телевизия в детските градини- нормално ли е?

• 18 845
  • 458
  •   1
Отговори
# 255
.
Като ти гледам подписа, Срамежливке, се сещам, че и аз някога имах новородено и разни представи за живота и възпитанието на децата. Хайде да си поговорим след някоя и друга година, когато детето ти се прибере от ДГ и го питаш какво е правило там, а то ти отговори, че цял ден е зяпало телевизия.

Ще извиняваш ама вкъши имам и дете което е на 5 не е мое но на мъжът ми. Такаче не мисля че това че малката е на 4 м има нещо общо.

А и чети внимателно постовете ми

# 256
Чета те внимателно, и какво да трябва да открия в постовете ти?

# 257
  • Варна
Ами не нормално, но някой родители смятат , че е нормално. При нас преди време заможни родители подариха на групата ТВ и ДВД , да имало какво да правят децата. И те децата след като станеха от сън единия ден гледаха момичешки филми , на другия ден момчешки. Редуваха ги.Просто идилия.

# 258
  • Страната на чудесата
LeoVita,точно помислих че сте от нашата група и гледам сте във Варна,
обаче и аз точно затова съм против-едва ли не става норма за деня колко филма трябва да изгледат Stop

# 259
  • Варна
А ми е особено странно , когато в първа група в ДГ или Училище тръгнат да се жалват госпожите , че нямали касетофон, ДВД, ТВ? След 3- 4 годишна употреба какво им се случва не знам.

# 260
  • Страната на чудесата
Да, Mr. Green, нашите бяха оголили стаята до балатум(т.е, и него даже сменяхме)-нямаше нищо от предния випуск, а аз знам (от една майка  с дете в него), че и те са купували всичко-и пердета, и килими, и играчки и т.н.и т.н Mr. Green

# 261
Абе никоя крайност не е добре
Значи на мен ми се е случвало следното: сутрин рано, 1 група, лелката почиства все още, идват децата...с рев, защото са малки, рано е и искат мама
Но отвътре се чува Ну погоди и те се втурват и сядат да гледат и забравят да реват
Следва закуската, излизане, занимания и т.н., през което време не гледат ТВ
В този случай дори съм се радвала на телевизора  Peace
Сега, ако се  пуска нон стоп, особено както знам за случаи -на сутрешния блок примерно, това вече е  Crazy и много ясно че не е редно
Въпроса е това как може да го разбере родителят и какво да направи

# 262
  • София / Пловдив
... В нашата детска също има телевизор и ДВД пускат им по някое филмче от време на време, ама аз съм казала, че повече от 2 филмчета на ден не-според мен е много, ....

Броиш ли двата сериала, които гледа госпожата?  Mr. Green

# 263
Stefi, то хубаво - по две филмчета на ден, но ако са като Маккуина по 111 минути, то си става направо половин ден пред телевизора  Crazy

# 264
  • Sofia
Не можеш да ме убедиш, че едно дете когато е само може да се забавлява така както ако е с 20 негови другарчета,. Аз съм писала, че съм пускала филмчета на дъщеря си, но не мога да се съглася, че в детската градина не е по-добре да си поиграят децата отколкото да се наредят да гледат филмчета, да не говорим, че се пускат и сериали и каквото падне. Специално в градината, която посещаваше дъщеря ми не подбираха какво ще пуснат. Дразнеше ме това, че беше задължително да се стои тихо и да се мирува. Непослушните ги наказваха.

# 265
  • Варна
............ отколкото да се наредят да гледат филмчета, да не говорим, че се пускат и сериали и каквото падне. Специално в градината, която посещаваше дъщеря ми не подбираха какво ще пуснат. Дразнеше ме това, че беше задължително да се стои тихо и да се мирува. Непослушните ги наказваха.
Изключителен педагогически подход  Twisted Evil.

# 266
  • Mediterraneo
А ми е особено странно , когато в първа група в ДГ или Училище тръгнат да се жалват госпожите , че нямали касетофон, ДВД, ТВ? След 3- 4 годишна употреба какво им се случва не знам.

Ето това и на мен ми е много странно. Ние купувахме пердета, мокети... Една майка подари стерео уредба на групата. За ТВ до момента не е ставало въпрос да се купува. Но и да стане, една стотинка няма да дам!
 Много против съм използването на ТВ в ДГ ежедневно. Аз пускам детето си на градина, за да се разнообразява, да играе, да общува, а не да гледа филми( последното така или иначе е способна да го прави по цяяяял ден, когато е вкъщи  Tired).

# 267
  • Sofia
............ отколкото да се наредят да гледат филмчета, да не говорим, че се пускат и сериали и каквото падне. Специално в градината, която посещаваше дъщеря ми не подбираха какво ще пуснат. Дразнеше ме това, че беше задължително да се стои тихо и да се мирува. Непослушните ги наказваха.
Изключителен педагогически подход  Twisted Evil.
Да и като ги бях написала тези неща в една специална тема учителките две години имаха специално отношение към мен. Дори не се почувстваха виновни и не сятаха, че вършат нещо нередно с децата ни.

# 268
2 месеца след като започнахме ясла, направиха родителска среща, в която основно събирахме пари, определя се родителски съвет (така май се казваше) и директно ни се каза, че им трябвало компютър, независимо че бил по-стар. Една майка им каза, че имала един компютър, който не ползвала, а въпросната госпожа вместо да се зарадва я попита дали може да работи с XP и ако не - нямало да го вземе.  Stop
Извинявам се за вметката. А сега по темата - съгласна съм да пускат ТВ за около час най много. Но какво да кажа, след като детето ми се прибира и ми цитира името на турски сериал, както и име на някаква героиня . Лелките гледат сериали, а през останалото време яко въртят филмчета. Всички детски филмчета ги знае - в коя серия какво се случва, има си и любими Rolling Eyes (в нас не пускаме, защото не иска да гледа), просто незнам какво да кажа. В същото време ми се струва, че не четат приказки (в нас четем и си има любими, които знае наизуст и редовно си ги "преговаря", а не ни разказва никакви нови). Слушат песнички и както разбрах слушат основно 2-3 песни....С удивление разбрах, че детето ми знае Високи сини планини наизуст Shocked , както и "разпознава" още 2 други песни. Общо взето само ние го учим, докато в яслата честно казано не ми е ясно какво толкова правят.

Последна редакция: чт, 18 мар 2010, 01:13 от Джиджа

# 269
Абе ако отворите форумите на начално образование и на предучилищно, ще видите страхотни презентации, направени от учители за децата, просто невероятни, и да, в този случай нямам нищо против да има и компютър, и телевизор, напротив, радвам се на такива учители и ми с еиска да има повече такива

Общи условия

Активация на акаунт