телевизия в детските градини- нормално ли е?

• 19 353
  • 458
  •   1
Отговори
# 390
  А бе....За това ли говорим?  Tired
За кое? Ти спомена, че не ти харесват определени филмчета, аз също споделих, че не може на всички да се харесват филмите...кое не ти е ясно  Thinking

Гос`жа Мафани - при много деца съм забелязала, че обичат да си гледат любимото детско по много пъти. Аз лично не намирам нищо ненормално в това, но ти би ли уточнила кое те притеснява в този факт?

# 391
Вилико, моля децата, които обичат да гледат любимото си детско по много пъти, да го правят у дома.
ЗАщото представи си, това тяхно любимо детско не е изобщо любимо на моето дете.
И защото не виждам смисъл, да се курдисват децата пред телевизора с цел малко тишинка.

# 392
  • Страната на чудесата
Телевизията е нещо нормално, ДВД-то също.
Чудесно че, има така съвестни родители и на места общини, които да закупуват тази стоки на децата.
Филмчетата също са чудесни!
Какво лошо има в това да гледат 20 пъти една и съща серия на Том и Джери и Бакуган- бойци в действие?

А за "Листопад", "Двама завинаги" и т.н. също е редно да се каже че са много поучителни и изграждащи добродетели Laughing, пък и може да гледат повторенията, ако у дома родителите не гледат това Joy

# 393
Да, съгласна съм. Смисъл няма, определено. Но не е пагубно според мен за 20-30 минути децата да се подредят на килимчето и да погледат, тези, които искат - другите си играят. Поне в нашата градина е така.
За Листопад специално...гледала съм го и не виждам нищо пагубно, освен може би това, че много се държи на семейството и семейните ценности...

# 394
viliko, мила ми другарко, ако са 20-30 минути о.к., но често са доста повече.
Аз писах и преди в темата- и два часа да се гледа, но нещо смислено.
Има страхотни образователни филми, тип научнопопулярни за деца във възрастта 3-6 години.

# 395
viliko, мила ми другарко, ако са 20-30 минути о.к., но често са доста повече.
Аз писах и преди в темата- и два часа да се гледа, но нещо смислено.
Има страхотни образователни филми, тип научнопопулярни за деца във възрастта 3-6 години.

Така де, не виждам да мисля нещо различно  Laughing

# 396
Да де, аз като ти казвам, че си приличаме.
Сори за спама.

# 397
Да де, аз като ти казвам, че си приличаме.
Сори за спама.
Абе аз съм една идея по-беличка...Но пък съм пушачка, та може и това да се промени  Joy

# 398
 А бе....За това ли говорим?  Tired
За кое? Ти спомена, че не ти харесват определени филмчета, аз също споделих, че не може на всички да се харесват филмите...кое не ти е ясно  Thinking

Въпроса ми беше реторичен,Вилико.  Peace

# 399
  Реалистче,какво единомислие!
  Точно това за изграждането на  лошия навик(редовно да се гледа телевизия) ми се въртеше в главата.
  А като прибавим и съдържанието на гледаното....  newsm11

Вилико,Том и Джери си е чист ужас за мен,както и Ну Погоди!
Но не вярвам да се съгласиш с мен,понеже гледаме света с различни очи.  Peace

Къде видя въпрос, та чак риторичен?
Просто исках да кажа, че всеки преценява какво да гледа той самия или детето му, затова е важен контрола.

# 400

За Листопад специално...гледала съм го и не виждам нищо пагубно, освен може би това, че много се държи на семейството и семейните ценности...
Сериозно ли си съгласна детето ти да гледа всеки ден Листопад?

# 401

Сериозно ли си съгласна детето ти да гледа всеки ден Листопад?
Не съм се замисляла, защото не го гледаме вкъщи. В детската също не го гледат. Той ми казва какво им пускат.

# 402

Цитат
Къде видя въпрос, та чак риторичен?

Уф,Вилико..... Crazy
   Не четеш внимателно или нещо ти пречи да мислиш по-задълбочено.....
   Както и да е.Твоя проблем е.Няма да го решавам аз.  Stop

Всичко хубаво!  bye

# 403
Селма - отбягваш всеки мой въпрос. В твоя пост наистина няма въпрос, а констатация, на която аз реагирам. Какво по-задълбочено искаш?

# 404
Първо да споделя, че моят мъж е запален по анимации и комикси със супергерои и има на дискове каквото ви дойде наум с превод или не. Гледаме ги когато децата не са у дома или спят! Ако аз се зазяпам по някой сериал, било то сапунка или криминален или каквото и да е, то е когато децата са си легнали.
Второ у дома няма ТВ в детската стая, а този в хола не се пуска от децата - ако те искат да гледат филмче първо питат дали може. Филмче за приспиване - ЪПСУРД. Децата ми си лягат в 8ч. без приказка.
Трето децата ми не играят на компютъра видео игри, защото смятаме че все още са малки за това.
Докато аз или баща им е на компютъра те обикновено си играят или си четат книжка /големия ми син може да чете и това му харесва/. Ако имат нужда от моето внимание докато съм на компютъра - не им пускам филмче да се забавляват и да стоят кротко докато аз си чатя, а просто отлагам писането за по-късно!
На някой може да им се струва шега работа това с телевизията, но искам са споделя какво е въздействието върху големия ми син - зачервени очи и разширени зеници, превъзбуденост и раздразнителност и цял ден повтаряне на фразите от филмчето... е тва ако не е зомбиране... и един епизод е достатъчен. Разбира се не при всички е така... но ако не е спал на обяд положението може да достигне до фаза лека неадекватност...
Да не говорим, че това което е гледано после се преиграва на площадката отвън и се затвърждава наученото от филмчето.
Казвате кво толкова от половин час телевизия - моля пуснете си Сartoon Network гледайте един епизод от това което пускате на децата си - ако издържите да догледате епизода получавате моите адмирации!
В заключение, че пак се поолях с писането - всеки има избора като родител да възпитава по свой начин децата си - аз съм избрала да огранича детето си до някаква степен от ТВ - за съжаление моят избор се обезсмисля от ДГ Sad

Общи условия

Активация на акаунт