телевизия в детските градини- нормално ли е?

• 18 846
  • 458
  •   1
Отговори
# 270
Пак казваме- никой тук не отрича ползата от ТВ и по- специално от НАКОИ програми.
Но като знам как е "развит" у нас контролът на всяко ниво, от сега ми е ясно колко и какво ще се зяпа по ТВ в градините.

# 271
Ооо, значи все пак проблема не са детските градини,като цяло, нито телевизорите, нито храната...навсякъде и винаги е контролът  Simple Smile, нали  Peace

# 272
Специално за мен- да.
Нормативи има и за храната и за много други неща. Проблемът за мен е изпълнението и проследяването му, както и санкциониране на неизпълнението.
ДГ, като такава, не е и не може да бъде проблем, както и ТВ, сам по себе си.

# 273
Judy  Peace именно, и аз така мисля

# 274
  • Страната на чудесата

............ отколкото да се наредят да гледат филмчета, да не говорим, че се пускат и сериали и каквото падне. Специално в градината, която посещаваше дъщеря ми не подбираха какво ще пуснат. Дразнеше ме това, че беше задължително да се стои тихо и да се мирува. Непослушните ги наказваха.

Да, и нашата госпожа има подобни претенции и вчера е наказала дъщеря ми, че говорела много силно докато гледали филмче Mr. Green Аз казах "браво" на детето че са го наказали по този повод и му купих подарък newsm53
Другия път да ми се оплачат на мен,пък.След като съм си казала мнението, ще пратя таткото да си го каже също.На директорката Mr. Green

# 275
  • Някъде по Дунава
Знам че масово се пускат на децата филмчета и то не образователни а от CN и други масови детски филмови канали.Не одобрявам това, но на госпожите така им  е по лесно.

# 276
  • София
Значи понеже е много трудно да се подаде сигнал, когато завариш децата да гледат сериали или чалга, минаваме на по-лесното решение - няма телевизор, няма проблем. Само че, като се махне телевизора същата тази лелка, ще намери друг начин да гледа децата "по лесния начин". А оправданията, че видиш ли ще си променят отношението към детето, също не ми звучат нормално. Та какво е отношението към детето, когато му се пуска неподходяща програма?
В нашата градина има телевизор и ДВД. Не съм против, защото знам какво гледат на него.

# 277
  • Sofia
А оправданията, че видиш ли ще си променят отношението към детето, също не ми звучат нормално. Та какво е отношението към детето, когато му се пуска неподходяща програма?

Аа има има.Психически тормоз се оказва понякога, защото не може да се докаже. Винаги излизат с факта, че децата си измислят и толкоз. Измиват си ръцете набързо. А като пуснат неподходяща програма  може да вредят на децата, но те не го осъзнават.

# 278
Като ви чета си мисля, че злоупотребата с телевизор наистина е тормоз над децата. Никое нормално дете не иска да гледа сериали или други програми за възрастни / освен, ако вкъщи не е научено да ги харесва  Wink Laughing/.  На всичкото отгоре и да го наказват за това  Shocked.
Ако директора не е на място, мисля че битката е до голяма степен обречена ... По принцип нейната работа е именно в контрола на учебния процес. Нашата постоянно наминава по групите да "види какво става".
Колкото до това, че децата си били измисляли, вие подайте жалба първо до директора, после до инспектората, пък да видим като им направят внезапна проверка, кой крив кой прав. Ако някой "доброжелател -доносник" ги предупреди изходът е жалби до дупка .... Те са длъжни да реагират. После има и журналисти нали .....  Twisted Evil Трябва да си търсим правата, ако се разшуми масово, може и да забранят телевизорите в ДГ.  Peace В крайна сметка, това са нашите деца и нашите пари под формата на учителски заплати и тиливизори!!!

# 279
  • Sofia
MamaDonna такава битка водих една година. Отначало се опитах да разговарям с учителките. Те се опитваха да ме убедят, че филмчетата се пускат с учебна цел. Не зная каква учебна цел се търси в " Костенурките нинджа", да не говорим още колко такива им се пускаха. Битката ми беше неуспешна, исках без много шум нещета да си дойдат на място, но не се получи. След това писах тук във форума, написах и номера на градината и нещата лъснаха. Въпросните госпожи бяха обидени и възмутени как така аз ще пиша такива неща. За един месец имаше промяна и то огромна и след това пак старата песен на нов глас, но и с различно отношение към дъщеря ми а към мен с особенно. Аз бях майката с претенциите Laughing. Коментирали са ме и пред детето, което е много грозно... Ето за какви педагози става въпрос. Аз им развалих рахата. Но на следващата година се преключи с ежедневните киносалони, които се създаваха. Децата се занимаваха, играеха и в такъв случай човек не може да има претенции разбира се.

# 280
Значи в крайна сметка си постигнала целта си, ivben! И на мен ми се сърдят, одумват ме и коментират пред детето колко съм "страшна", но честно казано хич не ми пука. Проблемът е, че си публикувала във форума, а не си писала там където трябва. Затова ефекта е бил само месец. Все пак смисълът е не да ги обсъждаме под път и над път, а да си постигнем целта.
В градините има педагози и педагози и когато попаднеш на някой от тези с малките букви трябва да си  непреклонен, защото става въпрос за първите 7 години на собственото ти дете. Поне аз така смятам и така постъпвам.

# 281
  • Sofia
Абсолютно съм съгласна и много съжалявам, че не писах там където трябва.

# 282
Все повече си задавам въпроса, четейки не само тази тема-защо по много проблеми в детските градини се взимат мерки, чак след жалби, разговори с директори и прочие.
Колко по -лесно ще е ако има нормативи, т. е не точно нормативи, а ясни правила кое е позволено, в какви рамки и кое не.Така ще бъде и по-лесно с контрола. А не учителки да разправят врели-некипели от типа за образователни цели, без да могат да ги формулират ясно какви са точно тези цели.

# 283
Аз не съм против телевизията. Вкъщи си гледа, в детската също. Почти всяка седмица купувам нови ДВД-та и за вкъщи, и за в детската. Стига това да н епречи на обучителния процес, но в 1ва група той се изчерпва с 30тина минутни ситуации максимум и има достатъчно време за гледане, особено ако не се излиза.

# 284
Моето дете е в първа група и мога да кажа, че децата имат толкова много занимания. Постоянно изнасят нови неща правени от децата, понякога в 17 ч четат приказка или преговарят учени по седмичната тема неща ..
Мисля заниманията са няколко на ден по 15-20 мин.
Дори и да не е така предпочитам да ми покаже драсканицата си, отколкото да ми разказва филмче, а да не говорим за сериал Sick

Общи условия

Активация на акаунт