или Китай и пак ще си говорим за различни от нашите вкусове.  Mr. Green
Всичко друго от Париж да изчезне (красивите сгради, Сена, разходките, галериите) само храната да остане пак би ми било любимо място.
Всъщност, ако съм честна, храната е това, което най-много ме очарова в този град.

Естествено, както навсякъде в Европа, е добре да се посещава пролет и есен, а не юли-август, когато е пълно с туристи и ужасно неприятно.

# 296
Това и аз си го помислих за хрната, ако сравняваме с Китай, Тайланд...  Simple Smile  Не съм била в Париж, нито Франция, но не вярвам много да ме изненада храната там. Нито сирената им са ми екзотични, нито зеленчуците или пък сосовете  Thinking

# 297
Разбира се, че има хора, на които им харесва. Аз споделих моите причини да не ми харесва.

Не говорим за сирена и зеленчуци, а за сварен кокал на който му се яде костния мозък например (не запомних името на този деликатес) и мн подобни.

# 298
Разбира се, че има хора, на които им харесва. Аз споделих моите причини да не ми харесва.

Не говорим за сирена и зеленчуци, а за сварен кокал на който му се яде костния мозък например (не запомних името на този деликатес) и мн подобни.

Ох, сетих се за експериментите с храна на мъжа ми в Париж  Joy! Незнам защо беше решил, че ще е много вълнуващо да си поръчва неща, които не знае какви са. Имаше много сполучливи попадения, но един ден си поръча стек тартар. Сервитьорът няколко пъти го попита сигурен ли е, че иска това и знае ли какво е, както и да е - поръча си той от този стек, а аз нещо друго и излезнахме отвън да пушим. Дойде сервитьорът и ни каза, че яденето е сервирано, влизаме вътре и на неговот място на масата се мъдри  hahaha товаЩях да умра от смях, най-вече защото когато ни извика сервитьорът мъжът ми ме накара да си изгасим цигарите, защото щяло да ни изстине яденето  Joy Joy Joy! Честно казано не можех да повярвам, че французите ядат сурова кайма и все си мислех, че тези от ресторанта са пропуснали да я сготвят! Когато се прибрахме у дома прочетох в интернет, че това ястие било типично за Франция, Белгия и т.н

# 299
Дааа, трябва да ти кажа, че стека тартар дори не го броя към най-странните неща, които ми се е случвало да ям ( в някой случай само поръчвам) там.

Но все пак, както казах има хора, на които им харесва, например приятели, с които сме били опитват от всичко и им харесва. Аз не мога.

Общи условия

Активация на акаунт