Коледа идва!

• 153 972
  • 1 122
  •   1
Отговори
# 555
Галка, кажи моля те откъде си си купила тези хартиените кошнички за борбоните Рафаело. Аз се убих да търся и не мога да намеря, има само големи!
И аз търсих къде ли не, но не намерих. Тези съм ги запазила от купувани бонбони.

# 556
  • Пловдив
Момичета, ето тук има хартийки за бонбони, но са 2000бр. в опаковка. Но си мисля че ако има повече желаещи може да се организирате и да си поделите.

http://www.novagel.org/index.php?page=products&oid=66&cat=8&lang=bg

# 557
Ето я обещаната рецепта:

Спекулациус с плънка от марципан

Съставки:
350 гр. Брашно
2 чаени лъжички бакпулвер
щипка сол
150 гр. масло
150 гр. кафява захар
2 яйца
2 ч.л. подправки(не пише какви, предполагам традиционните коледни канела, джинджифил и т.н.)
300 гр. суров марципан
200 гр. пудра захар
4-6 супени лъжици портокалов сок
1 чаена лъжичка настъргана лимонова кора
1 жълтък
30 г. белени бадеми

Брашното, бакпулверът, солта, маслото, захарта, яйцата, подправките се замесват на гладко тесто. То се оформя на 2 топки, леко се сплесква, увива се във фолио и се оставя на студено.
Фурната се загрява предварително на 180 С. Тавата се застила с хартия за печене. Суровият марципан се натрошава с вилица. Заедно с портокаловия сок, лимоновите корички и пудрата захар се замесва на паста, която може да се маже. За гарниране белените бадеми се разполовяват.
Работната повърхност се поръсва с брашно. Тестото се разточва на две кори с размера на тавата. Първата кора се слага в тавата и марципановата паста се намазва отгоре. Втората кора се подрежда върху първата и ръбовете се завиват на вътре. Жълтъкът се разбива с две супени лъжици вода и се намазва отгоре.
Блатът се набожда многократно с вилица, бадемите се слагат на равни разстояния, леко се притискат и сладкишът се пече 40-45 минути до златисто жълто. Още топъл се нарязва на 60 правоъгълни парчета.

Източник: "Да печем с любов"

Това е, аз мисля да пробвам тази Коледа.

Хартийки за бонбони и аз имам от ХИТ Simple Smile

kostilq, това тесто става ли да се разточи и да се изрязват формички от него (много ми е пипкаво да правя топчета Blush и да сплесквам после).

# 558
  • София
Източник: "Да печем с любов"
Невероятна книга с изключително сполучливи и интересни рецепти  smile3521

# 559
  • София
Момичета, ето тук има хартийки за бонбони, но са 2000бр. в опаковка. Но си мисля че ако има повече желаещи може да се организирате и да си поделите.

Аз участвам, ама поръчка май не можем да направим, трябва да си ги купим от Илиенци. В интерес на истината и от големите не бих отказала, виждам, че има различни шарени. Crazy

# 560
  • Пловдив

Аз участвам, ама поръчка май не можем да направим, трябва да си ги купим от Илиенци. В интерес на истината и от големите не бих отказала, виждам, че има различни шарени. Crazy

Аз съм от Пловдив и за жалост няма как да се наема да купувам. Мисля, че момичетата от София сте повечко. А ако ви останат бройки пловдивчанки ще ги приемем с удоволствие. Убедена съм, че ще има поне 2-3 желаещи за хартийките.

# 561

Аз съм от Пловдив и за жалост няма как да се наема да купувам. Мисля, че момичетата от София сте повечко. А ако ви останат бройки пловдивчанки ще ги приемем с удоволствие. Убедена съм, че ще има поне 2-3 желаещи за хартийките.

Такива, хартийки има и в магазините за опаковки и прибори за еднократна употреба. Там са в по-малко количество.

# 562
Необходими са ми и от тези малките кощнички, но повече ми трябват от тез за мъфини, но по магазините не намерих...

# 563
  • София
Ако говорим по принцип ги има навсякъде, но като тръгнем да ги търсим се оказва, че ги няма. Аз живея на Красно село и съм обиколила навсякъде-магазини за хартиени прибори, фолио, чашки, чинийки и всякви други пластмаси и хартийки, магазини за едно левче, домашни потреби, супермаркети и т.н. и никъде не ги намерих.
Смехурко, ако знаеш със сигурност магазин, в който ги има кажи ми конкретно!

# 564
Ако говорим по принцип ги има навсякъде, но като тръгнем да ги търсим се оказва, че ги няма. Аз живея на Красно село и съм обиколила навсякъде-магазини за хартиени прибори, фолио, чашки, чинийки и всякви други пластмаси и хартийки, магазини за едно левче, домашни потреби, супермаркети и т.н. и никъде не ги намерих.
Смехурко, ако знаеш със сигурност магазин, в който ги има кажи ми конкретно!
В Люлин на Кооперативния от към трамвай има магазин за опаковки и там има. В Хит при приборите и нещата за готвене също има от тези най-малките.
За мъфини и аз търся, последно за София чух, че има в онзи китайски магазин на Пиротска.

# 565
  • София
Благодаря, но Люлин ми е мнооооооога далече, като се има предвид, че трява да отида с дъщеря ми!

# 566

kostilq, това тесто става ли да се разточи и да се изрязват формички от него (много ми е пипкаво да правя топчета Blush и да сплесквам после).

Да мисля, че ще можеш да го разточиш

# 567
Девойки, откога чета темата и въздишам по Вашите красоти. Heart Eyes Hug
Копнала съм си някои рецепти за сладки и около Коледа ще ги направя. Или май трябва по-рано? newsm78
Специално за опаковките за бонбони и мъфини, очаквам утре да ида до Кауфланд и ще проверя дали има.

Хайде, пишете още рецепти и качвайте снимки. Hug Така ми става коледно на душичката и нямам търпение да идва вече края на Декември. Heart Eyes

# 568
Мисля другата седмица да правя АКК, може ли да ми кажете ароматни ромове и коняци, защото не знам какво ще намеря ( ще търся и това което Джемма е дала в рецептата), а и наистина въобще не съм ориентирана кои марки стават за тази цел.

# 569
В нашето Пикадили има от малките хартиени формички. Закачени са на щанда до картофобелачките, разните там отварачки и и черпаци. Не обърнах внимание за цената, но са в малки разфасовки, утре ще ходя до дам и ще проберя бройките и цената.

Общи условия

Активация на акаунт