Защо хората се страхуват от осиновяването?

• 16 602
  • 391
  •   1
Отговори
# 240
отиде ми носа  Cry Cry

Китана, страхувала съм се, че който отхвърля осиновяването, ще има предубеждение към детето ми, не към мен...
Това е ядката  Wink  Било ме е страх ме, че детето ми няма да бъде добре прието само поради факта, че е изоставено ... че ще бъде съдено по-строго, че всеки негов детски гаф, ще бъде последван от присвиване на устни "ами да... той нали е осиновен"...

Който си мисли така,то той е изобщо глупав човек.А тогава...мислиш ли,че мнението на такава ограничена личност трябва да има някакво значение?На това ще се опитам да науча детето си...Как...не знам Laughing ,но трябва да стане.

# 241
Направо не знам как изчетох всичко до тук! Разочарована съм от това, че за кой ли път една тема (очевидно предизвикала голям интерес) се е превърнала в говорилня. Не знам защо се дърлите, наистина.
И само защото лично на мен този форум ми е помогнал много в най-трудните месеци от майчинството ми, ще отговоря на въпроса:
Страх ме е било преди всичко от себе си: ще бъда ли достатъчно дълго жива, здрава и с достатъчно сили и енергия, за да съм достатъчно дълго до детето си; ще имам ли винаги най-правилната реакция в защита на детето си; ще мога ли да възпитам детето си да бъде добър човек... Все такива неща. (май нормални за всяко родителство)
Не ме е било страх дали ще го приема "като свое"!? То си е мое. По-мое някак си не може да бъде. То си беше мое, още като го видях за първи път. Ама да не си помислите, че като го видях и "сърцето ми трепна" и прочие такива неща - нищо подобно! Тя (на 2 години и половина) изглеждаше като 8-9 месечно бебе, мършава и безизразна и аз не изпитвах НИЩО. Не изпитвах нищо и когато тя си дойде у дома. И продължаваше да ме е страх - боже, така ли се прави, когато плаче, колко дебело да я облека, дали това или онова е подходящо за нея или не... (май пак нормално за всяко родителстване)
Не ме е било страх, че няма да го обичам. Дори и предположението за това кара душата ми да изтръпва. Не знам как се обичат "рождени" деца, аз моето си го обичам както аз мога да обичам.
И сега ме е страх - и пак от същото - дали го правя добре, дали се справям... 
Туй-то.

# 242
Да, аз имам смелост да изказвам мнението си. Това е моето мнение и вие не можете да го промените. Аз поне смело изказвам мнението си. Twisted Evil
Не виждам смисъл да пиша повече в тази тема. Винаги ще се намерят хора, които се чувстват "по-прави от другите". Crossing Arms

# 243
Аз разбирам отлично.Но ти разбираш ли ,че аз изказвам мнение,за което не твърдя,че е правилно/чистата истина/една от заповедите на Господа,дадени на Моисей??

странно е, 4е даваш пример с Мойсей, който в същност е бил осиновен.

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 21:21 от benson10

# 244
  • София
Да, аз имам смелост да изказвам мнението си. Това е моето мнение и вие не можете да го промените. Аз поне смело изказвам мнението си. Twisted Evil
Браво! А моето смело изказано мнение е, че ти си тъпа и ограничена. Да, аз имам смелост да си изкажа мнението - това е моето мнение и ти не можеш да го промениш - ти си едно тъпо и ограничено нисшо създание, или казано на български амеба.

# 245
Браво! А моето смело изказано мнение е, че ти си тъпа и ограничена. Да, аз имам смелост да си изкажа мнението - това е моето мнение и ти не можеш да го промениш - ти си едно тъпо и ограничено нисшо създание, или казано на български амеба.
1.Груба си
2.Изобщо не ме познаваш
3.Не зачиташ чуждото мнение
4.Не ми пука

# 246
  • София
Не виждам смисъл да пиша повече в тази тема. Винаги ще се намерят хора, които се чувстват "по-прави от другите". Crossing Arms

По тази логика Хитлер е бил един мноооого смел човек, изказвайки мнението си за евреите, хомосексуалисте и т.н.

# 247
  • Вън от пространство и време
Leigh85,

1. Груба си като се намесваш с порицания и съвети към осиновени и осиновители, защото
2. Изобщо не познаваш тяхната болка
3. Не зачиташ чуждото мнение като дори не се и опитваш да прочетеш или чуеш как те се чувстват попаднали в абсолютно непозната на теб ситуация
4. На мен ми пука за децата ми.

Lindt, аз също мислех да дам пример с Хитлер.   bouquet

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 20:36 от Gankata

# 248

По тази логика Хитлер е бил един мноооого смел човек, изказвайки мнението си за евреите, хомосексуалисте и т.н.
Той не просто е изказал мнение... Wink
Нали не се ограничавате само в черното и бялото?Сивото има повече от 200 нюанса...

# 249
  • София
Цитат
Той не просто е изказал мнение...
Именно. Между вярванията и действията на хората има пряка връзка.

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 20:35 от Lindt

# 250

Цитат
Той не просто е изказал мнение...
Да, но между вярванията и действията на хората има пряка връзка.

Аман от злобари в тази държава! Joy

# 251
Ето моите мисли по въпроса.
Доводи за осиновяването:
1.Задоволяваш потребността на почти всяка жена да бъде майка и да се грижи за дете
2.Избягваш всички проблеми и евентуални рискове от една бременност и раждане
3.Можеш в някаква степен да "избереш" детето посочвайки предпочитания по отношение на пол, възраст, етнос, здравословно състояние

Доводи против осиновяването:
1. Собствени предразсъдъци и предубеждения по отношение на осиновяването
2. Страх че няма да приемеш детето на 100 процента(понякога реализиран страх, познавам хора, разсиновили поради тази причина)
3. Расизъм или нетолерантност към някой етнос
4. Понякога чакане с години поради различни причини
5. Нетолерантно общество
6. Детето все пак е с чужд генетичен материал, който освен цвета на очите и косата, както казаха някои, определя и темперамента на човека, неговата интелигентност( IQ е наследствена), склонност към определени заболявания, наклонности, определен тип нервна система, психическо и физическо развитие
7. Първоначалната травма на изоставянето в институция
8.Трудна адаптация на детето
9. Трудна адаптация на семейството към новата ситуация и новия член
(последните две не са задължителни, но са възможни)
10. Страх от конфликт между биологичните деца и осиновеното:чия страна ще избереш
11. Разкриване на тайната и реакции

На този етап не съм готова за подобна стъпка.

# 252
Стига с тая връзка майка-дете. Детето ми е осиновено, но от първия си 4ас е бил с мен, вси4ки нужди съм ги посрещала аз, вси4ки безсънни нощи съм бдяла аз, винаги когато ме е тръсил съм до него  и т.н. Таз връзка се изгражда, тя не е даденост.
Аз съм от редките слу4аи за Б-я и масовите тук, където познавам БР на сина ми. Преди месеци даже ходихме на ве4еря с БМ, за детето тя е един непознат 4овек. Така както се държи с всеки друг наш приятел или 4овек от улицата, то4но така се дършеже с нея. Аз си бях поставила за цел просто от любопитство да видя дали ще е по-разли4но, да ама не. Тази среща беше доказателство, 4е аз съм майката не само по закон, но и във всякакъв друг смисъл на това дете. Казах и по-рано, осиновените деца, искат да знаят от къде са дошли, те не са ни4ии и не са нежелани. Желани и оби4ани са от родителите, които са ги отгледали.

Гените са само малка 4аст. Генети4но може да наследи външни белези, някое генети4но заболяване, някое хоби, но гените не изграждат 4овека. Примера, възпитанието, средата имат много по-голямо внимание. Както казах познавам нашите БР, прекарала съм доста време с тях преди да се роди сина ми. Познавам ги достатъ4но за да мога да намирам общото със детето.  Мда, сина ми прили4а на ББ, инатлив е като БМ и е атлети4ен като двамата. В същото време прили4а на мъжа ми, инатлив е като мен и цялото семейство на мъжа ми са футболисти.
Та от кой е взел тези неща, от БР или от нас Thinking  Кое е генетика, кое идва от ли4ен пример и на4ин на живот.

Темата, въобще не е болезнена за мен. Страховете ми са страхове на майка към дете, а не на осиновител към осиновен.Не прекарвам дните си в мисли как да се грижа за осиновеното си дете, а в грижи за моето дете. Наясно съм, 4е в бъдеще може би ще трябва да се справям с не много приятни ситуации, но кое семейство няма изпитания, например с тинейджъри. Това е да си родител. По-скоро е болезнено отрицателното отношение и както каза някой, липсвата на информация/знание и разбиране, е направо стряскащо.

# 253
Знаете ли, темата много се отплесна...Тук започнах да чета ужасни неща, граничещи с някакви истини, изказани от хора, които нямат нищо общо с осиновените и осиновяването...Не може да се казва кое е добе и кое не, когато не те засяга лично!
Темата беше за страховете!Кажете си страховете, тези, които нямате или имате деца и искате или не искате да осиновявате, но не изпадайте в крайности!Моля ви!
Не искам да си мисля, че живея в толкова ужасно общество!Всеки има право на мнение, наистина, но мисля че тук се създадоха безсмислени спорове от типа, кое е първо яйцето или кокошката!
На всички, които си мислят, че не може да им се случи - не забравяйте, че няма невъзможни неща!
На всички, на които се е случило - няма смисъл да се опитвате да убеждавате когото и да било - сития на гладния не вярва!
Аз съм разочарована и потресена!
Имаше едно мнение, което казваше на осиновениете деца, че био родителите им не са им родители, но и осиновителите им не са родители...това е грубо!Спрямо осиновителите и най-вече спрямо децата!Какво искаш да ми кажеш, че ние сме се взели от нищото, не сме нужни на никого, нямаме право да наречем наите родители, които са ни направили хора родители или че те нямат такова право?!Какво искаш всъщност да кажеш?!И като не ти пука мамка му защо пишеш!Щом не ти пука, значи нямаш мнение, но ти явно го изрази!Само че мнението ти е субективно, необосновано и нямащо общо с реалността!Т.е. аз приемам, че това е твоето мнение, но не смятам, че то има нещо общо с нормалните логически разсъждения на един индивид!Щом твоите родители са починали, можеш да ходиш да им ревеш по гробовете и на тях да обясняваш какво ти е мнението!
И на мен не ми пука за теб!Нито за чувствата ти!Не ми пука, ако всички ми се нахвърлят!Защото никой, ама никой няма право да ми казва, че моите родители не са ми родители, защото са ме осиновили!И защото най-малко хора, които нямат представа какво е, ще ми казват как да наричам единствените и страхотни родители, които имам!
Твоите може да са те създали от био материал, но са нямали избор!А моите не са ме създали от тяхната плът и кръв и не са ме избирали като на пазар, но поне са ме възпитали да се отнасям тактично с хората, които го заслужават!Ти не си от тях г-жо мнение за "истинските"родители!
Моят татко също не е сред живите!Но за мен той винаги ще е татко ми!И аз никога, ама никога няма да се отрека от него!Независимо, че не съм негов генетичен материал!
Не ми бъркате в раните, защото моите рани са отдавна заразстнали!Отговорите, които са ми трябвали, съм ги получила!
Не ме страх да осиновя дете, две, даже и повече, не защото не мога да имам, а защото знам че имам много обич, която искам да дам!Много закрила, която децата заслужават!Много разбиране, което малко хора имат към проблема!
Осиновяването като изначален акт, си е чисто егоистично, защото не се прави за да се помогне на едно дете, а за да заоволи човек инстинкта си да продължи рода, но въпеки всичко, аз предпочитам така да продължа рода и семейството си!Не ме страх!Аз знам какво чувства едно дете, занм и какво чувства една мйака, която е осиновила дете, защото говоря с моята!И с много други!
В началото ме обвинихте, че съм рязка!Ето, сега се налага да бъда!И ще бъда!Няма да оправя света и не искам!
Но аз съм специална!Специална съм защото моите родители са осиновили мен и то без да ме избират, съвсем случайно, затоеа съм специална!Специална съм, защото съм израстнала точно с тези РОДИТЕЛИ  и точно тези ИСТИНСКИ РОДИТЕЛИ СА МОИТЕ!
Както всички осиновени деца са специални!
Биологичните не могат да бъдат специални, те са просто стечение на обстоятелствата!Изключвам дълго очакваните деца..
Както и да е!
Хайде сега плюйте ме на воля!

# 254
  • София
познавам доста връзки родители-деца, които са супер неумели, неуспешни, недодялани или пък понякога с една дума казано връзката майка-дете никаква я няма...не може да ми говориш за връзка майка-дете, заради еднаквата кръвна група във вените и гениалността на гените (тук вече вкарвам ирония).

Общи условия

Активация на акаунт