телевизия в детските градини- нормално ли е?

• 18 844
  • 458
  •   1
Отговори
# 210
И аз наскоро научих, че в нашата градина следобед се гледа Перла Shocked
Каза ми го една майка, която беше възмутена, но няма да се оплаче на когото и да било, а ще си ги говорим помежду си. И е така, иди че доказвай какво гледат. Аз искам да се махне телевизора изобщо, ноооо-ще е мисия невъзможна, убедена съм. И какво ми остава освен да се примиря?
Сега ми става ясно защо сте така против, очевидно доста се злоупотребява с тв - как ще гледат Перла, направо ме убивате Shocked Наваксват сигурно учителките със сериала, щото са поизпуснали някоя и друга серийка. Въпреки че съм привърженик на телевизията, темата ме накара да се замисля и говорих онзи ден с учителката - заяви, че телевизорът не е свързан с оператор (то и без, Перла пак може да се гледа) и че не пускат всеки ден, а ако го правят - за малко, сутрин или в късния следобед. Поговорихме и за Том и Джери - отговорът беше, ами какво друго да пускаме, на тях им е интересно. Аз бих им предложила дискове с Бейби Айнщайн - но първо, предполагам, че ще има родители против (за мен може да е ок, за друг - простотия) и без да го дискутирам с тях, не бих си позволила нищо да нося, второ, страх ме е, че ако децата проявят интерес, ще прекарват повече време пред тв, което е удобно за персонала да си свърши това-онова на спокойствие. Затова по-добре да се въздържа. пък и на този етап няма причина за притеснение - учителките ни са добри и много занимават децата. Миналата седмица купихме настолния театър с шест кукли и това е сега голямата им тръпка.

# 211
На последната родителска среща, госпожите буквално ни изнудиха да купим на децата малък телевизор и DVD - трябвало по програма да им пускат някакви филмчета, пък и вече всички други групи имали ...  Crossing Arms Аз съм категорично против, защото смятам, че децата са в ДГ за да общуват, а не да "зяпат" па макар и приказки, но те отдавна мърморят и явно повечето родители се умориха да отказват. Поне да беше някаква обща голяма плазма за всички групи в салона, пък те във всяка група отделно ... Много ми е съмнителна тая работа ...  Rolling Eyes
Кратко и ясно въпросът ми е: " Какво мислите копуването на телевизор и DVD за детската градина?

# 212
  • Балчи-Варна
Според мен трябва да има -там се излагат различен учебен материал също,а не само да се зяпат филмчета.В нашата градина също имаме и си има режим по 40 мин на ден гледане на филмчета,а съм виждала как им пускат занимателни игри и такива клипчета за изучаването на азбуката-да речем....трябва да има телевизор в детската градина...поне според мен   newsm78

# 213
  • София
В яслата децата имаха телевизор в салона, и за двете групи.
В градината имаха в стаята. Пускането на филмчета е улеснение за персонала, 1/2 час спокойствие.

# 214
  • Варна
Ами какво да мисля? В нашата група има и ТВ и ДВД. Доста често като прибирам малката ги заварвам да гледат филмчета.

# 215

Кратко и ясно въпросът ми е: " Какво мислите копуването на телевизор и DVD за детската градина?

Не съм съгласна.
В детската градина на дъщеря ми няма и децата  се обучават и си се забавляват много добре и без подобни "екстри".

# 216
Не съм съгласна. Децата могат да се обучават и без! Не е сложно да се онагледява материала с картинки, има и магнитни дъски  Wink и куп други пособия. Друг е въпросът, че е по-лесно да им пуснеш детското филмче и да имаш рахат поне 1 час  Crossing Arms

# 217
  • София
Не мисля, че телевизорът и детското заведения би следвало да имат допирна точка. Децата посещават ДЗ основно, за да контактуват със себеподобни, да се научат на социални техники. Телевизия могат да си гледат по къщите, самостоятелно. За това не е нужна компания.

# 218
  • София / Пловдив
Градините, в които няма телевизори и ДВД-та са по - скоро изключение...  
Нас никой не ни е питал искаме или не. Когато децата тръгнаха в първа група вече имаше и ТВ и ДВТ, закупени от родителите на предишния набор.
Миналата година се беше изгубил сигнала от кабелната телевизия и госпожата помоли за съдействие да го оправят. Аз и още две майки възроптахме само... глас в пустиня обаче. Едната ни госпожа не пропуска повторенията на "Перла"  Tired явно това е наистина някакъв хит... даже се беше обидила на дъщеря ми, която казала, че "вкъщи сапунки не се гледат и тук не искам да гледам".

# 219
.... Миналата година се беше изгубил сигнала от кабелната телевизия и госпожата помоли за съдействие да го оправят. Аз и още две майки възроптахме само... глас в пустиня обаче. Едната ни госпожа не пропуска повторенията на "Перла"  Tired явно това е наистина някакъв хит... даже се беше обидила на дъщеря ми, която казала, че "вкъщи сапунки не се гледат и тук не искам да гледам".
Е това е възмутително просто.  Shocked За какво им е кабелна в градините! Интересно кой я плаща?  Crossing Arms

# 220
  • София / Пловдив
.... Интересно кой я плаща?  Crossing Arms

Три пъти питах - не ми отговориха.
така че идея си нямам, но все си мисля, че от общите разходи не е проблем да калкулираш 20-тина лева.

# 221
.....

Абсолютно излишни. Заниманията и обученията могат да се осъществят напълно пълноценно и ефективно и без ТВ и DVD.
Практиката, която се изполва тук повсеместно е такава и реално го доказва.
Децата научават лесно с игри , книжки, картички и магнитни дъски както азбуката, така и нотите, рисуват, апликират, и т.н.
Ежедневно са навън.
Редовно ги водят на музеи и имат др. подобни програми.

Градините, в които няма телевизори и ДВД-та са по - скоро изключение...  
Нас никой не ни е питал искаме или не.

Жалко. Много жалко.
.... Миналата година се беше изгубил сигнала от кабелната телевизия и госпожата помоли за съдействие да го оправят. Аз и още две майки възроптахме само... глас в пустиня обаче. Едната ни госпожа не пропуска повторенията на "Перла"  Tired явно това е наистина някакъв хит... даже се беше обидила на дъщеря ми, която казала, че "вкъщи сапунки не се гледат и тук не искам да гледам".
Е това е възмутително просто.  Shocked За какво им е кабелна в градините! Интересно кой я плаща?  Crossing Arms

Направо не ми се коментира. Мога само да кажа, че безкрайно ми е мъчно, че ситуацията се е изкривила и деградирала до такава степен.
Имам лошото усещане, че при наличието на всевъзможни други проблеми/например липсата на места и трудното записване на градина; лошото хранене там  и други/, темата за ТВ в БГ детски градини е направо "смешна и излишна".  За съжаление.

Последна редакция: пт, 05 мар 2010, 22:22 от realist

# 222
И аз съм против. Едва ли ако има телевизор децата ще разберат, че повече от 30 минути не бива да гледат, а и учителките ще се изкушават все по-често от спокойствието, което осигурява. Предпочитам да купувам по два скицника за рисуване на ден и да " драска " с боите по листа, отколкото да гледа телевизия.

# 223
  • София
 Твърдо против, но за съжаление имат тв и двд. Всеки път, като я взимам, децата гледат анимация, независимо дали е 15 или 17часа. #Cussing out За останалите родители май е нормално и дори носят филмчета.

# 224
Когато отида да си вземам детето винаги гледат телевизия като го взема е като хала, е то няма изчерпване на енергията - ПРОТИВ СЪМ

Общи условия

Активация на акаунт