Коледа идва!

  • 149 928
  • 1 122
  •   1
Отговори
# 765
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Формичка за такива кравайчета видях в английския Ибей.

Относно пекарската хартия, са отговорили момичетата по-горе, няма да се повтарям.

# 766
  • Мнения: 159
Момичета, направих списък на основните продукти за коледните сладки, които съм си набелязала. Ужасих се! 5кг брашно, 1.400кг краве масло, 2.600кг захар, 1.500кг пудра захар, 1.500кг орехи, 25 яйца. Вие някога правили ли сте си такава сметка? Това са огромни количества. Махах, махах рецепти, останаха ми най-хубавите и нищо не махам вече! да му мислим после как ще се чистим от толкова отрова.  Simple Smile
Joy Не се бях замисляла...сега съм на диета, и май- май като мине Коледа и Нова година отново ще бъда  Laughing

# 767
  • София
  • Мнения: 2 671
Още рецепти за сладки - "Сладките на деня" от Марта Сюарт: http://www.marthastewart.com/cookie-of-the-day?sDate=20091101&sView=mn

# 768
  • Мнения: 45
" Формичка за такива кравай-чета видях в английския Ибей."
Може ли линк, че не знам как се пише на английски. Wink

# 769
  • София
  • Мнения: 5 605
Момичета, направих списък на основните продукти за коледните сладки, които съм си набелязала. Ужасих се! 5кг брашно, 1.400кг краве масло, 2.600кг захар, 1.500кг пудра захар, 1.500кг орехи, 25 яйца. Вие някога правили ли сте си такава сметка? Това са огромни количества. Махах, махах рецепти, останаха ми най-хубавите и нищо не махам вече! да му мислим после как ще се чистим от толкова отрова.  Simple Smile
Joy Не се бях замисляла...сега съм на диета, и май- май като мине Коледа и Нова година отново ще бъда  Laughing
Леле и аз.  Sad А с тази тема направо пощурявам за сладко. За сега удържах фронта, въпреки че направихме толкова неща, но по Коледа надали ще издържа.

# 770
  • София
  • Мнения: 5 605
" Формичка за такива кравай-чета видях в английския Ибей."
Може ли линк, че не знам как се пише на английски. Wink
http://www.ebay.com/

# 771
  • София
  • Мнения: 2 671
Видео как се украсяват маслени сладки като Дядо Коледа: http://www.marthastewart.com/recipe/decorated-santa-cookies

# 772
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
" Формичка за такива кравай-чета видях в английския Ибей."
Може ли линк, че не знам как се пише на английски. Wink
http://www.ebay.com/

И http://www.ebay.co.uk/
Пишеш cookie cutters или christmas cookie cutters и търсиш.

# 773
  • Мнения: 305
Щолените, джинджифиловите сладки те си отлежават, ще направя и замръзя два вида сладки
Кои сладки и как ги замръзяваш? Това е много добра идея да не се натрупа много работа за последния момент.

Джемма, щолена ако го направя началото на декември добре ли е или трябва по-рано?

# 774
  • София
  • Мнения: 2 658
Щолените, джинджифиловите сладки те си отлежават, ще направя и замръзя два вида сладки
Кои сладки и как ги замръзяваш? Това е много добра идея да не се натрупа много работа за последния момент.
ами ще замръзя сладките с парченца шоколад на Tandoori, сладки Трюфел и евентуално и меките курабийки с банан и шоколад на Tannita.

Аз лично другият уикенд ще правя щолените, а по-следващия джинджифиловите сладки.


Rumya, кажи моля те, колко по-рано могат да се направят сусамените сладки?

# 775
  • Мнения: 1 313
Аз днес се отчетох с джинджифилови сладки и меденки. Меденки искам да направя още едни, дано остане време другата седмица Grinning В къщи мирише на Коледа!

За количествата продукти да ви кажа - изобщо не се стряскам, нито ги ям сама, нито за 2 дни. И предпочитам домашните сладки пред купените такива пълни с консерванти и други неясни субстанции.

# 776
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Щоленът се прави точно в началото на декември. Английският коледен кекс се прави сега- аз днес смятам да накисна плодовете и утре да го пека.

# 777
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
  • Мнения: 978
и аз днес мисля да правя меденките на Джули, но малко по-късно, когато дъщеря ми се наспи след следобедния сън, че гори от желание да помага, стискайте ми палци, за пръв път ще правя сладки за Коледа
после ще покажа какво сме сколасали

# 778
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
и аз днес мисля да правя меденките на Джули, но малко по-късно, когато дъщеря ми се наспи след следобедния сън, че гори от желание да помага, стискайте ми палци, за пръв път ще правя сладки за Коледа
после ще покажа какво сме сколасали


Най-важното е да не разточиш тънко тестото - около 0.5см и да не ги прегориш - започнат ли да покафеняват веднага изваждай - иначе гарантирано ще станат твърди! Даже може в началото да ти се сторят меки след изваждането - да не си помислиш. че не са опечени, това е нормално после леко се втвърдяват. Hug

# 779
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
  • Мнения: 978
благодаря ти, наталина, за съвета, ще ми е много полезен, дано се получат, след като изстинат ще ги украсим, четох, че няма да има проблем с яйцето нищо, че Коледа е след малко повече от месец, нали?

Общи условия

Активация на акаунт