Трудно проговарящи деца - тема 2

• 111 945
  • 760
  •   1
Отговори
# 240
А за детоксикацията на живака какво мислите?
При аутизма е ясно, че това е всъщност едно натравяне с живак. Но от материалите, които изчетох, се счита, че аутизмът е просто по-краен вариант, живакът причинява и по-леките увреждания, късно проговаряне и др. Той се съдържа още във ваксината, която се поставя в болницата. До колкото разбрах аутистичните деца се повлияват добре след детоксикация, дори четох за пълно възстановяване. Не може ли и на нас да помогне? Който е с английски може да погледне това, прочетете и там където пише новини, има цялата история за борбата с живака в Америка, за ваксините, има и някои явни признания и то от производители. 

http://www.mercury-poison.com/mercury_detox_products.htm

# 241
  • София
Аз съм ЗА ваксините,но мисля,че това трябва да е свободен избор на родителя,а не задължително.
Незнам,но това,че късното проговаряне има връзка с ваксините някакси ми е странно,незнам... Rolling Eyes

Има. Двама психолози и логопедката ни отдават неговоренето на сина ми именно на ваксини (ДТК или МПР)... Sad Той също изпреварваше връстниците си, казваше много думички, които сякаш забрави.
Все още се борим с проблема (при нас има и сензорна дисфункция, не е само неговоренето...), на моменти се чувствам безсилна да се справя, от 2 седмици му провеждаме Brain Listening - терапия (TLP), някой има ли отзиви, впечатления и мнения? Има ли повлияли се сред дечицата тук? Rolling Eyes

# 242
Здравей  Dandy Щилиянов не е в терапията,а в Окръжна болница Варна.Обади му се за записване за час ,4е него винаги е голяма лудница.Ако отидеш на свободен прием -без направление  ще те приеме в по близък период.Като отидеш на прегледа обясни абсолютно вси4ко,ако искаш още в къщи си нахвърляй нещата,които те притесняват за да не пропуснеш нещо.Ние сме при него на 10-ти.Незнам какви са ти притесненията,но от мен успех.

тел.  на кабинет :052  6926670
GSM 0888861010

Ив, благодаря ти за информацията! Да разбирам ли, че д-р Щилянов работи и по ЗК? Личната каза, че не работел с нея, може да не е запозната или на този етап да не смята за нужно да ни дава направление.  А имаш ли представа каква е таксата на частния прием? Ще взема направо да се обадя, да не те занимавам още.

# 243
  • Пловдив
TanyaMG давам от черевените МАЛКИ перли, има и по-големи - 200 мг. в перла, но някакси не е същото - няма разлика с тях и без тях. 
ღолчеღ  сподели в какво именно се заключава тази Brain Listening - терапия (TLP), или някой който също я познава да сподели.

# 244
  • София
TLP е вид "лечебно" слушане на музика (звукове) от различен звуков диапазон, Hz и пр., идеята е да се стимулират увредени и не-знайно как (и дали) функциониращи зони от мозъка, най- вече да се в ъздейства върху средното ухо.
Логопедката ни назначи първия курс преди 2 седмици, вече сме изслушали един диск, слушаме вкъщи, всеки ден 3 песни, общо 15 мин на ден, 5 дни слуша, 2 почива. Схемата определя специалист, в никакъв случай не се прилага по усмотрение и на своя глава.
Тук е по - добре обяснено: http://www.thelisteningprogram.com/
Интересно ми е, дали някой друг го прилага на детето си и има ли ефект?
Преди време на лс ми писа една майка, чието детенце е проговорило точно благодарение на listening- терапия... Ако още ни чете, моля да се включи. Praynig

# 245
  • варна
 Д-р Щилианов работи по ЗК !На нас за преглед без направление ни е вземал 20лв, ама това беше миналата година. Кабинетът му е на 1 ет. в поликлиниката на ОКр.б-ца.
 Ние започнахме посещение при логопед за постоянно 2 пъти в седмицата.

# 246
Orhid, благодаря за информацията!  bouquet

# 247
Прегледах каквото бях пропуснала и ми хареса един от постовете на Таня. Връщайки се назад в синхрон с това което пише тя си мисля че със сигурност нещо не било наред отначало просто не съм знаела че трябва да му обърна внимание. Моят син винаги е ревял като го къпехме, трябваше двама души за да можем да се справим това беше първият симптом от там много други. За информация- все още сме на памперс, няма сила която да го накара да свърши нещо в гърне или кофичка, рязането на нокти е невъзможно - на ръцете се научи да ги изгризва , а на краката става ако го държат трима души, косата и главата не се пипа, не се реше и се мие с много рев, или има дълги ръкави и е закопчан или няма въобще дрехи, запушва уши на детски песнички дразни го ритмиката и пискливите гласове, не харесва много да го галят по тялото, не обича да е цапа, стресира се ако има петно, цветът на храната е определящ при избора ако въобще това може да го наречем хранене, не харесва прекалено внимание и се дърпа от непознати често и от такива които вече е срещал . Иначе обожава деца и игрите , предпочита по големите - от тях учи страшно много- ако го приемат да играе защото често се дразнят че не говори, няма агресия, много е беззащитен срещу действия и думи на другите деца което те често изпозлват. За нас след началото на приема на Ескимо кидс има видимо подобрение, хич и не мисля къде се изхвърля и как се преработва - върши чудеса за сега.

# 248
Момичета, попадала ли ви е книгата "Психодиагностика на ранното детство"?
http://www.helikon.bg/books/153/126669_psihodiagnostika-na-rannoto-detstvo.html
В нея има таблици, в които е описано какво би трябвало да могат да правят децата ни на определена възраст, като се проследява развитието им още от раждането.

# 249
Момичета, попадала ли ви е книгата "Психодиагностика на ранното детство"?
http://www.helikon.bg/books/153/126669_psihodiagnostika-na-rannoto-detstvo.html
В нея има таблици, в които е описано какво би трябвало да могат да правят децата ни на определена възраст, като се проследява развитието им още от раждането.

Да, и не само тук има описани нещата които детето трябва да прави на определена възраст, обаче като ги чета се депресирам, предполагам че не само аз. Затова приемем подобни нива като приблизителни.

# 250
При аутизма е ясно, че това е всъщност едно натравяне с живак. Но от материалите, които изчетох, се счита, че аутизмът е просто по-краен вариант, живакът причинява и по-леките увреждания, късно проговаряне и др. Той се съдържа още във ваксината, която се поставя в болницата. До колкото разбрах аутистичните деца се повлияват добре след детоксикация, дори четох за пълно възстановяване. Не може ли и на нас да помогне? Който е с английски може да погледне това, прочетете и там където пише новини, има цялата история за борбата с живака в Америка, за ваксините, има и някои явни признания и то от производители. 

Този материал е интересен. На някой досега изписвали ли са подобен детоксикиращ продукт? Ако- "да"  моля да сподели. Чудя се в БГ дали има подобни продукти, изписват ли ги  на деца с аутизъм или  с говорни проблеми и дали помагат.

# 251
По- добре е да се попита в темата Аутистичен спектър. Там говорят за хелиране (детоксикация от живак и други тежки метали, ако съм разбрала правилно). Доколкото ми стана ясно, процесът никак не е прост, а и не винаги е резултатен. Ще ми е интересно да прочета повече.

# 252
  • София и там където не се пуши
По-добре чист въздух, повече чайчета (истински) и избягване на консерванти.

# 253

Наистина в темата за Аутистичния спектър този въпрос се дискутира от много време има и линкове на първа страница. Искам обаче дебело да почертая че трябва ясно да се разграничават деца от спектъра ( аутисти )  и деца с атипичен аутизъм или частичени аутистични симптоми ( тук няма да задълбавам на какво още могат да се дължат те ) . При децата аутисти дори тази диета не води до глобална промяна в поведението им - те не стават по-социални. Както ми каза психолога аутизма  е състояние на духа и то не подлежи на корекция , погрешно е да се мисли че се причинява основно от отравяне с живак и др. тежки метали , причините са често наследствени, или от родилни проблеми, често утежнени и от ваксините, неподходяща храна и др. При децата аутистисти има много здравословни проблеми свързани с хранителни алергии, усвояване на храна, обмяна и прочие затова и организма им реагира на ваксините и храните по този начин. С всичко това искам да кажа че ако подложите един аутист на детоксикация той няма да стане като другите деца ( тук не искам да изпозлвам думата "нормален" защото някак ми идва неточна)  НО при тези с аутистичните симптоми ( атипични аутисти ) детоксикацията води до доста добри резултати, много от симптомите изчезват или се тушират.

# 254
Това са мои мисли, без претенции за благонадеждност.
В линка, който дадох се обяснява, че живакът причинява всякакви изоставания. В говора, в моториката, всякакви, по-леки и по-тежки. Много от хората дори в Америка са лекувани на база симптоми, от други уж заболявания, докато се изясни, че има високо ниво на живак. Мисля, че дори и там нещата са още в процес на изясняване. А и установяването на нивото на живак не е често срещано изследване и не се отразява рутинно.
Освен това едно натравяне може да причини дисфункция и на физическо и на психично ниво, но едно чисто психическо заболяване как би могло да отключи симптоматика на чисто физиологично равнище. Да не говорим, че тези изоставания са сравнително ново явление, болест на цивилизацията. А на тази възраст децата се сблъскват първо с ваксините и много по-късно с другите минуси на съвременния живот.
И последно, като търсих инфо за нашите ваксини попаднах на името на един производител. Като четох сега материала от линка ми, същият производител се споменава като единствения, който е отказал да премахне живакосъдържащия тимерозал като консервант от ваксините. Ако не бъркам, ще погледна пак.
А живачните натравяния се считат, че перманентно увреждат мозъка, така че щетата е нанесена и детоксикацията вероятно наистина помага само частично.

Общи условия

Активация на акаунт