телевизия в детските градини- нормално ли е?

• 18 894
  • 458
  •   1
Отговори
# 60
Интересно четиво, дава храна за размисъл, особено на хората, които живеят в заблуда, че "телевизорът се пуска само с образователна цел" ...

Може и да живея в заблуда, но вярвам на детето си. Никога не е ограничавана да гледа (не се задържа повече от няколко минути), така че няма причина да ме лъже кога се пуска телевизора в градината. Дори при пуснат телевизор няма сила, която да задържи децата, които познавам за почвече от 10-15 мин. и то ако са 2, а като се съберат повече - абсурд.

# 61
Цитат
Дори при пуснат телевизор няма сила, която да задържи децата, които познавам за почвече от 10-15 мин. и то ако са 2, а като се съберат повече - абсурд.
    От дете до дете разликата може да е огромна! Naughty
    Едното не се задържа пред телевизора,другото,на пръв поглед даже и супер-активно,стои пред екрана,като омагьосано.И деградира,деградира..... Tired
    Ако някой се подтруди да направи обща статитика за ползите и вредите на телевизията за децата,ще видиш ,че вредите са в пъти повече!!! Peace

# 62
Сигурна съм, че има такива изследвания, които показват вредите от телевизията и цялата тази аудиовизуална техника, но не се разпространяват масово. Къде да ги разпространят? По телевизията ли? Joy

Имаше една хубава статия. Дано да успея да я изровя. Не помня точно, но са установили, че след 15- тата минута  гледане май newsm78 човек изпада в някаква  хипнотична "фаза" . Става податлив на подсъзнателни внушения, даже и да не гледа концентрирано.  Tired

# 63
В нашата дг/софия,дружба 2/ има тв само по общите фоайета и децата гледат анимация или русалките/игрален/ докато чакат родителите им га ги вземат и навън времето е лошо.., Peace

За толкова приемам,но чак в групите да има и да гледат тв съм против... !!!! Peace

# 64
Tani4ka_04 , поне с директорката може да разговаряш по темата. Те ако не могат да им намерят подходящи занимания, по-добре просто да ги оставят да си играят свободно, а не да ги ангажират с ТВ.

За съжаление разговорите с нея не помагат - тя си ги говори такива, каквито искам да ги чуя, което е различно от това, което се случва после.
Мога да се надявам, че просто няма да се съберат пари за тв (това, което им е в групата било временно, защото е на друга група, която ще си го вземела). У дома се гледат филмчета, тези с Мики Маус и Мечо Пух ми допадат, на нея също много й харесват, но те са и добре направени. Да ми разказва обаче за костенурките нинджа и латино сапукни ми идва в повече. Но самите родители носят дисковете, та ми се струва, че оправия няма да има.

# 65
  • София
И при ooooh! нас всеки ден гледат поне по 1 детски филм,но не образователен

# 66
Интересно четиво, дава храна за размисъл, особено на хората, които живеят в заблуда, че "телевизорът се пуска само с образователна цел".
Австралия забранява телевизията за деца под две години
http://www.dnevnik.bg/istorii_na_denia/2009/10/12/798565_avstral … _za_deca_pod_dve/

Кюбит  Hug Simple Smile

Ех...........защо заглавието не беше "България забранява телевизията за деца под две"......................

тогава щях да повярвам в силата на форума BG- mama Laughing Wink

как ми се иска наистина да бъдат махнати телевизорите от детските градини.........
все едно е някъв омагьосан кръг, подчинен на навик или възприета инерция.

Защо масово телевизорът в детските градини в БГ се смята за нещо естествено, а не се възприема за чужда и ненужна вещ ?!

# 67
В градината на дъщеря ми има телевизор,който се гледа сутрин докато се съберат всички деца(около час от първото до последното) и тогава започват заниманията.

# 68
В градината на дъщеря ми има телевизор,който се гледа сутрин докато се съберат всички деца(около час от първото до последното) и тогава започват заниманията.
   И защо точно телевизора трябва да е пуснат в такъв момент?
   Не може ли СД,например,с детски песнички или нещо по-мажорно от Моцарт? Wink

# 69
Защото това си имат.Няма ДВД,СД или компютър.Затова пускат детски канал сутрин,не винаги обаче самите деца се заглеждат.

# 70
Да. Подходящо е. В програмата са включени ДВД-та, които няма как да ги видят по друг начин.
Живеем в този век и е нормално да ползваме постиженията му.

Да не си мислите, че някой ще им пусне криминален сериал или чалга? Гледат учебните филми и понякога анимации. И при толкова деца накуп трудно удържат повече от 15 мин., стават да играят.

При нас телевизорът и дистанционното са високо, не могат да ги стигат децата, на входа има Наредба от Директорката, в която е описано кога и как се ползват телевизорите, контролът осъществява тя и доколкото дъщеря ми споделя няма нарушения.

Нека не правим от мухата слон. Ако наистина имаш някакви доказателства, че им пускат неподходящи програми или по цял ден са залепени пред телевизора, подай сигнал.
Пускат и още как-някои деца сами си казват, че лелките гледат сериали или чалга bowuu
Не понякога, а доста често пускат на децата именно анимации, което за мен лично не е в реда на нещата Crossing Arms

# 71
  • Deutschland/HE
Защото това си имат.Няма ДВД,СД или компютър.Затова пускат детски канал сутрин,не винаги обаче самите деца се заглеждат.

а нямат ли си играчки да си играят? Сутрин като водя Катерина /някъде около 8часа/ децата си редят кубчета, пъзели, говорят си или помагат на госпожата за помагалата за предстоящите занятия. Знам, че малко по късно си правят гимнастика на музика и закусват.

# 72

а нямат ли си играчки да си играят? Сутрин като водя Катерина /някъде около 8часа/ децата си редят кубчета, пъзели, говорят си или помагат на госпожата за помагалата за предстоящите занятия. Знам, че малко по късно си правят гимнастика на музика и закусват.
Е, да, ама така е по- лесно. Натискаш копчето и готово.  Много се изтарикатиха и учителите. Така и баба може да гледа деца.  Crazy Но са ми интересни мнения от рода на : "В къщи гледа достатъчно, за да гледа и там." Ако отглеждаш дете по този начин, не би трябвало да имаш претенции.

# 73
Определено е по-лесно.Сутрин от 6.00ч до 8.00ч е само една лелка да приема децата,както и продуктите за закуски и обяд,плодове и т.н.Ако е едно дете- си играе кротко,но ако са две и повече е по-добре пред ТВ,по малка вероятност има да се скарат или наранят докато лелката върши друга работа.Госпожата идва в 8.00ч.
Както казах - не всички се заглеждат.Което как си е свикнало - много от децата растат пред телевизора,че на мама и на тати така им е по-лесно.

# 74
...
Както казах - не всички се заглеждат.Което как си е свикнало - много от децата растат пред телевизора,че на мама и на тати така им е по-лесно.

Аз на моето приложих тази тактика - не съм я насочвала към тв, но не съм я и ограничавала. На 1 г. вече изгуби тотално интерес. Понякога гледа на компютъра диск, но тв-то тотално го отсвири, има и в нейната стая, но и там не гледа.
Аз като дете съм силно ограничавана и на 18-20 станах телеманиак. С як маратон се излекувах. Сега 4 дни си бях болна вкъщи, дори не съм се сещала да посегна към телевизора.
Така че дали едно дете е привлечено или не, НЕ зависи от това как са процедирали родителите му. не знам характер ли е, какво, но не е това.

Пускат и още как-някои деца сами си казват, че лелките гледат сериали или чалга bowuu[/b]
Не понякога, а доста често пускат на децата именно анимации, което за мен лично не е в реда на нещата Crossing Arms

Не мога да кажа за другите градини, аз казвам какво става в нашата. Нямам нищо против 10-15 мин. филм на ден. Но и на родителските срещи не взимам страна, т.е. не заставам с/у родителите, които не го искат, въпреки, че съм за.

...
   Не може ли СД,например,с детски песнички или нещо по-мажорно от Моцарт? Wink

Ааа, аз конкретно за СД говоря, но на всичко казвам ТВ  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт