телевизия в детските градини- нормално ли е?

• 18 836
  • 458
  •   1
Отговори
# 225
  • София / Пловдив
Аз не съм чувала за случай, в който да питат родителите, болшинството да кажат "Не" на ТВ и ДВД и да се съобразят с мнението им.
Ако има такива примери, много ще радвам да ги разбера.

# 226
Ми аз споделих. Не знам, дали бяхме мнозинство, но когато се подметна веднага аз и още 1-2 майки казахме "О, не, слава Богу, че нямате ТВ! Ние без друго предпочитаме така!" и се приключи с темата. Не се обадиха други хора.
Но пък бях предупредена, че ще се повдига този въпрос и чаках на стартовата линия, да съм първа.

# 227
  • София / Пловдив
Е, браво!
Пропуснала съм, когато си писала.
Но според мен тези случаи са по - скоро изключение  Confused

# 228
Ми аз споделих. Не знам, дали бяхме мнозинство, но когато се подметна веднага аз и още 1-2 майки казахме "О, не, слава Богу, че нямате ТВ! Ние без друго предпочитаме така!" и се приключи с темата. Не се обадиха други хора.
Но пък бях предупредена, че ще се повдига този въпрос и чаках на стартовата линия, да съм първа.
Наистина браво на теб!
А при нас докато кажем 2-3 майки "По добре не!" други вече даваха предложения откъде да купуваме  ooooh! Наистина не разбирам откъде се извъдиха тези родители при нас, след като в темата масово всички сме против! newsm78

# 229
Нормално е, темата се чете основно от потребители, за които ТВ в градината е един пореден вреден продукт, въведен в полза на персонала и допринасящ до практическа вреда за децата.
Останалите дори не се интересуват, ка- моли да четат и пишат в такава тема.  

Като се зачетох- все едно, че отговарям по въпроса на темата.      Laughing Всъщнот отговарям на Бим- Бам. То си личи де, но ми стана смешно.

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 13:11 от Judy

# 230
  • Страната на чудесата
Ами не е нормално, но не всички родители мислят така. В нашата група им дариха телевизор-един по-заможен родител #Cussing out
От два месеца едната учителка е със счупена ръка, замества я една баба, която не е много ясно дали гледа децата или те гледат нея. При директорка ходихме, оплакахме се, полза-никаква. Последните бисери са, че децата гледат  безброй много филмчета, и когато моето не е пожелало да гледа, го е заплашила с наказание(" Ще стоиш на леглото си докато дойдат да те вземат"
Тази сутрин си разменихме две топли думи обаче и чакам развитие в момента Thinking

# 231
Ами не е нормално, но не всички родители мислят така. В нашата група им дариха телевизор-един по-заможен родител #Cussing out
От два месеца едната учителка е със счупена ръка, замества я една баба, която не е много ясно дали гледа децата или те гледат нея. При директорка ходихме, оплакахме се, полза-никаква. Последните бисери са, че децата гледат  безброй много филмчета, и когато моето не е пожелало да гледа, го е заплашила с наказание(" Ще стоиш на леглото си докато дойдат да те вземат"
Тази сутрин си разменихме две топли думи обаче и чакам развитие в момента Thinking
Ауууу пълен ужас ooooh!как не ги е срам #Cussing out В нашата детска също има телевизор и ДВД пускат им по някое филмче от време на време, ама аз съм казала, че повече от 2 филмчета на ден не-според мен е много, не трябва да се прекалява Naughty Thinking

# 232
Логиката на майка ми (бивша детска учителка) е, че щом вкъщи имаме телевизор, то и в детската няма проблем да има, детската трябва да е близо до семейната обстановка. Ясно е че няма нищо лошо да има телевизор, въпроса е как и колко ще се ползва.
В предната детска имаха телевизор в групата, гледаха се сутрин детски канали, докато чистят, и понякога двд
В новата ни градина нямат телевизор в групата, имат "кино"- зала с телевизор, на който не пускат кабелна, а филмчета от диск, основно приказки

# 233
   Семейна обстановка с наличието на телевизор ли се създава? Laughing

# 234
E, сега, и аз това й казах, ама иди спори с учителка  Grinning

# 235
Според мен е нормално като се има на предвид че на днешно време дори в детската стая има телевизор.
А и щом е с образователна цел защо не?
То по друг начин не може да гледат образователни филмчета и така нататък Hug
  Семейна обстановка с наличието на телевизор ли се създава? Laughing

Може би се има предвид че детската градина е хубаво да наподобява максимално вътрешния интериор на апартамента в който живее детето.
Все пак би трябвало да му е по приятно там а щом това може да се постигне с TV значи не виждам проблема Hug

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 21:09 от СРАМЕЖЛИВКА

# 236
Ооо, да Бен10, Барби Марипоса и Костенурките нинджа са хипер мега образователни.  Laughing

# 237

Може би се има предвид че детската градина е хубаво да наподобява максимално вътрешния интериор на апартамента в който живее детето.
Все пак би трябвало да му е по приятно там а щом това може да се постигне с TV значи не виждам проблема Hug
    Нали се сещаш,че в градините той не е сложен само за интериор. Wink

# 238
В моята детска градина, не е имало нито телевизор, да не говорим за ДВД, ама аз не мисля, че съм изостанала в развитието си поради тази липса. Ясно, че сега времената са съвсем други, но лично аз  давам детето си на градина, за да се учи най-вече да общува със себеподобни, а всяка минута пред телевизора "яде" ценни минути от тази възможност. Naughty

# 239

Нали се сещаш,че в градините той не е сложен само за интериор. Wink

Ясно е че не е само за интериор но няма и как да бъде!
Аз съм ЗА това да има се пуска анимационни филмеча и филмирани приказки от време на време повтарям от време на време Hug
Но ако вече говорим за отбиване на номера за да могат лелките да си пият кафето и да си
пушат цигарките това вече е друга работа и е недопостимо #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт