Коледа идва!

  • 152 801
  • 1 122
  •   1
Отговори
# 165
  • София
  • Мнения: 5 389

Ей момичета страхотни сте  Hug Ще взема аз да направя една генерална репетиция преди
коледа с тези къщички  Flutter А те колко време могат да стоят?

# 166
  • Мнения: 311
Здравейте! Прегледах на бързо цялата тема и мисля, че не видях едни сладки на ¨¨*:•. Диди .•:*¨¨  - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=346860.msg9578050#msg9578050
и снимка http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=346860.msg9576880#msg9576880

Жалко, че скоро не се е появявала. Миналата година имаше много нейни предложения - всички страхотни.

# 167
  • София
  • Мнения: 6 602
Момичета, искам да попитам - ако украся елхата с меденки, ще станат ли прекалено твърди newsm78 Иска ми се да си закача няколко от тези с бонбонките.
А медените къщички, след като си изпълнят функцията на украса, могат ли да се ядат?

За къщичката - направих я на 23 или 24 декември, не помня точно. Става за ядене, мъж ми я похапна.

Ние правихме глазурата с белтъци и пудра захар. Оцветявахме я едната година с боя за яйца, на другата се бях подготвила със сладкарски бои. Но искам да ви питам, глазурата никога не се стегна така че да не лепне като я пипнеш. Така ли се получава?

И двата вида глазура ми се стегнаха, т.е. изсъхна и стана твърда.

# 168
  • Мнения: 7 091
Гразурата без белтъци не е на български. Ако има някъде линк с превода ще съм ви благодарна, ако ми го дадете. Също си харесах и маслени бисквити с орехи на Танита, но и там няма превод за съжаление!

Танита е пуснала линк за маслените бисквити с орехи на български няколко страници по-напред: http://tanitaang.blogspot.com/2008/12/mexican-wedding-cakes.html

Глазурата също я има на български в тортената библиотека, а и Румя е обяснила:

Виж първия пост, под РЕЦЕПТИ 2009 има "Белтъчна глазура" и "Глазура без белтъци". Оцветява се със сладкарски бои. Може и за яйца, ако нямат сол.

Петя, за сладките- определено ще са по-равни отколкото тези, които сипваш с лъжица, но не остават като отрязани с нож, защото те се надуват все пак. Аз лично не съм забелязала да си личи, че са рязани.  Peace

# 169
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 472
Запис и от мен в тази вкусна тема  bouquet

# 170
  • София
  • Мнения: 2 649
Петя, за сладките- определено ще са по-равни отколкото тези, които сипваш с лъжица, но не остават като отрязани с нож, защото те се надуват все пак. Аз лично не съм забелязала да си личи, че са рязани.  Peace

много ти благодаря! Аз тези дни ще взема да спретна твоите с парченца шоколад като репетиция и ще ги режа по същия начин, за да видя как стават.

# 171
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Да се запиша за любимата ми тема,гледам от рано сте се развихрили момичета  Hug

# 172
  • София, Манастирски ливади
  • Мнения: 1 196
Здравейте! Прегледах на бързо цялата тема и мисля, че не видях едни сладки на ¨¨*:•. Диди .•:*¨¨  - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=346860.msg9578050#msg9578050
и снимка http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=346860.msg9576880#msg9576880

Жалко, че скоро не се е появявала. Миналата година имаше много нейни предложения - всички страхотни.

Вече си свалих рецептата. Мисля, че ми станаха фаворит! Ще се пробвам да ги направя  Peace

# 173
  • Мнения: 1 283
Запис и от мен в тази вкусна тема... По-късно ще пусна снимки  Peace

# 174
  • Мнения: 305
Ние правихме глазурата с белтъци и пудра захар. Но искам да ви питам, глазурата никога не се стегна така че да не лепне като я пипнеш. Така ли се получава?
И двата вида глазура ми се стегнаха, т.е. изсъхна и стана твърда.
Да не би да е от боите или бъркам начина на приготвяне. Нещо не ги намерих в тортената  newsm78

# 175
  • София
  • Мнения: 2 671
Гразурата без белтъци не е на български. Ако има някъде линк с превода ще съм ви благодарна, ако ми го дадете. Също си харесах и маслени бисквити с орехи на Танита, но и там няма превод за съжаление!
Сега я преведох, ето тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=416014.new#new
Чакам с нетърпение отзиви, аз опредлено пак ще я тренирам, пъвия път не ми се получи добре (виж синия фон на шоколадовите садки по-горе), защото нямах време дълго да разбивам, а си трябва  Peace

Тандури, благодаря за инфото, аз си представях дрго нешо за тази размяна.

Бони, колко ги чака да стегнат - поне 24 часа трябва.

# 176
  • София
  • Мнения: 387
Rumya, за каква есенция става въпрос? И още нещо да питам-откъде мога да си купя глюкоза и есенция? Ако е глупав въпроса извинете ме, но не съм срещала досега по магазините! Благодаря! От София съм.

# 177
  • София
  • Мнения: 2 649
Rumya, за каква есенция става въпрос? И още нещо да питам-откъде мога да си купя глюкоза и есенция? Ако е глупав въпроса извинете ме, но не съм срещала досега по магазините! Благодаря! От София съм.

не съм Rumya, но глюкоза има по всички диетични магазини и щандове в по-големите вериги магазини. А есенция си слагаш за вкус-ванилия, цитрус и т.н

# 178
  • София
  • Мнения: 2 671
Есенция с аромат на бадем е по оригиналната рецепта, но на мен не ми хареса и ползвах другото предложение - с аромат на цитрус. Есенциите ги има при нишестетата и др. сладкарски подправки обикновено - течната ванилия не може да не си я срещала. А глюкозата я продават на щандовете с диетични продукти обикновено, понякога при меда - загледай се или направо питай персоналав  супермаркета.

А, Петя отговорила   bouquet

# 179
  • Мнения: 104
Предлагам ви една рецепта за сладки ,които майка ми много често приготвяше когато бяхме малки.Днес ги направих,ето така изглеждат                     http://vadave.snimka.bg/cooking/coooooking.432816.15436531                                                              ГЕВРЕЧЕТА- 3 яйца,4с.л .олио,4с.л. захар ,2пакетчета амонячна сода,1/2ч.ч. смлени орехи, около половин пакет брашно/аз днес правих половин доза и за нея ми отне половин пакет/. Приготвя се смес от яйцата,захартта,орехите ,олиото.Към сместта се прибавя амонячната сода,предварително разтворена в 1кафяна чашка лимонов сок.Разбива се и се прибавя брашното.Замесеното тесто да бъде по-твърдо.Разточва се кора 3-5мм.От кората се изрязват кръгчета,а в средата се изрязва по- малко кръгче.Така получените гевречета се намазват с изстинал сироп ,приготвен от 1/2ч.ч. вода и 1/2ч.ч захар,предварително сварени.След намазването със сиропа гевречетата се обръщат надолу с намазаната страна в смес от равен брой лъжици захар и мак.Пекат се на 180градуса.Ако се оставят по дълго да се пекат стават по хрупкави и по кафяви.Аз ги пекох 25минути.                                                  

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 22:22 от velinkata

Общи условия

Активация на акаунт