ОСМОКЛАСНИЦИТЕ - учим думички и песни, осми клас е вече лесен

• 43 140
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,

извинявам се, че нахлувам така в темата ви неканена, но имам едно питане, което смятам, че тук има кой да отговори. Та интересува ме ако тук има такива ученици - 8 клас, които изучават немски език като основен, т.е. в такава паралелка с немски език, то по кои учебници се учи и дали тези учебници ги има по книжарниците или са поръчани от някъде специално. Благодаря!

# 91
Учебниците са одобрени от МОНМ и са:
1. „Lagune” в три части + Тетрадка „Lagune” в три части; Автори: Хартмут Ауфдерщрасе и колектив 2009 Хубер Ферлаг ГмбХ & Ко Кг, представлявано от
ИК „Анубис” ООД и „Оксфорд център” ЕООД
2. „Prima” в пет части + Работна тетрадка „Prima” в четири части + работна тетрадка „Prima Übungsbuch” в две части; Автори: Фридерике Джин и колектив 2009 “Просвета-София”АД
3. „Direkt” в две части + Учебна тетрадка „Direkt” в две части на Джорджио Мота и Беата Чвиковска 2009 „ЛекторКлет”, представлявано от „ПОНС България” ЕООД
Моят син учи по последния и скромното ми мнение е, че изборът не е добър. Нямам поглед върху другите две системи.
Учебниците са налични и се намират на всички места, на които се продават учебници и помагала. Груповото им поръчване и купуване от издателствата се прави с цел отстъпка.

# 92
  bouquet Здравейте! Ще се намърдам и тук !
Дано не ми се скарате.... Mr. Green
Аз съм от майките на СЕДМОКЛАСНИК, Но ми се иска и вас да ви следя!

# 93
... Здравейте! Ще се намърдам и тук !
Аз съм от майките на СЕДМОКЛАСНИК, Но ми се иска и вас да ви следя!

Добре дошла на адашката по ник. Grinning

Ние тук сме много услужливи, реагираме на момента и съвети даваме всякакви.
А и минахме през това, което ви предстои...

# 94
  • София
Благодаря на всички за отговорите и съветите.
В интерес на истината синът ми обича математиката. В крайна сметка СМГ беше първо и единствено желание по време на кандидатгимназиалната кампания. И така семейният съвет воглаве с дЕтето реши:
Синковецът да се въоръжи с търпение и да посещава школата известно време, после - нов семеен съвет.

# 95
  • България

.... и съвети даваме всякакви.

Искат, не искат ние съветваме, но купона върви  smile3532

Здравейте дами! Не съм писала отдавна, а ми се щеше Simple Smile, та използвах част от поста на ana_ да нахлуя.
 При нас няма нищо особено. Девойката направи един тест за 3-ка и това й подейства чудесно. Седна си на задника да учи здраво и нещата се подобриха. Записала се е на всички извънкласни дейности, на които е успяла: драма, мюзикъл, танци, балета, който е вече 10та година, а сега се опитва да вмести спорт и китара Shocked Shocked! Аз гледам от страни и недоумявам.
 Моят основен проблем е, че почти няма време да си говорим, а аз държа на това...  newsm45. Събота и неделя не ми стигат...
 .... Но както всички знаем, не трябва да се притесняваме. Положението ще се влошава...  Joy Joy Joy

# 96
heterata, благодаря много! Беше ми изключително полезна!   bouquet

# 97
  • София
Ей здравейте,

и аз за математиката. Винаги съм била по-хуманитарна - литература, история и т.н. Математиката - класически случай, не харесвах учителя и не я учех. Нооо живота - този хитрец всичко връща. След година две седнах и я научих - от нулата. Кандидатсквах с математика и с оценка над 5 влязох във ВУЗ. И знаете ли - след изпита продължих на автопилот да решавам известно време задачи.
Та мисълта ми е че тя е наука като игра за мозъка. Всеки може да я обича. Разбира се не на всеки се отдава еднакво, но е страхотна наука. Аз продължавам да съм по близо до хуманираните науки, но не мога да не призная брилянтната аналитичност на математиката. Така че хубаво сте решили bodra - да опита още малко, ако ли пък не - отказва се от школата.
Дороти - така и не се обадих за сутрешно кафе -  Embarassed

# 98
Момичета , може и да сте писали...извинявам се за това, но как е точното название на Речника по англ на Оксфорд?

# 99
  • България
Това ни беше пуснала ana_ в предишната тема
ОXFORD Basic English
www.oup.com

# 100
Джули, ние имаме това:

Старичко е и не са много думите, но е много добро.

Моят основен проблем е, че почти няма време да си говорим, а аз държа на това...   Събота и неделя не ми стигат...
 .... Но както всички знаем, не трябва да се притесняваме. Положението ще се влошава...  Joy Joy Joy

Софи, и на мен времето да си говоря с щерката не ми стига.
През деня разговорите са предимно вечер и то докато девойката вечеря набързо. После или учи, или я чакат 270 човека Joy..толкова са и абонатите на скайпа. hahaha

Маргарита, разкажи повече! Как се справя Елена и как се чувства сега ?

# 101
  • България

Софи, и на мен времето да си говоря с щерката не ми стига.
През деня разговорите са предимно вечер и то докато девойката вечеря набързо. После или учи, или я чакат 270 човека Joy..толкова са и абонатите на скайпа. hahaha

Поне мога да съм спокойно, че се развиваме нормално! Каквото у нас, токова и у вас!!!  newsm44

# 102
Момичета , може и да сте писали...извинявам се за това, но как е точното название на Речника по англ на Оксфорд?

За мен речника е този: Oxford Advanced Learner's Dictionary.

По-богат е. Неудобството е, че е голям и не е удобен за носене в чанта, ако това се изисква от децата.

# 103
  • Sofia
Здравейте Мили Дами
 Grinning
Пак сте на тема Английски , интересно ми е В Американския колеж по каккъв учебник  са
SofiaV ще ни кажеш ли? И също така искам да ви препоръчам на издателство Понс http://www.pons.bg/?act=products&do=details&id=311едни граматики за упражнения много са добри.
Хубав ден  bouquet

# 104
  • България

Ще ви кажа, ама довечера, когато видя учебника newsm78
Просто го забравих!  Shocked
Старост - нерадост!  smile3511

Общи условия

Активация на акаунт